icon

Ako zvládnuť agresívne správanie bernského psa?

8. sep 2024

Ahojte náš pes sa razom hrozne zmenil máme bernskeho psa kupovala som ho s tým že sú to väčšinou vraj priateľské a neagtesivne psy má skoro pol roka ešte je to šteňa od malička hyperaktívne ale teda posledné dni sa hrozne zmenil. Akože jasné stekal na nás aj predtým brala som to normálne ako hru ale teraz on začne úplne vrcqt štekať cerit zuby a akoby ide do nás skočiť aj tými zubami ide na nás. Už sa ku nemá každý aj boji ísť robí to aj na nad aj keď nás pozná neposlúcha vôbec iba keď držím piškótu vtedy posluchne každý povel čo pozná čiže sadni ľahni ostan fuj daj pac toto všetko vie ale robí to len za odmenu. Myslím že sa mu venujeme dostatočne na cvičisko nechodíme pretože doteraz sa to dalo pekne zvládať a hlavne nemám možnosť ani priestor tam chodiť to nebudem rozpisovať. Ja už neviem čo s tým skúšala som všetko čo som si naštudovala nevšímať si ho ale teda on mi príde až agresívny a potom ale razom skludnitl. Pohybu má dosť ja už neviem

koniarova
8. sep 2024

Opravujem. Včera doobeda. Miláčikovia sa volá tá relácia.

simca06022011
8. sep 2024

treba ti trenera, niektori aj pridu k tebe. Treba ho naucit povely na miesto a pod, a musi posluchnut a ist tam sam, nie ako trest... kupila si si velkeho psa, tak naozaj poziadaj o pomoc. Ono riadny trening bude trvat.. ved si est elen na zaciatku :DD Skusa... je to este stena. Treba mu ukazat aj po zlom, kto je doma sef a co sa robi a co nie. Ale ty tiez musis vediet, ze stena skusa.. :D skace, hryzie a steka/vrci... no lebo chce nieco. Obmedzovala by som aj tie maskrty pri treningu.
Inak suseda mala obrovskeho psa, a ten 1,5r ani nebol bez stopovacky vonku. Proste tak sa ucil.

enmery
8. sep 2024

Prosím Ťa autorka. Prišla si pre radu. Píšeš, že cvičák neprichádza do úvahy, lebo je to cez víkend a vy máte INÉ aktivity. Ak Ti na ňom tak záleží, tak si určite nájdeš hodinu cez víkend, kde Ťa s ním naučia pracovať. Nebudeš tam 24/7 celé roky. Čo je na tom také ťažké.

candii
8. sep 2024

Či sa ti to páči alebo nie, tvoj pes potrebuje trénera a potrebuješ ho aj ty, aby si vedela ako reagovať. Žiaľ, takýto pes vie smrteľne ublížiť. Dnes to môže byť neškodné skákanie a vrčanie .. o pár mesiacov to môže byť útok. Koľko psov napadlo majiteľa? Tvoj pes nutne potrebuje vedieť kde je jeho miesto a keď si s ním ty nevieš rady, musíš si ju vypýtať od skúsených. Nepodcenuj to.

biba_18
8. sep 2024

@simca06022011 že nemá papier nemusí byť nutne množiteľ. jednoducho niektorí majitelia chcú svojim psom dopriať potomstvo…

simca06022011
8. sep 2024

@biba_18 kazdy jeden jediny majitel, ktory necha nakryt svojho psa, bez toho aby mal psa uchovneneho a CHS, je mnozitel.

inom75
8. sep 2024

a to je mnozenie predsa
@biba_18

autor
8. sep 2024

@candii nestras má 😑 ja skôr dúfam že to proste chce čas aby to pochopil

biba_18
8. sep 2024

@inom75 množenie o ktorom sa bavíme ( teda aspoň ja si tak množenie predstavujem) je fenka a štenatá zavreté v klietke a fenka nakrytá len kvôli štenatám.. ja píšem o obyčajných majiteľoch, hoci aj papierových psov, ktorí chcú aby ich fenka mala šteňatá…

natall113
8. sep 2024

@biba_18 a načo to chcú? Žeby kvôli zisku

simca06022011
8. sep 2024

@candii a hlavne, on nemusi ani utocit, ale ona si to nevie vysvetlit.. ja uz mam vychovaneho 7,5r psa a tiez ma dni ked pride do stredu obyvacky a zacne do mna vrcat a stekat... zvacsa to znamena, aj v tom jeho veku, ze sa chce hrat :DDD a ze si ho nevsimame.. alebo ma prazdnu misku :D ale v zivote som sa ho nebala, ak by ma uhryzol, tak mu vyprasim kozuch za to... nas skusal ako taky krpec, kde ma miesto a "utocil" nam na dceru (bola mala, ako on v podstate), doslova sme od trenera psov dostali prikaz ho "upratat" ak to uvidime, cize dostal by po za usi.. lebo som sa bala, ze ju uhryzne alebo nieco... Lebo su veci, ktore si nesmie dovolit a aj v prirode, matka mlade usmerni, uhryzne, odsoti... ak sa nevpracu do koze. Ale musi clovek vediet, o co tomu psovi ide a nie sa triast od strachu pred vlastynm psom. AJ keby niekoho hryzol, ona ako majitelka musi vediet zakrocit, prost emusi, musi prist chytit ho ako treba, otvorit mu papulu a vsteko. Nie sa triast.

biba_18
8. sep 2024

@simca06022011 ja si to nemyslím. nie každý kto má fenu so šteňatami ich má na biznis a nevenuje svojej fene adekvátnu starostlivosť…

inom75
8. sep 2024

@biba_18 tak to sa teda mylis!

autor
8. sep 2024

Inak u neho ostal problém aj s voditkom on mi ho celú cestu hryzie 😑 neviem s ním normálne ísť lebo on sa otáča a vkuse si ho nejako zahryzne

simca06022011
8. sep 2024

@biba_18 to je tvoja predstava, riadne oficialne steniatka su IBA od oficialnych uchovnenych psov. Vsetko ine, je mnozenie, ktore sa nema podporovat. Nech je za tym akykolvek umysle. Nemusi ist o biznis. Moze si chciet stenata nechat, a rozdat znamym. Ale nie je to spravne anerobi sa to. Ak chce niekto steniatka, nech si psa uchovni. Ja som na to nemala cas, mrzi ma to, ale nie, stenata po svojom psovi mat nebudem. A le uz som tu mala navrhy od par majitelov feniek. Bohuzial/nastastie nie som mnozitel a viem preco ten moj pes, vyzera ako vyzera. Co je za tym.

biba_18
8. sep 2024

@natall113 ľudia sú rôzni. stretla som sa s tým že majitelia chceli psovi dopriať styk s fenou, alebo že fenka keď má šteniatka že nedostane nejaké komplikácie s maternicou v starobe, možno chce mať 2 takých psíkov a chce mať štena svojej fenky lebo ju miluje… ako vravím, ľudia sú rôzni…

simca06022011
8. sep 2024

Tka mu daj po nufaku, a zakaz mu to. Vybavene.

biba_18
8. sep 2024

@inom75 nie nemýlim. stretla som sa so všelijakými majiteľmi psa…

biba_18
8. sep 2024

@simca06022011 ja predsa nehovorím o tom, že sa to má podporovať a že takéto psy sú oficiálne. isteže nie sú. ja len vravím, že neexistuje čierne a biele, tak ako vo všetkom. že aj medzi majiteľmi psov sú rôzne dôvody prečo chcú šteňa a zisk to nemusí byť…

inom75
8. sep 2024

@biba_18 a s tymi stenatami bude dalej co? Tie budu mat tiez len raz steniatka? A tie dalsie? To nie je mnozenie? Aj ked ich rozdas zadarmo.... MNOZIIIIIIS!👎

simca06022011
8. sep 2024

@biba_18 POCHOP, je jedno ake umysly ma majitel. KAzdy jeden pes, ktory nie su uchovneny, vrch nie je schvalneny, nema co byt mnozeny. Majitel je mnozitel. A o tom sa bavime. Co je to mnozitel. Nie o umysle.

biba_18
8. sep 2024

@inom75 nemienim sa s tebou doťahovať. nie každá fena bez pp má šteňatá…

inom75
8. sep 2024

@biba_18 ano, nema to zmysel!

biba_18
8. sep 2024
dobryden
8. sep 2024

@natall113 Aby nemuseli kastrovat fenu napriklad?Ja poznam viacero takych,nechcu kastrovat fenu,tak ma raz stence ktore rozdajú,ziaden zisk.

simca06022011
8. sep 2024

@biba_18 nebudem sa s tebou dohadovat :DDD nechapes o co ide. A ano dobre si precitaj, ten link co si dala.

biba_18
8. sep 2024

@simca06022011 ja som mala psa s pp a ak budem mať psa tak len s pp. ale viem rozlišovať keď niekto chce na psoch zarobiť a keď je niekto iba hlúpy…

gejb
8. sep 2024

@simca06022011
Akože...chápem pointu preco ai tie hnusne spinave mnoziarne zle a nemal by ich človek podporovať.
Ale keď ma fena s PP šteňatá s PP, ktoré sa predaju za 2000e, to uz nie je množenie? Prečo?

simca06022011
8. sep 2024

@biba_18 keby si rozumela aky je rozdiel v pp a bez pp, tak sa tu nenatahujes.

autor
8. sep 2024

@biba_18 to je síce fakt lenže tie šteniatka bez papierov sa tiež narodili bolo by lepšie keby sa ich niekde zbavili alebo im radšej poskytnúť domov 🤔 pretože keby si každý povedal že chce psa len s PP tak potom žiaľ na hlúposť mnoziteliv doplatia tie šteniatka ktoré za to nemôžu pretože určite by si všetky nenechali a zbavili by sa ich 🤔