Mačka do bytu - za a proti
Ahojte mačka do bytu áno alebo nie? Je nejaká čo neplzne okrem tých čo majú len kožu? Smrdí to? Cítiť to v byte? Deti by chceli strašne mačku , ja si neviem predstaviť ani psa nieto mačku. Je to záväzok na x rokov. Ako riešite keď idete na dovolenku?
@anonym_1aa8b0
@anonym_8b11e9 no veď to ten smrad chlpy to ma odrádza. Mne smrdí aj škrečok a králik ,😆
Mame dve mačky.. máme dom a asi 5 rokov sme ich mali len v dome.. tento rok sme ich začali púšťať vonku a je to úľava, hlavne čo sa týka smradu zo záchoda. Keď sa hneď po potrebe vyčistí tak ok, dá sa, ale keď nebude nikto doma a prídete domov po celom dni tak to bude cítiť dosť..
@anonym_autor su chlpy plus vsetko tmave oblecenie mame od chplkov najma deti kedze ho beru na ruky. Zachod citit a to ho cistim hned po potrebe sa snazim lebo som doma. Ak by som rano odisla a vecer prisla to by bol smrad. Plus ak niesme doma musim ho dat mimo kuchyne lebo vyskoxi stol linka umyvadlo a to nezmasam. Nemozem nic mat na linke len co pojdem na zachod uz je hore a kradne mi hubky mokre na riad z umyvadla..
@anonym_autor su chlpy plus vsetko tmave oblecenie mame od chplkov najma deti kedze ho beru na ruky. Zachod citit a to ho cistim hned po potrebe sa snazim lebo som doma. Ak by som rano odisla a vecer prisla to by bol smrad. Plus ak niesme doma musim ho dat mimo kuchyne lebo vyskoxi stol linka umyvadlo a to nezmasam. Nemozem nic mat na linke len co pojdem na zachod uz je hore a kradne mi hubky mokre na riad z umyvadla..
@13uzivatelka11
@slavomira236 no takže mám jasno ďakujem. Toto som si potrebovala utvrdiť . Ďakujem za názory aj radu. Nezniesla by som ju mať v byte. Ja mám otvorenú kuchyňu aj jedáleň aj obyvacku. To by bol masaker 😃🤦
@anonym_1aa8b0
@anonym_8b11e9 no veď to ten smrad chlpy to ma odrádza. Mne smrdí aj škrečok a králik ,😆
@anonym_autor Radsej nie,ak mas taky postoj uz teraz pojde ti ta macka na nervy,proste maxky su aj tak svojske a vedia robit prieky,radsej nie.Lebo koniec koncov ty budes trpitelka toho zvera v byte.
@13uzivatelka11
@slavomira236 no takže mám jasno ďakujem. Toto som si potrebovala utvrdiť . Ďakujem za názory aj radu. Nezniesla by som ju mať v byte. Ja mám otvorenú kuchyňu aj jedáleň aj obyvacku. To by bol masaker 😃🤦
@anonym_autor este ak mas kvety. Plus moj pozatahoval zaclony stale skace na parapet moje orchodejjkt stale na zemi . Dcerke rozkusal par plysakov hoci ma svoje hracky.
@13uzivatelka11
@anonym_autor ono macka v byte sa nudi, tak asi vymysla. My mame 2 ks, ale chodia dovnutra aj von. Vonku sa vybehaju a vo vnutri oddychuju, nenicia nic. Wc mame v pivnici, ale vacsinou chodia robit potrebu von do zahrady. A zalezi dost aj od povahy macky, jedna je mazlik, sedi na kolenach a pradie, druha je odtazita.
@13uzivatelka11
@anonym_autor ja som veľmi rada, ,e si sa takto rozhodla. Vôbec nie si vhodný typ na chov mačky.
@anonym_autor ja som veľmi rada, ,e si sa takto rozhodla. Vôbec nie si vhodný typ na chov mačky.
@anonym_0dd483 máš pravdu nie som 😃
@anonym_0dd483 máš pravdu nie som 😃
@anonym_autor ale to je super, že o Tom vies. Lebo kopca ľudi si vezme mačku a potom to končí tak, že to zviera si na ne zvykne a potom si zasa musí zvykať na iné veci. Takže ja ti toto sebauvedomenie chválim.
@anonym_autor ale to je super, že o Tom vies. Lebo kopca ľudi si vezme mačku a potom to končí tak, že to zviera si na ne zvykne a potom si zasa musí zvykať na iné veci. Takže ja ti toto sebauvedomenie chválim.
@anonym_0dd483 ja som si to asi potrebovala len nejak utvrdiť s názormi tu na MK aby som do toho nešla ani kvôli deťom . Zviera nie je na chvíľku . Takže tak .
@anonym_0dd483 ja som si to asi potrebovala len nejak utvrdiť s názormi tu na MK aby som do toho nešla ani kvôli deťom . Zviera nie je na chvíľku . Takže tak .
@anonym_autor fajn, ze si sa tak rozhodla. Ale na druhej strane my sme mali vzdy zvierata, deti odmalicka k nim mali vztah. Mali sme dlho kraliky, potkany, teraz mame macky a psa. U nas vzdy boli zvierata stmelovaci a antistresovy a upokojujuci element. Ked bol niekto smutny, nahnevany, nemal naladu, zobrala som zajaca a dala dcere do postele. Tiez som ju s nim rano zobudzala, lebo nevedela vstat do skoly.
Chcela som len napisat, ze okrem tych negativnych veci ako smradek atd. maju uzasne terapeuticke ucinky.
@anonym_autor radsej starsieho pokojneho, dobreho psika/fenku z utulku. Toho si s velkou pravdepodobnostou zamiluje cela rodina (najviac pociatocni odporcovia). Su aj take, co neplznu. Ale vylety/dovolenky, ano, su problem, ak nie je niekto (rodina...), kto ho za ten cas opatri.
@anonym_autor radsej starsieho pokojneho, dobreho psika/fenku z utulku. Toho si s velkou pravdepodobnostou zamiluje cela rodina (najviac pociatocni odporcovia). Su aj take, co neplznu. Ale vylety/dovolenky, ano, su problem, ak nie je niekto (rodina...), kto ho za ten cas opatri.
@madeincssr nie kazdy je psickar. Ja zas mam opacnu skusenost a to taku, ze aj pociatocnych odporcov si macka omota okolo chvosta.
A psa z utulku s neistou minulostou k detom by som neriskovala.
@13uzivatelka11
@anonym_autor ťažko povedať aká tá mačka bude.To je povahou.Nie každá je drzá a výmyselná.Ja som mala napriklad siamku skoro 18,19 rokov naši mi ju doniesli keď som mala 9 rokov vôbec neskákala po linke jedine nakukala do tašiek keď sme doniesli nákup.Potom chvilku som mala na krku susedovu britsku mačku to bol kocúr a áno on bol teda riadne číslo.Nemohli sme ani my mať nič na linke,pil olej z panvic.Otváral si dvierka na špajzke no hrozny bol a ešte furt hladný aj keď neustále žral 😁 teraz mám takú čiernu má asi 3 roky a to je zlatíčko zase mačka nie kocúr je tichučka,skromná,dobručká linka ju nezaujíma ani jedlo na nej.Jedine žobroni ak vidi že niečo mlsám vtedy chce aj ona inak nijaký problem.No a zachod som kupila už konečne automaticky takže len vyhodim a mám pokoj v dome nič nesmrdí.Aj som sa pýtala návštev a tvrdili že necitia nič tak neviem či klamali z milosti alebo čo ☺ no a čierne chlpky mám na oblečeni sem tam aj ja to áno.To je proste mačka čo narobíš
Máme 2macky, áno treba denne mačky vycesavat potom je chlpov menej. My mačky cítime len keď prídeme domov, aké žiaden extrém. Očistíme záchod , vyvetrame a ok.ale my sme zvyknutí. Niektora návšteva prišla na to že máme na mačky až keď si všimli strom v obývačke.dalsia známa už prvýkrát od dverí že či námet psa alebo mačku lebo cíti granule. Dovolenky riešime tak že po prosíme známych.
Ak ti vadia ale chlpy a celkovo pach zvierat tak do toho nechoď.
A čo sa týka ničenia veci...nic nezničili, stromček ich nezaujíma ,po stole nelozia
Tiež som bola proti a prehlasovali má... Teraz by som ich už preč nedala ani za nič
Kamosky maju macky doma, necitila som tam nic. Ani neviem, ze tu macku maju, keby ju nevidim sem tam. Vacsinou sa tie macky zdekuju ako niekto pride.
@anonym_autor mali sme mačku britskú modrú. Mali sme šťastie, že mala rada hľadanie, škrabkanie, priadla mi na nohách...spala pri nohách. Od mačiatka chodila na mačacie wc, naučili sme ju na škrabadlo, hračky. V lete cez deň bola na balkóne, alebo parapete, pozerala vonku. Treba mať sieťky, aby nevyskocila. V zime na radiatore spala 😄 až jeden deň jej drblo, a zničila mi všetky kvety doma, ona si do nich sadla ako do pelecha 🙄 ináč bola zlatíčko. Treba aj kastrovať.
Jej súrodenec išiel do inej rodiny a mal inú povahu, nebol taký kontaktný, vždy od nich utekal, chcel svoj priestor, škriabal gauč, zárubňu...ale čistoty bol aj on. Mačky nesmrdia, pokiaľ im čistíš wca staráš sa o nich. Pazuriky, srsť, uška, zúbky.
@anonym_autor fajn, ze si sa tak rozhodla. Ale na druhej strane my sme mali vzdy zvierata, deti odmalicka k nim mali vztah. Mali sme dlho kraliky, potkany, teraz mame macky a psa. U nas vzdy boli zvierata stmelovaci a antistresovy a upokojujuci element. Ked bol niekto smutny, nahnevany, nemal naladu, zobrala som zajaca a dala dcere do postele. Tiez som ju s nim rano zobudzala, lebo nevedela vstat do skoly.
Chcela som len napisat, ze okrem tych negativnych veci ako smradek atd. maju uzasne terapeuticke ucinky.
@0silvia0 Tak to si ty ale nie kazdy to tak mna mne nas pes na zahrade lezie na nervy vela krat a to ho nemam ani dnu,proste ja mam deti na mazlenie a pes mi nic neprinasa akurat ma obera o energiu ktoru musim venovat aj jemu kedze ma tiez svoje potreby.Cize zbytocne autorke pises ake pocity mas ty zo zvierat ked autorka by podla mna macku za mesiac vysmarila dnu,hlavne macky dnu v ziadnom pripade.
@0silvia0 Tak to si ty ale nie kazdy to tak mna mne nas pes na zahrade lezie na nervy vela krat a to ho nemam ani dnu,proste ja mam deti na mazlenie a pes mi nic neprinasa akurat ma obera o energiu ktoru musim venovat aj jemu kedze ma tiez svoje potreby.Cize zbytocne autorke pises ake pocity mas ty zo zvierat ked autorka by podla mna macku za mesiac vysmarila dnu,hlavne macky dnu v ziadnom pripade.
@anonym_866883 ja pisem o tom, aky mali zvierata vplyv na deti. A kto chcel u vas psa, ked ti lezie na nervy?
@anonym_866883 ja pisem o tom, aky mali zvierata vplyv na deti. A kto chcel u vas psa, ked ti lezie na nervy?
@0silvia0 Deti-;)Preto pisem autorke ako to moze dopadnut.A zvlast nema vztah k mackam a ma rada hygienu.
@0silvia0 Deti-;)Preto pisem autorke ako to moze dopadnut.A zvlast nema vztah k mackam a ma rada hygienu.
@anonym_866883 no ved nech si to rozhodne ako uzna za vhodne, ja jej macku nevnucujem. Len som chcela dat pohlad, ze zviera ma pozitivne ucinky na deti a na vztahy.
Moj muz tiez nechcel macku vo vnutri, a nakoniec si ich tak oblubil, ze sa s nimi rozprava a skacu mu na kolena, ked kuka telku v kresle a on ich rad hladka.
Podľa toho čo píšeš vôbec nie si typ na chov bytových zvierat, takže najlepšie čo spravíš je ak si žiadnu mačku nezadovážite. A to vôbec nie je v zlom, to je proste len fakt... Áno, zvieratá vedia prinášať aj rôzne benefity. Áno, aj za mňa je vyrastenie detí pri zvieratách skvelé. Ale nie za predpokladu, že rodičia (alebo hoc len jeden rodič) s tým nie sú stotožnení a donesú domov zviera len preto, že dieťa chce. Často to končí vzájomným trápením - rodič sa trápi so zvieraťom a s ním spojenými vecami a zviera keď je nechcené tiež (nakoľko v takom prípade veľmi pravdepodobne dostáva len tú najzákladnejšiu starostlivosť a nič navyše). A aj to, že ten a ten nechcel a nakoniec má to dané zviera rád, nebodaj najradšej - za mňa je to skôr hra s ohňom, nie vždy odporca končí ako milovník, niekedy odporcom aj zostane.
@anonym_autor zachránila som mačiatko mala 3 mesiace
U mňa je mesiac aj pol , hneď na druhý deň išla do piesku na potrebu pekne papá pije , čistí sa , nerobí zle , nesmrdi ale že vôbec
Pazuriky strihame a uška čistíme žiaden problém
Bola aj viac krát sama doma aj dlhšie a v poriadku
Tichá nemnauka tiež vôbec
Za mňa skvelé rozhodnutie aspoň nemrzne vonku
Je vďačná 👌🏻
@anonym_autor deti chcú? Deťom kúp plyšáka,zviera nie je hračka.pár dní budú tú chuderu nadrapovať a potom sa im omrzí
@anonym_866883 no ved nech si to rozhodne ako uzna za vhodne, ja jej macku nevnucujem. Len som chcela dat pohlad, ze zviera ma pozitivne ucinky na deti a na vztahy.
Moj muz tiez nechcel macku vo vnutri, a nakoniec si ich tak oblubil, ze sa s nimi rozprava a skacu mu na kolena, ked kuka telku v kresle a on ich rad hladka.
@0silvia0 Tak mne to pradenie nepride terapeuticke,naopak uz od dietata som sa vyhybala mackam ktore priadli a vtierali sa ,mala som z toho a mam strach,ja mackam neverim,preto macky som si nikdy neoblubila.A ak by som mala doma tak by mi vadila ,lebo macku nevychovas,ta ked si zmysli pojde tam kde sa jej paci,kludne aj na stol alebo kuchynsku linku.
@0silvia0 Tak mne to pradenie nepride terapeuticke,naopak uz od dietata som sa vyhybala mackam ktore priadli a vtierali sa ,mala som z toho a mam strach,ja mackam neverim,preto macky som si nikdy neoblubila.A ak by som mala doma tak by mi vadila ,lebo macku nevychovas,ta ked si zmysli pojde tam kde sa jej paci,kludne aj na stol alebo kuchynsku linku.
@anonym_866883 ok, ze neznasas pradenie maciek.
Co a ako vychovas a nevychovas macku mi nemusis pisat, ved mame macky roky, ja poznam spravanie maciek doverne, ty len sprostredkovane, kedze macky nemas rada, urcite ich nemas doma.
@anonym_866883 ok, ze neznasas pradenie maciek.
Co a ako vychovas a nevychovas macku mi nemusis pisat, ved mame macky roky, ja poznam spravanie maciek doverne, ty len sprostredkovane, kedze macky nemas rada, urcite ich nemas doma.
@0silvia0 Mali sme macky vzdy doma,vonku.Dokonca som aj rok zila v domacnosti kde zili dve macky,obidve boli take ze skakali po kuchynskej linke,stole,jedna robila potrebu do vane hoci mali pristup dnu aj vonku,,takze mne nemusis vysvetlovat ako sa macky spravaju.

@anonym_autor ja osobne ani za nič. Deti bude baviť mesiac, potom ostane všetka starostlivosť na tebe. Dávať pozor, aby neušla, riešiť, kde ju dať, keď pôjdete na dovolenku. Tu ti každá majiteľka mačky bude tvrdiť, ako to nesmrdí, ale ja to cítim hneď za vchodovými dvermi, keď prídem ku kamarátke a to je ona pedant