icon

Môže osemročné dieťa legálne venčiť psa?

aweramina
19. jún 2024

ahojte mozno mi poradite, predtym ako budem musiet vypisovat kade tade po uradoch suseda ma asi 8 rocne dievca ktore venci cane corso, logicky nema sance udrzat voditko keby nieco uz teraz ma pes 30 kg (este ma aj tu hlupu flexinu ktora je tymto znama ze sa vysmykuje z ruky) neviete ci je zakonne obmedzenie na toto?

vdaka!!!

Strana
z2
belllinka
19. jún 2024

@medda_beda ďalšia, čo potrebuje slovičkáriť! Opravila som svoj výraz na "nebezpečné plemeno", to je snáď fuk ako ich nazveme, nič to nemení na fakte, že sú plemená, ktoré sa kedysi používali na boj, majú to v krvi a stisk papule podstatne silnejší a nebezpečnejší, ako jazvečík alebo kokršpaniel. Či asi iba tak pre srandu sú tieto plemená zakazané alebo je obmedzený chov v x krajinách? Prečo tam nie je zakázaný chov jazvečíka?
A zaujímavé, že každý obhajca bojových plemien má vždy pripravenú historku, ako ho krvilačne pokúsal jazvečík alebo pudel.

aweramina
autor
19. jún 2024

@sara07 neznasam to v zivote by som psa nepustila na volno na verojnosti, mesto som pozerala a pisala im dnes

monika_k
19. jún 2024

@belllinka kde je cane corso zakazany?

belllinka
19. jún 2024

@monika_k Cane corso napr v USA, v niektorých regiónoch Nemecka, Švajčiarska... Brazílska fila v Taliansku, Dánsku, Španielsku, Anglicku... veď si nájdi na nete zoznamy zakázaných plemien v jednotlivých krajinách

medda_beda
19. jún 2024

No, ale k téme.
Nie nikdy by som nedovolila venčiť môjho 40kg psa dieťaťom medzi ľuďmi.Taký pes dieťa stiahne, rozbehne sa za niečim.Veď ja mám čo robiť keď stretol hárajúcu suku ktorá bola pustená na voľno.

medda_beda
19. jún 2024

@belllinka V niektorých krajinách máš zakázané aj totálne nezmyselné veci.Niekde máš zakázaný aj mak a predsa si makovník dáš.Budeme sa riadiť inými krajinami?

No ja nemám nebezpečné plemeno, takže nemám čo obhajovať, ale ver mi, že kusnúť ťa môže akýkoľvek pes ktorý sa cíti byť v ohrození.A niekedy je aj dobré, že pes dokáže ubrániť človeka.Akurát by niektorí ľudia mali zvážiť aké plemeno zvládnu.

monika_k
19. jún 2024

@belllinka ved prave, ze som nic take nenasla preto sa pytam

zuzinka888
19. jún 2024

Za chovanie a aj utoky psa je zodpovedny vzdy majitel a je jedno kto ho ma na vodzke. Takze by som zvazila ci je dieta schopne udrzat psa ci oddelit ineho npr.tulaveho ci psa bez pritomneho majitela. Za mna nie.

cimage
19. jún 2024

Mna pohryzol u kamaratky doberman a nemam z toho traumu. Mysleli si, ze je vo voliere lebo nebol na dvore a on sa schovaval v kuchyni pod stolom.
Ale k otazke: my sme mali mix doberman-rotvajler, ale to bol taky milous. Pohryzla len jedneho cloveka, ktory ju provokoval cez branu. Ona si to zapamatala a ked bola prilezitost, tak ho rafla. Po pravde toho cloveka by som aj ja najradsej pohryzla, taky magor. Ja som s nou chodila na prechadzky, vahovo mala viac ako ja v tej dobe, aj ma ponavlacovala ked chytila stopu, ale nikdy nezautocila ani na psa, ani na ludi.

aweramina
autor
19. jún 2024

@cimage mala si stastie

anega79
19. jún 2024

mna cane corso napadol, teda mojho australskeho ovciaka, ktory mi potom utiekol a den som ho hladala. mal milu majitelku 45 kg, co ho nevedela udrzat, dobehol k nam aj s pitbulkou, majitelov ani jeden neposluchal. takze ked ma rafne alebo napadne mojich psov civava (stalo sa mi to 2x, 3 dni modrina) alebo nejaka velka atrapa tak je to rozdiel

aweramina
autor
19. jún 2024

nam psov napadol pitbul a mastif, pitbul zakusol do nohy, sla som hend na policiu, mastif zakusol druhej do chrbtice, majitela som nasla cez facebook doriesila osobne...pitbul rozthol voditko, vraj uz niekoho napadol ale klasicky Slovak to nereisil, a mastif bol v zasade na volno lebo nikdy nic neurobi podla jeho majitela...az raz...manzel sa musel postavit medzi mastifa a nasu fenu...

lorin29
26. jún 2024

@aweramina 8 ročne dieťa a cane corso😳😳moje nervy... Mali sme susedov s týmto plemenom a už nikdy viac... Išla som tehotná v 8mom mesiaci s 2 ročným weimarom domov stojíme už pri dverách a ich pes sa rozbehol k nám a napadol mi psa najskôr do nohy a potom do krku... Neviem si predstaviť co by 8 ročne dieťa robilo keby sa von ten ich pes rozbehne a zaútočí na niekoho

pictbridge
26. jún 2024

Nepochopím rodičov dieťaťa. My mame staforda našu smejku ale nikdy ani ja ani manžel by sme nedovolili synovi / 15 rokov / aby ju zobral venčiť. Ani len ja s nou nechodím. Nedokážem si predstaviť keby na nas vybehol nejaký pes čo by som robila. Túto povinnosť ma výhradne na starosti manžel. Kamoška ma akitu raz nechala venčiť dcéru 11 rokov pes sa rozbehol za zajacom ona mu chcela v tom zabrániť a skončila v nemocnici brala ju zachranka tak ju dokusal. Ale to už o inom. No človek nikdy nevie.

sara07
26. jún 2024

@medda_beda tak to je ako hovädsky rozdiel ked ta kusne čivava alebo ked sa zatne bojové plemeno ..

betulinka1
26. jún 2024

@aweramina inak poznam Cane Corso s povahou macky dokonca ziju vo svorke ale su to totalny milacikovia. Ale poznala som aj rodinu, kde pes napadol majiteľku a dali ho utratiť, napriek tomu, ze bol cviceny a venovali sa mu. Cize to je idividualne. Ale asi toho psa riesite, kvoli nejakemu správaniu a veru detom velky psy nepatria do ruky. Asi by som sa porozpravala s matkou a ked nie, tak by som isla na Mestskú policiu, ze ako to dalej riesit.

medda_beda
26. jún 2024

@sara07 Neviem o tom, že kokeršpaniel je čičava.
A už to tu píšem fakt naposledy, že bojové plemeno neexistuje.Existujú len psy schopné vyvinúť väčšiu silu a zle vychovaný pes.
Týraný atď.

Ja mám poľovnícke plemeno 40kg psa a neublíži ani mačke.

sara07
26. jún 2024

@medda_beda nejdeme sa natahovat o slovička všetci vieme presne ktoré su to plemená, nie som psičkarka
ale každopádne ked pobehuje čivava alebo kokršpaniel, jazvečík som v klude, a aj ked su pustený neriešim ,kdežto psy s väčšou silu😂 jančím a teda mám problém, jančím aj ked to vidím na tenkom tom lanku namiesto poriadneho obojku s doprovodom čo ked si hafanek zmyslí tak nemám šancu, proste hafanek si pôjde svoje - je jasné že bez vychovy väčšie psy su neriadené strely
ja nemôžem za majitela ani psa, a kedže majitelov debilov je žial viac ako normálnych čo vedia čo ano čo nie a čo sa patrí - napr vidí že niekto zastal na chodniku tak stiahnem psa k sebe - tak by to mali upravit zákonom, že na to doplatí pár ludi, no žial dohryzených čo by nemuseli je tiež dost , tiež za to nemôžu že boli v blby čas na blbom mieste

anouschka5
3. júl 2024

Nie nemôže sama venčiť psa ( 8 ročné dieťa )

cicikmicik
3. júl 2024

@zojazoja ja mám Bullov, a dve deti, majú výcvik, socializaciu, ale nepustila by som popravde ani 15 ročne dieťa ich venčiť,náhodou sa niečo zomelie
..minule nás napadol susedov pes, toľko hrýzol nášho , držal len pod povelom..pri malom nemá toľko rešpektu , zabil by ho v momente

snowflakenel
3. júl 2024

Akurat dnes,som sa zamyslela...vlaatne vylakala.
Dalej od mojej mamy cez ulicu byva romska rodina. Ale taka.ta naozaj,neprisposobiva rodina...A kazdy den venci 150 centimetrova, 100 kilova zena pitbulla. Teda venci....., skor on ju venci, kedze ju taha kade tade, ona ho ledva drzi za voditko, dvoma rukami,pes je viditelne divy, neviexco so sebou, zenska cela spotena, zdeseny vyraz ma ona sama, nieto este ludia.na ulici. Ziape po nom,,vycvik urcite ziaden.....no strach z.nich ide......

aweramina
autor
3. júl 2024

no tuna najnovsie venci 3 kg psa asi 15 kg dievca, jej sestra, dopadne to zaujimavo, z mesta ani z policie neodpisali...caka sa na nehodu

suppledepputy9
4. júl 2024

@aweramina MUSÍ!!!

Strana
z2