Môže mať pes ADHD?
Poradte mi prosim hlavne tie, co mate skusenosti so psami lebo som uz nacisto zufala.
Pred 2 rokmi sme si v dobrej viere, ze budeme mat clena rodiny vzali z utulku maleho 9kg krizenca. Velmi sme si ho oblubili a trpezlivo cakali kym si u nas zvykne. Po 2 rokoch musim s bolavym srdcom priznat, ze to bola chyba. Prosim neukamenujte ma, vysvetlim.
Psik je a bol uzkostlivy, od zaciatku neprijal nikoho ineho ako mna. Davali sme mu cas. Tyzdne, mesiace. Aktualne uz 2 roky. Skusali sme trenerov, cvicaky, socializacku, skolky.. nic nepomaha. Dnu spavat nechcel, pytal sa von. Napriek tomu sme ho aspon cez den nechavali dnu (byvame v dome) aby sa mu nic nestalo. Cele dni preplakal a vsetko nicil. Nepomahala ohradka, klientka, hracky, nic. Knucal a knucal. Zostal teda vonku, tam neknuci. No namiesto toho steka. Rano sa zobudi o 5, caka kym vyjdem von a vyvencim ho. Nakrmim ho a stale caka, potom knuci ked odchadzam, je schopny cely den sediet v strede dvora a cakat kym sa vratim. Vidim ho cez kamery. Sedi tam, caka a steka. Susedia sa stazuju. Takmer rok som ho nosila do psej skoly, ktora sa ale zatvorila a ina u nas v dosahu nie je. Rano ho hodinu vybeham, chodi ho vencit suseda ked pride zo skoly na 1,5 hodiny kym som v praci, po praci zase ideme na hodinu von. Ale ten pes nevie vypnut hlavu, nonstop je znudeny, hracky ho nezaujimaju ani ked mu hadzem loptu, hlavolamy vseho druhu sme uz vyskusali. Trenerka to s nim vzdala ze ten pes
Uz neviem co s nim, mam pocit ze ma ADHD a nevie sa vypnut. Popravde je pre mna uz po 2r viac pritazou ako potesenim. Napriek tomu nie som svina aby som ho vypustila niekde von z auta alebo vratila do utulku, tam by sa nacisto opustil..
len uz zo zufalstva ozaj neviem ako tuto situaciu riesit.
Je proste taky aký je a podmienky ktore ma u vas mu nevyhovuju. Normalna vec. Treba mu najst domov iny, idealne kde niekto bude stale doma a on si bude moct k nemu vytvorit vztahovu vazbu
Je proste taky aký je a podmienky ktore ma u vas mu nevyhovuju. Normalna vec. Treba mu najst domov iny, idealne kde niekto bude stale doma a on si bude moct k nemu vytvorit vztahovu vazbu
@martina1985ba viem, ze toto by bolo to najlepsie riesenie. No neviem aka je sanca, ze by si niekto adoptoval orieska s epilepsiou. Zatajovat to nemienim, aj tak by skor ci neskor dostal zachvat a vratili by mi ho. Ale podla mna su sance najst mu domov, kde by mal moznost byt stale so svojim clovekom, a idealne s dalsim psikom uplne miziva. A bala by som sa, ze ho ten dalsi majitel vyhodi kvoli tej jeho hyperaktivite.
Idealne osloviť nejake OZtka aby pomohli s hladanim noveho domova. Ty takeho majitela (ak ho osobne nepoznas) sotva najdes, bazos je odpad, oni maju ovela väčšie dosahy a moznosti propagovat ho. Vsetko pravdivo opisu, uverejnia aj s peknymi fotkami a podla mna je sanca dost velka, ze sa niekomu zapaci. Vseliake postihnute a chore a stare psiky si vedia najst domov.
Skus Psia škola - https://www.instagram.com/psiaskola.sk?igsh=aWE....
Majú veľa skúseností... V D.Kubine.
skus homeopatiu, nam pomohli tu http://vet-homeopat-akupunktura-lamac.sk/

Urcite mi nepride dobry napad k psovi s ktorym mam problem zaobstarat druheho psa.aby to potom nebol dvojity problem...odkial si? Inak oslovit pana Sustu rozhodne odporucam za mna top trener zvierat