Po strate mačky: Ako sa vyrovnať so smútkom?
Dobrý den prosim vas pred par hodimami nám zomrel kocur ktoreho sme mali 15 rokov nezvládam to som dlhodobo psychiatricka pacientka liečila som sa na depresiu a momentalne mam znovu sklony ist za ním, nefungujem nezvladam to trasiem sa a moja veduca mi povedala že mi pred sviatkami dovolenku neda co mam robit ako sa brániť sme maloobchod mne je fuk ze nema kto robiť mam proste neprist alebo co mam robit nevladzem
Moja psychiatricka ma uz dovolenku mam este lieky proti uzkosti ale nemôžem dalej...
@grof_monte_christo je mi to velmi ľúto 😭
Tvojho kocúra mi je ľúto, je to clen rodiny, no život ide ďalej. No ak máš fakt ťažké stavy, daj sa vypísať na PN
@7miriam77 keď moja psychiatricka ma dovolenku už do konca roka, neviem ako s kým to riesit, nikdy som pn nebola liecim sa ambulantne, chodím do roboty este aj chora aj ked to tiez nie je výhra to mám ist za vseobecnou lekarkou? Bojím sa ze ma vysmeje v mojom stave by som to nezvladla
Hej chod teda za svojou dr .
Mne tak zomrel rok a pol dozadu psik po 14rokoch ,bolo to strasne. Dodnes na neho kazdu noc myslim
Ak máš papiere, že si liečená ambulantne u psychiatra, tak áno, choď k obvodnému, a neboj,isto ťa nevysmeje
Viem ake to je ked odide takyto stvornohy clen rodiny. Bohuzial zivot ide dalej, no ked pises ze mas aj od psychiatricky lieky tak by to obvodny mal chapat.
Ahoj, ak potrebuješ akútne pomôcť a nemáš sa na koho obrátiť, vyskúšaj zavolať alebo napísať mail do Nezábudky, sú tam kvalifikované osoby, nie ako tu na MK. https://www.linkanezabudka.sk/
Choď k obvodnému a popíš situáciu, nie je dôvod aby ti PN nedal. Drž sa
samozrejme že ma to mrzí , ale skús sa trochu vzchopiť . Tebe je fuk že nemá kto robiť , ale keď prídeš o prácu , máš si kde nájsť idú , budeš mať z čoho žiť ? Ak je odpoveď nie, ešte len potom prídu depresie .
Určite keď máš takéto stavy, treba ísť k obvodnému a nie len tak neprísť do práce , to nie je riešenie
Však môžeš ísť na hospitalizáciu na psychiatriu.
AUTORKA je to tazka chvila v zivote, zvieratko sa po rokoch stane kuskom z nas. Ale nie som si isty, ci zostat teraz doma bude pre teba lahsie, ako vyplakat sa a do tej prace normalne chodit. Aby si sa cele dni neutapala v smutku, ale skor zamestnala cinnostou mysel i telo. 🍀
Aj ja si myslím, že byť medzi ľuďmi je pre teba momentálne lepšie aj bezpečnejšie.
Chod do utulku a vezmi si novu macku, to jedine pomoze v tomto pripade. Budes sa musiet starat a nebudes si moct dovolit nieco spravit. Neboj, kazdy, co tym presiel mal podobne zlozite pocity
Chod normalne za obvodnou dr.
mne tiež odišla cica po skoro 18 rokoch.Dali mi ju naši keď som mala 9 rokov.Takže somnou prežila všetko.Od decka po dospievanie ..ďalšie zvieratko si ma našlo až po 5 rokoch od smrti mojej prvej mačičky.Nenúť sa do kúpy alebo starostlivosti hneď o ďalšiu ak na to nemáš náladu .Nie vždy je dobré hneď plátať ďalším novým zvieratkom.A ak ti je tak zle,kludne to doma vyplač ak tak cítiš.Choď za obvodným.Ako ti tu aj radili.Ty si citlivejšia ako bežní ludia čo netrpia nijakými psych.diagnozami.Mal by to doktor chápať
Ako možno teraz vyzniem necitlivo ale keby môjmu zamestnávateľovi poviem, že neprídem do roboty lebo mi zomrela mačka asi si potuka na celo. Ja viem, že zviera je člen rodiny atď .. atď... Ale stále je to len zviera a v živote nás čaká ešte mnoho mnoho ťažkých zibotny b situácii ako úmrtie zvieratá. Akoze určite by som išla k psychiatrovi a celkovo sa dala dokopy.
Ked nam necakane zomrel pes, prvy den som prespala/preplakala v posteli. Bola sobota, tak som si nemusela brat volno, ale keby nebola, zavolala by som do prace ze sa necitim dobre. Chod na pnku ak sa da.
Asi si teraz v soku, ked sa to stalo len pred par hodinami.
Z tvojich slov je citit, ze si macku lubila, to je najhlavnejsie, ze mala pri tebe dobry zivot.
Volala som obvodnej tak nebol problem dakujem ze ste mi poradili skusim si aspon tento tyzden oddychnut od vsetkeho doma nie som sama tak je to dobre

Aj mne tento rok zomrela mačka po 10 rokoch, viem, ake to je 😢. Ale musíš sa vzchopit a do tej prace chodit.