Máte doma psa v byte? Podeľte sa o skúsenosti
Ahojte. vaše skúsenosti so psom na byte poprosím 😉
Dcéra má 15 rokov už dlho chce strašne malého psa.
Výprava že by kvoli nemu vstavala. jedina volba je buď mini jazvečík alebo mini jorkšir.
Jasne ze pes v byte je v pohode, akurát dobre zvoľte plemeno nakoľko ste začiatočníci .
Yorkshire nieje zrovna dobra voľba, áno je malý a milý, ale ťažko sa učí hygiene, tým te je maličký potrebuje častejšie venčenie než ine psy a je veľmi ustekany (ako všetky teriéry)
Navyše žiadny mini ani trpaslíči york neexistuje, tieto psy sú obeťou mnoziarní ktorý ich tak zdegenerovali ze niektoré sú naozaj malého vzrastu. A bohužiaľ aj veľmi choré s množstvom dedičných chorôb. Pri tomto plemene by som určite neriskovala a nekupovala trpaslicieho yorka bez PP odniekiaľ z bazosa, s takým budete len chodiť k veterinárovi často ako na hodiny klavíra, jesť bude musieť len špeciálne granule lebo z hocičoho iného chytí nejakú koliku a povahovo to bude uzlík nervov

Dcéra tiež chcela psa, aj sa starala, skončila výšku a pes krásne ostal u nás. Inde si nechcel zvyknúť. Musela som ho brať domov. Tak sa o neho staráme, hoci sme ho prioritne nechceli. Je to otrava, lebo mi teda nie sme nejakí psickari, dcera by ho aj brala, ale on ozaj chytá depky inde, ako je zvyknutý. Ale keďže mi ho je ľúto, tak sa pekne všetci staráme, ale osobne by som si psa už nekúpila. Ale preč by som ho ozaj nikdy nedala, za tie roky som sme si nejak zvykli. Takže moja rada, kúp psa iba vtedy, ak si stotoznená, ze sa o neho neskôr postaras.