icon

Ako zvládnuť agresívne správanie bernského psa?

8. sep 2024

Ahojte náš pes sa razom hrozne zmenil máme bernskeho psa kupovala som ho s tým že sú to väčšinou vraj priateľské a neagtesivne psy má skoro pol roka ešte je to šteňa od malička hyperaktívne ale teda posledné dni sa hrozne zmenil. Akože jasné stekal na nás aj predtým brala som to normálne ako hru ale teraz on začne úplne vrcqt štekať cerit zuby a akoby ide do nás skočiť aj tými zubami ide na nás. Už sa ku nemá každý aj boji ísť robí to aj na nad aj keď nás pozná neposlúcha vôbec iba keď držím piškótu vtedy posluchne každý povel čo pozná čiže sadni ľahni ostan fuj daj pac toto všetko vie ale robí to len za odmenu. Myslím že sa mu venujeme dostatočne na cvičisko nechodíme pretože doteraz sa to dalo pekne zvládať a hlavne nemám možnosť ani priestor tam chodiť to nebudem rozpisovať. Ja už neviem čo s tým skúšala som všetko čo som si naštudovala nevšímať si ho ale teda on mi príde až agresívny a potom ale razom skludnitl. Pohybu má dosť ja už neviem

dobryden
8. sep 2024

Autorka a nad elektrickým obojkom si nerozmyslala?Nemas cas na trénera,cvičisko,vyskusaj to.Neznamena ze ho budes teraz týrať tym.Raz mu das zvuk ked nezaberie,vibrácii,ak ani to das impulz a pes sa skludni a pochopí.Potom uz postaci len ked mu nasadis ten obojok,bude vediet ze ma posluchat a casom uz len ked poslúchne das odmenu.A neviem ako na tieto psy ale skusila by som aj tvrdsie tresty ako nevšímať si psa.

autor
8. sep 2024

@dobryden áno rozmýšľala aj o Tom som sa tu chcela poradiť či to nie je moc násilne alebo ako to pomenovať 😁

30katrusa40
8. sep 2024

Keď si z PU okresu skús kontaktovať psí hotel Tunežice hneď vedľajší okres Ilava . Psov aj cvičia možno aspoň poradia

vevebono
8. sep 2024

Vstup si do svedomia, čítaj, vzdelávaj sa a nechaj si poradiť. Keď teraz nezvladas výcvik, bojíš sa ho, tak co bude o 2-3 roky?
Nie je v poriadku, keď šteňa do teba steká, nie je to milé ani zlaté, treba rázne zakročiť a stanoviť psíkovi hranice.Na mňa raz vycerila moja zuby, len raz. Druhý krát si nedovolila, to už má 4 roky. Keď začne na mňa štekať, poviem iba pakuj a už vie presne co spravila a kde ma miesto. A tiež určite nie zatvárať za trest do voliery. Potom sa tam bude báť a bude mať ešte väčšie sklony k agresii.
A takisto musí poznať povely aj bez piškót či pamlsiek. Ja nevravím, že moja je vycvicena tip-top, nie vždy si sadne, alebo dá labu. Ale tie základy ako nesmieš, miesto, k nohe musí ovládať bez odmeny

autor
8. sep 2024

@dobryden jasné že mu aj capnem ale jemu je to akoby jedno nič si z toho nerobi

vevebono
8. sep 2024

Capneš dúfam novinami, nie rukou 🫣

autor
8. sep 2024

@vevebono akože niekedy keď je kľudný spraví povel aj bez odmeny ale keď je rozblazneny alebo niečo ho rozptyľuje tak neposluchne povel.

autor
8. sep 2024

@30katrusa40 ďakujem

wolf_
Autor odpoveď zmazal
vevebono
8. sep 2024

To nemôže byť niekedy, treba ísť rázne, lebo ak nevycvicis ty jeho, tak on teba s istotou

natall113
8. sep 2024

@dobryden aj tak je to množenie, pes bez papierov je proste množenie..načo je to dobré? Načo sa asi testujú?
@biba_18 je jedno aké majú úmysli, tie testy atď majú nejaký zmysel...
Potom si takého psa kúpi fakt každý ako to vidíte aj tu a žiadna podpora od "chovateľa" a zle končia

dobryden
8. sep 2024

@gejb To je tiez množenie ale za 2000€🙂Pritom tiez nemas zaručenú kvalitu,kedze tie psy su chorlavejsie mozno ako obycajne orechy.

autor
8. sep 2024

@wolf_ ale ja mám skúsenosti so psami len som doteraz so žiadnym nemala podobný problém preto chcem radu od niekoho s týmto plemenkm

natall113
8. sep 2024

@dobryden nie to nieje množenie to je strážený, registrovaný a testovaný chov

natall113
8. sep 2024

Aké si mala psy autorka?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
gejb
8. sep 2024

Ako sorry ale keď ta rozhodi to ze stena hryzie voditko keď je pripnute,, alebo ze 10 týždňové vrci chce sa hrať a jaši sa a ty ho považuješ za agresívne tak asi skúsenosti veľa nemáš...a každým jedným komentárom to potvrdzujes. Toto je ale niečo čo sa dá naučiť

enmery
8. sep 2024

@wolf_ Pekne si tu zhrnula. Ona nevie. Nevysomári sa ani z rád. Cvičiteľ by jej ukázal ako naňho, ako reagovať a mohla by to hneď aplikovať.Lenže ona má vtedy iné aktivity. Je jej zaťažko ísť párkrát za odborníkom. Hodina za víkend jej nabúra komplet celý víkend. Pri takýchto ľuďoch si vždy poviem, že by im toho psa mali zobrať. Bude len trpieť.

dobryden
8. sep 2024

Tak polovica zien ti napise ze to je tyranie,druha ze vyskusaj.Za mna dobra pomôcka.Pritom som mojmu psovi len raz a to omylom dala impulz ,hned pochopil a stačilo uz len ked mal zvuk alebo vibraciu.Ten impulz ale nie je vobec silny,vyskúšala som ho aj ja na ruku,nic coby malo psovi ublizit.Nam uz fungoval tak, ked stekal po susedovej elektrickej kosačke ,stacilo mu len nasadit a bez akejkoľvek stimulácie ci zvuku alebo vibrácie stíchol a bol ako zázrakom kludny. Ale tu hru ked napr hryzie skus este ked to robi ho stiahnut rukou na zem,chýt za srsť a stiahni ho na zem nech si sadne a povedz razne fuj.

autor
8. sep 2024

@natall113 labradora a spica

natall113
8. sep 2024

Individuálny tréner v tvojom okolí je Matúš Giacko...skús kontaktovať jeho

autor
8. sep 2024

@dobryden ďakujem 🙂

autor
8. sep 2024

@natall113 ďakujem 🙂

inom75
8. sep 2024

A to si ich cvicila ty, alebo niekto iny?

autor
8. sep 2024

@inom75 len ja v podstate

autor
8. sep 2024

@natall113 ale on mi nepríde z môjho okolia. Ma tam skôr Tatry, Košice...a fuha 250 eur za jednu hodinu

inom75
8. sep 2024

A co je s tymi psikmi? Este ich mas?

biba_18
8. sep 2024

@wolf_ napr. môj pes hrkútal keď niečo chcel. nič z rebríka to nebolo. nebolo to vrčanie pred chňapnutím… ja som vedela že je to spôsob komunikácie, niekto ako autorka by si mohla myslieť že pes na ňu večí… inak, s mojim mužom tak nekomunikoval, on si to neprial a nedovolil mu to …

autor
8. sep 2024

@inom75 nie nemám tie už umreli boli starí

autor
8. sep 2024

@biba_18 inak aj ja mám pocit že muža viac posluchne ako mňa