Partner odmieta psíka v byte: Hľadám riešenie
Dobrý deň. S budúcim partnerom sa mame brať, nežijeme ešte spolu. Ja som u rodičov v rodinnom dome. Priateľ ma nový prerobený byt. Mám veľkého psa. On ho ale do bytu nechce, ale navrhol, že môže byť teoreticky u jeho rodičov v rodinnom dome. Nie som s tým úplne stotožnená, avšak chápem, že nechce aby môj pes zničil nejaké veci v novom byte, a že to nie je 5kg pes. Nemáte nejaké iné riešenie ? Neviem fakt, čo robiť.
@jaja20 Ten muž má nový, prerobený byt. Teda asi pracuje a uvažuje prakticky. Chce si k sebe nasťahovať priateľku a zobrať si ju za manželku, teda plánuje rodinu. To o niečom tiež svedčí. Pre mňa sú to pozitívne signály. A slečna v takejto situácii rieši psa, ktorý môže zostať u jej rodičov, prípadne môže byť u budúcich svokrovcov v dome. Je to pes, nezlomí mu srdce a bude mu tam dobre.
Za mňa pes do bytu nepatrí. Žiadny a už vôbec nie veľký. Nielen, že kadečo zničí, ale najmä smrdí, slintá, šteká a potrebuje neustálu pozornosť, venčenie... A zamestnaní mladí ľudia na to nemajú čas. Podriadiť život psovi, to nie je život, ale forma otroctva.
@heleninamama Mne nemusíš vypisovať takéto litánie 🙂 Napísala som svoj názor, ty máš iný a takto to na diskusných fórach chodí.
@heleninamama Nezlomí mu srdce,... och zabolelo a hneď som išla pomojkať svojho havina.
U nas to bolo naopak, ja som byvala v byte a priatel u rodicov, kde mal aj psa. Ked sa stahoval ku mne, tak pes zostal u rodicov. Prislo nam to rozumnejsie ako tahat rotvajlera do bytu,kde by bol vacsinu dna sam. Ono je to vzdy o dohode.
@jaja20 a ona je ta prava,ked neberie ohlad na jeho zelanie?
Je zaujimave, ze nikomu z vas nepride super zvlastne, ze sa maju brat ale este spolu ani neziju - ale riesite tu nejakeho psa.
Neuveritelne ...
Ani ja by som nedovolila psa do bytu. Duplom velkeho a psa a duplom do noveho bytu. Najprv si rok-dva vyskusajte spolocny zivot. Potom sa berte.
@pribinak ved nemusi tahat za kratsi koniec. Moze si kupit byt aj ona, nie?
@kittykat22 mne to divne prislo- som zastanca spolocneho byvania pred svadbou ako moznost dokladnejsie spoznat partnera- ale nie na to sa autorka pytala
@kittykat22 a čo je natom take super zvláštne v diskusii o psovi? Ani ja som pred 13 rokmi nežila … neuveriteľne
@heleninamama A už si chovala v byte psa, že tvrdis, ze smrdí, slinta a všetko ničí? To ste mali velkeho psa vo vonkajšej voliere, ktorý videl šampón raz za rok a zuby umyté nemal ani raz za rok? pes dokáže byť čistý, voňavý a už vôbec neslinta a XY psov co som mala v byte ani nič neznicili. Nerozumie prečo a čo by mal ničiť dospely pes? Stena este pochopim.. Tieto predstavy nepsickarov sú úžasné no. Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepší priateľ človeka, ale to naozaj pochopí len človek s otvoreným srdcom a láskou k prírode.
Veľkého psíka do bytu by chcel malo kto. Nemusi byt priateľ hned za zlého, je to pochopitelne. Ty vieš najlepšie ako to máte v rodine a kto z rodiny by bol ochotný ho zobrať.
@petulda333 Nezhody sa začínajú drobnosťami. Život v partnerstve tvoria kompromisy. Napíšem ti z vlastnej skúsenosti, že keď som sa s mužom spoznala, chovala som exotické hady. A ani náhodou som sa tohto svojho koníčka nevzdala,aj keď sme už boli manželia,aj keď sme mali dieťa,aj keď on tým spočiatku nebol nadšený. Ale keď niekoho miluješ, chceš,aby bol šťastný.
@vler @hellionka pretoze je v plane svatba, oni dvaja spolu ani neziju a uz vznikaju konflikty v celku zasadnych veciach - ako je napriklad pes. Mozno by bolo dobre zamysliet sa, ci by najskor nebolo dobre skusit spolu zit aspon na cas, mozno najst kompromis ako sa o psa spolocne starat a pozriet sa, ci ten vztah ma vobec zmysel. Par je o 2 ludoch a ked jeden ma novy byt a kategoricky odmieta psa - co je ziva bytost ktoru clovek neodlozi ako kabelku, je na zamyslenie. Nemali by najst spolocne riesenie? Ked s nim bude zit tak sa rozhodne ze po psovi bude chciet B, C, D, E ... to tiez bude robit ako sa muz rozhodne? Ano, problem je pes ale skusme sa na to pozriet v sirsich suvislostiach.
@jaja20 ano,chces,aby bol stastny. Ale preco ma ustupovat muz? Ked on nebude stastny,ze ma v novom byte velkeho psa? Ten pes ma kde byt.Ja som psa mala a uz by som v byte ziadneho nechcela.
@kittykat22 vieš tak isto sa potom môže rozhodnúť ona … že bude chcieť to B,C,D,E … on nechce aby toho psa uviazala v lese, len ho nechce do bytu, čo je maximálne pochopiteľne. Pes ma kde byť a to je skvelý kompromis.
@heleninamama jedno decko smrdí,slintá a poničí viac vecí ako pes...okrem toho ho treba neustále kŕmiť a prebaľovať....treba za ním stále behať,aby niečo nerozbilo alebo si neublížilo.
Naproti tomu pes dostal jesť 2x denne,nenosil plienky,nesmrdel.........dokonca na financie je to lacnejšie 😂
máš divné predstavy o fungovaní psa v byte
@petulda333 Veď ona sa môže prispôsobiť v inom. Napríklad, že sa presťahuje k nemu do iného mesta. U nás to bolo tak, že ja som akceptovala manželovu záľubu v rybárstve. Preto píšem, že treba robiť kompromisy.
Ale autorka sa už 3 hodiny nezapája do vlastnej diskusie, takže nám všetkým to vlastne môže byť šum a fuk. Aspoň ja teda nemám vo zvyku hádať sa o tom, čo sa ma bytostne nedotýka.
No este si s nim nevyskusala byvat … nechaj psa u tvojich rodicov, nie je zarucene, ze sa nevratis za rok s deckom a igelitkou znova do detskej izby … nechapem na co ho chces tahat k jeho rodicom. Teraz je u tvojich a odstahujes sa jedine ty … nie cela rodina
Wow tak to určite. Keby náš psík ešte žil a priateľ by ho neakceptoval ako moju súčasť, ktorá so mnou žila 15 rokov, tak by som sa k nemu nesťahovala….
@kittykat22 PLNE suhlasim. Znova ale poviem, ze som sa podobneho komentara zdrzala z respektu k autorke ktora sa nie na to pytala. Ale dobre ze jej to niekto napisal, uvidime ci zareaguje
Tak v prvom rade si vyskysaj spoločne bývanie s frajerom. Nehrnula by som sa do svadby s niekým, s kým som nikdy nezila. Pes teraz žije kde? Na dvore či vnutri v dome? Lebo ak v dome tak predpokladám že už je naučený čo môže a nemôže a má hygienické návyky. Ak na dvore a je dospelý tak by som ho nechala rodičom na dvore a nebrala ho žiť do bytu
@jaja20 ja nemam pocit,ze sa tu hada niekto. Mne to pride absurdne. Mat psa je velky zavazok a ak by moj partner bol proti,nenutila by som. Navyse si nemyslim,ze psovi tam bude lepsie. Z domu,kde mal urcite dopriaty riadny vybeh,ak teda rovno nebol von,ma ist do bytu,kde bude 8-10 hodin sam. No neviem,ani by mi to nenapadlo
@petulda333 Ako som už písala žene predtým,toto je diskusné fórum, takže niekto patrí k tým,komu príde normálne, že chce mať svojho miláčika pri sebe,a niekomu sa to zdá absurdné.
@rozculena to mi pripomenulo, keď vidím tiktoky s pomaľovanými stenami a rozdrbany drahý makeup po zemi a koberci 😭🤣
@hellionka máš pravdu, porovnávať psa a decko je scestné. Psy sú predsa ďaleko lepšie ako deti😁
@biibiana Spominam si keď som ako študentka brigádovala po hoteloch ako chyžná a občas sme mali na starosti izby kde boli ubytovaní hostia so psom. Ako sme tie izby neznášali upratovať! Všade bordel, chlpy, oslintané a smadľavé. Žiadna psíčkarská izba nevyzerala normálne. To už sme mali radšej izby, kde boli rodinky s deťmi.
@nikoleta999 budeme bývať ďaleko, nebude sa mi dať dochádzať
@pribinak nie je zvyknutý momentálne vnútri, vonkajší veľký pes
@belllinka nie
@thirstymonk samozrejme že mi je prednejší budúci manžel, ale zase psík tu bol tiež skôr, a je to živý tvor
@ivik4 bolo by to zložité, rodičia majú ďalšie svoje 2 psy, ktoré sa tiež medzi sebou neznesú navzájom.. takto sa ja starám o svojho psa a rodičia o svoje psy
@ropucha6 môj pes .. vydiskutovane sme to mali akurát tak, že to budeme riešiť, a hľadať riešenia, avšak veľa riešení sme za ten čas nenašli…
@sense vonku žil, neviem či by vydržal vnútri, nemáme to vyskúšané.
Veľký vonkajší pes……ja som psickar, ale vôbec nedokážem pochopiť prečo takéhoto psa chce dať teraz so bytu
@kittykat22 nežijeme spolu, lebo dodržujeme čistotu, ale to je mimo témy 🙂
@vler o budúcom manželovi nepochybujem

@ropucha6 lebo bordel? Hluk? Smrad? Povinnost vencit? Krmit? Lebo mam nanovo zariadene a nechcem aby sa tam pohyboval velky pes? Ved je x dovodov.