Môže šteniatko v byte prenášať parazity?
Ahojte, zvažujeme kúpu malého psa do bytu . Tí čo máte skúsenosti , môže prenášať na človeka parazity aj keď sa odčervuje ? Mojkáte sa psom? Ako pes do postele určite nie ale občasné túlenie . Umývate ho po každej vychádzke vonku ?
Mali sme psa v byte, spal v posteli, aj na gauci lezal, ale chlpy boli vsade. Jednalo sa vsak o velkwho plznuceho psa. Ak si kupis dajme tomu pudlika, a budes mu omyvat labky po lazdej prechadzke, ani mebudes vediet, ze mas doma psa. A urcite ziadne parazity nechytis
Tak teoreticky, chytit nieco mozes, ved pes beha vonku vsade, aj si sadne, vyvala sa a asi ho vzdy celeho nevydrhnes. Ja by som nezniesla psa v posteli, kde som uz osprchovana a v cistych perinach. A aj pusinkovanie psa je teda pre mna uplne ze NIE. Ked si predstavim, kde vsade vonku snori, co ochutna, onucha. Ty si musis nastavit nejaku hranicu, ze co dovolis.
No s takýmto prístupom si psa nekupujte ... nezaslúži si takýto život "v sterilite" ... hocičo môže z vonka doniesť, áno, aj v hov.ách sa vyváľa ... že "na občasné túlenie" ... to nie je hračka, pes je živé stvorenie, je to láska.
@dzulli1980 chceš povedať, že ak niekto nespí v posteli so psom a neoblizuje sa s ním, tak chudáčik trpí? 🤦♀️
Ano aj napriek tomu ze pravidelne odcervujes, moze na Teba pes preniest parazity. To je holy fakt. Hoci pravdepodobnost nie je velka.
Áno, môže preniesť parazity, ale toho by som sa neobávala. Naše nikdy do postele a ani na gauč nesmeli. Na gauč len v prípade, že ja si ju sama vyložím na nohy. Ináč same nevyskočia. Podľa mňa pes do postele nepatrí. Mojkáme sa s nimi, ale nenechám sa oblizovať. Vonku si dajú kadejaké "dobroty" od srniek, vylizujú si ( čistia sa ) intímne partie a riť, takže neviem si predstaviť, že by ma mali oblízať. Ale máme ich veľmi radi, majú pelechy aj dnu, ( my teraz bývame v dome) a vonku sú, len keď sme v práci. Ani koterec nemáme. Sú to naše "peruánske naháče" - my ich tak bvoláme, ináč sú to samojedy, lebo vonku vôbec nechcú byť. 🙂
Máme maltezaka, takže chlpy nehrozia. Mojkame sa s ním, môže aj na gauč. V posteli s nami nespí. Po prechádzke mu umývame labky, kúpeme aj strihame ho. Je pravidelne odcervovany. Pusinky si nedávame, mne je nepríjemné aj keď ma chce oblizovať
Teraz v tomto období keď prídeme z prechádzky, tak do vane, osprchovať labky a potom prefúkať fénom. Má to rada, tak nie je problém a zaberie to pár minút. Keď sa bojíš chlpov, tak hľadaj plemeno ktoré s tým problém nemá. Napríklad my máme špica. Stačí ho sem tam prečesať
Ahoj my máme akurát 5 mesačne šteniatko pudlika. Do postele nám nechodí aj keď neplzne po vychádzke mu umývame labky čiže je cisty ak vidím že sa vývalá vonku v nejakej zdochline tak ho aj okupem. Oblizovať sa nenecháme aj keď máme ho radi pomojkame ho ale oblizovania to nie. Parazity môže preniesť aj keď sa odcervuje pravidelne ale pýtala som sa veterinarky vraj za jej dlhú prax čo robí nestretla sa že by deti alebo dospelí dostali parazity alebo aj ona čo robí zo zvieratami. Väčšinou by to musel byť priamo kontakt orálno,-fekálny aby prišlo k nákaze. No nakaziť sa samozrejme môžete tým že si oblize po vykakany rit a potom vás pooblizuje na ústa. My sme nášmu nastavili hneď hranice čo môže čo nesmie a tých sa držíme a on to rešpektuje. Ak máte túžbu mať psíka a máte na neho dostatok času tak by som do toho išla s tým ze by som si vybrala psíka od dobrého chovateľa a nie mnoziarne kde často psíci trpia rôznymi chorobami a parazitami. Potom to je nekonečný príbeh u veterinára.
Máme už pomaly 9 mesačného psíka v dome. Je tam celý deň, von chodi na prechádzky. Po prechádzkach, pokiaľ sa niekde nevyváľa, mu len umyjem labky. Keď sa vyváľa tak normálne celého umyjem so šampónom. Ono keď sa odčervenie ako má, tak by teoreticky nemal mať žiadneho parazita, no stať sa môže.
@belllinka ona sa pytala ludi co maju skusenosti. Na co sa vyjadrujes k teme a pises len to co si myslis? Boze preco mate potrebu sa zbytocne ku vsetkemu vyjadrovat.
@lonsdaleka88 čo prskáš? Veď mám skúsenosť, mala som psa
áno, mali sme psa aj v byte, malé nepluznúce plemeno, nie nekúpali sme ho po každej vychádzke, iba v "mokrých" mesiacoch sme mu utierali tlapky, aby nerobil bordel. Na gauč chodí bežne, do postele nie, ale najmladšia si ho občas vezme. Potúlime, pomojkáme, olizovať na tvár sa nenecháme, ale nohy občas oblíže😉Nechytili sme nikdy nič, teda aspoň o tom nevieme.
Psa mame, nevieme o tom, ze by sme boli nieco chytili, no urcite psa nemojkame tak, ze by sme ho bozkavali, nenechame sa ani olizovat a po kozdom hladkani si umyvame ruky. Podla mna pes do postele nepatri, byva akurat na kozenkovom gauci, kam mu prehodim deku. Neumyvame ho po prichode zvonka, len ak je mokro, osusime mu labky.
Mam 5 psov, cez den vonka a v noci obcasne aj cez den dnu v dome. Mozu sa parazity preniest aj na cloveka, ale je to mala pravdepodobnost. Mojkam sa s nimi 24/7, mozu na postel, na gauc, hockde ked nerobia bodrel a zle. Labky utieram handrou ked je vonka blato, popripade sprchujem iba cistou vodou ked su spinavy. Inak vobec a v zivote som ich nekupala samponom, jedine ked sa vyvalali v 💩. A to mam velke plemena. Ale vo vasom pripade by som si psa radsej nekupovala, kupte si radsej plysaka. Pes nie je hracka.
Pes je clen rodiny a nie je to len pes. Alebo aspon tak to vnimam ja a vacsina takych co mame psy. A hlavne kupte psa z registrovanej chovatelskej stanice FCI a nie z hocijakej mnozky na ktoru natrafite na bazosi. Popytat sa mozete na chovky na FB Plemená psov PP FCI, alebo v x inych.

Pes spi so synom v posteli. Nikdy od neho nič nedostal
Áno mojkame ho, ja ho aj pusinkujem 🥰🥰🥰 je to rodinný maznacik
Prosím tá, ak si takáto hystericka tak psa radšej ani nechci
Ten keď sa teší tak tá aj pooblizuje, vyskočí na teba a teda aby sa ti nejaká srdcová príhoda nestala