Je yorkshire terrier skutočne skvelý domáci miláčik?
Každý deň stretávam kopec jorkšírov. Máte dobré skúsenosti s nimi? Je ľahko vychovateľný?- to je také najdôležitejšie pre mňa... zvlada dobre hlučné deti? Nemá deštrukčné sklony keď je doma sám? Ako často ho treba strihať?
Poznala som jedneho,ubrechaneho, sprosteho, skakal do ludi,majitela pohryzol,deti neznasal,nakoniec ho utratili.
Poznala som jedneho,ubrechaneho, sprosteho, skakal do ludi,majitela pohryzol,deti neznasal,nakoniec ho utratili.
@anonym_59d71a to je skor vizitka prostredia odkial prisiel, psy sa nerodia neuroticke, cize sprosti boli primarne majitelia.
@anonym_59d71a to je skor vizitka prostredia odkial prisiel, psy sa nerodia neuroticke, cize sprosti boli primarne majitelia.
@dorottka vies co praveze nie,ta pani co ho mala robila prve posledne aby sa znormanil,lietali po treneroch,naozaj sa snazila.Ona by za neho dychala.

@mk1111111111 to nie je povahou, ale pristupom - proste ste k tomu zvieratku pristupovali tak, ze to nie je hracka, ale tiez zivy tvor, venovali sa mu v sulade s tym, naucili ste to aj deti a proste urobili si v domacnosti poriadny rezim. Potom to funguje veru, tak to ma byt 🙂
Ja od yorka odradzam, pretoze vacsina rodicov o psoch proste nevie nic a ani nema zaujem sa nieco naucit, nie to este respektovat, ze aj to zviera ma nejake potreby okrem jedenia a pitia. Nechavaju ho napospas detom, ktore sa k zvieratam chovat nevedia, aj uplne malym, potom pes dieta logicky uhryzne, pretoze je nonstop v strese a pes okamzite leti, v lepsom pripade do utulku, v horsom ani nebudem hovorit, pretoze podobneho mam doma a poznam aj stokrat horsie scenare. Yorky su velmi casto nachadzane v otrasnych stavoch, dobite atd atd., presne z tychto dovodov, ze ludia ocakavaju, ze sa budu chovat ako hracky, ale oni su proste psy, a tak sa aj chovaju.
Preto som taka skepticka, pretoze s nimi robim a vidam fakt neskutocne hororove pripady.
@dorottka Presne tak, treba sa o to starať. Je to člen rodiny a nie žiadna hračka. Je to pes ako každý iný a má svojej potreby. Ja osobne by som psíka yorkshira ako mazlíčka ku malým deťom ani neodporúčal a to práve z toho dôvodu, že to nie je hračka ale psík, ktorý vyžaduje opateru a starostlivosť.