icon

Osamelá fenka s nádorom

martina1985ba
19. jún 2025

Dobry den,

fenka na dvore opusteneho domu, s velkym nádorom na bruchu. Krmena občas dedičmi, castejsie okoloiducimi...pytali sme sa RVPS ci je majitel povinny ju dat ošetriť alebo ma smolu a proste kludne moze zomriet osamela na bolesti spojene s nadorom. Toto je odpoved, co prosím presne znamená? Co je ,, dobrý zdravotny stav zvierata,,?

v zmysle Zákona 39/2007 o veterinárnej starostlivosti je vlastník / držiteľ zvieraťa povinný zabezpečiť jeho ochranu a pohodu a zaručiť dobrý zdravotný stav zvieraťa.

Viac s RVPS nema zmysel riešiť, na slovenske pomery sa ma psik vlastne kralovsky, neni ma retazi, nik ho nebije, jest mu ludia hodia.

Dakujem

Strana
z2
rozculena
20. jún 2025
@martina1985ba

@majoranka24 ale veď ja som kontaktovala aj miestne zdruzenia, tie ma odmietli, ze s tym nic nespravia nakolko neni na retazi, neni hladny (neni podvyživeny), neni bity...on sa ma na slovenske pomery kralovsky .preto som patrala aspon po odpovedi ci su povinni riesit ten nádor, kontaktovala som SAOZ a ti ma presmerovali na RVPS a odpoved RVPS vidis vyssie. chcela som iba poradit co presne ta naformulovana odpoved znamena. Nic viac.

@martina1985ba tak na ten list im odpovedz,že keďže má nádor,tak táto povinnosť zo strany majiteľa nie je splnená a čo chcú s tým oni robiť

martina1985ba
autor
20. jún 2025
@rozculena

@martina1985ba tak na ten list im odpovedz,že keďže má nádor,tak táto povinnosť zo strany majiteľa nie je splnená a čo chcú s tým oni robiť

@rozculena zvazujem to...len aby to nedopadlo tak, ze fenku daju majitelia radsej utratit. Vyjde ich to urcite lacnejsie ako operacia, liecba atd atd

rozculena
20. jún 2025
@martina1985ba

@rozculena zvazujem to...len aby to nedopadlo tak, ze fenku daju majitelia radsej utratit. Vyjde ich to urcite lacnejsie ako operacia, liecba atd atd

@martina1985ba možno by jej bolo tak aj lepšie.Určite má bolesti.Aj môj mal rakovinu,nakoniec som ho musela dať uspať.

betulinka1
20. jún 2025

@martina1985ba odfot ju a zverejni na Fb nejakych skupín psickarov. Niekto uz nieco vymysli. Ako napriklad, ze psik ušiel z dvora a uz sa nikdy nevrátil 😉

priscilla07
22. jún 2025

Keď má pes viditeľný nádor, nemusí znamenať že ho bolí a trpí. Tak že si nemyslím že je lepšie uspať. Pokiaľ by mal bolesti, tak neje. Skôr by ma trápilo že je tam sám, a určite smutný. Oni potrebujú ľudskú blízkosť. Oveľa horšie mi príde "klietkovy chov"psa. Keď majitelia vôbec alebo veľmi málo dovolia psovi voľné sa pohybovať, a veľa takých som videla.

andrea2667
23. jún 2025

@martina1985ba 0903727015 Sloboda zvierat

motylik2559
13. júl 2025

Ahoj, az teraz som si vsimla clanok, ale ak tam psik stale je skus kontaktovat bud utulok Trencianske labky alebo Slobodu zvierat z BA. Ten bratislavsky robi taketo zachrany aj v inych mestach a obciach a maju svojich inspektorov, ktorí preveria situaciu a ked urcia,ze psik trpi, alebo je chory, nie je o neho postarane, nevhodne podmienky atd, tak po dohode s majitelmi ich odoberu do utulku, kde prejde veterinarnym osetrenim ako prve ked tam dojde. Poväcsine co viem, tak takym majitelom psika odobrali ci im ho vydali dobrovolne alebo nasilu-vedia rychlo na odobratie psika mat povolenie. Takze ak nepochodis v Trencianskych labkach, tak urcite sa obrat na bratislavsku Slobodu zvierat- maju normalne svoj web na nete,kde maju kontakty (pripadne oba utulky su aj na FB).

Strana
z2