icon

Máte dvoch psíkov? Výhody a nevýhody

17. nov 2024

Ahojte, máte niekto dvoch psov? Ľutovali ste to niekedy a radšej by ste ostali len pri jednom? U nás v okolí majú skoro všetci dvoch a veľmi si to chvália, že je to lepšie ako s jedným. Ale my ešte doma váhame s financiami ani časom by nebol problém. A keď máte dvoch je lepšie párik alebo rovnaké pohlavie?

doriiis
17. nov 2024

Áno,máme dve sučky.Nie,neľutovala.

misulka22
17. nov 2024

Ja mam psa a sucku a super.uz by som len jedneho nechcela.takto im je omnoho lepsie

maca1984
17. nov 2024

Stačí nám jeden.
Radi cestujeme , pokiaľ sa dá- ide s nami.
Ale letecky dakam k moru ho neberieme, a už riešenie stráženia toho jedného dáva zabrať.
Ak by sme nikam nechodili, mala by som ich aj 10 😄

qrstxyz
17. nov 2024

My máme dvoch. A fakt super, sú to dvaja parťáci. Ak môžem poradiť, je lepšie, keď idete po šteniatko zobrať aj staršieho psíka, aby ste videli ste ako sa budú znasagy. Naši dvaja si hneď sadli, čo nie je samozrejmosť, lebo ten starší nie je k ostatným psom zrovna priateľský. Roboty navyše kvôli druhému psíkovi nemáme a berieme to tak, že keď sme počas dňa preč, aspoň im nie je smutno. My máme dvoch samcov, rôzne pohlavie by sme nechceli, nakoľko vrh každý rok by sme nezvládli a kastrovať zvieratká odmietame

marsmykkok
17. nov 2024

Za mňa ak do bytu radšej jeden. Mala som istú domu dva a bol aj ten starší divokejší menej poslúchal. Lebo dvaja sú už svorka a riešia hlavne navzájom seba, jeden je fixovaný a odkázaný len na človeka. Za mňa veľký rozdiel v poslušnosti.

zuzanita1609
17. nov 2024

Áno mám dva nemecké ovčiaky,pes klasika,fenka čierna a nedajú bez seba "ani ránu" 😄.Samozrejme po kastrovaní,sterilizovaní. A samozrejme,ku niekomu,kto sa im chce venovať a vzbudzuje rešpekt.

vkatush
17. nov 2024

2 sučky. Bolo to super, kým sme nemali malého. Odvtedy je to ťažšie, časovo náročnejšie sa im venovať aj s dieťaťom, hlavne prechádzky dajú zabrať, ale robím, čo sa dá 😁 určite neľutujem. Aj vedľa susedia majú 2, oni zase majú psov, sú spolu super.

Ale bývam v dome. Do bytu by som Max len jedného (resp ja ani jedného, pes u nás dnu nesmie).

tani777
17. nov 2024

Mame 2,ale vonku na dvore..najprv sme mali psika (ktosi ho tu vyhodil),a potom sme sa zlutovali nad steniatkom-fenkou,ktorej hrozil podobny osud...fenka je kastrovana,a su spolu uzasni,hned si sadli a vidno,ze su spokojni..ale jak pisu nado mnou-dvaja su uz svorka,cize fakt ich treba poriadne vychovat

mati31
17. nov 2024

Mame dve fenky a neľutujeme ❤️ ja by som kludne aj tretieho do dočasky zobrala keby som mala súhlas 😅

marca12
17. nov 2024

Mali sme dvoch. Jeden starsi a potom sme si zobrali steniatko. Nevyhoda bola len v tom,ze starsi uz chcel kludnejsie prechadzky a mlady akcne. Vyhoda,ze su spolu,prebavia sa,zdalo sa mi,ze su ako otec a syn a bolo im veselsie spolu. No aj tak by som uz dvoch nechcela. Je to narocnejsie na vycvik a celkovo cas. Ked dvoch tak rovnakeho veku.

adalmba
17. nov 2024

Máme 2 psov, 2 korely, 4 deti. Neľutujeme.

biglovemom
17. nov 2024

Mala som 2 psov, teraz jedneho a uz nechcem 2.

michaela329
17. nov 2024

Mali sme dve sučky a fajn. Ale teda mame obrovskú záhradu.

dada2703
17. nov 2024

Mam 4 v byte a kľudne by som aj viac 😀 bud sa spolu hrajú alebo pol dna spinkaju na kope v pelechoch. Človek ani nevie ,že ich má keď sú viacerí 😀🥰

margotka17
17. nov 2024

Áno, máme dvoch psíkov Yorkshire teriérov. Predtým sme mali tiež yorka fenku, bývala s nami v dome. Keď zahynula a ostalo po nej šteniatko, druhé sme k nemu odkúpili. Sú celoročne vonku, majú vyhrievaný domček, kde je teplucko, čiže aj vonku pobehaju v zime po snehu, majú to veľmi radi a opäť sa môžu vyhrievat v teple.

dada2703
17. nov 2024

@margotka17 to už je iný level mat Yorkov celoročne vonku. A je mi úplne jedno ci tam majú taký domcek alebo taky. Sú plemená strážne na von ,sú plemená na pasenie sú plemená BYTOVE atď. Radšej no koment každého vec .

konikmodry111
17. nov 2024

Aj my mame jedného. Dlho sme rozmýšľali nad druhým ale povedali sme si že nie. My nášho berieme so sebou všade, na dovolenky, večeru a tak. A už s jedným sa mame problém napr. ubytovať nie ešte s dvoma

margotka17
17. nov 2024

@dada2703 áno viem, len oni nechcú byť dnu, stoja pri dverách a stekajú. Fenku sme mali dnu, ale keď bola vonku na chvíľku, už pred dverami skočila do košíčka a nechcela, aby sme ju vzali dnu. Tak sme ju občas nechali predriemkat vonku.

priscilla07
17. nov 2024

Ja mám 6 feniek a 1 psa. Pohoda

sandrasstini
17. nov 2024

Mame jednu chcela by som este jednu, ale tiez skrz cestovanie, dvaja psy na strazanie no uz je to take a psi hotel za dvoch na dva tyzdne je tiez palka. Ale kolegyna mala dvoch a uz ma troch, nelutuje, ale odvtedy necestuju, nema ich kto strazit a psi hotel je pre nich drahych, ale su s tym ok

tramtada31
17. nov 2024

Tak vyskúšajte docasku (vyberte si psíka z utulku a budete ho mat doma do adopcie). Vy zistite, či vám vyhovuje druhy psik a ten druhy psik bude mat zatiaľ strechu nad hlavou, nakoľko už vonku mrzne. My sme docaskovali, nášmu psovi to prospelo a velmi pri to omladla a dostala energiu do zivota

lalilili
17. nov 2024

Mali sme v byte dvoch psíkov čivavy s dvojročným vekovým rozdielom, boli vychovaný,cestovali s nami, dcéra s nimi rástla, zbožňovala ich. Boli súčasťou rodiny, bolo to fajn, neľutovala som, že sú dvaja,len keď prišla staroba a choroby bolo to ťažké. Teraz už bývame v dome máme trojročnú fenku čivavy a tiež je to fajn. Myslím, že na otázku jeden alebo dvaja si musí každý odpoveď sám, každý má iné možnosti, potreby,predstavy a aj očakávania.

garajova01
17. nov 2025
@qrstxyz

My máme dvoch. A fakt super, sú to dvaja parťáci. Ak môžem poradiť, je lepšie, keď idete po šteniatko zobrať aj staršieho psíka, aby ste videli ste ako sa budú znasagy. Naši dvaja si hneď sadli, čo nie je samozrejmosť, lebo ten starší nie je k ostatným psom zrovna priateľský. Roboty navyše kvôli druhému psíkovi nemáme a berieme to tak, že keď sme počas dňa preč, aspoň im nie je smutno. My máme dvoch samcov, rôzne pohlavie by sme nechceli, nakoľko vrh každý rok by sme nezvládli a kastrovať zvieratká odmietame

@qrstxyz môžem vedieť ake máte plemeno?

qrstxyz
17. nov 2025
@garajova01

@qrstxyz môžem vedieť ake máte plemeno?

@garajova01 obaja sú pouličná zmes, sú to ale menší psi (do desta kíl)