icon

Je skučanie psa normálne po kastrácii?

nikolettnika
18. feb 2025

Zdravím, chcela by som sa touto formou spýtať pripadne informovať. Dávali sme dnes psíka kastrovat ( o 9 ráno), celkovo je na tom v poriadku len vždy keď dlhšie poleží a spí a potom sa zobudí a zdvihne neskutočne skučí (pravdepodobne od bolesti) je to normálne takto krátko po reze? Antibiotiká a tabletky od bolesti ma dostať na druhý deň ráno.

nycanka
18. feb 2025

Áno žiaľ, je uboleny. Zajtra mu bude lepšie, keď sa nasadia lieky. Potom zotavovanie bude každým dňom lepšie a lepšie. Hlavne aby niečo málo zjedol a pil. Nás Leo bol za pár dní fit. Držím palce nech je psíkovi čím skôr lepšie.

nikolettnika
autor
18. feb 2025

@nycanka Vidím na ňom že ho to boli len leží a plače 😔 Len som chcela zistiť či to je normálne že ma bolesti alebo či to mám urgentne riešiť s veterinarom

abbey1
18. feb 2025

@nikolettnika No neviem. My sme ksstrovali desiatky mačiek, a nikdy nemali žiadne bolesti. O pár hodín boli top. Ja viem, je rozdiel pes a mačka, ale bolesti by rozhodne nemal mať. Zbytočne trpí

nikolettnika
autor
18. feb 2025

@abbey1 Tak ja neviem, ma tam reznú ranu tak asi bolesti sú normálne vzhladom k tomu že proti bolesti aj dostal lieky a antibiotiká

abbey1
18. feb 2025

@nikolettnika Tak zjavne lieky nezaberajú. Inak by nekňučal od bolesti.

nikolettnika
autor
18. feb 2025

@abbey1 Lieky ma začať brat az ráno s prvým jedlom. Tzn po 24 hod. Kastroval sa dnes ráno o 9

abbey1
18. feb 2025

@nikolettnika Tak mu zjavne nezabrali lieky, ktoré mu podal, alebo mal podať lekár. O tých píšem.

cameellia
19. feb 2025

@nikolettnika náš mal bolesti niekoľko dní a vyše týždňa bol taký zakríknutý, nechcel sa hrať, jedol iba ak sme mu to dali rovno pod nos. Hrozne sa ľutoval 😄 potom sa dal úplne do normálu, ale tiež som sa bála že má z toho chudáčik traumu. Len nech si nejde do rany dávajte naňho pozor a neboj dá sa dokopy

hankab
19. feb 2025

@nikolettnika dali sme kastrovat 2 psov naraz. Bolesti nemal ani jeden, aspon nie take, aby pri nich skucal. Nebolo na ziadnom z nich badat nic. Po 2 hodinach boli plne prebudeni z narkozy a spat v plnej sile. Asi by som radsej zavolala na veterinu, pripadne im poslala video.

monika_63
19. feb 2025

Kazdy to znasa inak, my sme dali naraz kastrovat rovnako starych macku a kocura. Macka hned uplne ok bola, ako keby sa ani nic nerobilo, a kocur uboleny, plazil sa, spal, zvracal. A to ona ranu velku na brusku a on malicku ranku. Dnes mu bude isto lepsie, ale ak by si nevidela zlepsenie, ale naopak zhorsenie, tak ho rovno zober na veterinu.

colsami
19. feb 2025

Je to normalne, ze niektori knucia. Bolest byva dostatocne tlmena kombinovanymi liekmi. Niektore psy su ale v urcitych oblastiach precitlivene - a tie este aj tyzden po kastracii mozu knucat, aj ked ich uz davno nic neboli. A stale su na liekoch. Takze ak rana nekrvaca, neopucha, pes lieky ma a normalne zerie pije chodi, netreba robit ziadnu paniku.

michaela789
19. feb 2025

Kastrovali sme aj psa aj mačku. Mačka bola fit okamžite ak opomeniem zmätenosť po narkoze, psovi to trvalo 2 dni, kým vôbec normálne vstal.
Veterinár psovi určite podal injekciu proti bolesti priamo po operácii, preto s liekmi máte začať až od dnes. Je to normálne, že kňučí. Dajte mu vodu a jedlo čo najbližšie k plechu, nech sa nechcene nenaťahuje. Určite to bude už len lepšie.

mimikarol
19. feb 2025

My keď sme dali kastrovať tak mu to robil poobede, v ten deň do večera už len ležal a spal. Večer nechcel ísť ani na potrebu. Pár dní, asi 4 bol len taký že viac spal, polihoval, vonku len rýchlo spravil čo mal a hneď išiel donútra.
Určite ho to bolí, uvidíš ako bude dnes ale potrebuje sa s toho zotaviť

hyta
19. feb 2025

Chúďatko, určite ho to bolí. Veď má reznú ranu, deň odo dňa to bude lepšie. Zvieratká sú veľmi šikovné, na rozdiel od ľudí sa zotavujú rýchlo.

nikolettnika
autor
19. feb 2025

@colsami Áno lieky už dnes ráno dostal, počas noci to už bolo lepšie spal až do rana, ciká a aj potrebu vykoná úplne v poriadku už od včera kedy sa vlastne kastroval a čo sa týka jedla tak tiež papa aj pije úplne normálne včera ho až porážálo za jedlom keďže dostal menšiu porciu a dnes už pekne papal normálne aj lieky úplne v poriadku, sem tam ešte zaskučí ale do toho celého ho neskutočne rozčuľuje golier 😅

colsami
19. feb 2025

@nikolettnika lieky dostal uz aj vcera pri zakroku, nielen dnes. Ale pri operaciach sa vzdy davaju roztoky injekcne, do kanylky alebo podkozne, aby ucinkovalo rychlo a efektivne. Takze bol kryty cely cas, neboj sa. Rychle uzdravenie.

tilda23
19. feb 2025

Jasne, ze je to normalne. aj havkovia maju city ♥ Je uboleny, to prejde, len trochu trpezlivosti a vela lasky mu treba ♥

svokrinjazykmonika
19. feb 2025

@nikolettnika aj náš kňučí po každej operácií, mal ich už dosť. Je to normálne, má bolesti, má za sebou udalosť ktorej nerozumie...

ingridkras
21. feb 2025

@hankab Máme presne rovnaké skúsenosti ako ty.Pri psovi ide o pomerne jednoduchý zákrok v porovnaní s fenkami.Nas pes ani fenka nejavili známky bolesti.Po odznení narkózy boli viac-menej akoby sa nič nestalo.Zavolala by som na veterinu pre istotu.

katty123456
22. feb 2025

@abbey1 ja sa vyjadrím k macke..po narkóze bola ešte zo3hod k.o..tackala sa pár x ju hodilo na zem a bachla si hlavu,aj zvracala raz..na2den už vyskakovala aj keď to bolo ťažkopádne,iste ju bolelo brucho..na3den uz v poho..bolesti ma isto každé zvieratko..naša je5t po a už vôbec nebadat