icon

Ako zvládnuť nezvládnuteľného huskyho? Skúsenosti a rady

veraaq
5. jún 2024

Darovanie psika.
Je tu niekto taky kto musel dojst az do takeho bodu?:(( citim sa jak najhorsi clovek na svete ale mam pocit ze to nezvladam:(( mam huskyho(2roky) je to velmi dobry psik,povahovo na ludi je uplne zlaticko ale strasne robi zle nasim zvieratam,mam druheho psika ktory je vo vnutri no viac menej cele dni vonku, a furt nachadzame chrasty a krvave spoty jak ju husky kuse, tak isto mame macku ktoru sme museli dat nq dvor, ma tam pelech v altanku ktory je oploteny,no strasne jej robi zle, rano o 4 sme sa zobudili na piskot ako husky kuse macku,chudak nam stale uteka lebo uz sa boji ist aj do dvora, nehovorim o tom jak nici veci, odoadky z kosa vytahuje,nic nemozem pri nom nechat,znicene boty, vsetky kvetiny dokusane,dva bazeny za minuly rok dokusane, chodili sme s nim k mamine ale uz ani to nemozeme lebo je agresivny na ich psa:(,nebodaj ze vidi ze ideme von bez neho na par hodin dojdem a dvor cely hore nohami:( uz mam voci nemu taku averziu ze si ho nedokazem ani pohladkat:( rozmyslala som ci by nepomohla kastracia? Ked mate skusenosti dajte vediet,ja viem ze je to len stena ale nemozem si nechat znicit cely barak:( aj na prechadzky s nim chodime a aj tak robi stale zle, cakam babatko a su to neskutocne stresy,a neviem si predstavit co to bude az sa narodi a budeme mat este menej casu na neho:(

aweramina
5. jún 2024

@subartic tebe mi mali zakazat vajdrovat sa na verejnych forach ty voliera uz nepozeraj tolko americke reality show

aweramina
5. jún 2024

tazny pes a niekto je schopny ho drbnut do voliery!!!!!zastavil sa mi rozum TEN PES KRICI O POMOC!!!!!Neuspokojili ste ani zdaleka jeho potreby.

btus
5. jún 2024

@belllinka A to nie je pravda. My máme samojedy. Ked som bola tehotná a potom aj s dieťaťom som denne prešla 10-20 km. 4x do dňa som išla na prechádzku. keď už dieťa vedelo sedieť, šup ho do ruksaku ( https://www.decathlon.sk/p/998746949-323593-pev...) a išli sme za manželom 10 km. Takže, ja som najviac chodila so psom, keď som bola tehotná a 3 roky na materskej. 🙂 V lete menej, lebo bolo teplo a to sa veľmi nedalo, ale ináč úplne v pohode. Cez víkendy aj celodenné túry. Ale my sme vedeli, čo pes musí a čo chcem my a tak sme si aj vyberali plemeno psa. 🙂

aweramina
5. jún 2024

@btus ale nie co si mala???? ved tieto psy treba drbnut na 13 hodin do voliery, poradila kynolog subartic

aweramina
5. jún 2024

@veraaq pozeram ze si pri banovciach urcite kontaktuj Janku https://www.facebook.com/ozbanovskichlpaci, ja poznam na celom slovensku tychto ludi, ona je z tych lepsich, poradi ti...pozeram ze si z Ozoroviec no tam sme par tyranych psov -retaze, voliery nonstop brali za poslednych 10 rokov, asi to tam je v genoch

btus
5. jún 2024

@aweramina 🙂 áno, áno. Do voliery. 🙂 My ani volieru nemáme, ani klietku :( Čo teraz? :D

aweramina
5. jún 2024

@btus my sme mali vzdy psy nad 40 kg, taktiez bez volier klietok retazi...ale vzdy sme si brali to NA CO MAME vsimla som si, ze na Slovensku je taka tradicia, vezmem si psa lebo je to priprava na dieta, vezmem si hypoteku lebo musim mat dom a auto...proste Slovak sa vzdy zakryva perinou na aku nema....

natall113
5. jún 2024

Nečítala som celú diskusiu ale vysvetli mi načo ti je husky? Som kynológ a psov ako je tvoj vidím stovky a je mi ich ľúto ak chceš aby pes zostal s vami tak si zaplať prosím kvalitný výcvik, ak nie daj ho pre jeho dobro preč. Vieš aké plemeno je husky? Potrebuje behať a byť aktívny nie len tak sa premávať po dvore, volieru by som nevolila
A ďalšia moja otázka, nemáš na výcvik psa tak načo ti je? To fakt si ľudia ešte myslia že psom netreba výcvik a budú poslúchať?

subartic
5. jún 2024

@aweramina myslím že stačilo . Chovám psov roky rokúce .
autorka .. musí mať výcvik , jednoducho musí . Inak si s ním neporadíš . A tých 500 eur bude dobrá investícia.

marsmykkok
5. jún 2024

@veraaq no ale povahu psa si zjavne si nenaštudovala... Lebo Husky je prúser hotový ak ho nemáš ako pracovného psa alebo nenatrafíšna divný kus jeden z tisíc čo je pokojnejší. Inak nemáš vraj 500 eur na výcvik a máš veľkého psa. On žije z lásky? Taký 40kg pes prežerie mesačne minimálne 100 eur a viac a plus veterina, antiparazitiká, voditka a tak, to fakt nemáte na výcvik 2 mesačné režijné náklady na psa? Či chováš granulami z Tesca alebo odpadom z kuchyne?
Plus sa pýtaš na kastráciu, tiež pri tak veľkom psovi stojí 300 eur a viac, na to máš? A na výcvik nie? Nie je to skôr o tom že pracovať s ním sa ti nechce a dať do toho energiu?

belllinka
5. jún 2024

@btus aha, prepáč, zabudla som, že ty si reprezentatívna vzorka matky s dieťaťom

wolf_
Autor odpoveď zmazal
aweramina
5. jún 2024

@subartic nestacilo!!!!17 rokov makam okolo tyranych psov, volierove ktore sa stali napoly blaznami su u nas na dennom programe...

veraaq
autor
5. jún 2024

@natall113 ach kebx len ludia citali vsetko a s porozumenim,tak este rsz,zmenila sa situacia NEPLANOvane zmenili sa mi smeny ze robin 13 hodin denne pomaly kazdy druhy den, cakam neplanovane babatko, a nemozem si dovolit byt stale v strese zo osa kedze som rizikova ,psikovy sa venujeme aj s nim chodi e na orechadzky, bohuzial uz sa neda tsk casto , je mi to luto a nikdy som nedala pda prec a to som vyrastala medzi psami

subartic
5. jún 2024

@aweramina iste , iste. Makáš okolo týraných psov, ja ich chovám cez 20 rokov, vystavujem , odchovávam . Nechaj si to pre seba.

subartic
5. jún 2024

@veraaq ak nechceš dať psa preč musíš nájsť peniaze a zabezpečiť priestor tak aby ti ho neničil . Inak budeš s nervami ty v prdeli a aj ten chudák pes.

katarinaba
5. jún 2024

@veraaq prepac, ale to sa na co teraz vyhovaras? Pri 2 rocnom psovi? Pes sa vychovava od stenata, nie po dvoch rokoch. Keby si mala aspon trochu rozumu, psa mas uz davno vycviceneho a teraz si uzivas volny cas s nim. Je cas sa prestat vyhovarat a zacat makat. Bud cvicit, alebo hladat novy vhodny domov.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
btus
5. jún 2024

@belllinka to nie som. Ja som len napísala, že sa dá, keď sa chce. A ak mám pracovné plemeno musím počítať s tým, že má svoje potreby.

foxanda
5. jún 2024

Ahoj, mala som Huskyho, prvé 2-3 roky som sa modlila, nech už vyrastie, pretože to čo nám robila, to je niečo podobné. Celý dvor zbombardovaný, neustále úteky, no čistá radosť. Chodila som s ňou na výcviky, to absolútne nepomohlo, dlhé prechádzky, dokonca som s ňou aj na bicykel chodila a nič. Jedine vydržať, tie 2-3 roky sú proste náročnejšie. Potom sa už upokojila a bola to doslova dáma, pohoďáčka, trpezlivá.
Už je vyše roka za dúhovým mostom, ale poviem ti, vždy na ňu budem s tou najväčšou láskou spomínať, aj keď nám roztrhla vankúš s paperím po celom dvore.

subartic
5. jún 2024

@veraaq pozri tam si urobila viacero chýb. Nevhodné plemeno , málo času na neho , žiadny výcvik a nedôsledná výchova. Vráť sa na začiatok a začni tým výcvikom .

aweramina
5. jún 2024

@subartic AHA VYSTAVY...POVEDALA SI VSETKO 🙂

aweramina
5. jún 2024

PES MA 2 roky aeste je sanca ze bude adoptovatelny ked budes mat rocne neplanovane dieta a ine neplanovane veci v tvojom zivote, tak ako pises ty...tak proste budes hladat psovi domov a v 4 rokoch sa adoptuje tazsie, v utulkoch na juhu slovenska su po 3-5 severanov v kazdom

subartic
5. jún 2024

@veraaq ak zvolíš správny prístup , obetuješ tomu financie a čas , zabezpečíš priestor pred ničením situácia je riešiteľná . Len musíš chcieť.

veraaq
autor
5. jún 2024

@wolf_ aj by som si to prizbala,hovorim ze nezvladsm celu tuto situaciu,sle mam pocot ze ti ludia ma tu zozeru, a este vacsie vycitky mam, ja vazne chcem pre neho to najlepsie lebo on nieje zly psik len asi som sa precenila a neviem co dalej😔

subartic
5. jún 2024

@veraaq mala som susedov v štvrti kde som bývala ktorí mali huskyho v byte, no nie najlepší nápad. Okrem toho pes z množiarne , za 200 eur, teda povaha a exterier neodhadnuteľný. Prvé dva roky naozaj katastrofa, on zlomený členok čo ho tak popoťahovala po vonku , 100 krát ju hľadali čo im ušla na prechádzke, byt poničený . Precenili sa . Dvojročný pes je puberťák tam je možná ešte dobrá intervencia v jeho prospech , aj oni tak zvolili výcvik , elektrický obojok , klietka a zvýšili podstatne pohyb. Ustáli to . Pes má 8 rokov a stretávam ich v lesoparku behať.

subartic
5. jún 2024

@veraaq ale máš tu rady. Ak ho nechceš dať preč treba s ním pracovať.

misiak7777
5. jún 2024

@veraaq však si rady dostala - VÝCVIK od profesionála

simona20201309
5. jún 2024

@veraaq ja chápem ze chceš darovať ale keď napíšeš ze chceš darovať budeš mat 800 telefonátov od cigánov. A človek ktorý chce psíka tak je ochotný dat aj 50e. Véd potom môžeš povedať ze je zadarmo, ale do inzerátu uveď nejakú cenu. Pripadne ak budeš zdieľať cez známych na fb tak to je už iné. Tam len napíšeš ze si ho nemôžte viac nechať.

simona20201309
5. jún 2024

@subartic
@misiak7777
Dievčatá ona je 12...niekedy 24hid v práci... načo to siliť? Ak to nejde tak to nejde. Pes sa bude trápiť.
Ak nemá čas tak nebude mať čas ani na vycvik