Čo prináša vlastníctvo mačky?
Ahojte, uvažujeme s mužom, že si kúpime mačku. Deti sa strašne tešia, ja sa skôr bojím lebo som nikdy nemala domáce zviera ani u našich ani teraz. Otázka, čo vám dalo/vzalo domáce zvieratko? Stojí to všetko za to? Ďakujem za odpovede.
@anjelicek26
@anjelicek26 To gratulujem, nam v poslednom case na tyzdennej baze pisu ludia z celej Bratislavy, nech od nich tych malych diablikov berieme. Kedysi sme poskytovali domov pre nechcene macky. Tak o nas ostal chyr.
Preto na svojom ig profile sirim okrem ineho aj tuto osvetu.
Ze aj ziadne zviera je validna volba.
Netreba nikdy ratat s najlepsim scenarom, ale s NAJHORSIM.
Netreba si rpedstavovat chutnu chlpatu 2mesacnu gulicku, ale stare nemohuce zviera, lebo aj take ta macka raz bude. A aj sibnuteho pubertiaha, ktory bude skakat po stole, zhodi vazu, zaderie spolovenske saty, vykadi sa na gauc, nocne preteky. Skratka, mozne scenare, ktore sa mozu s mackou objavit. A zvazit, ci som ochotny toto podstupit.
Ja tonpisem z lasky k mackam, nie proti mackam.
Pani zadavatelka temy sa pytala na toto. Co zle moze ocakavat. Dobre sa dovtipi 😉
Uz nas skoncilo nemalo odmietnutych maciek. Nie kazda tu traumu rozdychala a bola v pohode. Spytaj sa, @autorka, veterinarok z SOS mačky. Tie Ti najlepsie povedia.
@biela_sova tak my mame mačky 20+ rokov tak človek vie,do coho ide + áno prvý rok je to ako malé dieta,len somariny chodia po rozume.... ale po času skludnia 😅
@biela_sova my sme tiež taká zberňa - ale máme kopu miesta a dobrú veterinárku (na kastrácie). No naozaj som sa nestretla - mimo ruje s tým, že by nad ránom, alebo v noci vyvádzali. A to máme momentálne 4 vonku a už sa k nám chodí 5. Najesť, počítam, že kotná... Ľudia by si mali dobre premyslieť akékoľvek zvieratko, veď len s takým škrečkom koľko vie byť starostí 😁
@anjelicek26 hej ja viem, ze Ty si tiez maciar ako my 😁 Len prave ten prvy rok je kriticky, kedy to ludia nedaju, to nevtspatie nie kazdy preklenie a potom sa rozvadzaju s mackami 😊😇 Preto na to apelujem, ze nech si autorka skusi par dni povarovat mlada, pubertaka, a to jej napovie najviac, co ju caka. My vzdy nejaku prichylime, a uz viem, ze to, co bytiar oznacil ako nezvladnutenu macku, staci len vypustit sa vtbehat a uz si chrapka ako baranok. Je to len frustracia z maleho priestoru. Obzvlast, ak je to klasicka macka bez rodokmena. Akoze smetiakova zmes 🙂
@michaela329 Presne Misi toto pisem. Ze nech si kazdy 30x rozmysli a povaruje na par dni niekoho ineho macku, zajka, skrecka (vole vsetko sumracne/ nocne tvory). 😁😁😁 aj k nam privandrovala kotna macka, ked som bola tehotna. Tehulkovali sme si spolu, potom isla na kastraciu. Ked boli maciatka vacsie.
Ps - nie prosim, nenukajte nam dalsie macky do sprav (odkedy som napisala prispevok, tak 3 spravy). Mame full house. Vidis autorka, ludia sa skor zbavuju, ako by bol dopyt 🙂
A inak maciari, pocujte xo. Stazoval sa mi riaditel zberneho dvora, ze mu tam ludia prehadzuju v noci macky aj so sackami granul, niekedy sa pritrafi aj znackova. Potom s amu to tam koti. Odporucala som mu kontaktovat narodny kastracny program aspon s kastraciami. Toto je nocna mora, premnozene macky bez majitela
@biela_sova tiež tak robím, nech si odkoja a hybaj k vetke 😀 (mňa tych 40€ nezabije)Našťastie na dedine nemám problém mačence rozdať známym. Minulý rok sme si chceli aj nechať, ale uprosili ma, všetkých 5 sme rozdali.
@michaela329 to mas stastie 😁😁😁 Ti v BA koncia kade tada. My byvame pod lesom. Takze dobra dusa macku vyhodi do lesa...a ta doputuje k dobrej dusi k nam🙈
Hej hej aj my na vlastne trovy kastrujeme. Inak, o 2 tyzdne si idem k prezidentke po cenu za humanitarny prinos (nie asi kvoli mackam, sle som presvescena ze to tie macky vycitia, ked idu okolo nasho dvora).🤣
@biela_sova gratulácia a isto cítia, sú to predsa čarodejnícky miláčikovia 😅
@michaela329 ved toto. A po nociach, ako sa snazim zmenit trestny zakon, tak mi cvalaju okolo hlavy vo svetle mobilu 🤣🤣🤣😈
Mala som mačku a troch psov Nezávislé od seba mačku som po roku dala kamarátke, lebo som sa sťahovala, za mňa mačku už nie. Bol z toho doma smrad v noci ma budila , ja Som psickar. Je to časový záväzok strašne veľký. Kazdu dovolenku musíš riešiť stráženie príp hotel. Čistit wecko finančné náklady typu veterinar, keď sa vyvrbi zdravotný problém sú finančne nákladné. A záväzok na 12 -15 rokov
Ahoj , ja mám sphynx mačku , pre mna skôr mačka ako pes , deti ju majú radi. Mám 12 r a 5 r deti , mačka je aktívna lebo aj deti mám take rýchle nie vždy sú kľudne čo mačky majú radi ,pokoj svoj kľud ona aj opätuje nenechá sa od deti naťahovať alebo provokovať . V noci spi s nami pod paplonom , sem tam niekde škriabe pazure tak , že krásne závesy v spálni sú minulosť ale má to odpustené . Keď sme na dovolenke zväčša ostáva doma , a niekto k nej príde na pár hodín denne , wc má u nás v kúpeľni preto že podstielku kupujem tu ktorú môžem spláchnuť do našeho wc .
@muchacici Osobne by som ani ja nezniesla wc v byte, preto má svoje miesto na balkóne, kde sa často vetrá a je tam prísun vzduchu. Wc je kvalitne, uzavreté s uhlikmi takže úplná pohoda. Čo sa týka chlpov pravidelné vyčesané a sprchovanie šampónom a srsť vyzerá aj takto. Náš model...😁😁 Koment k fotke, pozeral ako vykrajujeme medovníčky...no musí byť pri tom..😁
Dalo veľa, vzalo prakticky nič akurát keď ideme na dovolenku musíme vždy zháňať niekoho kto sa postara
No, úprimne nekastrovaný kocúr... cíti ho každý,keď si značkuje 😁. Máme vlčiaky,kone,zajov,aj sliepočky,ale našeho Maťa cítim,aj keď je exteriérový-hotový Tiger 🐯. Len čo prebehne dakedy cez dom. Kastrovaný , domáci, vnútorný kocúr je rozdiel,ako tiger-skoro šelma a ,,mačo" v revíri 😉😁.
Ja som vztah k mackam nikdy nemala, no ako som prvykrat videla nasho Mura, bola to laska na prvy pohlad. Ano, chlpy boli vsade, lebo to bol perzan, no nevadilo mi to, proste som to brala ako fakt patriaci k tomu milemu tvorovi. Bol velmi pokojny, neznicil nic, akurat kradol babiky, ked sme sa hrali a nevenovali sa jemu. Co sa tyka smradu, ten bol, ked prave lapotal, no piesok sa menil denne, takze celkovo nebol. V noci spal, nezobudil nas vari ani raz.
Treba si vopred ujasnit, kam s mackou, ked pojdete napr. na dovolenku, u nas strazila mama.
Dalej treba ratat s nakladmi na vetosa, to su tie minusy. A plusy - odvtedy milujem macky.🙂
My sme snáď nikdy neboli bez zvierat. A mačky sú úplný základ v našej rodine.
@biela_sova waw, gratulujem. Mozem sa spytat za co ?
Dakujem za odpovede. My mame velky dom, tu by mala obrovsky vybeh + zahrada tiez. S tou dovolenkou pocitam, ze by niekto musel strazit. Uz som sa predbezne aj dohadovala so starymi rodicmi ci by postrazili par krat do roka co na dovolenky chodime. Aj s veterinou pocitam. Co ma viac zarazilo je ten smrad. Znami maju macku v malom byte a nikdy som ju necitila tak ma to nenapadlo. Ja tak nejak viem, ze si prirobim doma starosti, ale deti mi uz odrastli a mam potrebu sa o cosi starat. Len neviem ci ta macka mi da aj nieco naspat. Aby to nebolo len kopec energie, roboty a penazi do zvierata vrazim a nic sa ku mne nevarti.
@kathy7337 krásny
Mame vnútri 6 maciek. Jedine co nám to vzalo asi je nejaká časová nesloboda, nechodíme na noc alebo na par dni preč, to je všetko. Nábytok neskrabu, v noci spia, nic nezhadzuju, potrebu si robia len do zachoda, ak sa čistí tak nesmrdi. A treba mať na ne veľa času, my máme našťastie 100HO s mužom takže sa im vieme venovať aj počas dňa.
@stela01 po sphymx túži otec už niekoľko rokov 😁 rozkošná je 😍 vyžaduje nejaký extra starostlivosť keďže sa jedná o plemeno ktoré nemá srsť? 😍
@anjelicek26
@biela_sova inak baby, my sme prvú mačku doniesli ešte ako deti a doteraz si ju pamätám, volala sa Filipa a nemala problém z dvora vyhnať aj psa 🤣🤣🤣 raz odišla a nevrátila sa ... pamätám si že predtým otec nechcel o mačke ani počuť a trz sme tu ako mačací hotel (aj keď už sme to stopli).
@katkaseiner jeej dakujem. Za moj instagramovy profil v podstate. Predkladám ako dobrovoĺník návrhy zmien trestneho zákona, inych zákonov... Je tam okrem iného, aj za boj za práva detí a ĺudské práva, boj proti zne.užívaniu neplnoletých, proti šikane a domácemu násiliu a za pomoc obetiam voj.ny. Edukujem spoločnosť ohĺadom politickej a právnej gramotnosti. Aj všeobecne učím ĺudí, ako vychovávať deti bez tráum, v súlade s právom 🙂
@autor my mame doma 4 micky a poviem Ti kazda ma svoju povahu. Najpritulnejsia u nas je cierna napoli britka ktora je na mne ustavicne nalepena, vyzaduje si pozornost a spava mi pri hlave a tlapkuje. Cudzich a deti sa boji. Jej sestra je zas velmi pokojnej povahy taka, ze ma na salame. Miluje deti a ludi. Ide x nrj taky pokoj. Nas 9 kilovy kocur ma zvlastnubpovahu. Je ukecany, za jedlo by dal aj svoj macaci zivot ale niekedy byva agresivny a casto sa bije s tou druhou ciernou flegmoskou. A druhy kocur je este maly tam sa mu povaha este risuje ale vidim to na blazniveho pubertaka. My sme ich mali v byte. Nesmrdelo nic len chlpy su vsade. Terax mame dom a su vonku vo voliere kde za nimi chodim. Ci su tam stastne netusim
@biela_sova nech sa dari, viem ze sme tu uz mimo temu ale zacala som ta na ig aledovat. Mam rada inteligentnych ludi ktory aj takto pomahaju.
Mame dve mačky a teda smrad v byte nemáme. A ci sa k tebe niečo vráti za starostlivosť. Záleží co čakáš aby sa ti vrátilo....
@katkaseiner dakujem Ti za podporu. Si velmi laskava. Treba sirit osvetu a dobro. Aj ked sem tam treba toto agresivnejsim sposobom, aby to bolo pocut 🙂

@michaela329 To gratulujem, nam v poslednom case na tyzdennej baze pisu ludia z celej Bratislavy, nech od nich tych malych diablikov berieme. Kedysi sme poskytovali domov pre nechcene macky. Tak o nas ostal chyr.
Preto na svojom ig profile sirim okrem ineho aj tuto osvetu.
Ze aj ziadne zviera je validna volba.
Netreba nikdy ratat s najlepsim scenarom, ale s NAJHORSIM.
Netreba si rpedstavovat chutnu chlpatu 2mesacnu gulicku, ale stare nemohuce zviera, lebo aj take ta macka raz bude. A aj sibnuteho pubertiaha, ktory bude skakat po stole, zhodi vazu, zaderie spolovenske saty, vykadi sa na gauc, nocne preteky. Skratka, mozne scenare, ktore sa mozu s mackou objavit. A zvazit, ci som ochotny toto podstupit.
Ja tonpisem z lasky k mackam, nie proti mackam.
Pani zadavatelka temy sa pytala na toto. Co zle moze ocakavat. Dobre sa dovtipi 😉
Uz nas skoncilo nemalo odmietnutych maciek. Nie kazda tu traumu rozdychala a bola v pohode. Spytaj sa, @autorka, veterinarok z SOS mačky. Tie Ti najlepsie povedia.