Môže váš pes ísť na gauč?
Ahojte. Možno zvláštna otázka. Viem. Mame 2 sučky. York / ju som nikdy nejak obzvlášť neriešila je drobnučka neplzne/ a stafordku . No pri nej som na nervy. Ona je v lete na záhrade a v zime ju púšťame dnu . Je strašné prítulná a stale sa chce trepať na gauč. No ja to jednoducho neznesiem / jednak mam novy gauč svetlo sivý / . Zvykla som ju nechať v obývačke na noc zatiaľ sa mi darilo stale spala v pelechu no dnes rano bola rozvalena na mojej novej puffy deke 🤦♀️ na gauči a normálne ma ignorovala ked som ju vyháňala. Aj mi je jej ľúto ale ja sa s tym neviem vyrovnať mať psa na gauči / chlpy atď/ a potom keď vidim napr na Insta ľudí s ktorými veľké plemená ako labrador ležia na gauči mam pocit že som vadná. Alebo známych pes tiež staford s nimi spi v posteli 🤮 / tam ani york nechodi / . Mate náučných psíkov, že jednoducho nie alebo ste to vzdali. Dnes som ju dala napr do kotolne ma tam teplučko ale ona strašne chce byť s nami a ľutujem ju. No viem , že keď skúsila raz na gauč bude skúšať dalej.
@anonym_47800d porovnanie zvierat a ľudí v mojom komentári nebolo 😊
@wolf_ bolo to prirovnanie... Z tvojej strany 🫡
@anonym_47800d nie, nebolo to prirovnanie ľudí a zvierat. Bol to príklad toho ako argument "tak to bolo odjakživa" nie je dôkaz správnosti. Ak si v tom videla niečo iné, tak to už je tvoja interpretácia, nie môj zámer.
@wolf_ Za mňa pes na gauči a celkovo doma nie a hotovo! Výnimkou sú škrečky či morčiatka 🙂
@anonym_autor nie, nesmie a nezniesla by som to..pes ma svoj pach🙊🤢🤢🤢, smrdia z tohi veci, gauc,vankuse..fuj..
@wolf_ Za mňa pes na gauči a celkovo doma nie a hotovo! Výnimkou sú škrečky či morčiatka 🙂
@anonym_47800d a to je úplne v poriadku, že za teba striktné "nie". Tak ako je v poriadku, že niekto iný povie "áno". Len rozlišujem medzi subjektívnym názorom (čo je ok - koho domácnosť, toho pravidlá) a tým ak niekto niečo prezentuje ako objektívny fakt.
@anonym_47800d a to je úplne v poriadku, že za teba striktné "nie". Tak ako je v poriadku, že niekto iný povie "áno". Len rozlišujem medzi subjektívnym názorom (čo je ok - koho domácnosť, toho pravidlá) a tým ak niekto niečo prezentuje ako objektívny fakt.
@wolf_ zase sa v tom rozpitvávaš 😂 nike nepíšem ze skreky ci morča necham na gauči len je to jediné zvieratko ktoré môže byť dnu v byte ale vo svojej klietke a to je rozdiel. A amen už! Nerozpitvávaj to ďalej preboha táto diskusia už skončila a nevidím zmysel v tom pokračovať a ani nechcem niet o čom. Bye🖐
@wolf_ zase sa v tom rozpitvávaš 😂 nike nepíšem ze skreky ci morča necham na gauči len je to jediné zvieratko ktoré môže byť dnu v byte ale vo svojej klietke a to je rozdiel. A amen už! Nerozpitvávaj to ďalej preboha táto diskusia už skončila a nevidím zmysel v tom pokračovať a ani nechcem niet o čom. Bye🖐
@anonym_47800d neerozumiem prečo ďalej spomínaš škrečky a morčatá, keď som sa k tvojej výnimke nijak nevyjadrovala. Ani nerozumiem, prečo píšeš, že sa v tom "pitvám" keď som iba napísala, že rešpektujem tvoj subjektívny názor, ale zároveň rozlišujem medzi subjektívnym názorom a objektívnym faktom.
Ale súhlasím s tebou, že pokračovať v diskusii, kde prevládajú len emócie a domnienky nemá pre mňa zmysel. Takže viac na teba reagovať nebudem. Pekný večer.
@anonym_autor
@anonym_autor podľa mňa by si sa mala prekonať a nechať ju ísť na gauc, ak ti to tak vadi tak skús nejakú starú plachtu alebo uterák a nech si ľahne naň, ale určite ju nezatváraj do pivnice ..ešte keď hovoríš že je veľmi pritulna a chce byť s vami ..veď to je psík, ona tomu nerozumie že ti vadia jej chlpy..ona chce len vašu lásku tak jej to dovoľ ♥️
@ika02 ano, ako kazdy psík, ale pri tejto velkosti nemáme sancu sa zmestit 😅a tu nemal ani 2 roky, od tej doby je este vacsi 🙈
@herika treba kúpiť väčší gauč😆krasna poza
@anonym_autor tak skúša...dala by som jej tam deku nech nič nezaspini a dovolila...nás pes môže všetko🤣aj gauč aj posteľ voní od vsetkych avivazi čo sa stále niekde vyvaluje, ale je teda menší ako tvoj.
My dovoľujeme psom na gauč stále. A nie je tu ani smrad z toho psa ani sliny ani nič. Mame cez gauč deku a vie, že keď tam nie je nemá tam chodiť. Po venčeni utrieme labky, podvozok a pravidelne češeme takže žiadny bordel z toho nie je. Dám ruku do ohňa za to že je na tom gauči viac ľudských vlasov ako psích chlpov. Snažíme sa každý deň čistiť zuby takže nejaký zápach zo slín tiež nie je. Ono ak ny sme tieto veci nerobili asi by tu ten smrad bol. Ale je to stafík, ta starostlivosť aj s umytím zubov je na dve minúty a stojí mi to za to aby sme sa mohli mojkat na gauči. Nie som typ, čo by si kupoval psa na stráženie a áno, správam sa k nemu ako k dieťaťu a chodim s ním na “krúžok”😂😂 a vôbec ma nezaujíma čo si kto o tom mysli. Respetujem, ze nie každý to tak má. Ale zrovna stafici su takí maznáci maznaví, že si neviem predstaviť nechať ho ležať na zemi. On si sadne vedľa nás, použije nás ako opierku hlavy a pozerá seriál 😂úplná normálka 😂 keď chce byť sám tak zalezie do klietky.
Je prirodzene, že sa ťahá na gauč, citi tam vaše pachy, upokojuje ju to a keď ste ju nikdy neučili že na ten gauč chodiť nesmie a ešte vidí, že druhy pes môže, je to pre ju dosť frustrujúce. Keď od nej vyzaduješ nejaké chovanie musíš ju to najprv naučiť
@anonym_autor ja sa starám o psov,dogsitter...všetci môžu,aj so mnou spia.Mam cDy len jedného.Kupila som v Tému prehoz na gauc,tiež mam novy(1700€).Farby gauča.To pozem vycestovať,kúpila som aj taky hrebeň na chlpy,opečieme a všetko dovolené.Stafford je pes spoločenský,ktorý chce byť s majiteľom a on nechape prečo jeden môže a in nie.Preco máš potom psa,keď ti vadia chlpy?Ten prehoz vyzerá ako deka,jemný,prakticky a stal ma 20 euri na obe strany gauča.Ak nechceš zničiť...Bud obaja alebo ani jeden.Ak máš rada svojich psov,mala by si im rozumiet
@anonym_autor nie, nesmie a nezniesla by som to..pes ma svoj pach🙊🤢🤢🤢, smrdia z tohi veci, gauc,vankuse..fuj..
@anonym_35a351 ty toho psa niekomu daruj.Povedat o svojom psovi fuj...načo je takým ľuďom pes?
@anonym_47af15
@pribinak
@stellarstar
@bessie12 maličké plemeno samozrejme chápem aj mam ale ta je veľká, tu slina tam slina oliže ma tak mam pol stehno mokré 😃😃 aj tym že je vonku cez den cítiť ju inak ako toto male čo tu chrape aj teraz vedľa mna. Skôr by ma zaujímali tie veľké plemená.
Jeden môže druhý nie. Dôvod jednoduchý pri prvom to bolo akurát že sa zmestil ku nám ale kebyže dovolíme aj druhému tak my už sa tam nezmestíme. Druhý má hneď pod gaučom pelech. Od prvého dňa sme ho učili na "miesto" a nikdy nemal potrebu ísť hore... Dokonca aj keď sú samy doma tak tam nechodí (kontrolujeme ich cez kameru)
@anonym_35a351 ty toho psa niekomu daruj.Povedat o svojom psovi fuj...načo je takým ľuďom pes?
@dariaaa pes je pes, je to zviera...naco ma byt ba gauci?
Pes moze byt spolocnik aj bez toho,aby som cuchala jeho pach pod nosom , jedol z mojej misky, alebo spal na mojom gauci.
To neurcuje kvalitu jeho zivota. Moze mat dostatok lasky aj bez toho. Skor kopec ludi nechce deti a na radsej psa a to je chore.
Ale je fakt,ze ja mam radsej macky. Macka nesmrdi a je cistotnejsia ako pes, netreba ju vencit..same vyhody. Psa som mala, mame aj aj teraz a dvaja za zivot stacia, uz by som psa nechcela,aj ked ten nas je uzasny a mozem to plemeno len odporucat ( povaha ,vzhlad , inteligencia).
Nesmie na gauc ani na poschodie kde su detske izby a spalna.Cane corso,zatial ma 20kil.

@wolf_ Mne je už smiešne ako porovnavas ľudí a zvieratá 😂😂😂 Tak si vezmi za muža psa a žite spolu štastne 🤣 Si rozosmiala dobre mňa aj mojich kolegov dik za dnešné pobavenie 😆😆😆
@anonym_47800d porovnanie zvierat a ľudí v mojom komentári nebolo 😊