icon

Pes zožral tabletky Paralen

21. feb 2025

Muž nechal lieky na stole a odskočil na wc. a náš pes vyskočil a krásne si jednu celú tabličku odniesol do pelechu kde rozhryzol a zožral 3 paraleny. Ma asi 12kg +\~ … máte niekto skusenost, bude v poriadku ?nehrozí nič ? Stalo sa to asi pred tromi hodinami, zatiaľ je pes ok. Máme výčitky a strach..stalo sa :(

prettywoman1212
21. feb 2025

Myslim ze nebude odveci ked mu vyplachnu zaludok…. Minimalne skus zavolat na veterinarnu pohotovost.

maickamf
21. feb 2025

Hned by som volala veterinarovi a nepisala po 3hodinach na MK🙈

loliki
21. feb 2025

12 kg pes vyskočil na stôl? Zobral niečo zo stola? Zlá výchova. Ohrozujete mu život.

colsami
21. feb 2025

Cize 500 miligramovy?

colsami
21. feb 2025

Ak rozumies po anglicky, sama si precitaj.
Paracetamol celkovo sa psovi nema co davat. Nizke davky akceptuju (napr 15mg/kg). Davka 150mg/kg sa udava ako letalna (=pravdepodobny uhyn). Ked si das 1500 delene 12, zistis, aku davku prijal Tvoj pes.
Snad ste sli na tu veterinu a ano, hrozi mu toho vela.
Za tie tri hodiny ste mohli aspon zavolat na kliniku kde robia pohotovosti a informovat sa...

autor
21. feb 2025

Vybavujeme pohotovosť, dam vedieť ..ďakujem ha normálnu odpoved

autor
21. feb 2025

@colsami čiže len pre moje ukludnenie, kým sme na ceste. Malo by to byt 125mg vlastne, nie je to až tak veľa keď ma 12kg.. áno tu 500 paralen zjedol

ariannazara
21. feb 2025

Stane sa, snáď bude psík v poriadku 😌

autor
21. feb 2025

@ariannazara hej, úplne zlá zhoda náhod, je to naša láska tak verim že áno

vkatush
21. feb 2025

Mali sme podobne so starým psom (dožil sa potom krásnych 13 rokov), ten sa dostal do domu, kam normálne nemohol a našiel Paralen na stole. Hneď sme šli na veterinu, výplach, nechali si ho tam cez noc na pozorovanie. Našťastie bez následkov, ale to sme naozaj konali hneď.

marianarem
21. feb 2025

@vkatush Zaujimave, ze to tym psom vobec vonia a maju na to chut, mne to ako bohvieaka lahodka nepripada. Alebo teda ze to nevypluju. Ja psa nemam, len macku, ale s nou je teda ina skusenost.

vkatush
22. feb 2025

@marianarem tiež sa čudujem, lebo ďalším dvom psom dať tabletku je olympijský šport skrížený s bojovým umením niekedy 😂

taktotedanie
22. feb 2025

@maickamf vcera tu bola tema ze sa babke zasekol vnuk dole hlavou na preliezke a co ma robit, necudujem sa ze toto tu niekto napisal po 3 hodinach

colsami
22. feb 2025

@autorka Ano je to 125 mg/kg, co je velmi vela, asi si dobre necitala. Kedze normalna davka je 15 mg/kg a toxicita sa uvadza uz pri 75-100 mg/kg, a letalna davka (mozny uhyn) je 150 mg/kg.
Takze asi si necitala s pochopenim, 125 mg/kg je VELMI vela.

Dufam ze na veterine to podchytili a bude ok. Drzim palce. Mozno ani vsetky tri realne nepozral, neprehltol... Snad. Uvidime.

anna777115
22. feb 2025

@taktotedanie To bola na 100% vymyslena tema. Tie fotky boli postahovane z internetu.

taktotedanie
22. feb 2025

@anna777115 fotky som nevidela citala som len zaciatok