icon

Pokuta za neevidovaných psov

kristina23433
28. apr 2025

Dobry den . Dnes k nam zvonili policajti ze nemáme evidovaných dvoch psov ,nedávno sme sa presťahovali a v dome sme nikdy neriesili dan za psa . Pytali si pokutu 30€ nezaplatila som a teraz sa vyhrážali ze to daju na štátny organ . Kto vládze neustále platiť pokuty ? Príde mi to ze vazne veci policia neriesi tam kde majú byt nie su pri domácom násily tam prídu vzdy neskoro ale za takto prkprimy chodia hore dole . Aky mate na to nazor vy?

Strana
z2
nynia
29. apr 2025

K tvojej otazke kto vladze neustale platit pokuty? Ja som ani raz za cely svoj zivot ziadnu nedostala. Pokial ty neustale platis tak treba sa zamysliet nad tym, ci by nebolo vhodne dodrziavat legalne predpisy, ktore tu su vratane evidencii psov. A tych 30€ mi pride este malo.

wolf_
29. apr 2025
@biba_18

@qrstxyz a prečo by nemali ľudia platiť daň za psov? u nás robia výbežiská, majú sáčky a koše po meste, mali by to platiť z daní ostatných?

@biba_18 tak napr. u nás na výbehy pre psov mesto úplne kašle, o výbeh sa postaralo OZtko a aj o jeho údržbu sa stará OZ plus kto sa dobrovoľne pridá... sáčky si zabezpečuje každý sám, mesto vôbec.. áno, jedine tie koše 🙂 resp. u nás značná väčšina peňazí z daní za psa je použitá na karanténnu stanicu a ostatná časť peňazí na správu a vývoz tých košov.

zuzubb007
29. apr 2025

To pýtali len 30 euro? Tak to je nič, kľudne mohli vyššiu pokutu dať, a áno je to zákonom stanovené, že za psa máš platiť ci bývaš v dome či v paneláku, je to taká istá povinnosť ako platiť PZP, veď neplať nech ti pošlú exekúciu a hotovo ja by som to hneď vyriesila

biba_18
29. apr 2025
@wolf_

@biba_18 tak napr. u nás na výbehy pre psov mesto úplne kašle, o výbeh sa postaralo OZtko a aj o jeho údržbu sa stará OZ plus kto sa dobrovoľne pridá... sáčky si zabezpečuje každý sám, mesto vôbec.. áno, jedine tie koše 🙂 resp. u nás značná väčšina peňazí z daní za psa je použitá na karanténnu stanicu a ostatná časť peňazí na správu a vývoz tých košov.

@wolf_ no a teda aj tá karanténna stanica je dôležitá, či?

wolf_
29. apr 2025
@biba_18

@wolf_ no a teda aj tá karanténna stanica je dôležitá, či?

@biba_18 dôležitá pre koho? V podstate rovnako dôležitá pre všetkých, nie? Nejak nevidím dôvod prečo by to malo byť hradené práve z daní za psa 🤔

qrstxyz
29. apr 2025
@biba_18

@qrstxyz a prečo by nemali ľudia platiť daň za psov? u nás robia výbežiská, majú sáčky a koše po meste, mali by to platiť z daní ostatných?

@biba_18 u nás nič z toho. A nevidím dôvod na špeciálne koše na psačie 💩💩💩, veď za vývoz komunálneho odpadu sa aj tak platí a to platí každý občan.
@luccija áno, charakterný občan bude platiť za každú sprostosť, ktorú si miestne zastupiteľstvo vymyslí, však? Tu nejde o tu sumu, nie je to nič, čo by niekoho zruinovalo, tu ide o princíp. Už čakám na daň za mačku, sliepky a možno aj akvárijné rybičky 🤦

biba_18
29. apr 2025
@qrstxyz

@biba_18 u nás nič z toho. A nevidím dôvod na špeciálne koše na psačie 💩💩💩, veď za vývoz komunálneho odpadu sa aj tak platí a to platí každý občan.
@luccija áno, charakterný občan bude platiť za každú sprostosť, ktorú si miestne zastupiteľstvo vymyslí, však? Tu nejde o tu sumu, nie je to nič, čo by niekoho zruinovalo, tu ide o princíp. Už čakám na daň za mačku, sliepky a možno aj akvárijné rybičky 🤦

@qrstxyz keď sme mali psa a boli sme napr. v meste kde nemali normálne riadne odpadkové koše po meste mala som reálne problém vyhodiť sáčok s hovienkami - a potom som ich aj prestala zbierať - absolútne mesto nastavené PROTI - bolo v tom čase spišská nová ves - ani odpadkové koše, ani špeciálne koše na hovienka a smetiaky v klietkach zamknuté aby sa im tam nedostali cigáni - a ja som sa hodinu mohla prechádzať s hovnami v rukách, lebo som ich nemala kam vyhodiť - ďakujem, neprosím ...
akonáhle som sa v nejakom meste nevedela dostať k akémukoľvek košu do pár krokov - prestala som zbierať ...

margotka17
5. máj 2025

@kristina23433 každý platí daň za psa. Žijeme na dedine, keď platím domovu daň a komunálny odpad, hneď mi zauctuju aj za psa. Vôbec tých pár korún neriešim. Chýba je v tebe. Ak nemáš peniaze na daň za psa, rozmýšľam, čím ho krmis? 🤔

nelka93
6. máj 2025

To vážne nemáš pár eur na daň za psa? U nás je to 5 eur na rok, mama platila asi 20. To fakt nie je nič strašné. A keď nechceš zaplatiť pokutu, tak neplat, keď to posunu na vymáhanie, tak zaplatíš nasobky

Strana
z2