icon

Čo robiť, keď pes zje jed na potkany?

2. dec 2024

Ahojte. Mám pocit že pes zjedol sáčok otravy na prechádzke. Neviem či sa mi to nezdalo no vyzeralo to tak. Na veterinu sme volali, tak uvidíme. Čo sa mu môže stať? Má 25kg

zuzanita1609
2. dec 2024

Áno cez náhubok zožral... 😡

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 áno tak mi prosím úkaž ktorá veterina na konci Slovenska má otvorené o takomto čase. Nemáme veterinu ani na dedine.

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 predsav si že zjedol 🙃🙃 má normálny náhubok cez ktorý vie aj piť

autor
2. dec 2024

@rozculena ja si môžem vypisovať kam chcem. Ani nevieš čo robíme a zas komentuješ aj ty.

zuzanita1609
2. dec 2024

Kľud žena (vravím sebe) ....😄

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 tak už ďalej nevypisuj. Je to od dospelej ženy trápne.

zuzanita1609
2. dec 2024

Ako to,že si nevieš postrážiť domáceho miláčika s NÁHUBKOM,, ktorý zožerie len tak otravu a tu bude ďalej sa "ohúňať".... prajem si len,aby to hafan vygrcal a rozbehal.

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 ty keď máš psa navoľno tak mu stojíš za zadkom? Napísala som ŽE NEVEIM či to bola otrava…

kiki68
2. dec 2024

Podat vitamin K, kanavit, idealne hned na veterinu

kiki68
2. dec 2024

@zuzanita1609 zial stat sa to vzdy moze, u nas manzelka veterinara mala takto otraveneho psa,vencila dvoch a ten jeden zbehol ku kriku a bolo. Takze hned mazali k muzovi do roboty a psa zachranili

zuzanita1609
2. dec 2024

ÁNO,moje psi nežerú všetko a sú navolno celý svoj život. POSLÚCHAJÚ!!!

nttnnt
2. dec 2024

@kiki68 tak, tak vitanim K a to aj na vyse tyzdna sa podava denne

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 aj môj pes poslúcha, za 9 rokov nič nezožral a bol vždy navoľno ale asi neni tak dokonalý a úžasný ako tvoji 🙂

zuzanita1609
2. dec 2024

Áno,na to potrebuješ vychovať psa,aby ti všetko nežral za humnom... nerozoberaj a radšej rieš psa, ktorý ti možno zožral otravu...

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 ja riešim ty mudrlantka. Vychovaný je. A s takou osobou ako ty, končím debatu. Neželám ti nič, ani dobre ani zlé.

zuzanita1609
2. dec 2024

Ako sa má, správa ten hafan? Chcem to vedieť, budeš taká dobrá? Ďakujem

kiki68
2. dec 2024

Jed na krysy posobi nie hned, ono to po par hodinach spusti vnutorne krvacanie a pes krvaca potom so vsetkych otvorov, vnut organov. Tomuto zabrani com skor podanie vitaminu K vo vacsej davke. Pes Proste nevykrvaca, niekedy je vsak potrebne telu pomoct a su nevyhnutne aj transfuzie. Cize pre toto je dobre com skor navstivit veterinara a ten nasadi spravnu liecbu.

zzzzza
2. dec 2024

@nikol789 veterinár

autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 nie nebudem. Keby čítaš tak vieš ako mu je teraz 🙃

zuzanita1609
2. dec 2024

@kiki68 áno, pomalé umieranie,preto to mali zakázať už dávno,ani potkan,hoc je veľmi inteligentný,si nezaslúži takúto smrť. Ľudia sú ozaj horšia,bez ťa zver.

kiki68
2. dec 2024

@zuzanita1609 Ja som mala buldocka, to je pazrave, mozes to ucitelov chces, je mozne, ze nieco zmlsne. Pes je ako decko, nevies co mu napadne. Hlavne niektore plemena du pazrave a mozu nieco ochutnat. Kopec tych otrav davaju do parkov a to psom vonia

kiki68
2. dec 2024

@zuzanita1609 zial je to dostupne vsade a bude. Cize za mna je to prve podozrenie, ked pes nieco zaujimave najde. Ale neboj, nas nasiel zdochlinu vtaka, bola z toho mesacna kura na veterine. Lebo sa niecim nakazil z toho. Staci mat Pech a mas vystarane. Hej, tiez by som tieto jedy zakazala. Rovnako to na slimaky

lusa18
2. dec 2024

Ja keď som myslela, že tiež zožral jed na potkany.... tiež som si nebola istá, tak som sadla si auta a išla na veterinu.Dali mu infúziu, tuším vitamín K.

zuzanita1609
2. dec 2024

@kiki68 ja mám dvoch nemeckých ovčiakov a odmalička som vychovávala,aby nežrali všetko. Pred nimi rotvajlerku,aj teriera a nikdy sa mi nič také nestalo,kým som ovšemže videla,aj možno nevidela. Ale viem ako funguje otrava,preto viem,no pochybujem,že s nahubkom sa mu podarilo niečo zožrať. Teda ak je poriadny náhubok a nie taký,čo si sám keď z hlavy zvlečie.

alabama0011
2. dec 2024

Treba hned vetrinarovi, susede tak zomrel psik, velmi trpia ak to zjedia.

bbshop
2. dec 2024

Jed na potkany funguje zámerne neskoro dokonca až o niekoľko dní, pretože potkany väčšinou "vyšlú" jedneho potkana niečo otestovať a chcú vedieť či sa vráti živý. Ak zomrie hneď ostatné to už nezozeru. Preto nezomrie hneď, ale o niekoľko dní, aby tým boli oklamané ostatné potkany a mysleli si, že to je bezpečné a zožrali to tiež. Následne zomierajú všetci.

zuzanita1609
2. dec 2024

@bbshop ale ani potkan nezožerie všetko,dokonca ani svojho druha nezožerie,kto videl potkana žrať potkana? Mám ich doma,viem ,že sú domestikované,sú rozumné, rozumnejšie ako zajace, napríklad,aj keď hlodavce. Pri potope ,som videla,ako urobili zo seba ostrov,aby prežili, podobne ako mravce. Čiže,moje milé patkaňe prežijú,keby dačo...😏 A možno už prežijú aj tie otravy,sú to tvory, ktoré dokážu prežiť jadrový útok,vravelo sa to vtedy, vraví sa aj teraz.

bbshop
2. dec 2024

@zuzanita1609 nezozerie síce všetko, ale tie otravy vyzerajú lákavo a zrejme aj potkanom chutia. Zámerne sú tak urobene

pietra
2. dec 2024

Ak máš čo len podozrenie, že zožral otravu na potkany, treba to riešiť okamžite, nie na ďalší deň a podobne. Ideálne je nájsť veterinárnu kliniku s pohotovosťou a dopraviť sa tam. Ak nemáš auto, alebo je iný problém, skús vyvolať zvracanie doma. Nám sa kedysi dávno stalo niečo podobné. Bola som ešte decko, boli sme u babky v lete aj s naším psom a babka zabudla, že dala otravu. Pes to zožral, auto sme nemali, veterinár nás cez telefón odmietol, ... Zmiešali sme horčicu s teplou vodou a liali do psa. Vyvrátil to a žil ďalších niekoľko rokov. Ale aj to zvracanie je potrebné vyvolať do istého času - neviem, koľko hodín už. Na vyvolanie zvracanie sa zvykol používať aj peroxid alebo sóda bikarbóna. Skús vygoogliť. Každopádne nečakaj do zajtra, to už môže byť neskoro.

rozculena
2. dec 2024

ja som ti tam dala aj link,ako pôsobí ktorá otrava,ale faaaaajn,keď neviem,tak neviem