icon

Nosíte psíka na návštevy bez povolenia?

29. dec 2024

Ahojte, ti čo máte psíkov. Keď idete k blízkej rodine na návštevu beriete psíka so sebou ? Bez toho aby "domáci" povedali nech ho vezmete ? Alebo bez toho aby ste sa opýtali, alebo to aspoň oznámili ? Do domácnosti kde zvieratá nežijú. Nám sa to stáva a celkom neviem nájsť pochopenie.

Strana
z2
mamamasama
29. dec 2024

Máme také návštevy, ale nikdy som sa nad tým nepozastavila. Tí havkovia sú väčšinou viac vychovaní ako mnoho ľudí.

lenicka298
29. dec 2024

Nie. Mame doma yorkshira, ale nikdy sme ho k nikomu na návštevu nebrali. Nie to ešte bez opýtania. Maximálne keď ideme na prechádzku, a zastavíme sa u našich. Ale to viem, že im nevadí.

nairobi
29. dec 2024

Bez opytania psika neberieme, vždy sa opýtame,vopred zavolame ci moze aj pes s nami...

wolf_
29. dec 2024

Čo sa týka blízkej rodiny nepýtam sa lebo viem - sú návštevy, kde psa nikdy neberiem lebo viem, že by tam nebol vítaný.. a sú návštevy, kde psa beriem lebo viem, že tam vítaný bude vždy.

sissy27
29. dec 2024

Ani by mi nenapadlo ist na navstevu s domacim zvieratkom bez predchadzajucej dohody…

autor
29. dec 2024

@mamamasama tak ale chlpy sú potom všade, psie sliny tiež, máme malé bábätko ktoré začína stvornozkovat čiže zem chcem čistú atď.
Keby s tým pádom žijeme je to samozrejme iné.
Ale mne to príde celkom drzé, keď sme zem toho psa nikdy nevolali a oni sa nikdy nepýtajú.

autor
29. dec 2024

*s tým psom

michaela329
29. dec 2024

Nikdy som psíka nenosila na návštevu. A to sme ho mali 16 rokov. Tých pár hodín vydržal, na dlhšie pobyty mal babysitterov 🤷 Mne by to prišlo neslušné aj keby v tej domácnosti zvieratá boli, veď by mohol byť konflikt.

misulka22
29. dec 2024

Mam dvoch psov cez 50kg takze nie nechodim s nimi bezne na navstevy 🤣ale inak mi to pride zakladna slusnost opytat sa.

123el123
29. dec 2024

Ja by som to nedovolila tiez kvoli chlpom vsade a malym detom😀 bud bez psa alebo nech teda nechodia ale mne to osobne prekaza

zuzanka.zuzu
29. dec 2024

nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie - treba sa ozvať 😉 niektorí ľudia nie sú vychovaní 🤷

glorikarebeka
29. dec 2024

Stačí nechať psíka na chodbe ,tiež by som nedovolila aby mi pes behal po dome

atinkaa
29. dec 2024

Nie nemyslim si, ze by si mala zo sebou automaticky nosit zviera, akekolvek nielen psa. Ano na Slovensku sa nenosí nechciet psicka, ale su ludia alergicki, niektori citlivi na cistotu alebo len nechcu psa u seba doma. Uplne normalne je za mna sa nielen opytat, ale aj prezit negativnu odpoved.

autor
29. dec 2024

@glorikarebeka pes nevydrží na chodbe

autor
29. dec 2024

@atinkaa to nepíšem o sebe že chcem nosiť psa bez opytania ale že k nám nosia psa bez opytania

nikaeli
29. dec 2024

Ak vydrží pol dňa doma sám, kým sme v práci, či deti v škole, vydrží aj 2-3 hodiny, kým sme na návšteve. Ani by mi nenapadlo brať psa na návštevu 🤦🏻‍♀️ a neviem si predstaviť, aby niekto prišiel so psom k nám, a to mám veľa známych, čo majú psa či mačku.

@glorikarebeka bývam v byte, máš na mysli chodbu pri výťahu? lebo chodba v byte je spojená s jedálňou, nemá dvere a pochybujem, že by tam pes poslušne prečkal 3 hodiny, zvlášť ak u mňa nikdy predtým nebol 🤷🏻‍♀️

colsami
29. dec 2024

Nie nenosim, nikdy by mi to nenapadlo. A celkovo nenosim psy na navstevu k niekomu do bytu, nerozumiem co z toho ten pes ma. Tych par hodin predsa moze doma spat rovnako, ako ked sme prec, v praci.

Som velky psickar a psy milujem, ale teda pre toto pochopenie nemam. A neviem co su to za ludia, len ziram. Mne nikdy nikto bez opytania neprisiel na navstevu so psom, ze by sa len zjavil vo dverach. A ak by som to ja nejak stravila s kyslou grimasou, manzel by ich urcite poslal slusne prec, alebo aspon psa hned dal na miesto, urcite by nam po byte ci dome nepobehoval cudzi neohlaseny pes 😃

slavomira236
29. dec 2024

Nepacilo by sa mi to a ak by vzali musel by ostat na dvore. Aj to by mi nebolo jedno ak je to pes. Ti radi ocikavaju kvety stromy fasadu. Ak pes vydrzi doma ked su majitelia v praci v skole tak vydrzi aj ked su na navsteve.

atinkaa
29. dec 2024

Ano chapem a preto pisem, co pisem a verim, ze si to tu najdu psickarky, psie mamky a vobec ludia, ktori vlastnia nejake zvieratko. A ano tiez sme to mali takto, ze to preverilo vztahy - ludia sa vedia zvlastne urazit za to, ze nechces ich sucast rodiny doma🙈aj preto je tam posledna veta o predychani negativnej odpovede.

colsami
29. dec 2024

@autorka: no a ked sa to teda bezne deje, aj ste otvorili usta Ty alebo muz a jasne povedali, ze si to nezelate? Ci len na forum pises? Ak sa to deje bezne, predpokladam ze ide o svokrovcov/svagrovcov a pod., niekoho, co vas casto navstevuje.

kvietok1233
29. dec 2024

Bez opytania sa zvieratá na návštevu nenosia. Ja by som ho do domu nepustila.

martinka13
29. dec 2024

Milujem psov. Samozrejme aj dona máme. Bez opýtania ho vezmem len k mojim rodičom. Tiež by sa mi nepáčilo, keby k nám niekto doniesol napríklad mačku

ssimusska
29. dec 2024

Nikdy bez opýtania neberieme aj keď ho všetci berú ako súčasť rodiny.

miriamzba
29. dec 2024

Určite nie, je to bezohladne, veď tam môžu mať alergika, môžu sa bat, a nie každý má vztah k zvieratam. Aj hygienické standardy v konkretnej domácnosti môžu byť rozdielne. Ďalej, niektoré psy môžu mať stres z malých deti. Rada donesiem psíkov tam, kde viem že sú vitani a že to aj pre nich nebude trapenie. A rovnako aj ja pozvem ludi- dones kludne aj macku/psíka/zajka, keď viem že ich zvieratká sú v pohode. Ale mám kamosku čo neznasa mačky, synovca čo má panicky strach zo psov, sesterka je silne alergická a na psích chlpoch ju vždy niečo podrazdi keď chodí k nám, takže som fakt opatrná a respektujem ludi, aj zvieratá.

nynia
29. dec 2024

Nie neberiem a to som psíčkar príde mi to dosť nevhodné a cez čiaru 🤦🏼‍♀️

jana_eyre_2
29. dec 2024

My máme dvoch psov a jediná návšteva kam ich bravame je k mojej sestre.. sama ma psa a vždy sa nám o nich stará keď ideme na dovolenku, tak občas keď ideme k nej zoberieme aj psov nech sa zahrajú spolu s tým jej.. inak ich bravame hlavne na prechádzky, výlety, nie je premna vôbec pohodlné ich brať na návštevy..

deborahzelenkava
29. dec 2024

U nas je pes clen rodiny, vnutri v dome. Napriek tomu by som ho nikdy nebrala na navstevu k inym bez dohody, jedine ze by si ho vyslovene pytali. Teda beriem psa len vtedy, ked mi sami povedia, ze ho chcu k nim domov. Uz sa mi stalo, ze sme boli von so psom a akurat som soferovala domov, pes v aute. Kamos mi zavolal a pozval necakane. Tak som povedala, ze mam so sebou psa takze nepridem. A on ze nech pridem, ved oni maju radi psika chcu sa sn im pohrat. Takze sme sedeli so psom v obyvacke. Ale vyslovene. My sme tu vsetci psickari, mackari, niektori maju aj ine zvery. Nikto neberie svoje zviera k druhemu bez dohody vopred napriek tomu, ze zvierata vsetci milujeme a vsetci mame psy a macky doma na gauci. To sa proste nepatri.

murko14
29. dec 2024

Ja som tak raz slušne odmietla návštevu so psíkom, prišli ešte k tomu úplne neohlásene. Povedala som im, že nech sa nehnevajú, ale dovnútra k nám psík nie. Navrhla som spoločnú prechádzku vonku a bolo po probléme🙂
Len zas nie vždy sa to dá, keď napr. prší. Ale to už vôbec by som mokrého a zablateného psíka u nás nedovolila.

betulinka1
29. dec 2024

Ano chodili, uz vieme kto pride so psikom. Nikdy sa nepýtali. Jedných som vyhodila hned, lebo pes prisiel skocil na sedacku a ostal ju. Nebola to plna davka, take oznamovanie a nastastie to bola koza, Cize som to utrela ale ony leteli hned. Som povedala, ze toto nie. Pes na dvor, nasho zavrieme do voliéry. Ony ze nie, tak ok mozete ist a pridite bez psa. A este vyhovorky, ze lebo citila vasich. Akoze sorry nase vnutorne psy sa nikdy nevycikali na postel ani gauc ani nikde. Plus ked pride navsteva, tak sme ich zatvárali do izby aby nezavadzali. Ale tak mna zas poznaju, ze ja si poviem 😉

katkaseiner
29. dec 2024

psa nosime len k našim, beru ju ako clenku rodiny, pocas dovolenky vzdy u nich žije...
Inde psa neberiem, ani sa nevie este chovať a nie je vitana, takze naco? Necakam ani ja navstevy so psom...

Strana
z2