icon

Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?

17. dec 2025

Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.

maryetta
18. dec 2025

Hmm tazka situacia. ☹
I ked sama macky neznasam. V tejto situacii som na tvojej strane. Macky nie su novodoby vymysel. Ale uz su s vami. Nielen s tebou.
To ked ho omrzi dcera-tiez povie ze bol mlady a sprosty? Teraz je starsi a toho rozumu mu nepribudlo...
ta garaz je sice alternativa ale... neviem si predstavit ked boli macky zvyknute na vas. Na iste prostredie. Ruch domova. Zrazu zatvorene niekde takto ☹

belbel
18. dec 2025

Hmmm, toto vyzerá, že mu "narástol hrebienok", zrazu statky-postavil dom, ostatní ho tlapkajú po chrbte. Pritom finančne aj inak si sa spolupodieľala, píšeš, že ste to mali spolu fajn a je to naozaj veľký obrat. Buď vyhorel, ventiluje to takto, alebo hľadá zámienku pre rozvod? Píšeš, že ho sám spomenul. A naozaj tam ide o to, že predsa ste spolu - s tými mačkami - žili, nielen ty, ale aj on. Aj keď ich nemá rád, toto mi príde neľudské. Fakt akoby hľadal zámienku. Je však fakt, že proste niektorí ľudia to majú takto, zviera - vec....Ani sa nečudujem, že si smutná. Ty si kompromis, garáž, navrhla.

uglybetty1234
18. dec 2025

Co uz len znici 10-rocna macka?! Je to chuj.

brrunetkaa
18. dec 2025

Strašný blbec. Nemám mačky, ale pri tom ako sa človek správa ku zvieratám vidno aký je. Dom je spoločný. Nediskutovala by som. Tvoja je polovica domu a hotovo. Mačky by som dala minimálne do garáže a nech sa on postaví aj na hlavu…. Ja by som s takým človekom nebola. Úplne vidno, že mu je srdečne ukradnuté ako sa ty cítiš a tvoje pocity a potreby…. Katastrofa

autor
18. dec 2025
@brrunetkaa

Strašný blbec. Nemám mačky, ale pri tom ako sa človek správa ku zvieratám vidno aký je. Dom je spoločný. Nediskutovala by som. Tvoja je polovica domu a hotovo. Mačky by som dala minimálne do garáže a nech sa on postaví aj na hlavu…. Ja by som s takým človekom nebola. Úplne vidno, že mu je srdečne ukradnuté ako sa ty cítiš a tvoje pocity a potreby…. Katastrofa

@brrunetkaa presne toto ma tiež trápi. Že vôbec ma nerešpektuje. Nezáleží mu ako ma to ničí

rusalkablack
18. dec 2025

Ja by som si v novom dome zariadila svoju izbu, skriňa, posteľ, stolík, škrabadlá pre mačky atď... A tam by som sa nasťahovala aj s mačkami. Nech si chmuľo spí v spálni sám.

autor
18. dec 2025
@rusalkablack

Ja by som si v novom dome zariadila svoju izbu, skriňa, posteľ, stolík, škrabadlá pre mačky atď... A tam by som sa nasťahovala aj s mačkami. Nech si chmuľo spí v spálni sám.

@rusalkablack ja nemôžem mačičky takto zavriet. Budú sa pýtať von a škrabať dvere. Ach

tiezjedna
18. dec 2025

@anonym_autor ja by som si ich domov vzala a hotovo. Keď sa mu nepáči, nech on ostane vonku...🙄 Vôbec nechápem takéto selfish verdikty...

tiezjedna
18. dec 2025

...teda ak je ten dom spoločný, to si nikde nepísala🤷‍♀️

anonym_81eaf7
18. dec 2025
@anonym_autor

@rusalkablack ja nemôžem mačičky takto zavriet. Budú sa pýtať von a škrabať dvere. Ach

@anonym_autor ja sa opýtam ináč. V poslednej dobe nemáš pocit, že si rozmyslel aj manželstvo a deti? Lebo už len postoj, že jeho absolútne nezaujíma, ako sa ty cítiš a trápiš je zarážajúci.
Teraz k mačkám. Máme tri. Jedna bude mať 12 rokov a najmladšia má 6. Akože niekedy je ich zabiť malo. Na začiatku bolo, keď prvá škrabka gauč že buď mačka alebo on, teraz mačky sú princezné. Nikdy by ich nikam nedal. A to nehovorím, že ešte aj poulickam montoval búdku a nosí im jesť. Takže u nás by nebolo možné, že mačky zmiznú .
Zamysli sa, ako to je u vás doma. On nie je tvoj šéf, vy ste rovnocenní partneri. A okrem iného, keď tu boli vydieračský, že on staval dom, ty si mi porodila a vychovala deti. Takže jedna jedna

simca06022011
18. dec 2025

@anonym_autor popravde, zobrala by som macky a isli by so mnou do domu. A pan manzel nech sa uvedomi. Macky s vami roky boli, tak bdu aj nadalej, hadam ich nehodite von. Polka domu je tvoja, nech si chodi po mihalniciach ak chce. AKo ja viem, su to len zvierata, ale ja kovli takemuto spravaniu by som sa rozviedla skor ako kvoli napr. alkoholu a zabavam obcasnym atd, lebo toto je pre mna obraz egoistu, bezcitneho cloveka = ked uz nie voci zvieratam, tak kvoli partnerke/detom, vzor otrasny. Nieco nechcem viac, vyhodim, necham tak, zakazem.

simca06022011
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor taksi zvyknu, zase to neprezivaj tolko, dvere treba niecim obalit kd ebudu, aby to nezlikvidovali a ked nebudu pod dozorom/budu same doma, tak budu mat oddelene bezpecne priestory. Plus macky v domoch chodia aj von :D bezne sa mi tu susedove macky promenaduju, ked bol pes na prazdninach aj som ich tu maznosila na terase :D a aj potrebu robia vonku..

autor
18. dec 2025
@tiezjedna

...teda ak je ten dom spoločný, to si nikde nepísala🤷‍♀️

@tiezjedna áno,je spoločný

autor
18. dec 2025
@anonym_81eaf7

@anonym_autor ja sa opýtam ináč. V poslednej dobe nemáš pocit, že si rozmyslel aj manželstvo a deti? Lebo už len postoj, že jeho absolútne nezaujíma, ako sa ty cítiš a trápiš je zarážajúci.
Teraz k mačkám. Máme tri. Jedna bude mať 12 rokov a najmladšia má 6. Akože niekedy je ich zabiť malo. Na začiatku bolo, keď prvá škrabka gauč že buď mačka alebo on, teraz mačky sú princezné. Nikdy by ich nikam nedal. A to nehovorím, že ešte aj poulickam montoval búdku a nosí im jesť. Takže u nás by nebolo možné, že mačky zmiznú .
Zamysli sa, ako to je u vás doma. On nie je tvoj šéf, vy ste rovnocenní partneri. A okrem iného, keď tu boli vydieračský, že on staval dom, ty si mi porodila a vychovala deti. Takže jedna jedna

@anonym_81eaf7 ale my sme investovali rovnako veľa energie. Dom nám stavala firma, platili sme ju spolu aj úrady vybavovali spolu

klotildabazarik
18. dec 2025

@anonym_autor v prvom rade dom je koho? V druhom rade macka vonku nezamrzne

danieli
18. dec 2025

Tak ti napisem ako sme my darovali nadherneho kocurika, vypiplala som ho od mala ako spadol do lepidla, skoro neprezil, vyrastol na velkeho maznacika, byval v altanku, ale ako kazdy kocur chodil po celej ulici, vsetci vedeli, ze je nas, kastrovany, aby nerobil neplechu, ludi sa nebal a tak ked sa vyhrieval u niekoho na zahradke nedal sa len tak psss odplasit a staruckemu panovi susedovi to vadilo, vybehol na nas s prosbou, ze to takto nejdec vtedy sme zacali hladat novy domov, susedov mame skvelych, hoc aj starucky pan nie je uplny anjel, ale nebudem sa pre kocura vadit so susedmi ani sa rozvadzat, slzy mi tiekli ked som ho balila, ale vies co? Dostal sa k dochodkyni do susedneho mesta do bytu, spava s nou v posteli a ma sa este lepsie ako u nas, posiela nam fotky z jeho narodenin a ine momentky, vsetko sa deje pre nieco a vravim si dobre sa stalo, prenho urcite, sused sa pytal kam zmizol, ze sme ho nemuseli skantrit, tak sme sa uz len zasmiali🤪ze sa ma lepsie ako u nas, tym chcem povedat, ze aj ked ta to boli, pouvazuj o dosahoch do buducna a urci si priority zivot je len a len o prioritach, nejako to vyriesit budete musiet, drzim palce

tiezjedna
18. dec 2025
@anonym_autor

@tiezjedna áno,je spoločný

@anonym_autor v tom prípade by som vôbec nediskutovala. Nechová sa dobre, a vie to.

maris5
18. dec 2025

Ja nie som zastancom zvierat v domacnostiach, ale tieto s vami zili a maju sa s vami prestahovat.
Ak ich bude chciet vyhodit zavolala by som policiu.
Toto je velmi cudne spravanie, najprv zatlka a potom hra mrtveho chrobaka. Akoze ked sa bude tvarit, ze macky nebudu v dome, tak sa stratia, vyparia sa?

anonym_81eaf7
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_81eaf7 ale my sme investovali rovnako veľa energie. Dom nám stavala firma, platili sme ju spolu aj úrady vybavovali spolu

@anonym_autor to nebol útok na teba. Ja som na tvojej strane. Osobne by som mu oznámila, že dom je spolocny, financovaný obidvomi a keď sa mu nepáči, môže kľudne bývať na dvore on.

motylik2559
18. dec 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, necitala som vsetky komentare, ale tvoj muz je prepac, ale kus idiota! A v byte mu nevadia denno-denne? Nehnevaj sa co napisem, ale neznasam ludi, ktory maju roky zvieratko, ktore je na svojich ludi zvyknute a zrazu kvoli novemu byvaniu, stahovaniu, alebo narodeniu dietata sa zbavuju svojich zvierat, ako keby to zviera nemalo dusu, cit, zavislost od svojho cloveka😐😔 Ja mam psika, utulkacika, a ma tiez taku historiu, ze od steniatka zil v rodinnom dome so zahradou s jednou slovenkou zijucou v rakusku a akonahle sa jej narodilo dieta, tak ho ako skoro 2rocneho vyhodila na slovensku v dedine, kde ziju cigani (nie tí slusní), oni ju kontaktovali podla čipu a este si dala tu namahu dojst na steklach do utulku, doslova im hodila vet.preukaz a pas a ze ona ho uz nechce, nech si ho nechaju...Ja som si ho vzala ako psika, ktory sa bal aj vlastneho tiena co zazil tam,kde ho ta skatula vyhodila...ale mojou trpezlivostou sa stal Pan Pes,ked to mozem takto nazvat. Neznasam takych ako je tvoj muz, toto sa zvieratam nerobi. Su na vas naucene vase macky a kde je vola tam je cesta, vzdy sa da nejaky kompromis spravit, navyse ten dom bude aj tvoj, tak si dupni a povedz mu to presne tak, ako tu nam, ze ta spoznal s mackami, ze ste s nimi zili a ty sa ich skratka nevzdas a nech kludne spravi aj stojku na hlave a nech sa odraza usami...Ja byt tebou tak niesom ako ustrachane dievcatko, lebo to ho este viac posilnuje v jeho generalnej povahe...Dupni si ty, normalne si ich tam vezmi a on nech sa aj o zem hodi, ak mu to pomoze. Drzim ti moc palce🍀

autor
18. dec 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, necitala som vsetky komentare, ale tvoj muz je prepac, ale kus idiota! A v byte mu nevadia denno-denne? Nehnevaj sa co napisem, ale neznasam ludi, ktory maju roky zvieratko, ktore je na svojich ludi zvyknute a zrazu kvoli novemu byvaniu, stahovaniu, alebo narodeniu dietata sa zbavuju svojich zvierat, ako keby to zviera nemalo dusu, cit, zavislost od svojho cloveka😐😔 Ja mam psika, utulkacika, a ma tiez taku historiu, ze od steniatka zil v rodinnom dome so zahradou s jednou slovenkou zijucou v rakusku a akonahle sa jej narodilo dieta, tak ho ako skoro 2rocneho vyhodila na slovensku v dedine, kde ziju cigani (nie tí slusní), oni ju kontaktovali podla čipu a este si dala tu namahu dojst na steklach do utulku, doslova im hodila vet.preukaz a pas a ze ona ho uz nechce, nech si ho nechaju...Ja som si ho vzala ako psika, ktory sa bal aj vlastneho tiena co zazil tam,kde ho ta skatula vyhodila...ale mojou trpezlivostou sa stal Pan Pes,ked to mozem takto nazvat. Neznasam takych ako je tvoj muz, toto sa zvieratam nerobi. Su na vas naucene vase macky a kde je vola tam je cesta, vzdy sa da nejaky kompromis spravit, navyse ten dom bude aj tvoj, tak si dupni a povedz mu to presne tak, ako tu nam, ze ta spoznal s mackami, ze ste s nimi zili a ty sa ich skratka nevzdas a nech kludne spravi aj stojku na hlave a nech sa odraza usami...Ja byt tebou tak niesom ako ustrachane dievcatko, lebo to ho este viac posilnuje v jeho generalnej povahe...Dupni si ty, normalne si ich tam vezmi a on nech sa aj o zem hodi, ak mu to pomoze. Drzim ti moc palce🍀

@motylik2559 ďakujem za názor. Tiež som vždy pozerala na takéto inzeráty " cez prsty" a prišli mi scestné. Naše mačky s nami boli aj pri narodení prvého dieťaťa a aj druhého. Ani mi nenapadlo dať ich preč. Zrazu je problém. Neviem ako zvládneme túto situáciu lebo zrejme nebude ochotný ustúpiť ani jeden ani druhý. Už som toľko krát argumentovala. Dostala som od kamarátky tip , napísať mu list. Rozmýšľam že to spravím aj keď myslím že to skôr vysmeje....že by som mu to v kľude prečítala. Všetky myšlienky a postoje. Je toho veľa čo mám na srdci. Ach. Že si nechce nechať zdevastovat nový pekný dom
A zasmradit. 😦

autor
18. dec 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor v prvom rade dom je koho? V druhom rade macka vonku nezamrzne

@klotildabazarik naše žili len vnútri
Nemaju na sebe ten typ srsti čo iné vonkajšie mačky
Plus sa zľaknú a ujdú. Mačka si dlho zvykna na nové prostredie budú v strese

anonym_befdca
18. dec 2025

Vidim ze toto je stretko milovniciek maciek. Ja som tiez na strane manzela. Pred tym mu to bolo asi jedno,ale do noveho domu by som ani ja nedovolila vziat macky.

motylik2559
18. dec 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem za názor. Tiež som vždy pozerala na takéto inzeráty " cez prsty" a prišli mi scestné. Naše mačky s nami boli aj pri narodení prvého dieťaťa a aj druhého. Ani mi nenapadlo dať ich preč. Zrazu je problém. Neviem ako zvládneme túto situáciu lebo zrejme nebude ochotný ustúpiť ani jeden ani druhý. Už som toľko krát argumentovala. Dostala som od kamarátky tip , napísať mu list. Rozmýšľam že to spravím aj keď myslím že to skôr vysmeje....že by som mu to v kľude prečítala. Všetky myšlienky a postoje. Je toho veľa čo mám na srdci. Ach. Že si nechce nechať zdevastovat nový pekný dom
A zasmradit. 😦

@anonym_autor A co by sa akoze stalo, kebyze si ich proste tam vezmes so sebou? Bol by schopny ich vyhodit, ked doteraz sam vie, ze cele dlhe roky s vami zili?😒 Nemyslim si,ze taky list jemu pomoze, skusit mozes, ale nemyslim,ze kvoli listu zmeni nazor. Podla mna normalne si ich vziat a bud raznejsia, aj ty mas pravo rozhodovat ako mackach, tak o vasom novom domove, kde budu s vami.

simca06022011
18. dec 2025
@anonym_befdca

Vidim ze toto je stretko milovniciek maciek. Ja som tiez na strane manzela. Pred tym mu to bolo asi jedno,ale do noveho domu by som ani ja nedovolila vziat macky.

@anonym_befdca nie je tu stretko milovniciek maciek, je tu stretko rozumnych empatickych osob. Nie odpadu ludskeho co nema plan, dupne si a vyhodi macky hocikde. A bez ohladu na zvysok domacnosti.

sense
18. dec 2025

Ja som mačky nechcela, doma má prehlasovali, máme doma dve... Jednu zachránenu z ulice, druhú zo statku. Prečo by som ich nedala už za nič... Ale teda naše za viac ako 4roky nezničili absolútne nič, nič neocuravaju.... Tiež si v byte a teda neviem si predstaviť žeby zrazu museli ísť preč dokonca von. Chlap keď ich doviedol nech im nájde náhradnú rodinu, alebo zabezpečte nábytok tak aby ho nedoskriabali,

merlinja
18. dec 2025

Ani sa mu nečudujem, chudák chlap.

tomiholjubavi
18. dec 2025
@january13

No strašného ch.ja mas za muža... normálne som sa az vytočila

@january13 aj ja. Až mi tlak stúpol, čo som sa vytočila.

tomiholjubavi
18. dec 2025
@anonym_autor

A zasmradit. 😦

@anonym_autor Ja by som ani nediskutovala. Mačky idú a hotovo.
Ja som tak povedala, keď som sa sťahovala do Chorvátska. Že mám malého psíka a buď ide so mnou, alebo nejdem vôbec. Si neviem predstaviť, žeby mi muž zakázal zobrať naše zvieratá do nášho domu.
By som mu normálne povedala: mačky idú s nami a kľudne sa aj poser. Diskusia na túto tému skončila.

belbel
18. dec 2025
@anonym_befdca

@anonym_befdca stále všetky hovoríme o tom, že sú to živé tvory a už dlho súčasťou ich spoločného života.... To akoby miloval modely vláčikov a ich dráhu, staval by to roky, potom by sa sťahovali a žena mu povie, do nového domu nie, nie je tam pre to miesto a argument bude napríklad, že na to sadá prach a ona aj tak nikdy nemala pochopenie pre jeho záľubu, že tam spravia napríklad domácu posilku.... Už chápete? Ja fakt neverím, čo tu čítam, nechápem, ľudia!!!!! Ak sa tak nazývate! Je mi z týchto názorov zle! A ak by sa jednalo o novinku, že chceme/nechceme chovať mačky, tak áno, tam by sa dalo dohadovať, ustúpiť z pozície chcem ich mať, ale nie po desiatich rokoch....Nechápem to tu!