icon

Čo treba vedieť pred zaobstaraním si psa?

aweramina
24. júl 2024

chces psa?

Čo treba vedieť pred zaobstaraním si psa?
zuzitko74
24. júl 2024

Baby, ja alergiu na psa mám, čiže psíka by som doma nechcela. Moja mama však bežne chodí ku nám na návštevu aj so svojim psíkom. Reakcie našťastie nemám silné, len ma trochu svrbia oči a cítim podráždené priedušky. Raz ma však moje dcéry ukecali na návštevu psej kaviarne a odtiaľ som veru odišla po pol hodine s očami ako angorák a tak mi opuchli sliznice, že som stratila hlas.
Ja tých tvorčekov milujem, ale, žiaľ, sú to moji biologickí nepriatelia.

mandzula
24. júl 2024

@natall113 akurat ze tie lieky alergiu neliecia, len potlacaju priznaky, cize cely cas liekmi bojujes proti imunitnej reakcii.

natall113
24. júl 2024

@mandzula bez tých liekov by som ani nemohla otvoriť okno, niekedy sú proste potrebné

mandzula
24. júl 2024

@natall113 urcite, preto mat do toho este aj psa, je casto hazard so zdravim.

natall113
24. júl 2024

@mandzula myslím že názor alergologa a nie jedného je v tomto smerodatnejší

veronika150999
24. júl 2024

@aweramina
alergia zacala mi, ked sme si zaobstarali prveho psa. Neplznuceho bisonika. Lieky pomohli

mandzula
24. júl 2024

@natall113 alebo aj osobna skusenost, takze kaslem na nazor lekara, ked je mojmu dietatu ci manzelovi v pritomnosti zvierata zle aj s tymi liekmi.

sisska96
24. júl 2024

@lienka.7 viacerím pes je dôležitejší ako človek

natall113
24. júl 2024

@mandzula ale ja nikde nepopisujem prípad keby je to tak že aj pri liekoch je niekomu zle tak psa nechávam, ja píšem o tom že veľa ľudí dá preč psa pri prvom príznaku alergie a neskúsia nič

nelka93
25. júl 2024

@natall113 veľa jedincov(pre mňa to nie sú ludia) sa zbavia psa, len preto lebo sa im pocika v byte, alebo s nim nemá kto chodiť von, lebo ich rozmaznané fracek si ho vydrankal ale zodpovednosť nula bodov. Takí by nemali mať ani akváriové rybičky.

ktochytavzite
25. júl 2024

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ktochytavzite
25. júl 2024

@lienka.7 jasne kvoli psovi budem do dietata pchat lieky alebo neskor z tej alergie moze vzniknúť astma a to len kvoli psovi,inak ta awěarina ,hlavne ze sliepku necha svojim psom zahrdusit,to je podla nej humanejsie

tomasisa
25. júl 2024

@aweramina nebolo to nanutene...kde to pisem...? ja som sa pytala ci to plati aj pri tyranych a nasledne zachranenych zvierat, v ten moment je dolezite nechat ho tam a premietat si tie tvoje pravidla, ci bez vahania zachranit a neskor sanovat zachranarske rozhodnutie? preto som sa pytala, utulky plne, nik ho nechce ....moja otazka znie zachranit ci nechat kvoli tvojim pravidlam na pospas osudu?

tomasisa
25. júl 2024

@isis234 podla niektorej v minulej diskusii,cca mesiac dozadu si utulky stanovuju podmienku ze pes musi byt dnu,resp. volny pristup dnu/von..chuda nesmie byt na dvore, prispevok /diskusia bola o tom ze si chceli vziat z utulku a nedali im, lebo mal byt pes pri dome na dvore, nie v dome s pristupom na dvor....chora doba, za mna

maxiva
25. júl 2024

Autorka chcela podľa mňa len poukázať na to, že pes nie je plyšak, ktorého odhodíš, keď ta prestane baviť. Ze to stoji peniaze, že sa mu treba venovať. A zbaviť sa psa, ktorý je napríklad 10 rokov v rodine,lebo chce napríklad iného mi príde strašne kruté .Alebo sa zbavia psa, lebo sa narodilo babo a už nemá čas atď... Ľudia vedia byť strašne bezcitny

ssimusska
25. júl 2024

@aweramina Keď ju tu reč o alergiách. Mne sa po sedemnastich rokoch života vyvinula silná alergia na mačky. Predtým som s nimi mohla byť v kontakte stále. No teraz sa k nim ani priblížiť nemôžem. Kvôli tomu som nebola 4 roky na návšteve u rodinného člena, čo má v byte tak 5 mačiek. 😄

ktochytavzite
25. júl 2024

@maxiva podls mna sa malokto zriekne psa ked sa narodi doeta a pod,alurat ten pes uz nie je na 1 mieste a mal by sa tiez prisposobit novej situacii,samozrejme nie u kazdeho ale treba respektovat sj rozhodnutia rodin,ze uz. Ie je pes Milacik ale napr ine starosti a ine povinosti su dolezitejsie ako blaho psa.To neznamena ze sa psa rodina zbaví,ale nie je nan tolko casu sko predtym napriklad a nemyslim ze to je pre psa utrpenie alebo tyranie.

aweramina
autor
25. júl 2024

@ssimusska to je smutne ja mam 20 r psov s alergiami 🙂

aweramina
autor
25. júl 2024

@tomasisa ja zachranujem vzdy ale neostava u mna dalsie otazky ? 🙂 ak budem mat cas som ti k dispozicii s odpovedami 🙂 krasny slnecny den 🙂

aweramina
autor
25. júl 2024

@tomasisa nie je to pravda, nemusis verit vsetkemu co si precitas na modrom koniku 🙂

aweramina
autor
25. júl 2024

@maxiva inteligent pochopi, sprostemu nevysvetlis 🙂

ssimusska
25. júl 2024

@aweramina pre mňa to smutné nieje 🙂 z mačiek som takpovediac vyrástla a teraz sa mi hnusia takže mi nechýbajú. Psikov máme dvoch a ani jedného by sme nevymenili, keby zostanem alergická ja ( priateľ berie lieky na alergiu ) 😁

anna_anicka83
25. júl 2024

Ja som silný arergik na zvieratá. Čiže áno, keď stretnem psa, pohladkám, dokonca aj venčím susede, nemám problém. Ale akonáhle som v domácnosti, kde sú zvieratá je to u mňa už boj o život. Napr. keď idem k mužovej mamke alebo mojej sestre, tak len s ťažkými liekmi na alergiu+sprej na dýchanie+kortikoidný sprej na astmu. A aká som z toho rozdrbaná ani nehovorím. Takže neviem si predstaviť takto žiť doma celý čas. U nás doma zvieratá nie sú a nikdy nebudú. A presne alergie sa môže aj rozvinúť, takže niekedy sa naozaj nedá mať psa aj cez mŕtvoly. Ale súhlasím s tým, že si to treba s akýmkoľvek zvieratkom poriadne premyslieť.

lenkao
25. júl 2024

@lienka.7 ako aj dcera aj syn maju alergiu na psa a syn aj macku. Uz mame psa druheho pd kedy nam diagnostikovali alergiu. Sama alergologicka nam povedala ze ani psa ani macku davat prec nemusime. Telo si vytvara imunitu. Pokial to nieje velmi silna alergia kde naozaj ohrozuje zdravie tak to nieje dovod sa zvierata zbavit. Dcera nereaguje na naseho psa inak ale pri druhych sa jej spusti sopel a svrbenie.

tomasisa
26. júl 2024

@aweramina daj tip kam s takym zachranenym? ked vies a u teba neostavaju...neverim vsetkemu co pisu na MK ani Tebe nemusim😉

aweramina
autor
26. júl 2024

@tomasisa vies co fakt mi je jedno comu ty veris, ja ked neostava u mna paltim hotel, hladam docasku kde dam peniaze, hladam utulok kde dam peniaze a potom cez socialne siete haldam domov. Ved je to primitivne jednoduche!!!! A od 6 zarezavam, mam svoje podniaknie 20 rokov cize vdaka mojej usilovnosti a sikovnosti mozem tychto uboziakov potom finance dotovat.

tomasisa
29. júl 2024

@aweramina ja vstavam denne o 4 tej nezarobim zle, ale nie nemozem si dovolit platit z toho nic co si vymenovala...moja otazka znela na zaciatku, ako sa rozhodnut ak nesplna clovek tebou uvedene podmienky, ci ma zachranit najprv psa z hroznych podmienok, alebo najprv porozmysla a ked nesplna tak ho necha tak...ako sa vtedy rozhodnut...
a s tym hotelom si ma pobavila celkom...zachranis psa, a ked nemoze byt u teba tak mu platis hotel? spravne som to pochopila?

damiana2222
30. júl 2024

@aweramina môj syn má alergiu na psy aj macky..potvrdenú alergologom..psa aj mačky máme časom si vybudoval odolnosť..

gerrwie_girl
30. júl 2024

Ja som velky milovník psov a vôbec všetkých živočíchov. Od malička. Ako dieťa som chcela byť buď zverolekárka alebo mat akékoľvek iné zamestnanie kde by som mohla byť so zvieratkami. Ale keď čítam niektoré komentare, naozaj ziram....NIKDY v živote by pes nebol na úrovni môjho dieťaťa. Spamatajte sa preboha. Nech toho psa mam rada akokoľvek.

pusinka_1
30. júl 2024

@lienka.7 tak keď chces dieta tak podľa mňa naj riesenie je najskôr dieťa a až potom pes. Takto spravíš najskôr testy a nikto nebude musieť ísť preč z domu. Je to až smutné ako niektoré beriete psa ako vec ktorej nevadí keď ju po x rokoch vyhodite