Ako zvládnuť sťahovanie a adaptáciu mačky?
Ženky, tie ktore ste sa stahovali do noveho domu a brali ste si mačičky, ako ste zvladli ich adaptaciu. A ako sa mačka spravala po čase, ako ste zvladli ich spravanie ohladom škrabania a ničenia veci, nabytku...?
Som neštastna....manžel chce aby mačka šla preč, ze to psychicky nezvladne ak najde čo i len škrabanec na novej sedačke....či inde...
Ze muž psychicky nezvládne skrabance🤯A deti zvláda? Keď tebe niečo padne,poskriabes,rozlejes, tiež dostaneš prednášku? Ja mam škrabadla pre mačky na každom poschodí a na sedackach na rohoch takú fóliu priesvitnu proti škrabancom a v pohode.. mačky sú fakt co sa tyka ničenia domu nás najmenší problém.. ved to už nie sú rozjasene macata... asi by sme sa mali zbaviť deti🤔
Akú mačku máte? Kupovali ste ju spoločne?
My máme mačku jednoducho vonku. Vec vyriešená 🙂
@ivuska027 naša mica bola s nami v byte 8 rokov. Je to britska modra....samozrejme sme jej škrabadla doniesli. Ale ona neodola a oprie pazuriky aj o sedačku...alebo o čalunenu posteľ
Naše osemročné kozy sa pred pár mesiacmi sťahovali s nami. Vlastne už skoro deväťročné. Dva, tri dni boli trochu mimo, že čo sa deje a potom uznali, že sme im kúpili slušný dom a teda s nimi smieme naďalej bývať. Tak sme si vydýchli 🤣🤣🤣 Majú svoje skrabadla a neskriabu ani sedačku ani nábytok. Nerobili to ani pred tým, takže sa vlastne nezmenilo nič. A keby manžel "psychicky nezvadal" nejaký škrabanec, asi by bola moja odpoveď, aby sa zo samej dôležitosti neposral ešte ta najmiernejšia. Pretože sorry, ale chcieť sa z takehoto dôvodu po ôsmych rokoch zbaviť domáceho zvieraťa je myslenie psychopata.
vidim, ze sami mudrlanti tu vypisuju. nedivim sa manzelovi ako reaguje.
macky mozu mat skrabadla po celom dome aj tri krat a to nepomoze.
macka ma stres z prestahovania, preto sa aj divne chova.
macka mala asi pohyb po celom dome, teraz ju treba zatvarat aspon, ked nie ste doma a sedacku a vsetky nove veci neochranis, alebo to preglne alebo pojde macka prec.
nepisem tu ziadne moje premudrele slova z hlavy, ale viem o com pises a ja som uz tiez na nervy.
@ivuska027 nikdy by som nemala mačku/psíka vonku, načo vám je zviera, keď s ním nechcete tráviť čas?
@mikasa_ackerman no vidíš, to si ty. My to máme inak 😉
Ja som sa tiez bala ako bude nicit novy gauc, ked sme sa stahovali, a cuduj sa svete, ani raz si nebrusil pazuriky na nom 🙂 nic nie je znicene, pekne pouziva nadalej skrabadla ;)
@frflos_nespokojny dakujem....tak nejak to je, akurat dcera place....macicku mame radi, ani ja sa jej nechcem zbaviť
Čo ja viem, ja ho celkom aj chápem, tiež by som nebola nadšená, keby mi mačka doškriabala nové veci v dome...🤷♀️
Kamarátka sa presťahovala z bytu do domu so 4 mačkami...vraj sa adaptovali veľmi rýchlo a dokonca si užívali behanie hore dole po schodoch...žiaden stres vraj nemali, samozrejme prvý deň bola obkukávačka ale vraj nič hrozné...asi záleži aj od mačiek...
velmi zalezi ci mas jednu alebo aj viac a hlavne ci to je cistokrvna, alebo poulicna macka.
kocuri su viac pritulny a daju sa aj velmi hyckat, ale pokial sa tulaju po vonku, tak su von aj par dni a potom sa vratia. macky nie su az take pritulne.
@vroni Schuti som sa na tvojom komentari zasmiala. Poznam to, aj ten nas kocurik je hlava domacnosti. Rozmaznavany, staci povedat mnau a uz sme na nohach...Ale vsetko je prepacene a zabudnuté ked sa nam usadi do lona, pradie a tuli sa. A ano, občas aj nieco skrabne, trvalo mu vyse dva roky kym omilostil škrabadlovu vezu. Teraz na nej pozuje na velku radost susedov z naprotivnych okien. Herec, co ti poviem...
Skús difuzer obsahujúci mačacie feromóny Feliway a veľa cat- cnipu, prípadne čaj Valériany na miesta kam chceš aby sa zdržiavala.

vsak cice odstahujte to co skrabe teraz nech v tom pokracuje