icon

Ako zvládnuť nezvládnuteľného huskyho? Skúsenosti a rady

veraaq
5. jún 2024

Darovanie psika.
Je tu niekto taky kto musel dojst az do takeho bodu?:(( citim sa jak najhorsi clovek na svete ale mam pocit ze to nezvladam:(( mam huskyho(2roky) je to velmi dobry psik,povahovo na ludi je uplne zlaticko ale strasne robi zle nasim zvieratam,mam druheho psika ktory je vo vnutri no viac menej cele dni vonku, a furt nachadzame chrasty a krvave spoty jak ju husky kuse, tak isto mame macku ktoru sme museli dat nq dvor, ma tam pelech v altanku ktory je oploteny,no strasne jej robi zle, rano o 4 sme sa zobudili na piskot ako husky kuse macku,chudak nam stale uteka lebo uz sa boji ist aj do dvora, nehovorim o tom jak nici veci, odoadky z kosa vytahuje,nic nemozem pri nom nechat,znicene boty, vsetky kvetiny dokusane,dva bazeny za minuly rok dokusane, chodili sme s nim k mamine ale uz ani to nemozeme lebo je agresivny na ich psa:(,nebodaj ze vidi ze ideme von bez neho na par hodin dojdem a dvor cely hore nohami:( uz mam voci nemu taku averziu ze si ho nedokazem ani pohladkat:( rozmyslala som ci by nepomohla kastracia? Ked mate skusenosti dajte vediet,ja viem ze je to len stena ale nemozem si nechat znicit cely barak:( aj na prechadzky s nim chodime a aj tak robi stale zle, cakam babatko a su to neskutocne stresy,a neviem si predstavit co to bude az sa narodi a budeme mat este menej casu na neho:(

natall113
5. jún 2024

@enmery
@aweramina táto pani má podľa nej neurotickeho psa ktorý má adhd lebo skáče keď sa teší a chce sa hrať ale ju nebaví hádzať mu loptu lebo nemá 20 rokov, to písala v diskusií pár dní dozadu takze jej príspevky by som nebrala nejako vážne...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
natall113
5. jún 2024

@wolf_ všimla som si... takým ľuďom ťažko vysvetliť

wolf_
Autor odpoveď zmazal
neviditelnypes
5. jún 2024

Pridám sa s pripomenutím jedného ozaj neposlušného, nevychovateľného pradeda huskyho, ktorý napokon zachránil veľa detí, hoci si zásluhy pripísal niekto iný. 🙂 Togo.

https://www.youtube.com/watch?v=HMfyueM-ZBQ

https://en.wikipedia.org/wiki/Togo_(dog)

natall113
5. jún 2024

@wolf_ viem väčšinou čítam diskusie o psoch tak som si ju všimla, no ale keď písala aká je to otrava čakala som že ten pes robí niečo strašné a ona napíše že sa chce hrať... tiež som rozmýšľala či to nieje troll raz bola v jednej téme kde svokra nechcela odísť z domu syna aj napriek dohode a tam teda perlila riadne.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
natall113
5. jún 2024

@wolf_ veď jasné ale ona úplne ignoruje všetko čo ten pes chce, lebo ma ho na to aby strážil a nie ako spoločníka. Presne takí psy sa mi potom dostávajú do rúk a mam s nimi čo robiť.

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 Viem ake plemeno je husky,preto by som ho nechcela ani zadarmo.A majitelke pisem len to,nech ho daruje,lepsie teraz ked sa este moze dat,ako by jej mal zrat nervy dalsich 10rokova nicil nielen zahradu ale aj ine zive bytosti na zahrade.Tych 500€ je jej skoda vyjadzovat,lebo prode dieta s ktorym bude mat upne odlisne puto a to uz vobec nebude mat cas na diveho psa.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
natall113
5. jún 2024

@ktochytavzite to že to tak máš ty neznamená že to tak musia mať iný, mám dieťa aj psov a mám čas na všetkých

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 ale autorka nanho uz nema terqz cas,bez deti,pretoze robia 12tky,a prichodom babatka akoze sa to terwz vsetko vylepsi?No to jej pekne radite.Mozno nejaka gaucovu prachovku by kludne zvladla ale nie neriadenu strelu,ktora uz teraz nici vsetko,co jej pride do cesty.

natall113
5. jún 2024

@ktochytavzite preto je potrebný VYCVIK, aby pes nebol neriadená strela, teraz robí 12stky potom logicky nebude...

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 potom logicky sa bude venovat dietatu!
A ak tejto jednoduchej rovnici nerozumies,tak nemame o com dalej diskutovat.Ja ta neoznacujem dalej,nerob to ani ty.

fairyy
5. jún 2024

@veraaq napisala si, ze si rizikova a tahas 12tky az 24ky v praci? ten vycvik psa a prechadzky so psom.budu menej stresove podla mna, najma ak si rizikova ...

majorek
5. jún 2024

@veraaq dvoj rocny pes nieje stena,odflakli ste vycvik na zaciatku teraz sa to uz tazko bude napravat

natall113
5. jún 2024

@ktochytavzite ty mi budeš hovoriť čo môžem a čo nie 😃 logicky sa dá skĺbiť aj dieťa aj pes nebude prvá ani posledná len treba chcieť, to že pre teba je pes nič neznamená že aj pre druhých. Ak tomuto jednoduchému vysvetleniu nerozumieš je mi ťa ľúto.

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 a co ked nechce?Co ked uz teraz je z toho vycerpana?Ina cesta nemoze byt?Nemoze zlyhat?Ved su este ine moznosti ,darovat,utulok.Nie kazda zena je taka superzena ako ty,psy ,deti,12tky este co vsetko stihnes za 24h??

natall113
5. jún 2024

@ktochytavzite bože žena čo tam pletieš tie 12stky? S tebou je ťažká reč, máš averziu na zvieratá, vidíš v nich len zle a ideálne aby sa ich každý zbavil

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 Nepis veci ktore si myslis len ty,mozno ty to mas tak vo zvyku.Ale neodpisala si mi.Nemoze zlyhat?J sa jej necudujem obaja robia 12tky ,dieta na ceste,asi si bemyslela ze ten pes bude taky narocny.Ale ty sa zda stihas vserko,aj cvicis psov,tak si dalsia adepka ktora jej moze aj realne pomoct,ked zvladas ako pises vsetko.Tak pis sprave autorke a navrhni jej pomoc a mna usetri tvojich vylevov.Mna tu nemusi soamovat,takto autorke nepomozes,pokial jej chces pomoct-pomoz jej realne nie tliachanim na MK a moralizovanim aka je neschopna a co nezvladla u psa za 2roky!

ktochytavzite
5. jún 2024

@natall113 a ps nemam averziu na zvierata,mam ich rada akurat neznasam fanaticke psickarky ako napr si aj ty.

natall113
5. jún 2024

@ktochytavzite tliachaš moja zlatá jediné ty, toto mi je už len slovník, môže zlyhať ale nemusí sa hneď zbavovať psa, sama si tieto názory písala takže žiadne moje domnienky
Ja mám svoju klientelu a počas materskej neberiem toľko psov ako mimo.
Ja som fanaticka psíčkarka? Váž slova ja niesom tvoja kamarátka, narozdiel od teba vidím do tejto problematiky takže aj moralizovanie je na mieste, končím lebo len ty si tu lietadlo a všetci sú mimo, venuj svoju energiu psovi možno uz nebude neurotik...

ktochytavzite
6. jún 2024

@natall113 tak nech sa paci dalsia odbornicka ktora oen moralizuje ale pomoct uz nevie.Maj sa

natall113
6. jún 2024

@ktochytavzite ja pomôcť viem, autorka je z okresu Bánovce nad Bebravou to je odomna cez pol Slovenska, treba hľadať trénera v mieste bydliska, takže nemudruj lebo ideš úplne od veci, či akože si predstavuješ že cestujem za psom 4 hodiny, takto to nefunguje, spamätaj sa a máj triezvy pohľad na svet ak vieš vôbec čo to je

judar
6. jún 2024

Ja nechapem takychto ludi naco si beru zrovna taketo plemena a este bude vo vysledku pes na vine....ale asi yo je tou dnesnou dobou vsetko mat od auta domu po velkeho psa...

majoranka24
6. jún 2024

@simona20201309 Myslim, ze ju to trapit nebude. Chce sa ho zbavit.

lucia147852
6. jún 2024

To je tak keď si niekto vezme psa o ktorom nič nevie, lek preto že sa mu paci. Husky je veľmi náročné plemeno. Potrebuje aby mu človek venoval veľa času. Výchova plus hry. Je to pes, ktorého treba denne “zničiť” hrou a vychadzkami. Ak to nemá nudi sa a ničí. Dúfam, že ho aspoň máte s PP a nie z nejakej mnozky. Ak je z mnozky, tak povaha môže byt o to horšia a náročnejšia. Nuž vo vašom prípade už len požiadať nejaký útulok v okoli aby vám pomohol najist nový domov alebo sa začať psovi venovať tak ako to naozaj potrebuje. Zaplatiť výcvik a niečo si o ňom naštudovať

aliaray1
6. jún 2024

@veraaq ahoj, mame SH -fenku.
Uz davno mal byt kastrovany, ved ma stale pocit dominancie (hormony). Tym, ze mlati a hryzie ostatne zvierata si to dokola len dokazuje (ze je alfa). Mali ste mat davno vymedzenu hierarchiu (on posledny na chvoste).

Nasa vyvadzala do 2r. - po 2r im konci puberta. Absolvovali sme vycvik poslusnosti, vychovana je viac ako dost. Do 2 r ancikrist, potom uz "len" nicila byt. Vymysleli sme to s manzelom tak, ze sme dali kameru do velkej obyvacky s kuchynou a predsienou, zavreli dvere a striehli za nimi. V momente ako sme na kamere (do 10 sekund) zbadali ako sa potesila a zacala party, vtrhli sme dnu a hucali, rucali ako neandertalci...nasa madam ako to zbadala stojac pri dreze v kuchyni kde smatrala, skoro zinfarktovala. Zopakovali sme to po par dnoch 2.raz...odvtedy svaty pokoj (ma 7r). Ta sa odvtedy az bala vyjst cely den z pelechu, vsetci happy.

lucia147852
6. jún 2024

@veraaq a inak po prečítaní celej diskusie si veľkom 💩 do úst. Si rizikovo tehotná, že nezvládas psa, ale robíš 12-13 hodín. Vieš o tom, že ako tehotná 12 robiť nemáš a nemusíš? Vies o tom, že ak vy si bola riziková už dávno si PN? Tak si len priznaj že si to pos…kafrala a začni to riešiť, nie sa vyhovárať. Inak som z Bánoviec, takze všetky firmy čo robia 12tky poznám….a žiadna by to neriskovala na 12 s rizikovo tehotnou.

aliaray1
6. jún 2024

@lucia147852 prepac, ale ty mas SH s PP ked mas pocit, ze vies co potrebuje 2r nekastrovany? Znicit vychadzkami a hrami? Srandujes. A v dobrom to myslim, no offence. A uplne suhlasim s tebou, ked ludia chcu husky, lebo "je pekny" alebo "lebo ma pekne modre oci"...na porazenie, potom koncia vyhodeni, utyrani...

Napr. my sme si ju nekupovali preto, lebo je cacany havko, ale na outdoor aktivity a k detom.

My mame SH, chovnu suku s PP (uz kastrovanu) a ona bola neznicitelna hrami, ze prechadzkami? (Canicross + bezecke psie zavody), hry...nic nic nezaberalo, pozornosti mala na milu jarmilu, vecne denne socializovana a samych kamosov kamosky mala a ma.

Tohto psa neznici takmer nic a 20km denne mu len budujes endurance. Ked si lahne, ze je unaveny za minutu sa postavi a lieta a blazni jak divy (akoby za minutu nakomplet dobije baterky a energiu vytiahne aj paty).

Ked mala 4 r.sme doniesli dcerku z porodnice. V zivote ju neunavilo psychicky nic tak, ako nasa dcerka o 0-teho dna. To bol dalsi bod zlomu 😁...stale davala pozor a hlasila mi kazdy pohyb prstom, nohou... Su najlepsie kamosky a partacky, naozaj ako sestry alebo mama s dcerou...lenze zas, nasa je fenka...pri psovi si nie som ista.