Je bezpečné nechať 15-mesačné dieťa pri psovi?
Ahojte, nechali by sme 15 mesačne dieta behať pri nemeckom ovciakovi? U svokrovcov majú nemeckého ovčiaka a vždy keď prídeme, tak chcem aby ho zavreli. Necítim, že malá je pri ňom v bezpečí. Ten pes už pokusal človeka ( áno, išiel im na pozemok bez toho aby boli oni pri bráne a nie moc, tak výstražne). Čiže chránil si svoje. Avšak žiarli na svojich páničkov. Proste ja ho mám tiež moc rada ale neverím mu a dokonca aj môj muž povedal, že mu neverí.. podľa mňa by taký veľký pes nemal byť pri 15 mesačnom dieťati, ktoré bars kedy reve, bars čo šklbne, reaguje tak ako reaguje. Proste pokiaľ nebude mať dieta viac rozumu nechcem dovoliť aby pri nej behal, keď ona behá.. avšak počuvam, že len zvalicujem a že on by nič nespravil a stále, stále dookola... Už ma to nebavi, ja ich mám rada, avšak už má nebaví ten boj.... Ako ja si budem robiť podľa seba, avšak chcem poznať aj iný názor.
Ja by som tam ani nešla nikdy nevieš kedy mu môže prepnúť a dohryzie malú. Myslím že tvoje obavy sú opodstatnene
Nie,su aj prípady keď pes vie vystartovat aj na pána a nie to na dieťa ešte,osobne som toho názoru ze stále je to zviera a nikto nikdy nevie co mu prebleskne hlavou ak nieje zvyknuty a radsej zbytočná opatrnosť ako by nieco sa malo stať, dôležité je že ked sa cítiš neprijemne tak nieje o čom diskutovať a je jedno či dieťa ci dospelý
@anonym_autor my máme veľkého psa, moje deti pri ňom behajú, občas mu aj robili zle kým sa naučili správať k zvieratám… Ale pokiaľ by to bol pes svokrovcov, rodičov, neviem koho - nikdy by som dieťa ku psovi samé nepustila. Svojho psa si predsa len poznám lepšie a je to úplne niečo iné ako pes v rodine, s ktorým nežijeme 24/7
Tak to zalezi aký ten pes je
Moji rodičia chovajú NO celé roky, mali sme chovnú stanicu a na cudziach boli ostrí, veď to má ten pes v povahe
Nám - jeho svokře by neublížili
NO majú deti veľmi radi, alw samozrejme zalezi ak od socializácie psa
Zásadná chyba je učiť dieťa báť sa psa. Čiže ak by bol svokor na dobre kľudne by som tam dieťa nechala
Je dôležité aby si na seba zvykali a syn sa učil ako sa správať k zvieratám
NO sz inteligentne ľahko sa učia a cvičia. Dohryzt dieťa môže aj kilova cicvavka
My ako decka sme nikdy od našich psov neutrzili žiadne zranenie
Ťažko sa vyjadriť, keď nepoznáme toho psa.
Mala som dieťa rovnakéhp veku a nemeckého ovčiaka, vlastnému psovi som dôverovala samozrejme s cudzím by som bola opatrná. Dožil sa 15r. Všetci aj moje deti plakali keď odchádzal do psieho neba.
Moji rodičia chovajú NO celé roky, mali sme chovnú stanicu a na cudziach boli ostrí, veď to má ten pes v povahe
Zásadná chyba je učiť dieťa báť sa psa. Čiže ak by bol svokor na dobre kľudne by som tam dieťa nechala
NO sz inteligentne ľahko sa učia a cvičia. Dohryzt dieťa môže aj kilova cicvavka
@pribinak my sme doma mali tiež NO ... od mala aj sme pri nich boli.. lenže tatino bol cvičitel psov. Oni aj poslúchali a inak sa spravali. Pokiaľ sme im dali povel tak neublížili.. mohol ísť ku nim kto chcel, pri bráne keď sme niekoho pustili, tak vedeli, že je to okej a nemusia chranit.. ale tento je skôr maznoš a chráni si svoje.. proste im som verila.. tomuto nie.. možno aj zato mám tie obavy, že viem ako môžu byť vychovaný .. a aké rozdiely sú tam ...
Boli sme u švagra s nasim 2 rocnym synom, na deti ich je zvyknutý. Je to fena, uz staršia dáma, taka ochrankyna "svorky". Prišla cuchnut k našim deťom a bola v pohode, 5 - 2 - pol roka.
Ten dvojročnom ju rad hkadkal, tak grambkavi, neurobila nič. Ešte si ľahla na chrbát a hľadal dalej.
Ake sam svagor povedal ze budeme davat pozor, lebo moze sa stat hocičo. Ten pes nikdy nikoho nepokusal.
Ale ako hovorím, ona je na deti zvyknutá aj na tu ich "neohrabanost". Ked sne všetci odchádzali, dokonca usla za nami, museli sme sa vrátiť a zatvoriť ju.
Radšej však byť na pozore ako potom Bánová. Tento pes chidil volne po dvore, bola to taká "psia mama strazkyna" Ale teda ja musím mať z toho aj dobrý pocit. A teda vidíme sa malo.
Ked ty sa citis zle, ani neries! Bud nech dajú reťaz alebo ho zavrú.
@anonym_autor nie, nenechala. Náš vlčiak mal 5 rokov, keď sa začala motať dcéra okolo neho. Museli si na seba zvyknúť a pes ju časom nebral ako konkurenciu. Dnes sú najlepši kamaráti. Pes má 10 rokov a verím, že tu bude ešte dlho, lebo dcéra je neho veľmi naviazaná.
To je jedno aka rasa….ked toho psa nepoznam dobre a este aj ziarlivy je tak by som sa bala (a to mam psov dlho)
Je uplne jedno ci je to jorksir alebo NO. Ak to nie je pes zvyknuti na male dieta a veci okolo neho, nenechala. A ak je zvyknuty, i tak nikdy bez dozoru. A idealne s dozorom mojim. 🙂
nenechala. ak je pes vycvičený tak by mal chápať povel že nesmie a nechať ju behať bez toho aby jej venoval pozornosť. ale aj tak…
my sme mali psa a kým bol malý menší vyslovene som mu zakázala sa šaliť so psom keď tam nie som - aby som mohla zasiahnuť… v podstate až keď mal tak 13-14 tak bol schopný ho sám zvládnuť…
@pribinak my sme doma mali tiež NO ... od mala aj sme pri nich boli.. lenže tatino bol cvičitel psov. Oni aj poslúchali a inak sa spravali. Pokiaľ sme im dali povel tak neublížili.. mohol ísť ku nim kto chcel, pri bráne keď sme niekoho pustili, tak vedeli, že je to okej a nemusia chranit.. ale tento je skôr maznoš a chráni si svoje.. proste im som verila.. tomuto nie.. možno aj zato mám tie obavy, že viem ako môžu byť vychovaný .. a aké rozdiely sú tam ...
@anonym_autor tak sama vieš že každý pes je iný a sama musíš posúdiť či je nebezpečný alebo je to len tvoja nedôvera
@anonym_autor Pokial sa dieta nevie spravat pri psovi zodpovedne, tak by urcite nemali spolu volne pobehovat. A je jedno, ci to je ovciak alebo jazvecik.
@anonym_autor trvala by som na svojom, alebo bude na dvore pes, alebo dieťa a neustúp. Aj my sme mali roky doma NO, nikdy nič nikomu neurobil, napriek tomu by som s ním 15 mesačné dieťa nenechala, lebo nevieš, čo to dieťa napadne
@pribinak kilova civavka asi nie je schopna sposobit dietatu vazne zranenie, alebo aj smrt
@pribinak kilova civavka asi nie je schopna sposobit dietatu vazne zranenie, alebo aj smrt
@belllinka kikova civavka staci ze stipne zubami a moze rovnako trafit oko dietata, ako NO. Nehovoriac o tom ze vie preniest infekt takeho rozsahu (zuby, sliny a papula psa su zberba najvacsich infektov bez ohladu na plemeno a rozsah pohryzenia) ze ani slovne spojenie "kilova civavka" pre mna neznamena nic "safe". A btw tie civavky byvaju tak 100x protivnejsie nez ine plemena. (Bez urazky).
@belllinka kikova civavka staci ze stipne zubami a moze rovnako trafit oko dietata, ako NO. Nehovoriac o tom ze vie preniest infekt takeho rozsahu (zuby, sliny a papula psa su zberba najvacsich infektov bez ohladu na plemeno a rozsah pohryzenia) ze ani slovne spojenie "kilova civavka" pre mna neznamena nic "safe". A btw tie civavky byvaju tak 100x protivnejsie nez ine plemena. (Bez urazky).
@pribinak samozrejme, takyto scenar pritahnuty za vlasy, s prehryznutim tepny je mozny. A takisto verim, ze keby sa to kilovej civavke dakedy podarilo, tak su toho plne media. Co nie su, na rozdiel od utokov velkych plemien.iba minuly mesiac som citala o dvoch co sa stali. Smrtelne.
@colsami neznasam civavy. Boze, hociake zviea, ked ta pohryzie, tak mozes nieco chytit, ale ak si mas vybrat, ci ta pohryzie skrecok ale rotwailer, tak si asi co vyberies?
@anonym_autor ďakujem za reakcie, ja viem, že pes si ma zvykať na dieťa atď.. veď keď ju mám na rukách tak mu dáme nejakú mlsotku alebo tak .. ale proste keď behá tak chcem aby ho zavreli. Už tam bol aj muž s ňou sám, bezo mňa a mi povedal, že bol pri nej pustený ale potom ho museli zavrieť.. lebo moc skákal, moc oblizoval, moc sa pri nej mal.. mne to prišlo, že opisoval jak keby je jeho hračka ... Proste hlavná vec, že ja len na Tom trvám a keď som tam nebola, tak aj tak ho museli zavrieť.. a toto vo mne ešte väčšiu nedôveru robí.. po prvé, že ma nerešpektuju!!!! ( lebo, že si ma zvykať) Po druhé, že sa im aj tak nepáčilo to správanie... Tak ja nechápem čo stále som ňou bojujú... Už sa s nimi asi porozprávam riadne...
@belllinka Ty si citala moj prispevok ked sa toto pytas? Asi nie. Alebo zle. So ziadnym cudzim psom by som nepustila hrat svoje 15mes decko a to som psickar. Tak najprv citaj s porozumenim a potom to nebude ze ja o voze, ty o koze 🙂
@belllinka ale veď to nie je hocijaký …autorka toho psa pozná, jej muž tiež, to nie je túlak z ulice
Porovnávať “bojové plemena” a NO je dosť odveci
Čau
@belllinka ale veď to nie je hocijaký …autorka toho psa pozná, jej muž tiež, to nie je túlak z ulice
Čau
@pribinak ako má vplyv to že ja poznám psa na to ako sa pes bude správať k môjmu dieťaťu? predstavím mu dieťa a pes pochopí v akom sme vzťahu a ako sa má správať voči nemu?
veď každého psa ktorý niekedy zaútočil na človeka niekto poznal, minimálne jeho chovateľ
@pribinak ako má vplyv to že ja poznám psa na to ako sa pes bude správať k môjmu dieťaťu? predstavím mu dieťa a pes pochopí v akom sme vzťahu a ako sa má správať voči nemu?
veď každého psa ktorý niekedy zaútočil na človeka niekto poznal, minimálne jeho chovateľ
@anonym_db2c93 pozri každý psickar “číta” správanie psa a podľa toho sa zariadi
Čau
@pribinak tazke a smrtelne zranenia, ked pes napadol cloveka , sa v drvivej vacsine stali v rodine, kde bol pes domacim milacikom a napadol clena rodiny lebo mu proste preplo.
@belllinka Ty si citala moj prispevok ked sa toto pytas? Asi nie. Alebo zle. So ziadnym cudzim psom by som nepustila hrat svoje 15mes decko a to som psickar. Tak najprv citaj s porozumenim a potom to nebude ze ja o voze, ty o koze 🙂
@colsami prepac, asi som ta zle oznacila, ja viem, ze si psickar
Odkedy mojej kolegyni jej vlastný pes, ktorého mala od šteňaťa, pokusal ruku, lebo ho chcela vyčesať, preplo mu z ničoho nič, (bernský salašnícky pes)..tak by som moje deti nepustila k žiadnemu väčšiemu psovi. Jedine, keby bol na vôdzke a s náhubkom.
@anonym_autor My mame labradora,je to zlaticko,doverujeme mu a aj tak ho zatvarame, ked pride niekto s detmi. Nechapem ako moze byt niekto tak netolerantny a uz vobec nechapem,ak uz mali incident a predsa nadalej pokusaju "stastie".

Nie. Nenechala.