icon

Je yorkshire terrier skutočne skvelý domáci miláčik?

9. okt 2024

Každý deň stretávam kopec jorkšírov. Máte dobré skúsenosti s nimi? Je ľahko vychovateľný?- to je také najdôležitejšie pre mňa... zvlada dobre hlučné deti? Nemá deštrukčné sklony keď je doma sám? Ako často ho treba strihať?

Strana
z3
zdenkodendis
24. aug 2025
@dorottka

@mk1111111111 to nie je povahou, ale pristupom - proste ste k tomu zvieratku pristupovali tak, ze to nie je hracka, ale tiez zivy tvor, venovali sa mu v sulade s tym, naucili ste to aj deti a proste urobili si v domacnosti poriadny rezim. Potom to funguje veru, tak to ma byt 🙂

Ja od yorka odradzam, pretoze vacsina rodicov o psoch proste nevie nic a ani nema zaujem sa nieco naucit, nie to este respektovat, ze aj to zviera ma nejake potreby okrem jedenia a pitia. Nechavaju ho napospas detom, ktore sa k zvieratam chovat nevedia, aj uplne malym, potom pes dieta logicky uhryzne, pretoze je nonstop v strese a pes okamzite leti, v lepsom pripade do utulku, v horsom ani nebudem hovorit, pretoze podobneho mam doma a poznam aj stokrat horsie scenare. Yorky su velmi casto nachadzane v otrasnych stavoch, dobite atd atd., presne z tychto dovodov, ze ludia ocakavaju, ze sa budu chovat ako hracky, ale oni su proste psy, a tak sa aj chovaju.
Preto som taka skepticka, pretoze s nimi robim a vidam fakt neskutocne hororove pripady.

@dorottka Presne tak, treba sa o to starať. Je to člen rodiny a nie žiadna hračka. Je to pes ako každý iný a má svojej potreby. Ja osobne by som psíka yorkshira ako mazlíčka ku malým deťom ani neodporúčal a to práve z toho dôvodu, že to nie je hračka ale psík, ktorý vyžaduje opateru a starostlivosť.

anonym_59d71a
24. aug 2025

Poznala som jedneho,ubrechaneho, sprosteho, skakal do ludi,majitela pohryzol,deti neznasal,nakoniec ho utratili.

dorottka
26. aug 2025
@anonym_59d71a

Poznala som jedneho,ubrechaneho, sprosteho, skakal do ludi,majitela pohryzol,deti neznasal,nakoniec ho utratili.

@anonym_59d71a to je skor vizitka prostredia odkial prisiel, psy sa nerodia neuroticke, cize sprosti boli primarne majitelia.

anonym_59d71a
27. aug 2025
@dorottka

@anonym_59d71a to je skor vizitka prostredia odkial prisiel, psy sa nerodia neuroticke, cize sprosti boli primarne majitelia.

@dorottka vies co praveze nie,ta pani co ho mala robila prve posledne aby sa znormanil,lietali po treneroch,naozaj sa snazila.Ona by za neho dychala.

Strana
z3