Čo robiť s agresívnym škrečkom?
Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.
@oblecenie99 ďakujem, fakt je, že minulý týždeň som kúpila nášho prvého skrecka. Bez srandy, rok som si postupne hľadala čo a ako, keď bol čas, lebo ma to zaujalo. Skrecok je cielene kupovaný vymaznany od chovateľa, čistokrvný. Žiaden risk z obchodaku. Ale je jedno odkiaľ už tento je, treba rešpektovať, že to je skrecok a nebude sa správať automaticky ako sa od neho očakáva ak nemá splnené všetky podmienky aby pochopil, že je v bezpečí.
Zviera je živý tvor a nie hračka pre deti. Skôr ako ste si ich zabezpečili, si si mala naštudovať ako sa o zviera stará, ako sa môže správať a že to nemusí byt len krásna huňatá guľka. Vzala si zodpovednosť za niečo živé a akonáhle sa to nespráva podľa tvojich predstáv chceš to zabiť. Otvor net a študuj. Len to je asi náročnejšie ako dať uspať. Smutne. Zamyslí sa nad sebou a do budúcnosti si už nikdy žiadne zviera nezaobstaraj. Rady vypustiť a zamraziť radšej ani nekomentujem
@anjelicek26 Ty si tiež v tejto téme agresívny jedinec a ľudí je na svete jak hadov, ale nejdeme ťa kvôli tomu zabiť.
Domáce zviera je zodpovednosť a záväzok. Ľudia ich domestikovali, nakotili, dovliekli domov. Takže je to naša práca sa o to postarať. Mimo iné je to otrasný príklad pre deti že zver je spotrebný tovar. Či tak strašne ti derie kolečká že ľudia si myslia že si zviera zaslúži dôstojný život? Kvôli tomuto sa chceš dobiť do krvi?
A fakt nechápem čo ti príde tak proti srsti ho niekomu darovať. Ľudia bežne chovajú nekontaktné zvieratá. Väčšina nie-cicavcov je nekontaktná. Nie každý to chce aby mal jeho pankhart čo naťahovať.
Aj pri najlepších úmysloch sa môže stať že jednoducho si človek zviera nechať nemôže. Buď od toho očakával niečo iné, nezvláda starostlivosť, ect... a nie-psychopatické riešenie je nájsť tomu zvieraťu nový, adekvátny domov. Normálna vec.
@anjelicek26 mne je úprimne ľúto tvojich deti ze majú takú mamu ako majú.. toto vypustiť z úst dokáže len človek bez kúska citu.. každe zviera sa dá vycvičiť postupne keď sa mu venuješ. My mame tiež domáceho miláčika ktorý nás hryzol neskutočne a chodila som s modrinami po svete ale postupne sme si nasli cestu a nie nevyhodila som ho z domu lebo mam city voči zvieratám ale to tebe asi nič nehovorí. Vždy sa nájde niekto kto tomu zvieratku dá nový domov
@refly si ma nevidela agresívnu 😏Lebo taka nie som, takéto veci riešim v klude a zo železnou logikou a vyratávanim za a proti. A ze zvieratá nie sú spotrebný tovar si spomeň keď pôjdeš do chladničky mrazničky ci do obchodu. Ze my ich delíme na tie na"hranie" a tie "na jedenie" nuž niektoré majú smolu. Skutočne neverím, že si jedna tu z temy vezme agresivneho škrečka a bude mu dva roky kupovať krmivo a cístiť klietku a riešiť keď pôjde na dovolenku... ale rada si pockam.
Dzungarske skrecky vobec nie su vhodne k detom,su prilis prchke,rychle,nevhodne na manipulaciu zvlast nepozornym detom. Mne samej vypadol z ruk,co sa tak prudko vymrstil z dlane. Bol to rychly pochabel. Nikdy nebol mojkac. Tej samicke by som dala este cas - 4 mes.je malo,zrejme je este vystrasena,mozno aj preto sa vela pocikava. A 3-4r. nevydrzi dzungar urcite,max.2 tieto mini skrecky.
@mimuska328 hryzol tvoje malé deti do modrin a ty si si take zviera nechala doma?
@anjelicek26 a čo tak usmerniť aj deti? Jaaaj nie riešenie je vyšmariť zviera von.
A tvoje vyjadrenie že zvieratá su buď na jedenie alebo na hranie hovorí za všetko.
Nie zvieratá niesu na hranie
@anjelicek26 hryzol prvý mesiac mňa nie moje deti ale naučil sa lebo som s nim pracovala a nevyhodila ho von na smrť..
Napr.. vysvetlit detom, ze ten skrecok to nema rad.. a proste ho nechytat.. zvieratko nie je HRACKA. Skrecok nie je plysacik na madzgorenie.. treba mu dat do klietky co najmenej veci, je dost mozne, ze je chudak aj vystresovny... skrecky maju radi klud a pokoj, ticho. Treba mu dat nieco co moze ohryzat... ukludni sa a potom postupne sa zacne ucit. Ale je dost mozne ze nikdy sa neda detom "nadrapovat" a vyhladkavat... tiez sme takeho jedneho mali.. ani priblizit sa :DD nastastie, moji rodicia neboli ti -mraznickovi a vyhadzovaci :DDD
A inak nas skrecok zvladne zivot doma aj pocas dovolenky, bez dozoru.. :DDD
@anjelicek26 ako som pisala,ja si toho skrecka uplne v pohode zoberiem a budem sa on starat.a ano vycistim ho,kupim krmivo aj hracky bude mat.a na dovolenky nechodim takze to mi je jedno
@mimuska328 oni ho majú tri mesiace. Hryzie stále a boja sa ho všetci..
Dajte ho hadom, bude mať dobrý obed 😅😅😅
@natall113 to na hranie pouzila kocka na strane pred tým úplne dole. Len jej píšem,že čo zviera to iný prístup a iný "rating " v spolocnosti aké správanie si zasluzi nie je správne...
@misulka22 tak držím palce teda.
@anjelicek26 Toto nie je prvý krát čo jedenie mäsa používaš ako argument. 1) Nevidíš čo ľudia jedia lebo nejedia 2) je rozdiel zabiť zviera z potreby a z rozmaru. Nie je to tak inteligentný argument ako si myslíš že že to je.
Viacero žien sa ozvalo že by ho vzali. Jedno z mojich zvierat je nekontaktné a mám ju 12 rokov. Druhé mi trvalo vyše roka, kým som ho ochočila. A tieto stoja trocha viac peňazí a námahy než poondiaty škrečok, ale vidím že si sa rozhodla robiť diablovho advokáta, tak ok.
@anjelicek26 to je ale autorkina chyba ze sa s nim nesnaží pracovať. A je to pre boha maličký škrečok keď aj uhryzne človeka tak je to nič oproti iným veľkým zvieratám. Najskôr kým si kúpim zviera tak si zistím starostlivosť a vsetko okolo toho. Ale riešenie není dat ho do mrazu na smrť. A predstav si ze je keď už humannejsie ho uspať u veterinára ako hodiť do zimy..
@refly používame to ako argument,pretože to argument je, tie zvieratá majú rovnake city a vnimanie ako tie domace, im je to úplne jedno, či ich zjeme alebo pochovame pod ciaeou je ich zivot proste aky je. Nie je rozdiel z potreby a rozmaru. A ubližovať ie mojim deťom (hryzenie) tak ako tak dovod je a nie rozmar.
Rozumiem,že môj názor je iný,ako ten väčšiny. Ale meniť ho nebudem.
Choďte ho normálne vrátiť do zverimexu. Aj keď niektoré naspäť zvieratká neberú - v tom prípade ho môžte darovať niekomu kto sa ho ujme aj tak,napríklad do chovu alebo ho môžte tie 2 roky dochovať (možno umrie aj skôr ak bude nonstop vystresovany) alebo sa ho ujme rád aj niekto kto má hada 😅
@mimuska328 tak žijeme pri rieke pri lese behajú mi tu všetky možné zvery a vypustiť by bola šanca na voľnosť aj keď len malicka vzhladom na to,ze v zivote vonku nebol. Veterinár uspať a deti to vidieť je tak na traumu.
Teraz sa môžete ujať nápadu od b_mommy dat ho zožrať hadovi...
@beloved Neviem prečo si šokovaná, už viac ludi o nej písalo. Je to človek, falošný, ktorý v reálnom živote ma ďaleko od dobrého človeka. Len ja MK rada zbiera lajky za zdielanie fotiek svojich detí. Ona je všetko ale nie človek s chbrtovou kosťou, žiaľ aj tak jej to všetky žerú.
Spravila si deti so starcom, len aby sa ona financne mala dobre, nič dobré z nej nejde roky. Stačí ako zdieľa súkromné info o svojich deťoch. O tom ake ma dcéra prsia, až neviem čo. Ten človek nemá v sebe štipku úcty k nikomu ani k vlastným deťom. 500 fotiek dieťaťa za 3 mes mala v albume na verejnom internete kde nevieš kto to pozerá, ak toto príde niekomu normálne..
@anjelicek26 prečo by to mali vidieť deti?....
Pohrať? A vieš o tom, že zvieratá nie sú na hranie?nauč to aj svoje deti 🙄
@mimka1402 definuj dobrého človeka? Dokonalého? Taky neexistuje. Každý sme len zloženie tisíc drobných čriepkov názorov, zazitkou, cieľov a hodnôt. A nie nepotrebujem, aby anonym ako ty zo všetkým súhlasil, absolútne je to v poriadku...
@anjelicek26 ty o čom trepeš, aké psychicky ublížené škrečky? Chrček je od prírody samotárske nekontaktné zviera, hryzú úplne bežne. Nie je to hračka pre deti. Pred cca 40 rokmi boli dostupné najmä chrčky zlaté, nevidela som takého, čo by nehrýzol. Džungari bývajú miernejší, ale stále je to samotárske nočné zviera. Keď chcem kontaktné zviera, zadovážim si psa. Ako dieťa som mala chrčky, pieskomily, myši a nič z toho som nepotrebovala naťahovať. Jediný kontaktný hlodavec ktorého sme mali bolo morča.
@anjelicek26 Prosím ťa ty si človek sp psychopatickymi sklonmi, každe .... vesas na internet, namiesto toho aby si žila realitu beries svojim deťom reálny život a capes všetko o nich. Každy uchyl si tvoje decko vie stiahnuť za 5sek. O tvojich deťoch je tu toľko napísané, že je to strašne že jedna mater si toto dovolí. Prsia vlastnej dcéry rozoberať veľkosť a potom drbnut fotky deti. Pre uchyla raj. Potrebuješ sa chváliť deťmi, ktoré keby sinmala rozum majú právo na svoje súkromie a tieto zvasty o neomylnosti si nechaj pre seba. Nie je normálne na malé dieťa spraviť toľko príspevkov ako ty, 500 fotiek mal . album s jedným deckom keď malo 3mes, nesledujem ta, vypla som si ta, lebo to nie je normálne. Na všetky veci máš patent. V každej téme mudrujes hoc houby vies. Či témy o tom ako to funguje na sk. Tak trepnes veci, ktoré vôbec nie sú pravdivé. Fakt žena rob niečo so sebou, lebo to co robíš svojim deťom, nie je normálne. A fakt nie je normálne aby dospelá ženská opisovala vzhľad pŕs svojej dcéry, ci dávala každý deň foto dieťaťa, ktoré nemá právo sa brániť. Ty si úplne mimo. A v tejto téme si sa zas ukázala.
@mondolina Vieš čo, to je nadlho teraz mi v rýchlosti nenapadne všetko. Ale bolo toho mnoho kde jej ženy vysvetľovali slušne, ale šla si svoje. Či už témy kde sa mýlila ale uznať? Neexistuje. Nemám rada ľudí, ktorí sa tvária na niečo čo nie sú keďže som na mk od 2013 tak žiaľ ju poznám.

@mondolina takže sa zasa bavíme o hracke a nie o zvierati?
A áno kohut bol doplnok ku sliepkam na vajcia.. dožívajú na starobu baby jedny,len bez pánskeho dozoru....