Existuje útulok bez vysokého adopčného poplatku?
dobrý deň prajem prosím poraďte existuje ešte nejaký útulok čo nepýta tak drahé adopčné poplatky? rada by som dala domov nejakému segiňátkovy ale keď vydím tie ceny normálne ma to odrádza... poznáte nejaký útulok bez tak drahého poplatku? ano ja to chápem oni vlastne tým pokrývaju svoje poplatky v utulku krmivo atd..ale potom nech sa nečudujú že sú tie utulky také plné..
Čivavu si kúpila kamoška cez bazoš min.rok v júli.
Samozrejme si neoverila že to nie je chovná stanica, ale bohapustý množiteľ.
Čivava má epilepsiu.
Tiež bola s ňou na mrku v Neurovet v Tn.
Lebo ju len " kleplo" o zem a triaška.
Nádor nie je, videli tam videá ,a teda status epilepticus.
Takže za čivavu zaplatila 600 €, neviem koľko v Tn na vyšetrení, a lieky doživotne.
Ale...povedali jej, že to má genetické .
Darmo, množiarne...
Cip, vakcinacie stoja presne to, co ten poplatok za psa pri adopcii. Akoze neberte si ziadneho psa med nemate na zakladne naklady. Ved veterina stoji tiez dost
A potom sa tu mnohé čudujú, že z útulku chodia na kontroly.
No nečudujem sa.
Dúfam, že tebe žiadneho nedajú.
Tam zbehni do Dráčika a kúp si plyšáka.
Ten adopcnu poplatok je častokrát len kvapka oproti tomu čo stojí starostlivosť o psov a macky v útulku. Ockovanie, čip a kastracia by tá vyšli omnoho viac. Častokrát sú psi liečené, operované, lebo sú v žalostnom stave. Ja mám adoptované macky. Za prvú som platila len adopcny. Pri druhej som kvôli pomocí útulku povedala, že si tieto veci zaplatím sama. Suma bola 4x vyssia. Ak nemáš na adopcny poplatok nikdy si žiadne zviera neber, ale kup sú plysaka
Ja som si pred rokom zo Zatúľané psíky Šaľa zobrala psíka a poplatok bol 50 eur a som im ešte aj naviac poslala peniaze. Keďže som zobrala psíka a ešte nemal žiadne očkovanie ani sterilizáciu tak tie náklady za očkovanie aj kastráciu čo som ju dala ešte išlo z peňazí útulku.
Jaj mam z utulku psa zadarmo. Ale teda nahodou, povodne bol iba v docasnej opatere. Dosiel k nam ako male 3 mesacne steniatko. Cierne, nicim nezaujimave, akurat tym, ze bol brutal bojazlivy, nesocializovany, doslova narodeny na ulici....
Ako steniatko musel mat operovane koleno (luxacia pately), aby mal vobec sancu na nejaky spokojny aktivny zivot. Samozrejme kastracia, sucasne sa vyriesila hernia. Podozrenie na epilepsiu, nastastie sa nepotvrdilo, takze sme mohli zrusit lieky. Potom zil dost rokov spokojne. Medzitym sme ho teda raz tahali hrobarovi z lopaty, ked aj napriek ochrane proti kliestom schytal babeziozu. Tento rok oslavi 10 rokov. Uz ma operovane aj druhe koleno (tiez luxacia, ktora sa ozvala az neskor), zistili mu problem so srdcom a dozivotne musi brat lieky... tiez problem s tlakom, zle pecenove testy... Dalsie lieky...
K tomu samozrejme strava, odcervovanie, ochrana proti kliestom, ockovania, doplnky stravy, pamlsky...
Za tie roky taky pes stoji celkom dost, ze nejaky adopcny poplatok je v podstate dost zanedbatelna ciastka. A aj ked nepokryje vzdy naklady, ktore mal utulok, tak aspon preveri buduceho majitela, ci je schopny sa o psa adekvatne postarat. Lebo bohuzial, nikdy nevieme co sa za tie roky zivota psa pritrafi, ci uraz, ci choroba... a veterinar nie je lacny...
Autorka neviem odkiaľ si, ale na tvojom mieste by som skúsila najprv dočasnú opateru z útulku..ja mam takto v dočasnej opatere už 9 rokov sučku, neplatila som adaptívny poplatok, ale všetky náklady po dohode s utulkom riešim na vlastne triko..treba ale ozaj rátať s tým, že veterina v tejto dobe nie je sranda..my sme dnes nechali 550€ za operáciu..
@monicatko20 neblázni.
Ak nie je ochotná dať 50-100 €za adopčný,ako by riešila ako dočaskárka úhrady ktoré budú treba ?
@maca1984 preto píšem že treba rátať s tým, že si napríklad veterinu bude treba platiť..
@monicatko20 jój, to neber v zlom, že na teba.
Len teda kde by ona zaplatila, ak hľadá zadarmo 🙈
Jesus baby,nedávajte tomuto " telesu" návod 🙈
My sme pred 10 rokmi platili 50 éčok a zdalo sa mi to práveže málo. Veď keď sa zráta očkovanie, čip a u nášho aj kastrácia, tak to už ani vtedy nepokrylo náklady. Takže dnes za stredného psa je 100 éčok v podstate len za náklad na základné potreby pre psa. Kto ich nemá, tak nech si kúpi plyšáka. Veď len jedna návšteva veteriny je 30 e minimálne.
Neviem odkiaľ si, my sme prednedávnom brali z útulku v PP zaplatili sme 30€ a za túto sumu bol očkovany, odcerveny, kastrovany.
@maca1984 zozenie si radsej psa vez bazos (takeho, ktoreho chcu ludia darovat - preco asi? Bud je agresivny, “neposlucha” alebo sa mu treba venovat a nie ho nechat pohodeneho vo voliere). Ked bude mat pes problem, bud zomrie na dvore, alebo ho vezme k veterinarovi na utratenie. Presne preto su tam aj tie adopcne poplatky a kontroly z utulkov.
Baby, ak chcete aby bolo o psa dobre postarané..
Neodpovedajte tejto osobe, nedávajte jej návody kde , za koĺko, kde zadarmo.
Načo ti je pes, keď nemáš na adopčný poplatok? Ten pes je očkovaný, odčervený, čipovaný. U nás majú aj pas. Z čoho budeš kupovať granule, obojky proti kliešťom, platiť veterinára?
My sme pred 14 rokmi platili 20€ , trápili sme sa so zápalom pankreasu, vyšetrenie krvi 100€, vet.dieta 12kg 70€, konzerva 4€, lieky , následne ochorenie pečenie, opäť krv, lieky, nová dieta. Ošetrenie zubov 120€ atď...., ďalšieho sme zachranili z množiarne za 50€ inak by ho utopili, zablšený, začervený, zdedil demodexa, pred 2 mesiacmi zomrel v 11 rokoch na epilepsiu. Dala by som aj tisíce eur, keby sa ho dalo zachrániť.
Ty si kúp plyšáka. Lebo tvoj dopadne ako ten zo spomínanej diskusie. Kúpený za 300€ od množitela na ďalšie množenie, ochorie, operácia 800 eur, radšej ho dá uspať, ale namnožené šteňatá predáva. Nechaj tie zvieratá nájsť si rodinu, ktora sa o nich postará.
To co pytaju v utulkoch je podla mna minimum. Zober si stena zadarmo, poplat vsetky zakladne ockovania, cip, pas a zaplatis viac ako za psa z utulku. Ten uz vsetky tieto potrebne veci ma. Navyse utulky maju casto zmluvu s nejakym veterinarom a nasledna kastracia je tiez omnoho lacnejsia ako ked ides na vlastnu past. Ak ti je vela poplatok v utulku, psa si ani neber. Ak chces, aby pes bol zdravy, potrebujes kvalitnejsiu stravu a nie hypermarketove 15kg vrece za 10eur. Pes je investicia. Tiez aby si trafila povahu psa aka ti bude vyhovovat nie je uplna malina. Ja som mala doteraz len utulkacov ale po poslednom som si povedala, ze dalsi bude uz len cistokrvny s papiermi.
Ja som platila v útulku za našu fenocku už neviem malo to bolo asi 35 e (a bolo v Tom očkovanie, čip atď), ale nebolo by mi ľúto dať aj oveľa viac. Hlavne by som v žiadnom prípade nekupoval z bazosa ako píšu baby 🙈 minule som sa pozerala v mini zoo obchode že zajačika predávali za 40 e, že však stojí to už viac ako stal náš psík ale hej to je 8rokov Dozadu 😃 ale teda kto už chce psíka tak podľa mňa ten vstupný poplatok by mal zvládať v pohode, lebo naozaj neviete čo kedy a ak to zviera môže ochorieť a bude treba veterinu. Naša je zatiaľ chvalabohu zdravá ale napr mala som cincilu ešte ako študentka a za ňu som dala na veterinár za dve návštevy 300e čo som naskrabala na brigádach. A aj tak chudiatko zomrela

mne by vôbec nevadili tieto adopčné poplatky.Ja ešte aj mimo toho prispievam na útulky.Aspoň by som mala takú vnútornú radosť, že som prispela na dobrú vec.No bazoš nikdy.Podporovať kdejakých množitelov a tyranov.Nepoviem,aj tam sa nájde sem tam normálny chovatel.Ale to je ako ihla v kope sena.Ja by som neriskovala. Potom chúdence takto končia v útulkoch