icon

Partner odmieta psíka v byte: Hľadám riešenie

1. nov 2024

Dobrý deň. S budúcim partnerom sa mame brať, nežijeme ešte spolu. Ja som u rodičov v rodinnom dome. Priateľ ma nový prerobený byt. Mám veľkého psa. On ho ale do bytu nechce, ale navrhol, že môže byť teoreticky u jeho rodičov v rodinnom dome. Nie som s tým úplne stotožnená, avšak chápem, že nechce aby môj pes zničil nejaké veci v novom byte, a že to nie je 5kg pes. Nemáte nejaké iné riešenie ? Neviem fakt, čo robiť.

zooeynka
1. nov 2024

@ropucha6 lebo bordel? Hluk? Smrad? Povinnost vencit? Krmit? Lebo mam nanovo zariadene a nechcem aby sa tam pohyboval velky pes? Ved je x dovodov.

heleninamama
1. nov 2024

@jaja20 Ten muž má nový, prerobený byt. Teda asi pracuje a uvažuje prakticky. Chce si k sebe nasťahovať priateľku a zobrať si ju za manželku, teda plánuje rodinu. To o niečom tiež svedčí. Pre mňa sú to pozitívne signály. A slečna v takejto situácii rieši psa, ktorý môže zostať u jej rodičov, prípadne môže byť u budúcich svokrovcov v dome. Je to pes, nezlomí mu srdce a bude mu tam dobre.
Za mňa pes do bytu nepatrí. Žiadny a už vôbec nie veľký. Nielen, že kadečo zničí, ale najmä smrdí, slintá, šteká a potrebuje neustálu pozornosť, venčenie... A zamestnaní mladí ľudia na to nemajú čas. Podriadiť život psovi, to nie je život, ale forma otroctva.

jaja20
1. nov 2024

@heleninamama Mne nemusíš vypisovať takéto litánie 🙂 Napísala som svoj názor, ty máš iný a takto to na diskusných fórach chodí.

terka402
1. nov 2024

@heleninamama Nezlomí mu srdce,... och zabolelo a hneď som išla pomojkať svojho havina.

amarilka26
1. nov 2024

U nas to bolo naopak, ja som byvala v byte a priatel u rodicov, kde mal aj psa. Ked sa stahoval ku mne, tak pes zostal u rodicov. Prislo nam to rozumnejsie ako tahat rotvajlera do bytu,kde by bol vacsinu dna sam. Ono je to vzdy o dohode.

petulda333
1. nov 2024

@jaja20 a ona je ta prava,ked neberie ohlad na jeho zelanie?

kittykat22
1. nov 2024

Je zaujimave, ze nikomu z vas nepride super zvlastne, ze sa maju brat ale este spolu ani neziju - ale riesite tu nejakeho psa.
Neuveritelne ...

stanulienkat
1. nov 2024

Ani ja by som nedovolila psa do bytu. Duplom velkeho a psa a duplom do noveho bytu. Najprv si rok-dva vyskusajte spolocny zivot. Potom sa berte.
@pribinak ved nemusi tahat za kratsi koniec. Moze si kupit byt aj ona, nie?

vler
1. nov 2024

@kittykat22 mne to divne prislo- som zastanca spolocneho byvania pred svadbou ako moznost dokladnejsie spoznat partnera- ale nie na to sa autorka pytala

hellionka
1. nov 2024

@kittykat22 a čo je natom take super zvláštne v diskusii o psovi? Ani ja som pred 13 rokmi nežila … neuveriteľne

biibiana
1. nov 2024

@heleninamama A už si chovala v byte psa, že tvrdis, ze smrdí, slinta a všetko ničí? To ste mali velkeho psa vo vonkajšej voliere, ktorý videl šampón raz za rok a zuby umyté nemal ani raz za rok? pes dokáže byť čistý, voňavý a už vôbec neslinta a XY psov co som mala v byte ani nič neznicili. Nerozumie prečo a čo by mal ničiť dospely pes? Stena este pochopim.. Tieto predstavy nepsickarov sú úžasné no. Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepší priateľ človeka, ale to naozaj pochopí len človek s otvoreným srdcom a láskou k prírode.

Veľkého psíka do bytu by chcel malo kto. Nemusi byt priateľ hned za zlého, je to pochopitelne. Ty vieš najlepšie ako to máte v rodine a kto z rodiny by bol ochotný ho zobrať.

jaja20
1. nov 2024

@petulda333 Nezhody sa začínajú drobnosťami. Život v partnerstve tvoria kompromisy. Napíšem ti z vlastnej skúsenosti, že keď som sa s mužom spoznala, chovala som exotické hady. A ani náhodou som sa tohto svojho koníčka nevzdala,aj keď sme už boli manželia,aj keď sme mali dieťa,aj keď on tým spočiatku nebol nadšený. Ale keď niekoho miluješ, chceš,aby bol šťastný.

kittykat22
1. nov 2024

@vler @hellionka pretoze je v plane svatba, oni dvaja spolu ani neziju a uz vznikaju konflikty v celku zasadnych veciach - ako je napriklad pes. Mozno by bolo dobre zamysliet sa, ci by najskor nebolo dobre skusit spolu zit aspon na cas, mozno najst kompromis ako sa o psa spolocne starat a pozriet sa, ci ten vztah ma vobec zmysel. Par je o 2 ludoch a ked jeden ma novy byt a kategoricky odmieta psa - co je ziva bytost ktoru clovek neodlozi ako kabelku, je na zamyslenie. Nemali by najst spolocne riesenie? Ked s nim bude zit tak sa rozhodne ze po psovi bude chciet B, C, D, E ... to tiez bude robit ako sa muz rozhodne? Ano, problem je pes ale skusme sa na to pozriet v sirsich suvislostiach.

petulda333
1. nov 2024

@jaja20 ano,chces,aby bol stastny. Ale preco ma ustupovat muz? Ked on nebude stastny,ze ma v novom byte velkeho psa? Ten pes ma kde byt.Ja som psa mala a uz by som v byte ziadneho nechcela.

hellionka
1. nov 2024

@kittykat22 vieš tak isto sa potom môže rozhodnúť ona … že bude chcieť to B,C,D,E … on nechce aby toho psa uviazala v lese, len ho nechce do bytu, čo je maximálne pochopiteľne. Pes ma kde byť a to je skvelý kompromis.

rozculena
1. nov 2024

@heleninamama jedno decko smrdí,slintá a poničí viac vecí ako pes...okrem toho ho treba neustále kŕmiť a prebaľovať....treba za ním stále behať,aby niečo nerozbilo alebo si neublížilo.
Naproti tomu pes dostal jesť 2x denne,nenosil plienky,nesmrdel.........dokonca na financie je to lacnejšie 😂
máš divné predstavy o fungovaní psa v byte

jaja20
1. nov 2024

@petulda333 Veď ona sa môže prispôsobiť v inom. Napríklad, že sa presťahuje k nemu do iného mesta. U nás to bolo tak, že ja som akceptovala manželovu záľubu v rybárstve. Preto píšem, že treba robiť kompromisy.
Ale autorka sa už 3 hodiny nezapája do vlastnej diskusie, takže nám všetkým to vlastne môže byť šum a fuk. Aspoň ja teda nemám vo zvyku hádať sa o tom, čo sa ma bytostne nedotýka.

hellionka
1. nov 2024

@rozculena porovnávať decko a psa je už vážna diagnóza …

olimuc
1. nov 2024

No este si s nim nevyskusala byvat … nechaj psa u tvojich rodicov, nie je zarucene, ze sa nevratis za rok s deckom a igelitkou znova do detskej izby … nechapem na co ho chces tahat k jeho rodicom. Teraz je u tvojich a odstahujes sa jedine ty … nie cela rodina

brrunetkaa
1. nov 2024

Wow tak to určite. Keby náš psík ešte žil a priateľ by ho neakceptoval ako moju súčasť, ktorá so mnou žila 15 rokov, tak by som sa k nemu nesťahovala….

vler
1. nov 2024

@kittykat22 PLNE suhlasim. Znova ale poviem, ze som sa podobneho komentara zdrzala z respektu k autorke ktora sa nie na to pytala. Ale dobre ze jej to niekto napisal, uvidime ci zareaguje

mimikarol
1. nov 2024

Tak v prvom rade si vyskysaj spoločne bývanie s frajerom. Nehrnula by som sa do svadby s niekým, s kým som nikdy nezila. Pes teraz žije kde? Na dvore či vnutri v dome? Lebo ak v dome tak predpokladám že už je naučený čo môže a nemôže a má hygienické návyky. Ak na dvore a je dospelý tak by som ho nechala rodičom na dvore a nebrala ho žiť do bytu

petulda333
1. nov 2024

@jaja20 ja nemam pocit,ze sa tu hada niekto. Mne to pride absurdne. Mat psa je velky zavazok a ak by moj partner bol proti,nenutila by som. Navyse si nemyslim,ze psovi tam bude lepsie. Z domu,kde mal urcite dopriaty riadny vybeh,ak teda rovno nebol von,ma ist do bytu,kde bude 8-10 hodin sam. No neviem,ani by mi to nenapadlo

jaja20
1. nov 2024

@petulda333 Ako som už písala žene predtým,toto je diskusné fórum, takže niekto patrí k tým,komu príde normálne, že chce mať svojho miláčika pri sebe,a niekomu sa to zdá absurdné.

nicoletta98
1. nov 2024

@rozculena to mi pripomenulo, keď vidím tiktoky s pomaľovanými stenami a rozdrbany drahý makeup po zemi a koberci 😭🤣

mikasa_ackerman
1. nov 2024

@hellionka máš pravdu, porovnávať psa a decko je scestné. Psy sú predsa ďaleko lepšie ako deti😁

mameha7
1. nov 2024

@biibiana Spominam si keď som ako študentka brigádovala po hoteloch ako chyžná a občas sme mali na starosti izby kde boli ubytovaní hostia so psom. Ako sme tie izby neznášali upratovať! Všade bordel, chlpy, oslintané a smadľavé. Žiadna psíčkarská izba nevyzerala normálne. To už sme mali radšej izby, kde boli rodinky s deťmi.

autor
1. nov 2024

@nikoleta999 budeme bývať ďaleko, nebude sa mi dať dochádzať
@pribinak nie je zvyknutý momentálne vnútri, vonkajší veľký pes
@belllinka nie
@thirstymonk samozrejme že mi je prednejší budúci manžel, ale zase psík tu bol tiež skôr, a je to živý tvor

@ivik4 bolo by to zložité, rodičia majú ďalšie svoje 2 psy, ktoré sa tiež medzi sebou neznesú navzájom.. takto sa ja starám o svojho psa a rodičia o svoje psy
@ropucha6 môj pes .. vydiskutovane sme to mali akurát tak, že to budeme riešiť, a hľadať riešenia, avšak veľa riešení sme za ten čas nenašli…
@sense vonku žil, neviem či by vydržal vnútri, nemáme to vyskúšané.

pribinak
1. nov 2024

Veľký vonkajší pes……ja som psickar, ale vôbec nedokážem pochopiť prečo takéhoto psa chce dať teraz so bytu

autor
1. nov 2024

@kittykat22 nežijeme spolu, lebo dodržujeme čistotu, ale to je mimo témy 🙂
@vler o budúcom manželovi nepochybujem