icon

Čo stopercentne zaberie proti blchám u psov?

2. sep 2025

Prosím, čo stopercentne zaberie proti blchám? Mám yorka, užila trojmesačnú bravecto tabletku (tu od 5kg, lebo ma 5,5kg) a teraz po dvoch mesiacoch od užitia som jej nasla blchy. S inymi psami sa nestretava, len s nasimi malymi domacimi, mohla to chytit jedine pri strihani v salone pre psy...som z toho nešťastná

biba_18
2. sep 2025

ja som dávala advantix. nemal ani blchy ani kliešte (a to bývame v lese kde je milión kliešťakov)

jumama
2. sep 2025

Blchy nemusia mat len psy, napriklad ma prekvapilo, ze mavaju aj jezkovia, nas raz snoril za jezkom, pod kriky za nim vliezol, potom som mu nasla blsku, lebo sa skrabal. My sme iba sampon Arpalit dali, to nam odporucila baba v najblizsom zvieracom obchode, co mame. Dala nam aj nejaky sprej, ze ked nezaberie sampon. Miesta kde lezaval som najprv nasprejovala, vsade som potom povysavala a sanytolom umyla. Aj pelech som mu tiez najprv vysprejovala a potom oprala. Urobila som to hned v prvy den ako sa skrabkal, asi to nastastie nemal namnozene, lebo to zabralo. My tie tablety ani pipetky nemozeme davat, lebo mu to vzdy rozhasilo travenie, maval hnacky, akoby mu to pankreas alebo pecen drazdilo. Ale on ma celkovo citlive travenie, na kazdu malu zmenu nam tak reaguje.

pribinak
2. sep 2025

Bravecto je proti kliestom, nie?

anonym_109088
2. sep 2025

5,5 kilový york???

martinmmartin
2. sep 2025

Klieste ma vsetko volnezijuce, hlavne vtaky

biba_18
2. sep 2025

@anonym_109088 buď to nie je čistokrvný alebo to nie je york, ale silk, tie sú väčšie (aj keď je pravda že ani tie nie sú 5 kilové)...

autor
2. sep 2025

Tak kupovali sme ho ako yorka, vyzera ako york, ale je pravda že je väčšia, popravde je mi jedno čo to je, hlavne že neplzne, a teraz tie blchy 🤦🏻‍♀️ ale volala som veterinarovi možno zreklamuje tu tabletku, pojdeme tam

autor
2. sep 2025
@jumama

Blchy nemusia mat len psy, napriklad ma prekvapilo, ze mavaju aj jezkovia, nas raz snoril za jezkom, pod kriky za nim vliezol, potom som mu nasla blsku, lebo sa skrabal. My sme iba sampon Arpalit dali, to nam odporucila baba v najblizsom zvieracom obchode, co mame. Dala nam aj nejaky sprej, ze ked nezaberie sampon. Miesta kde lezaval som najprv nasprejovala, vsade som potom povysavala a sanytolom umyla. Aj pelech som mu tiez najprv vysprejovala a potom oprala. Urobila som to hned v prvy den ako sa skrabkal, asi to nastastie nemal namnozene, lebo to zabralo. My tie tablety ani pipetky nemozeme davat, lebo mu to vzdy rozhasilo travenie, maval hnacky, akoby mu to pankreas alebo pecen drazdilo. Ale on ma celkovo citlive travenie, na kazdu malu zmenu nam tak reaguje.

@jumama ježkovia nam chodia posledne tri dni po zahrade a ona okolo nic večer beha, ale je pravda, že sa oškrabuje od strihania, pripisovala som to strihaniu....

20erika07
2. sep 2025

Nas veto dava simparicu, neviem povedať ci hneď ucinkuje na blchy, ale na kliešte perfektne .
Ešte až tak rýchla záchrana z chovatelskych je tá pipetka, to sme raz dávali jednemu celemu zablchavenemu psovi a úľava prišla rýchlo.

anonym_3a3d8e
2. sep 2025

Keď som brala moju z útulku tak tam proti blchám dostala Advocate. Nemohla tie blchy chytiť v tom salóne kde sa bola strihať? Premelsie sa tam veľa psov. Skúsila by som tam zavolať, že odvtedy máte s tým problém.

anonym_b3b1f6
2. sep 2025

Nikdy sa nám to pri Bravecto nestalo. Teraz dávame simparicu, tiež funguje. Jakživ kliešťa či blchy nemal a to sa nám tu pohybujú túlavé psy a mačky os Rómov a bývame pri poliach, kde je kliešťov požehnane.

qrstxyz
2. sep 2025

My sme dávali Neostomosan sprej a pomohol

autor
2. sep 2025

Tak boli sme u zverolekara, a ani jednu blchu a ani trus sme nenasli... akoze ja som ju vecer asi hodinu prezerala a dufala som ze som vsetky vybrala..,uzavrel to tak ze to mala od jezkov a nestihli sa nacicat (vraj ano kludne aj 10blch) ale vraj ak najdem este raz pojdeme to reklamovat. Ze sa mu to u bravecto este nestalo, tak snad ma pravdu

colsami
3. sep 2025

Veterinar vam nema co "zreklamovat" tabletku. Chudak veterinar, ak Ti naozaj vrati peniaze tak klobuk dole, hje to len preto, ze nechce mat problemy s majitelom 🙂 on s tym totiz nic nema.
To akoze niekto napriklad psovi tabletku moze nepodat alebo zle podat (pes to doma vypluje) a teraz bude nahanat veterinara, ze mu "nefunguje". Chudak veterinar 🙂

Tabletka vyborne funguje, je to jeden z najsilnejsich pripravkov proti blcham. Ale AK by bola zle podana (vami) alebo AK bol pes prechodne nakazeny, a to uz je jedno ci z nejakeho prostredia alebo hocijakeho ineho zvierata ... Tak veterinar s tym absolutne nic nema. Ani salon pre psy vacsinou, byva to raritka, kedze si na to musia davat riadny pozor. Blchy Tvoj pes moze chytit aj na prechadzke okolo domu/panelaku. A samozrejme ze blchy mozu prechodne na psovi prezit, az potom ked zacnu parazitovat na psovi, tak s tym prestanu (=ucinok tabletky). Ak Ti tie blchy ale prezivaju niekde inde - prostredie, iny pes, pelech, atd... Tak musis v prvom rade riesit to miesto a vsetko komplexne vycistit/vyhodit.