icon

Ako riešiť hlučnosť izbového psíka v noci?

22. júl 2024

Ludia, ktori mate izboveho psika
Chcem sa vas opytat, ked vypustite vasu ratolest stvornohu v takejto hodine na dvor a vsade je ticho, len vas pes nepretrzite blafka do 2:00-3:00 hodiny. Ani raz vam neprejde hlavou, ze tento zvuk moze niekoho obtazovat? Ako mna skor zaujima pohlad osickarov, ako to beriete. Je to maltezak, izbovy psik, cez den je ticho, ale kazdy den pravidelne od 22:00 hodiny je vypusteny a brese do 2-3rana. Kazdy jeden den. Byvame na novo vynudovanej stvrti, v
Meste… a realne pocut len neho. Pritom kazdy druhy sused ma psa. Ja som sa sem neprisla vyplakat, a nie nepojdem prevychovavat 45rocnu zenu, ze jej pes otravuje susedov, chcem len vediet nazor, ci ked pocujete vasho izboveho psa brechat tak ho nechate
Von a je vam jedno co ini ludia naookolo. Dakujem🫶

Strana
z2
autor
22. júl 2024

Plus brese kazdu sekundu bez preatavkY. Nie ze je polhodinu ticho, a prejde macka okolo, tak zabrese, ale brese nonstop bez prestavky 🙈

colsami
22. júl 2024

Som psickar, majitel i chovatel, ale toto je daleko cez ciaru. Akonahle moj pes chce stekat v nocnu hodinu (ale aj dennu) a nema na to padny dovod, tak mu to okamzite zatrhnem. Nevidim dovod aby vystekaval na nic, a obtazoval okolie.

A ano mame v susedstve aj zrovna taku pani, ma nejakeho maleho psa a v noci vystekava ako jediny, okrem toho ze ten pisklavy stekot sa neda pocuvat... Podla mna je to vrchol netolerancie, takto psa nechat vystekavat. Prekaza to aj cez den, nie to v noci.

A presne aj kvoli takymto majitelom maju mnohi vsetkych psickarov v zuboch a maju voci nim averziu.

30katrusa40
22. júl 2024

Mňa by zaujímalo.dovod prečo niekto izbového psa na noc vyhodí von. Ten pes sa asi boji . To robi tomu psovi aj v zime.?

zitaje
22. júl 2024

Ja neporadím, nevyznám sa, my psa nemáme, mňa by ale v súvislosti s touto témou zaujímalo: to majiteľovi toho psa neprekáža, nevyrušuje jeho samotného, že ten pes v kuse šteká?

mclissa
22. júl 2024

My mame Yorkieho. Stekava na vysavac, postara a telefon. Samozrejme ho nenecham, niekedy staci len pohlad a uz si len tak “pinda” popod nos. Ale niekedy je ako zmyslov zbaveny 🙈 ale na cus reaguje.
A v noci sa neopovazi muknut a to nam pod oknami lisky, cajky, macky, vsetko mozne skrieka.

akvi
22. júl 2024

Tiež mám psa a tiež ma nenormálne vytáčajú susedia, ktorí nechávajú svoje psy brechat a zavijat celý deň/noc. Je to vrchol drzosti a netolerancie. Tiež tu takých máme bohužiaľ.

mrkvicka060
22. júl 2024

chudak pes, asi chce ist naspat dovnutra, tak sa snazi na seba upozornit :-/

preco inak niekto na noc vypusta psa von? to ma nejaky dovod? fakt chudak pes

akvi
22. júl 2024

@zitaje presne aj mňa toto zaujíma, či im to nevadí. No evidentne nie. A tiež je ešte možné, že pes šteká vtedy, keď nie sú doma. Máme tu aj takého suseda, aj sme mu to vraveli, ale má na háku.

ukgirls
22. júl 2024

nemma izboveho psa ale gaucoveho a o 2-3 spi... ak sa zobudi na zachod-je este stena- tak je max 5 min a je ticho .. takze z amna nie- rusenie nocneho kludu je aj brechanie malej mysi na zahrade a susedu by som na to upozornila,ze ak sa to bude opakovat budem volat policiu .. ci sa jej to paci alebo nie ...

autor
22. júl 2024

@zitaje presne to aj mna zaujima, ci uz si na ten hluk zvykne majitel a neregistruje to alebo nechapem… my
Mame zrovna okno od od kupelne z ich strany a tam
Nemozeme vecer ani vetrat, po kupani deti, lebo brese rovno pod oknom… deti sa nebudia, ani ja ale ked mam citat knihu alebo sedime na terase a chceme sa v tichu porozpravat ten pes je fakt otravny… mozno som podrazdena kvoli tomu, ze vevwr by som chcela mat ticho a klud,
Cely den s 2 detmi a namiesto toho mam cely vecer toto…

marca12
22. júl 2024

My sme nasho naucili nebrechat. Vzdy,ked brechal sme ho vyhresili. Naucil sa,ze nema obtazovat susedov ani nas svojim stekanim. Pre mna je nepochopitelne,ze niekto necha psa stekat. Ja by som sa hanbila na druhy den aj z domu vyjst. Mali sme takych susedov. Pes zacal stekat ako sa zotmelo az do rana,kym sa nerozvidnelo. Prisaham on bez prestania vkuse stekal,nechapem,kedy sa stihol nadychnut. Roky som sa nevyspala. Vsetci sme sa stazovali,dohovarali susedom. Vykupila nas az jeho smrt. Aj to neviem,ci umrel na starobu alebo mu niekto pomohol...

medda_beda
22. júl 2024

Mňa skôr udivuje, že to nevadí jej samotnej.
Akonálhe môj pes brechá, ale nie v noci, v noci neštekne ani raz proste na určitom mieste vonku cez deň tak sa ho snažím okamžite upokojiť.
Veď mne samej to vadí keď šteká bez prestávky.Jeho hlasivky presahujú prípustnú hodnotu zvuku to sa nedá počúvať dlho.

petulda333
22. júl 2024

A co cakas od diskusie? Musis sa ozvat,nejde o prevychovu majitelky,ale upozornit ju,ze vas to rusi

autor
22. júl 2024

@colsami dakujem. Moje slova. My sme mali 15rokov slovensleho cuvaca a bol na dvore pusteny cely zivot, ale toto nerobil nikdy a ked bola ruja ze vela zvery bolo v lese a brechal, tak
Sme ho na noc dali do chodby, aby nevyrusoval susedov

candii
22. júl 2024

Normálne by som za ňou išla, zaklopala jej na dvere a normálne by som sa jej opýtala aký má dôvod v takúto hodinu púšťať psa von ktorý je ako piskacia hračka a ruší nočný kľud a keď s ňou nebude reč , zavolala by som MP v noci

autor
22. júl 2024

@30katrusa40 v zime mame okna v dome zatvorene popravde, ale brese aj vtedy lebo sak aj rodina ked je u nas a spia tu, nezavysle od seba toho psa spomenie kazdy!

autor
22. júl 2024

@akvi strasneeee,cez den je od nich ticho, ale noc je zlaaa. Velmi zla

macatt
22. júl 2024

Ja sa každé ráno(aj víkend) budím o 6:30, lebo tupý sused chodí venčiť svojho psa štýlom, že vyjde zo vchodu a stojí tam a ten pes ho volá, nenormálne šteká, nervačí 15 min… a keď sme všetci zobudení tak sa pohne a už pes nešteká🙉 trvá to už viac ako pol roka, diagnóza no, teraz v lete ako by mi do ucha štekal.. Zmôžem sa akurát tak okno zavrieť 🙃

autor
22. júl 2024

@petulda333 ona o tom vie praveze… a pokial viem, ani hlucha nieje. Preto
Ma zaujima, ci sa nenajde nejaky obhajca, preco by sme jej to mali tolerovat, akoze nazor od psickara, ktory by sa jej zastal

autor
22. júl 2024

@candii jj, viem, ze mozem ist, raz jeden sused aj bol a vysledok je rovnaky, nezmeneny. Ale luto mi je aj psa, nonstop brechat musi byt unavne😬

autor
22. júl 2024

@macatt neskutocneee. A to ja som echr dedincanka, susedove kohuty ma budili, aj psi a lisky brechali normalne kladicme zvuky dediny, rano traktor, sobotu cinkular… ale taky brechot som veru musela az v mojej 30tke zazit a pochopit, ako niekomu moze vadit psi brechot

macatt
22. júl 2024

Čisté zúfalstvo, keby mi to mal robiť celú noc, tak asi si to idem so psom vybaviť😅
Musí byť chorá, tak ako aj moj sused.. trápi to zviera jednoznačne..

nikoletta1712
22. júl 2024

Ešteže nie si moja suseda!.Milujem takýchto ľudí!Ťahaj si kúpiť druhého psa!

hankab
22. júl 2024

Mám 2 jazvečíkov. Sú vonku celý deň a noc. Štekajú na susedovu mačku, čo sa nám s obľubou prechádza po plote, najust si tam sadne a sedí aj 10 minút. Občas aj na zvuky z ulice. Zakazujem im to každý raz čo to počujem. V noci občas tiež vystrelia z terasy, hlavne ak iný pes vystekuje tak ako opisuješ - celú noc, tak sa proste neovladnu a vyštartujú. Keď sa to stane o 2:15 v noci, vstanem z postele a tak ich sfuknem, že v momente zalezu do búdy.
Keby mi mali od večera do rana každú noc vystekovat pod oknami, jednak by ma vysťahovali susedia, a druhak by som ich povrazdila od nervov, že nemôžem spať. Nechápem, že to tej tvojej susede nevadí.

deti95060810
22. júl 2024

to len jeden pes? poznám jedného pána ktorý chová celú svorku psov - má to na ťahanie saní. Chodieva aj na preteky. psov má asi 20. A tí keď začnú v noci vystrájat.... 😨
ale zas nerobia to každú noc.

rozculena
22. júl 2024

volá sa to separačná úzkosť.Pes šteká,lebo je sám.Mám to isté o poschodie vyššie,nechávajú psa samého doma......majiteľkina odpoveď: a čo ja s tým mám robiť,ved je to pes.

ajajaj00
22. júl 2024

toto pocuvam aj ja u nas niekedy ten pes steka aj 2-3 hodiny v kuse hlavne ked je burka a mna ide slak trafit milujem zvierata ale vsetko ma svoje hranice a susedia su doma ked toto robi a oni nic ale uz sa chystam na susedu ze ked ju stretnem jej slusne poviem ja kvoli tomu ani synovi okno neviem otvorit lebo ho to zobudi byvame v rodinom dome okolo vela psov ale steka len tento..

konikmodry111
22. júl 2024

Toto nechápem. Psa ma cely den vnútri a v noci ho púšťa von na pár hodín ? To ako prečo? Ved to je choré 🙈 ja by som za ňou zašla a keď nepomôže dohovor tak volať mestských. My mame psa a tiež je len dnu, ale nevidím dôvod ho púšťať na noc von na niekoľko hodín 🤷‍♀️ chudák pes steka lebo chce ist dnu, hlavne keď nie je zvyknutý byt vonku. Náš napríklad nešteká, aj keď cela ulica začne. Ale to je zas o výchove

30katrusa40
22. júl 2024

Normálne by som cez zimu nahlásila majiteľku , veď maltezak určite nie je stavaný nocovat v zime vonku hlavne keď je stále vnútri. To je ozaj divný prístup

betulinka1
22. júl 2024

No suseda nepochopi, kym tomu psovi niekto nehodí poslednu veceru. Lebo raz sa niekto naserie. U nas susedov pes zacina pred šiestov rano. Tak som ho poprosila, ze cez tyzden OK, vstávame sice o siedmej ale Ok prežijem aj o siestej. Ale aspon vikendy a sviatky aspom do tej deviatej nech nas necha spat. Ale musim povedat, ze od vtedy naozaj ten pes rano cez vikendy a sviatky nešteká ale neviem ako to spravil.

Strana
z2