Ako zvládnuť ťažkú chvíľu s chorým psíkom?
Mamky prosím pomôžte mi lebo ja neviem prestať plakat. Odmalička mám silný citový vzťah k psikom. Mame 14 ročného psika, ktorý už ma vek a otvárajú sa mu rany na nohách, nechce jesť a piť. Veterinár navrhol uspať psika. Totálne ma to položilo. Len plačem a neviem prísť ku sebe. 😭 čo by ste robili vy ktoré máte doma psika? Ja som hotova 😔😭😭😭 neviem si predstaviť, že ZRAZU tu nebude a nebude tu už nikdy 😭😭😭😭
Poďakovala sa mu za krásnych 14 rokov a dala uspať
V tskmtomprupade musí zvíťaziť zdravý rozum a psíka zbytočne netrapit
@loliki bojím sa 😭 bojím sa ako by to prebiehalo keby sa rozhodneme pre uspatie 😭 bojím sa že psik si mysli, že ho chcem dať prec
viem čím si prechádzaš, zažili sme.... Ja som za to, aby sa psík netrápil. To mi bolo nadovšetko. Aj dnes po 15 rokoch od úmrtia sa mi oči zalesknú, avšak viem, že ho už nič nebolí a netrápi sa. Moja mama sa nedokázala zmieriť a predlžovala agóniu. Vtedy mi veterinár povedal, že predlžovanie trápenia psa je sebeckosť majiteľa. Zakročila som a trvala na uspatí. Rozlúčila sa s ním a dodýchal v náručí. Milovaný a s vďačnosťou, že nás tešil skoro 17 rokov 💗🐕💗
Daj mu šancu dôstojne odísť ... netráp ho len preto, že Ty budeš trpieť ... zažila som to, dodnes si vyčítam, že sme ho nenechali odísť skôr ... len preto, aby sme my netrpeli ... a on trpel, veľmi ... prosím, neurob rovnakú chybu ... a ako to prebieha? Psíka uspia, následne mu pichnú injekciu, zastaví sa mu srdiečko ... nič Ti nebude vyčítať, uľaví sa mu ... ja som revala tri mesiace ... v robote, vonku, doma ...
Ahoj, je mi to veeeeľmi ľúto. Pred viac ako rokom som musela dať eutanazovať moje srdiečko (nemeckú dogu) a bolo to nenormálne ťažké. Bola neskutočne úžasný psík, bola mi ako 3 dieťa. Mám ju v urničke doma a trošku v prívesku na retiazke. Nikdy nechcela byť sama doma, všade chodila s nami, tak aj teraz ju mám stále pri sebe.
Svojho havinka nenechaj trpieť, ak sa mu nedá pomôcť. 🐕❤️
dávala som uspať svojich dvoch psov.........veterinár prišiel domov..........držala som ich v náručí celý čas,kým nebolo po všetkom
Ma 14 rokov, je to už dedko. Chceš, aby trpel dlhšie? Neje, nepije, ma otvorené rany.. Vyplac sa a dopraj mu pokojný odchod.
Plačem pri tvojom príspevku,pretože moja Trixi bude mať o chvíľu 14 rokov a tiež si to neviem predstaviť 😭. Prajem ti veľa síl, je to veľmi ťažké rozhodnutie, no ty vieš čo je pre neho najlepšie urobiť. 🖤❤️🖤
Je to ťažké rozhodnutie, ale dala by som ho uspať. Už by sa len trápil a predlžoval jeho odchod 😔
A čím skôr by som si začala hľadať šteniatko. Nenahradí ho, ale vám pomôže.
Ja som takto musela dať uspať 13 ročného psíka. A hneď za 10 dní som si z útulku zobrala 4 ročného psíka a to bolo najlepšie rozhodnutie.
Viem čím prechádza š, ak máš psíka rada daj ho uspať. Viem že to nie je ľahké. Prvý krát keď som sa dostala do takejto situácie, mala moja sučka 10a rakovinu, keď veterinár návrhol eutanáziu poslala som ho do teplších krajín, do dnes to ľutujem. Myslela som si že na druhý krát to bude ľahšie rozhodnutie. Nebolo, dali sme uspať 15r NO plakali sme všetci vrátane môjho manžela. Veterinárn prišiel k nám domov a kým zaspal boli sme celý čas pri ňom a posledný krát vsme sa s ním rozlúčili. Ešte hodnú dobu po tom som ho denne hľadala, chýbal nám brechot. Teraz máme útulkáča
toho s desím. máme 15,5 r. Hektora. Neviem si to predstaviť... bojím sa toho dňa.
ja neplačem, len sa vnútorne trápim.
druhého psa už nechcem ....
Ahoj ..my sme toto riešili 3 týždne dozadu.. 11 ročná,zhoršoval sa jej stav,boli sme celá rodina hotová z toho. Celé noci hore,lieky...Sally sa trápila a my tiež....nechali sme ju uspať....prvé dni boli strašné,ale v konečnom dôsledku sa nám uľavilo.Vedeli sme,že už ju nič netrápy,nič ju už nebolí....teraz nám horí sviečka pri jej fotke🖤myslíme na ňu stále,aj si sem tam ešte poplačem... ak môžem poradiť,netráp ho a netráp ani seba....
My mame v rodine 18r psika a este je s nami ale na svoj vek je culy aj ked uz ma zdrav.problemy ale vie si este trocha pobehat aj pije, zerie a dokonca prednedavnom sa mu zlepsili vysledky krvi takze podla mna vek je len cislo. Este pred 2-3rokmi na jednej veterine ho chceli uspat, presli sme na inu a tam mu pomohli tak mozno aj ty skus konzultaciu nikde inde pred finalnym rozhodnutim. Na vek by som sa nepozerala ale nato v akom stave je psik, ci a ako mu viem pomoct a ked uz by som nevedela tak treba sa rozlucit s nim nenechat ho nemat nic zo zivota len preto, ze sa s nim nechcem rozlucit na mojkanie si mozem kupit plysaka a pri tom je sanca, ze bude so mnou cely zivot. Pes je pre mna partak, zive zviera a nicilo by ma pozerat sa nato ako sa trapi. Ja som si zobrala psa s tym, ze raz tu so mnou nebude je to kolobeh zivota, smrt k zivotu patri ci uz skor alebo neskor a tym, ze budes predlzovat jeho trapenie nepomozes ani sebe ani jemu.
Ja som vo februári musela nechať uspať svoju fenku po 16 rokoch. Bolo to ťažké rozhodnutie, ktoré nasledovalo po 3 mesiacoch intenzívnej liečby. Jednoznačne najťažšie rozhodnutie v živote. Ale povedala som si, že nemôžem byť sebecká a držať ju tu kvôli sebe. Trpela bolesťami a keď mám možnosť jej uľaviť, tak to jednoducho musím urobiť z tej lásky k nej i keď mne to zlomilo srdce. A jedine co pomôže je čas.
tvoj psik uz odchadza. cely zivot sa pekne staras, postaraj sa aj o dostojny odchod.
na veterine sme mali moznost bud si zobrat mrtve telicko, ale nechat tam a oni zariadili kuriera do krematoria. kremacia v ziline aj s urnickou stala cca 130-150€. Nepamatam presne. Mame ho stale doma. Raz ho pojdem rozsypat na jeho oblubenu luku.
Mrzi ma to. V tvojom srdci bude navzdy 💜
mame uz dalsieho psika, z utulku
Nie pes si Urcite nemysli ze ho chcete dat prec , co je to za zmyslanie.🤦♀️
Dostane oblbovak a Potom inj na zastavenie srdca .Pes o nicom nevie.
Ty si vies uzit posledne dni s nim , ja som sla so psom pre lieky k vetovi a domov som prisla bez neho,to bol iny sok….
Daj ho uspat toto je tyranie,led vidis ze nezere a nepije.Nebud sebecka.
Ma krasny vek.vela sil prajem
Verím ti, že to je ťažké, ale v tomto prípade je naozaj čas ho nechať ísť. Nebude si myslieť, že ho chceš dať preč. Ak máš možnosť, zavolaj veterinára domov, aby mohol odísť v pokojnom prostredí. Väčšinou sa dáva sedatívum, najskôr zaspinká a potom sa pichne posledná injekcia. My si tým tiež prechádzame - 13 ročný kocúrik má v hrudníku nádor, ktorý mu tlačí na pľúca a srdce. Zatiaľ s tým môže žiť, ale vieme, že príde ten deň, kedy budeme musieť zasiahnuť, aby sa postupne pomaly neudusil. Zároveň sa mu staráme o aurálny hematóm, neustále mu odsávame z uška tekutinu, prišiel pomerne rýchlo o zrak. Zatiaľ sa ešte snažíme mu pomôcť, aby odišiel dôstojne, preplakali sme už teraz mnoho dní. Mali sme päť ročného kocúrika, ktorý kríval na labku. Z toho obyčajného krívania bol zápal šľachy. Nakoniec sa mu jedného dňa vytvorila obrovská rána medzi stehnom a bruškom - až ku kĺbu. Dostal nejaké baktérie, ktoré mu neustále rozožierali tkanivo, veterinári to dookola zašívali a neustále sa to rozpadávalo. Mladý kocúr. Nedalo sa nič spraviť, museli sme to ukončiť.
Tým chcem povedať, nech milujeme naše zvieratká ako milujeme, svoju lásku im môžeme dokázať práve aj tým, že im pomôžeme prestať sa trápiť. Treba im dovoliť ísť. Poďakovať sa za tie krásne roky, ktoré sme si dali navzájom. Bolieť to bude, myslím nás, ale sú to veci, ktoré patria k životu, keď máme zvieratká. Žiaľ, žijú kratšie ako my ľudia. Keď príde ten správny čas, dáte šancu na domov novému zvieratku, ktoré vám do života opäť prinesie radosť.
Prišiel jeho čas. Psík sa trápi, ty sa trápiš. Ak je jasné, že sa z toho už nedostane, tak načo ho trápiť? Koľko ho takto udržíš, deň, dva, tri? Viem, že to je ťažké, ale skús sa na to takto pozrieť.
Psík si môže myslieť a môžeš mu to povedať, že mu chcete pomôcť, aby sa netrápil. Možno ti to aj naznačuje, aby si mu pomohla vybaviť to, čo nie je v jeho silách. On dokáže urobiť len to, že prestane jesť a piť. Ty vybav to ostatné.
moj psik by sa dozil 17, ked som urobila najtazsie rozhodnutie v zivote a dala ho utratit. uz bol na tom velmi zle, trpel, nevedel umriet, asi mal silne srdce alebo co, nemohla som sa na neho pozerat ako trpi. dlho som ho oplakavala, aj teraz mam slzy, ked to pisem.
uvedom si, ze to najlepsie ma za sebou, lepsie to nebude a koniec je nezvratny. rozluc sa s nim a nechaj ho ist.
pichnu mu prvu injekciu na uspatie, v klude zaspi a potom druhu na zastavenie srdca. uz nebude nic citit a v pokoji umrie, bez bolesti.
Ten psík Ti dal veľa lásky a teraz chce odísť,tak mu pomôž a keď ho ľúbiš,nenechaj ho trápiť, buď pri ňom,hladkáj ho a s pomocou veterinára mu dopraj odísť, nebuď sebecka

Keď ho máte radi, tak ho netrápte. Sám to naznačuje: nechce jesť a piť. Rozhodol sa, vie, že prišiel jeho čas. Vyobjímaj ho, rozlúč sa s ním, poďakuj sa za šťastné roky a dovoľ mu ísť.