Pes sa bojí búrky

27. aug 2022

Ahojte. Ako zvladaju vasi psikovia burku, ked sa jej boja? Ste pri nich. Zatvarate ich niekde. Ci ich nechate vonku same? Mame velkeho psa vonku, dnes som musela odist domov kvoli tomu, ze sa strasne boji. Lieta splasena po dvore ked nie sme doma. Minule aj utekala cez 3 susedske pozemky.

Teraz fungujeme tak, ze furt ked je burka, tak sme s nou v altanku. Kde by sa nedostala keby je sama doma. Lebo su tu lietave dvere, ktore si nevie sama otvorit.
Mame ju nechavat samu cez burku na dvore, aby si zvykla. Alebo co robite vy?

lasoli
27. aug 2022

no nijako,neriesili sme to.Nas sa bal aj Silvestra,kvoli psovi z mozno sme ho zavreli do pivnice ked bol Silvester.

janai1
27. aug 2022

Mame labradora a tiež sa bojí búrok. Našťastie on nevyvadza ale vždy stojí v tom daždi pred dverami a celý sa trasie 🙈 keď je búrka tak ho púšťame do pivnice

pribinak
27. aug 2022

Keď sa boji, tak určite nenechávať samu na dvore
Zavrieť espon do garáže či kotolne. Ideálne zobrať k sebe, aby nebola sama

zara0201
27. aug 2022

To nemá koterec? Naši sú zavretí v koterci s lexanovými dverami.

papa2
27. aug 2022

Ahoj. Na to si nezvykne, má ten strach v sebe. Ja mám 2 psov, jeden má vyslovene na háku celú búrku, aj silvester. A druhý infarktové stavy, toho máme počas búrky v dome na chodbe, vtedy je ok. Ak ideme z domu, tak je sám spokojný na chodbe, stačí, ak je v dome🤷‍♀️
Alebo treba zabezpečiť voliéru, aby sa z nej nedostal. Môže si ublížiť v tej panike.

autor
27. aug 2022

@zara0201 koterec ma (este musime dorobit strechu na nom ale v nom ma budu 1,1x1,6m.), ale nema v nom utocisko. Vobec tam nechodieva. A nechce tam byt vobec zavreta. Spava pred dverami a nie v bude. Tu volieru s budou mame na to, ze ked niekto pride, aby sme ju na chvilku mohli zavriet.

autor
27. aug 2022

Ja sa bojim, ze ked s muzom budeme v praci, tak kto ju zavrie pocas burky do voliery aby nebesnela? Alebo kto sa s nou zavrie v altanku?

nelca84
27. aug 2022

Nas NO sa cely trasie ked je burka, a to ho mame dnu. Vylezie k nam na gauc alebo v noci do postele. Ked je burka, tak mu to dovolime. Inak to nerobi. Ked nie sme doma, tak sa ide schovat pod schody 🙈

elizabet173
27. aug 2022

cez búrku ležal pri mojej posteli a ja som mala na ňom položenú ruku, nikdy by som ho nenechala samého vonku, veď to musí byť pre psíka veľký stres.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
27. aug 2022

Podľa mňa si pes na tieto zvuky nezvykne nikdy, buď sa boji alebo nie.. ja mám dvoch psov jedna je totálne vyplasena, druhy akoby nič sa nedialo.. ona zaleze vždy pod gauč, tam sa trasie.. neviem ako máte riešený pozemok, ale niekde by bolo fajn keby mala úkryt keď aj nie ste doma.. veľký koterec s budou by bol asi najlepší ak je to vonkajší pes a je veľký..

autor
27. aug 2022

@zoro9836 chodime na cvicisko. Ideme v pondelok. Opytam sa. Aj nasa sa boji hromu.
@jana_eyre_2 SAO. Ma volieru 5x5m. Lenze tam vobec nechce byt. Do budy? Ani nahodou.

ckocka
27. aug 2022

@elizabet173 Najvačší pes z našej smečky bol najviac dostráchaný a pri búrke a na Silvestra sme ho museli držať za packu.

lenka_mat
27. aug 2022

Aj naša sa bojí búrky, vtedy ju zoberieme dnu.. a keď náhodou nie sme doma, vlezie do veľkej búdy, kde bežné nebýva, ani nespava, ma tam paplón, vysunie sa úplne dozadu a nejak vydrží..a to má 11 rokov, doteraz si nezvykla.. ale väčšinou sú búrky večer, alebo v noci u nás, tak je vnútri s nami.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
27. aug 2022

@zoro9836 No a také tela človek ani nemože vziať do náručia, akokolvek sa snažil tam vopchať. Tak stále chudák dával pac, ako by to bola jediná záchrana.
Chýbajú mi, potvory chlpaté.

alguno
27. aug 2022

Dávam dovnútra, aj na Slivestra a Vianoce.

scila
27. aug 2022

Mali sme viac psov, čo sa báli búrok a za celý život si nezvykli, báli sa až do smrti. Vlastne kaukazák sa prestal báť počas života - keď ohluchol, to mal tuším 11 rokov. Teraz máme troch psov, jeden sa bojí a celý čas počas búrky šteká, tak ho dávame do garáže, tam je pokojnejšia.

isis234
27. aug 2022

Mali sme malého psa,, v lete slnko,,,, on zacítil že príde búrka,, išiel sa schovať do domu na verandu dolu do botníka... a zrazu hrmavica.... Nechali sme ho v dome, až kým to prešlo.
Vaša sa velmi bojí,,, nemôžete ju nechať samú vonku,, ked odišla daleko- to je pre ňu na infakrt... Ked je búrka, zoberte ju do domu,, ak nebudete doma.. hm,, jedine sledujte počasie, ak budú hlásiť dážďm, zatvorte ju na chodbe. Bude v dome- v bezpečí.

elizabet173
27. aug 2022

@ckocka ja som písala o vlčiakovi 😉

nwnw
27. aug 2022

Musime zatvarat do garaze, lebo preskoci aj plot. Ked nie sme doma tak aj priviazem 🥺. Lebo nikdy neviem kedy zdrhne a v garazi spusta alarm.

darijja
27. aug 2022

Aj moji psi sa boja. Dvaja z troch. Urcite nech nie je sam na dvore a ak je sam, tak ho niekde zavriet, aby neusiel. Lebo pes sa splasi a nevie co robi, ked je burka alebo petardy...nemuselo by to dobre dopadnut.. zial, uz iny nebude... ale urcite chudak za to nemoze, ma to v krvi, tak pevne nervy, on vam to mimo burky vynahradi 🙂

lija22
27. aug 2022

aj nas sa boji. uprimne isty cas som to ignorovala reku, mas budku skry sa. joj kde tolko skrabalna dvere, ze su znicene. uz som sizvykla a pustam ho dnu a ked vidim, ze on sa ide este aj pod postel skryt musi mat velky strach chudacik.
Ale skuste slecnu naucit na tu budku. Daj jej do brlohu mozno daku decku najprv pred budu za tyzed do budy, neviem.Zide sa jej aby uzna jesen bola zvyknuta

svokrinjazykmonika
27. aug 2022

Tiež jeden z dôvodov prečo mi je ľúto psíkov na dvore ☹️ No neviem poradiť. Ja mám psíka doma v byte a tu má svoje bezpečné miesta kde sa schová keď je búrka. Tiež sa veľmi bojí.

isis234
27. aug 2022

@svokrinjazykmonika viacerí, čo majú dom, majú psa v noci v dome

elizabet173
28. aug 2022

@svokrinjazykmonika my máme dom, ale počas búrky bol pes dnu, kľudne aj v noci, ak išla búrka, či je to dom alebo byt to na veci nič nemení.

lasoli
28. aug 2022

@svokrinjazykmonika no men je zasa luto psov co su zavreti skoro cely den v byte,ci dome chudatka vonku na sviezom vzduchu je fak fajn a oni musia tlacit niekde v malej izbePotom sa nevedia dockat ked ich konecne vezme na retaz a ide s nimi na prechadzku ktora teva mozno aj az 10'🙂