Mačka po pôrode krvácala. Čo robiť?
Dobrý deň. .. moja mačka bola v posledných pár týždňoch pred pôrodom. Chcem dodať že žije vonku. Je to voľne žijúca mačka. Bola už 3 krát za svoj život tehotná... Dneska prišla a krvácala z vagíny ale nemala mokré brucho respektíve bradavky. Ani stopa že by kojila... Som si 95% istá že bola tehotná... Zatiaľ sa vždy po pôrode mačiatka starala a všetko podobne... Prvé po pár mesiacoch niekde odniesla.... Tento rok tiež sa o ne starala pekne aj všetko ale potom ich odniesla na trošku iné miesto no po pár dňoch aj od tiaľ zmizli... Všimla som si že jej asi vadí keď som pri nej bola... Mačiatka som ani nechytala ani nemala s nimi žiaden kontakt iba som ich vždy skontrolovala. Teraz tretí krát som ich ani nevidela ani nemá mokré bruško ako stopu po kojení. Stalo sa že nejaké mačiatko zožrala to sme už riešili. Ale teraz krváca a nemá mokré brucho... Zmenšilo sa jej ako normálne po pôrode... Určite ich porodila ale nemá na sebe inej stopy ako to že krvácala... Napadlo mi že ich zožrala ale hneď po pôrode? Máte niekto skúsenosti alebo nejakú radu?
1500 eur? Tak 50 cca na jednu macku, nevyhovaraj sa
žena teda autorka.Ty už radšej žiadne zvieratá ani nemaj..či už na dvore alebo hocikde inde.Tie hrozné sumy neviem odkial berieš za sterilku.Ani x mačiek by ťa tolko nestálo ako to tu spomínaš.Možno niekde v Ba je to drahšie o niečo netvrdím, ale ak aj, treba nájsť potom iného veterinára aj ked z iného mesta čo robí teda lacnejšie.Našej kastrácia stála 40 eur.Samé výhovorky tu dávaš.Kludne môže byť v tej prepavke ako tu ženy spomínajú ani len vnutri byť nemusí.Ešte vonku netreští
@crazy_cat_lady no že 50 pekne 400€
3 mačky, 2x do roka po cca 5 mačiatok. To je 30 mačiatok za rok. Neverím že všetkým nájdeš dobrý domov, ani tretine z nich. Kde a ako tie mačence končia?
@crazy_cat_lady nás veterinár si pýta okolo 300€
Tak treba skusit ineho veterinara...
@r1uska inak my davame kazdu macku sterilizovat a mame ju prvu noc na chodbe v prepravke a rano púšťame. Tak nam povedal aj veterinar, ze staci tych 24 hodin, macka nie je blbá a nebude skakat hore dole a ani si trhať stehy. Za 30 rokov si ziadna stehy netrhala. Kazdej sa pekne zacelila rana a nikdy nebola ani len zapálená. Naposledy sme platili 40€ za sterilizáciu a mame potom pokoj od riesenia mačiatok, ze kam s nimi.
@r1uska tomu hádam ani sama neveríš že toľko stojí sterilizacia.. za takú sumu liečia nejakú akutnejsiu chorobu na top klinike, a ani na tej nepýtajú určite 300€ za sterilizaciu mačky. Ty len potrebuješ samu seba presvedčiť o Tom aké je to drahé a mať teda dôvod ako situáciu so sústavným kotenim maciat neriešiť.
Naco mas zvierata,ked sa o ne nevies primerane postarat.Je to dobry hnus cele tobs macatami.Ona rodi ako na beziacom pase,zere macence a ty to nazyvas prirodou.No dobru chut.Kriste!
@r1uska Ty si dospelá žena? Ak máš 12/13, je to odpustené.
Normálne sa mi zdvihol tlak, čo tu čítam.
Vieš, koľko malých bezbranných a trpiacich mačiatok máš na svedomí?
To čo sú za bludy o sterilizácii?
Mačku necháš po sterilke dobre vyspať a môže ísť von, žiadne sterilné prostredie netreba. A na tu cenu si kde prišla? Keď nemáš ani tých pár eur, oslov útulok, OZ a popros ich, aby mačky steriluzivali v rámci kastracneho programu. Tebe tých zvierat skutočne nie je ľúto?
Ach, čo je toto za ľudí!
@r1uska mozes požiadať Oz o pomoc so sterilizáciu. Prosím ťa keď už klameš tak klam lepšie. Žiaden veterinár Ti nedá platiť kastráciu 1500 to si kde zobrala takú somarinu.
Ja som dávala kastrovat 4 mačky a stálo ma to do 100euro
Ja som platila minulý rok 35 € za sterilizáciu našej mačičky zo všetkým. Treba ísť ku inému veterinárovi.
Ako sorry mačka koti macence furt , vy neviete dať 50 euro na vykastrovanie, kto to zabil, že to stojí viac klame ako des, pes stojí do 200- 300 euro a to obrovsky takže tak, chuďa mačka výhovoriek máš na carach teda prečo nie
Že chce sa len páriť a nie zakladať rodinu, no mňa vystrie 😁 čo už no, chce si len užívať, tak jej daj aspoň prednášku o bezpečnom sexe a ako sa chrániť pred neželaným tehotenstvom 👍🏻
Nečítala som to celé, ani nebudem, ale žiadna sterilizácia nestojí 500€. Ak nemáte nejakého mega drahého zdierača v centre BA, tak to nestojí ani 100€. Bežná cena je 50€ a nesnažte sa tu nikoho presviedčať že nie.
Tiež mačky netreba po operácii ofukovať a držať sterilne. Bežne sa kastrujú a vypúšťajú ferálne divé mačky. Akonáhle je mačka zobudená, tak môže ísť von. Stehy sa robia vstrebatelné, takže ani s vyberaním nebudete mať oštaru.
Žiadnu inú odpoveď tu nedostanete. Ste lakomí vysoliť 50€ za vlastné zviera, tak musí 2x do roka kotiť a každý rok, iba kvôli Vám kapú 2 vrhy mačiat. Nie je Vám to ľúto? Radšej budete žgrgliť 50€, šak nech kapú? Ako, toto fakt nie je na pochvalu... a akú odpoveď ste vlastne čakali na to krvácanie? Lebo ak jej niečo je, tak jej pomôže iba veterinár, kam teda očividne nepôjdete, keď ju nedáte ani kastrovať. Lebo tuto fakt sa nedá dať žiadna babská rada zadarmo.
S prepáčením, ale kvôli ľudom ako ste Vy ide záchranárov, dobrovoľníkov a dočaskárov jebnúť. Ideme sa pretrhnúť aby sme vykastrovali nejakú vonkajšiu komunitu mačiek, na vlastné náklady a potom si nejaký dement donesie a vycapí von nekastrovanú samicu a za chvíľu je tam zas aspoň 10 množiacich sa mačiek (jedna samica dokáže v pohode vygenerovať 8-12 mačiat ročne, tak rátajte). A tie stovky a tísíce za kastrácie "aby sa to tam nekotilo" sú v prdeli, lebo niekto nedokáže byť zodpovedný ani za vlastné, prekliate zviera.
@r1uska ty máš len výhovorky, mam tiež 2 mačky ktoré sme dali sterilizovat a žijú iba vonku. Všetko dokopy nás vyšlo do 150 eur a stále boli vonku. Chudatko mačka
Nie si normálna alebo len chudobná duchom?

@r1uska kastracia macky stoji okoli 50 eur preboha. Daj ju vykastrovat, naco ju nechavas furt dokola rodit???