icon

Môže človek dostať červy od chorej mačky?

terezia98
10. feb 2025

Ahojte mám trosku obavy keďže moja mama má v dome mačky ktoré sú choré a dostali to od pouličnej mačky ktorá vracia červy dnes im dala prášky na odčervenie aj psom ale zaujimalo by mna či to môže dostať aj človek od tej mačky ? Stretol sa niekdo s tým ?

abbey1
10. feb 2025

@terezia98 Hlavne ich bolo treba vziať k veterinárovi

terezia98
autor
10. feb 2025

@abbey1 toto ja neriešim to ide mimo mňa 🙂 mna len zaujíma či to môže chytiť človek to je celé

abbey1
10. feb 2025

@terezia98 Niečo by som napísala, ale radšej budem ticho.

kikush182329
10. feb 2025

Ano moze. Musite si aj vy dat lieky.

terezia98
autor
10. feb 2025

@abbey1 najlepšie rozhodnutie 🤌🫶🏻

terezia98
autor
10. feb 2025

@kikush182329 tak to je super 🤦🏻‍♀️ ďakujem za odpoved

aandrea9
10. feb 2025

@terezia98 hlavne nepanikár prosím ťa. Treba dodržiavať hygienu v prvom rade. Prenosné na cloveka sú giardie, ale tie volnym okom nevidíš, zista sa iba koprológiou. Nie vždy sú lieky pre cloveka nevyhnutné.

terezia98
autor
10. feb 2025

@aandrea9 tak ja neviem moja mama je nemocná na hlavu do slova do písmena má rada všetky zvierata začala kŕmiť cudziu macku ktorá nam chodila na záhradu a chytli to všetky mačky 🤦🏻‍♀️ len videla že vracia cervu a veterinár jej dal tabletky na odčervenie pre mačky aj psov co má doma..jedného psa má na antibiotikách po operaci povedala som jej nech tie mačky dáva pred od toho psa aj ostatných ale ona nie má na saláme ..rieši veci len keď ide o tuhého..je tvrdohlavá nedá si povedať ani poradiť a pokial to ešte aj nás nakazí a môjho psa tak tie mačky jej asi všetky spacifikujem a bude svätý pokoj

kikush182329
10. feb 2025

@terezia98 ty si teda milovnik zvierat....

terezia98
autor
10. feb 2025

@kikush182329 mám rada všetky zvierata okrem mačiek to uznávam ale niesom matka tereza aby som sa starala aj o cudzie zvierata toho som si už prežila dosť …moja mama ich má b domácnosti a rozhodla sa o nich starať nie ja …nieje to moja zodpovednosť a hlavne je veľmi zaťažko niekomu pomôcť kdo o pomôcť nestojí ako je moja mama ..ja len nepotrebujem kvôli tomu niečo dostať a môj pes

aandrea9
10. feb 2025

@terezia98 ak nejedia a nepijú zo spoločnej misky a nemajú spoločný zachodik tak je sanca na prenos minimálna. Tvoja mama nie je na hlavu, len je empatická a to už dnes málokto pochopí.

terezia98
autor
10. feb 2025

@aandrea9 empatická je veľmi to je pravda ale v tom že sa o zvierata nestará pravidelne a rieši takého veci na poslednú chvíľu a nedá si povedať a poradiť na hlavu je ale to je tvrdohlavosť …bohužiaľ tie mačky jedia a pijú zo spoločnej misky preto si myslím že su všetky choré :/

aandrea9
10. feb 2025

@terezia98 tak to je naozaj trocha smutné s tou
nepravidelnou starostlivosťou. Chorá mačička ma byt v karantene aspoň 14 dní oddelená od ostatných aby sa takéto veci nestávali. Ak sa už stali, treba veru odčerviť všetky mačičky.

terezia98
autor
11. feb 2025

@aandrea9 tak mama teraz mala na starosti francúzskeho buldocka ktorý na tom bol veľmi zle a cely mesiac s ním chodila na inekcie kontroly nakoniec operácia a teraz antibiotika nieje na tom vôbec dobre tak mačkám nevenovala toľko pozornosti a v karanténe no..včera im dala tabletky na odčervenie potom im dá druhu neviem ako sa tam presne dohodla s veterinarom

janulik2008
11. feb 2025

Mne napadlo to veterinar nespravil mackam nejake testy?

mk1111111111
11. feb 2025

Nerob paniku. Macky sa odcervia a hotovo. Umyvajte a dezinfikujte si ruky a vsetky misky pre macky a psy tiez dezinfikujte. Dajte ich aj preockovat a novu macku zaockovat.

dobryden
11. feb 2025

@terezia98 to je ta laska k zvieratam,aby sa clovek obával o svoje zdravie a daval si nejake jedy to tela lebo zvieratka krasne maju parazity.🤮
Ak sa tomu chces vyhnut aj v buducnosti tak vezmi macky a nech veterinár vyšetrí a vylieči,na tvoju mamu sa asi neda spoľahnúť.

terezia98
autor
11. feb 2025

@dobryden ja toto neriešim ani nebudem sú to jej mačky ja nemám peniaze na zvýš aby som sa starala o cyrkus mačiek 🙂 mám 25 rokov žijem sama mám psa mám byt nemám peniaze aj na jej mačky