icon

Je rotwajler vhodný pre rodiny s malými deťmi?

deniska652
16. máj 2025

Ahojte, je podľa vás rotwajler vhodný k deťom? Veľmi sa nám zapáčila práve táto rasa, no neviem či je vhodná voľba. Deti sú vo veku 3 a 6r. Samozrejme sme si vedomí toho, že potrebuje výcvik a hlavne náš čas. Ďakujem

kikusenka1
16. máj 2025

Rozhodne áno.

dzulli1980
16. máj 2025

Pokiaľ máš nejaké znalosti z minulosti, hlavne, čo sa histórie týka, toto bolo plemeno, ktoré sa bežne zaobstarávalo k deťom ... je to strážca, je to ochranca na jednotku s hviezdičkou ...

ukgirls
16. máj 2025

kazdy pes je vhodny pokial ma majitela kt s nim vie robit a cvicit a samozrejme aj deti,kt vedia ze pes nieje hracka ... myslim,ze keby si toe vlastnosti mala tak sa tu nepytas ;)

martinka13
17. máj 2025

Pokiaľ si skúsený chovatel s dostatkom času tak áno.

bloger
17. máj 2025

Môj názor je, že nie. Ale tak to je každého osobná vec.

miriamzba
17. máj 2025

Pred pár rokmi by som Ti povedala že ano, ale už som opatrná. 1 skusenost- sused v paneláku a dobrý kamarát od steniatka choval rw, uzasne sa mu venoval, psík skvele socializovany, vychovaný, múdry, roky sme ho poznali ako idealneho psa, napriek tomu raz pred panelakom chcel zaútočit na chlapca z paneláku. Nevyprovokovane. Náhle sa k nemu rozbehol, stekal, vrcal a vyzeralo to že nanho skočí, vsetci sme ho išli chranit, našťastie sa dal odvolat majitelovi a reálne ho nepohryzol, ale nikto nechápal. Podobne keď sme už boli v dome, nedaleko od nás majú rw a ten napadol nejakých malých psov (majitel vychadzal autom z dvora a pes vybehol na chodník). Tam som vtedy nebola, ale mám maltezacika, chodievame okolo, tak ma iní susedia upozornili.
Spolocne mali to že neboli na vodzke alebo v zabezpecenom dvore, a napriek amoku dokazali reagovat na majitela. Ale určite by som nenechavala osamote s deťmi. A na toho maltezaka Ťa asi nepresvedcim? 😁

sense
17. máj 2025

Za mňa nie...

erika237
17. máj 2025

Skor by som koncipovala otazku inak, je pre mna a manzela vhodny rotwajler?

zuzanaam
17. máj 2025
@miriamzba

Pred pár rokmi by som Ti povedala že ano, ale už som opatrná. 1 skusenost- sused v paneláku a dobrý kamarát od steniatka choval rw, uzasne sa mu venoval, psík skvele socializovany, vychovaný, múdry, roky sme ho poznali ako idealneho psa, napriek tomu raz pred panelakom chcel zaútočit na chlapca z paneláku. Nevyprovokovane. Náhle sa k nemu rozbehol, stekal, vrcal a vyzeralo to že nanho skočí, vsetci sme ho išli chranit, našťastie sa dal odvolat majitelovi a reálne ho nepohryzol, ale nikto nechápal. Podobne keď sme už boli v dome, nedaleko od nás majú rw a ten napadol nejakých malých psov (majitel vychadzal autom z dvora a pes vybehol na chodník). Tam som vtedy nebola, ale mám maltezacika, chodievame okolo, tak ma iní susedia upozornili.
Spolocne mali to že neboli na vodzke alebo v zabezpecenom dvore, a napriek amoku dokazali reagovat na majitela. Ale určite by som nenechavala osamote s deťmi. A na toho maltezaka Ťa asi nepresvedcim? 😁

@miriamzba v minulosti boli rotwajleri známi tým, že niektorým jedincom takto preplo a nevyprovokovane po rokoch normálneho správania útočili. Dialo sa to aj kokeršpanielom a Chow-chowom. Je za tým genetika. Ako je na tom plemeno teraz neviem, ale ja by som takého psa nechcela.

zuzubb007
17. máj 2025

Áno rotvajler ale len z chovnej stanici, a rozhodne fenka tie sú menej ostré, a tieto veľké plemena milujú deti a svoju rodinu, mám amerického staforda a ten by aj umrel za rodinu ♥️

jamidea
17. máj 2025

@deniska652 ak sa ti len zapacil a nic onom nevies urcite nie. Neskrotis ho

libusak
17. máj 2025

Z overenej chovatelskej stanice urcite ano.
Len ci ste vy vhodni pre psa, je otazka. Vediet ze take plemeno potrebuje vycvik je jedna vec, vediet mu ho aj dat je vec druha.
Ale rtw je nunusko a maznak. Svoju rodinu si strazi a je oddany

deniska652
autor
17. máj 2025

Bože tieto uštipačné komentáre..kto povedal ze o nich nič neviem? Za to že som chcela vedieť len reálne skúsenosti s deťmi? Vás sa tu niečo pýtať škoda rečí

erika237
17. máj 2025

Nemyslim, ze niekto myslel kometnar vyslovene zle, lebo teda z uvodneho prispevku tazko vycitat, ze mas s tym plemenom skusenosti a ze sa iba pytas na skusenosti ludi s rotwajlerom a jeho/jej vztah k detom, ktore maju v domacnosti.
Videla som viac krat ako moze niekedy dopadnut vyber psa. Aj male plemeno moze byt otazne.
Ak teda skusenosti s chovom psov mas, vies zhodnotit, co zvladnete tak tema zalozena na vieru v stastie, ze ti napisu dostatok komentarov, aby sa to dalo nejako vyhodnotit, iba ludia co maju priamu skusenost s rotwajlerom a detmi.

bloger
17. máj 2025

Tak si ale otázku nepoložila. Nepýtala si sa na skúsenosti. Pýtala si sa na vhodnosť k deťom. Tak sme reagovali podľa položenej otázky.

leni19
17. máj 2025

@deniska652 Sused mal rtw a deti v Tvojom veku.
Ale po pár rokoch šiel pes preč, lebo začal ísť zrovna po tých deťoch.

tim23
17. máj 2025

@deniska652 nieje vhodný

martin96321
17. máj 2025
@deniska652

Bože tieto uštipačné komentáre..kto povedal ze o nich nič neviem? Za to že som chcela vedieť len reálne skúsenosti s deťmi? Vás sa tu niečo pýtať škoda rečí

@deniska652 Vsetko zalezi od vycviku majitela a povahy psa......My sme mali rotwailera a polovicu rodiny chranil a druhu by zozral......nevedeli sme preco. Za mna k detom nemecka doga😉

priscilla07
18. máj 2025

Určite nie

priscilla07
18. máj 2025

Zlatý retríver, labrador k rodine. Prečo riskovať. RW zvykne "prepínať", maju nízky prah tolerancie, ľahko ích niečo vytočí.

alyson29
18. máj 2025

Hovorí sa, že je vhodný, aj my ho chceli.. potom som všade čítala články ako rodinný miláčik rotvajler, ktorý nikdy nikoho nenapadol a s deťmi vyrastal od malička, z ničoho nič napadol/zabil dieťa.. nie jeden článok, teraz v Amerike sa s tým roztrhlo vrece. Takže sme radšej od toho upustili a kúpili si labradora.

user62056819
Odpoveď bola odstránená