Má dať 10-ročnú mačku s nádorom operovať?
Ahojte, včera som bola s mojou mačkou u veterinára, lebo jej rastie nejaký útvar na papuli, myslela som, že jej to vyčistí a bude pokoj. Ale vraj je to nádor. Mačku som objednala na najbližší možný termín (budúcu stredu) na operáciu. Mačka má 10 rokov, žije len vonku. Deň pred operáciou a dva týždne po operácii bude musieť byť zavretá vnútri, po operácii bude mať golier a možno problémy s prijímaním potravy... Úplne každý, komu to poviem (muž, mama, kamošky, kolegovia) sa na mňa pozerá, ako na blázna, či som sa zbláznila, že idem zachraňovať "pouličnú" starú mačku, ktorá mi po takej operácii aj tak skape atď. Prosím vás, som fakt divná? Alebo ju nemám dať operovať? Čo by ste robili? ☹️
@h2 Nie som si istá, či ľudia, ktorí tvrdia, že 11 ročná mačka je stará, vôbec mačku mali. Ja mám 2 mačky 9 ročné a považujem ich za mladé. Sú vnutorno-vonkajšie a vo výbornom zdravotnom stave, sterilizované. Teraz bol brat utratiť jeho mačku, zlyhávali jej obličky, ale ona mala 19 rokov. Mačka sa pri dobrej starostlivosti dožíva v priemere 15-18 rokov (mačky žiju dlhšie ako psy).
Ja mojmu okoliu ani nerozpravam,co ma macky stoja. Hlavne otcovi nie,ten by zinfarktoval 🤣 Ludia utracaju peniaze aj za ovela vacsie blbosti, my milovnici zvierat v tom mame jasno😉
@akvi Áno, je to tak. Pokiaľ je šanca. Volím život, ale nenechám trpieť.
@nicoletta98 Nestojí stovky €? Nás stála prvá operácia jednej mačky (asi pred 4 rokmi) 350, so všetkými následným kontrolami a infúziami to vyšlo do 700. Operácie kocúra s fibrosarkómom ešte o niečo viac. Tá prvá mala význam, hoci po roku odišla na úplne iné problémy. Dúfali sme aj pri ňom. A vidíš... hoci v jeho prípade neľutujem. Ale aj túto stránku treba brať do úvahy a neposudzovať a neodsudzovať prirýchlo.
@akvi my sme tak asi 3 mačky zachránili že sme im dali olej s mliekom ... 🤮 Asi 3x ale dostali sa z toho. Len to bolo ešte keď sme deti boli
@aniele viem, ako sa pohybujú ceny.. študujem vet. , mám franc.buldočkov, takže o vet. účtoch mi hovoriť nemusíte naozaj 🙂 záleží odkiaľ ste, cenník v BA nie je ten istý cenník ako v menšom meste niekde na východe a záleži aj od kliniky/ambulky.. a pokiaľ ide o vyrezanie nádoru, bez histológie, samozrejme anestéza, lieky a následne kontrola po dobratí liekov (tá zväčša nestojí nič, ak je všetko ok), tak sa tu nebavíme o sume, ktorá je do neba volajúca . Nebavíme sa tu predsa o komplikáciach, resp. nasledovnom riešení problému (pani chce nádor len odstrániť, nie ho ďalej liečiť) ,ale samotnom zákroku..
Neviem, kde ste toľko platili, ale nás stála skoro 500 eur operácia TECA u 10kg buldočky s inhlačnou anestézou, predoperačným krvným vyšetrením a liekmi a to ide o náročný zákrok - abláciu zvukovodu, pri ktorom sa odsúvajú nervy.
@aniele a samozrejme, je dosť podstatné aj to, kde sa nádor nachádza..
@janulik2008 tak naša veterinárka do nej vtedy napchala xy vecí, pretože pri otrave je to buď alebo. A sama povedala, že ak nezačne piť, je koniec. Ale naša cica ochotne pila, len som jej to musela strkať pod nos. A takto dva dni, na tretí už aj zjedla trošku a do týždňa bola fit. Pritom keď som ju našla, tak som si myslela, že už je mŕtva, zakaleny pohľad, pena na papulke, ako handrova bábika bola. Ale ako sa vraví, mačka má 7 životov a tá naša to potvrdzuje. Má 16 a stále aj pohyb, aj energia, ako mladica 😁
@misiak7777 si si vôbec prečítala moje všetky odpovede, alebo len rada perlíš? 🤣
@lenkakravcova len mám rada myslitelov 😁
Dakujeme za macicku 💜 mas srdce na spravnom mieste
A este k tym, co si myslia, ze zviera je len vec. Pae tu takych bolo.
Ludia bezne peniaze prepijaju, prefajcia, nakupuju zbytocnosti, ale to im nie je divne,
ale, ak niekto chce pomoct zvieratu, tak ho pomaly vysmeju. No, smutny tento svet.
@mk1111111111 veru, ja som dala 100€ len kvôli kastrácii ale tak čo už 😁
@mk1111111111 suhlas
@janulik2008 ale, ten dobry pocit, ze sa nebudu rodit maciatka, ktore nikto nechce 💜
@mk1111111111 áno, len nechce golier a líže si to tak snáď bude ok ... Ukecaná je rovnako 🤣🤣🤣

@ahhola vidíš, ja to zasa vidím na ultra ľudomiloch 🥴🥴🥴🥴