icon

Pomoc pri výbere psíka

Dnes o 14:07

Ahojte, prosimo rady pri vybere psika do bytu, mal by byt co najmensi a hlavna podmienka, neplznut. Dakujem

Strana
z2
inga93
Dnes o 14:09

maltezsky psik

anonym_427489
Dnes o 14:11

Mini pudel, Toy pudel, Maltipoo, Matezak.

cyneric
Dnes o 14:13

... čo najmenší a nech neplzne? Plyšový. Jedna vec je "čo najmenší" a druhá vec že nie každý si môže dovoliť sa starať o takých psíkov po zdravotnej stránke. To nie je iba tak, že sú prešľachtení k malému zrastu.

martinmmartin
Dnes o 14:14

najvacsia investicia je naladit si nasledujucich 20 rokov tvojho zivota podla coklovho zazivania
Plune uplne kazdy, je to zviera. Neplznu rybycky

lenka.25
Dnes o 14:17

Mám yorka , neplzne , nikdy sim jej vlas nikde nenašla a je to uzasne stvorenie . Miluje deti a jedine či potrebuje je miska s vodou , hrsť granúl denne a velaaa láska . Bude mat 6 rokov a chorá bola zatiaľ iba raz

bonboniera
Dnes o 14:18
@martinmmartin

najvacsia investicia je naladit si nasledujucich 20 rokov tvojho zivota podla coklovho zazivania

@martinmmartin ale no, načo píšeš ked o tom nič nevieš.

Autorka, ja som kedysi mala yorkieho, neplzne a nepríde mi preslachteny ako aktuálne moderne minipudle. Zdravotne problémy začali naozaj až na starobu, dožil sa 16 rokov 🙂

ivik4

Maltezacik 🥰🥰🥰🥰🥰

zildo

Yorkshire, čím menší,tým viac zdravotných problémov má

maca1984
Dnes o 14:19

Hlavne z registrovanej chovnej stanice

autor
Dnes o 14:26
@lenka.25

Mám yorka , neplzne , nikdy sim jej vlas nikde nenašla a je to uzasne stvorenie . Miluje deti a jedine či potrebuje je miska s vodou , hrsť granúl denne a velaaa láska . Bude mat 6 rokov a chorá bola zatiaľ iba raz

@lenka.25 dakujem za odpoved, presne takto si to predstavujem😍

autor
@bonboniera

@martinmmartin ale no, načo píšeš ked o tom nič nevieš.

Autorka, ja som kedysi mala yorkieho, neplzne a nepríde mi preslachteny ako aktuálne moderne minipudle. Zdravotne problémy začali naozaj až na starobu, dožil sa 16 rokov 🙂

@bonboniera dakujem😍

autor
@maca1984

Hlavne z registrovanej chovnej stanice

@maca1984 vies o nejakych overenych BA kraj by vyhovoval najviac, vdaka

autor
Dnes o 14:27
@ivik4

Maltezacik 🥰🥰🥰🥰🥰

@ivik4 aj ten je vo vybere, vdaka🙂

maca1984
Dnes o 14:29
@anonym_autor

@maca1984 vies o nejakych overenych BA kraj by vyhovoval najviac, vdaka

@anonym_autor tak to naozaj neviem pomôcť, my sme útulkovo pozitív 😄
A neber môj koment ani ako rýpanie. Ja len že aby ozaj teda neplzol.
Lebo z bazošu atď, kadejako pokrížení... aby ste aj vy neboli sklamaní.

autor
Dnes o 14:33
@maca1984

@anonym_autor tak to naozaj neviem pomôcť, my sme útulkovo pozitív 😄
A neber môj koment ani ako rýpanie. Ja len že aby ozaj teda neplzol.
Lebo z bazošu atď, kadejako pokrížení... aby ste aj vy neboli sklamaní.

@maca1984 koment je v pohode, bazos a podobne stranky idu mimo mna. Taketo veci nepodporujem.

anonym_8df146
Dnes o 14:34

Čo mu ponúkas ty?

maca1984
Dnes o 14:37
@anonym_autor

@maca1984 koment je v pohode, bazos a podobne stranky idu mimo mna. Taketo veci nepodporujem.

@anonym_autor ❤️ som rada, že si to nevzala zle.

ivicatolic
Dnes o 14:49

@anonym_autor z gumy od číňana

danieli
Dnes o 14:54
@martinmmartin

@martinmmartin plemena s vlasom neplznu, z pudlika nam doma este ani chlp nespadol, moje vlasy zbieram denne

anonym_898c23

York nepĺzne, mám 10 ročného. Chorý nebýva ale treba venovať viac pozornosti ústnej dutine, zubom. Často sa im kazia. Už sme boli 2x trhať a čistit, aj keď bodlo by aj každoročne, ale nechcem ho tak často davat do narkozy, z poslednej sa nevedel spamätať 4 dni. Raz mal nejakú pankreatitídu alebo také niečo, jedna injekcia to vyriešila. A raz hnačku s prímesou hlienu a krvi, to myslím za dva dni sa vyliečil s takými sáčkami, to som mu rozrobila do vody.
Ale v okoli bol jeden york už 4ročný so zlyhávaním srdiečka, a to bol s preukazom pôvodu. Už je po smrti chudáčik. Dožil sa 9 ale na liekoch.
Ja osobne ak raz budem mať ešte psíka, tak by som chcela útulkáča, už by som nechcela vyslovene nejakú rasu, veľa týchto psíkov má rôzne predispozície na vážne ochorenia.

marci9

Jednoznačne odporúčam yorkshirského teriéra. Absolútne nepĺzne, má úžasnú empatickú povahu a pevné zdravie. Chovám toto plemeno 20 rokov a nemenila by som.

anonym_9add98
Dnes o 14:57

@anonym_autor ja mam maltezaka z útulku a je to úžasný psík a teda neplzne vobec 🙂 kludne pozri aj útulky casto tam je vela maltezakov a uz clovek trocha vie aj aku povahu psík ma nam hned pri výbere povedala ze je velmi dobry a jedine negatívum ktore ma ze nerad je sám co pre nas problem nebol kedže pracujeme z domu tak je stale s nami a spravíte aj dobry skutok 🙂

autor
Dnes o 15:12

Velmi pekne dakujem za vsetky tipy, skusam sa zorientovat v chovnych staniciach, ktore su na nete, ale akurat ma z toho hlava rozbolela😃. Nahodou konkretny tip niekto nema?

anonym_1e54da
Dnes o 15:22

Striham psov čiže mám skúsenosti s veľmi veľkým množstvom psov, typov srsti a pováh….. Určite si ho zober z chovnej stanice a nie z bazaru. Radšej ,,investuj” na začiatku do psa ako potom riešiť veterinu. Pudel a Maltez si vyžadujú veľa starostlivosti o srsť aj medzi strihaniami. Maltez je náchylný na kvasinky, srsť 2x do roka pri menení pusta mierne podsadu (jemne vlasky, niektorý viac iný menej), pudla musíš cesat, dost sa im uzlí srsť a je to dosť aktívne plemen, Maltipoo,cavapoo,hocičo s poo ani nerozmyslaj. Ďalej plemena s chlpami (áno absolútne všetky psy majú srsť, len niektorý majú viac podobnú vlasu) sú Westik, Bison, Shitzu (Shitzu pusta tiež podsadu ale perfektný bytový pes a spoločník - mali sme 16rokov), westik je tvrdohlavejšie plemeno, ďalej Havansky psík (milé plemeno), čínsky chocholatý pes - labutienka (osrstena verzia-majú peknú farbu), biewer Terier a York (rozdielne farbou)- celkom prispôsobivé psy, zvládnu aj prechádzku aj tá srsť je úžasná keď to nie je bazošák a je o ňu riadne starane (najjednoduchšie sa rozcesava, nepotrebuje tak časté strihanie ako Maltez, nakoľko je tá srsť rovná a pri použití kvalitnej kozmetiky stačí len pristrihovat a nie sekať na krátko ako robí 90% ,,psičkarov”) ..
Ak by si chcela niečo väčšie čo nepúšťa tak portugalsky vodný pes (pozor, dosť aktívny ale povahovo podľa mna dobrý pes, taký ťuťko)…… ak chceš takého čo ti nepustí nič tak asi York alebo pudel. Ale ani jeden z vyššie spomenutých nie je plznúci pes, ale chlpy z nich sem tam nájdeš. Z vlastnej skúsenosti by som nikdy nešla do maltéza a pudla z ostatných mi nevadí ani jeden.

marci9
Dnes o 15:28
@anonym_autor

Velmi pekne dakujem za vsetky tipy, skusam sa zorientovat v chovnych staniciach, ktore su na nete, ale akurat ma z toho hlava rozbolela😃. Nahodou konkretny tip niekto nema?

@anonym_autor Ak si si už vybrala konkrétne plemeno, odporúčam kontaktovať chovateľský klub daného plemena, tam ti poradia chovateľskú stanicu, ktorá má práve šteniatka na predaj. Ak nevieš, čo si máš všímať na šteniatku, zober so sebou odborníka, ktorý sa vyzná, aby si nekúpila šteniatko s nejakou vadou /niektorí chovatelia radi podstrčia vadné šteňa kupujúcemu, ktorý sa nevyzná/. Dôkladne si prečítaj kúpnu zmluvu /daj si ju poslať vopred/, pretože niektorí neseriózni chovatelia dávajú kupujúcim pri odbere šteniatka podpísať kúpnu zmluvu, ktorá je výhodná len pre nich /sama som sa stretla s tým, že napr. chovateľka si dala do zmluvy, že nezodpovedá za zdravotné problémy šteniatka zistené po kúpe, alebo že ak by som psíka chcela v budúcnosti predať, tak má na neho predkupné právo a to za cenu o tretinu nižšiu, než aká bola cena šteniatka a podobné špekulácie/. Kúpu šteniatka som za týchto podmienok samozrejme odmietla.

klotildabazarik
Dnes o 15:30

@anonym_autor westik, corgi, maltezak,

anonym_8f0ce5
Dnes o 15:38

@anonym_autor York ...mne sa na maltezakovi nepáči, že má okolo papulky a zadku sfarbenu srst.Alebo mini pudlik strihať ho nemusíš tak často a môže mať dlhšiu srsť.Vyhladaj si chovné stanice sú na webe a treba rezervovať dopredu na jar.O každého sa budeš musieť starať zuby, zubný kameň, rátať s chorobami.My sme dali minulý mesiac 2 t eur za operáciu platničky mladý pes nešťastne skočil z gauča.Su to starosti horšie ako s deťmi deti vyrastú a osamostatnila sa pes čím bude starší, tým viac problémov

rozculena
Dnes o 15:39

mala som pudlíka a čínskeho chocholatého,nepĺzli.

marci9
Dnes o 15:42
@klotildabazarik

@anonym_autor westik, corgi, maltezak,

@klotildabazarik Corgi pĺzne.

betulinka1
Dnes o 15:49

@anonym_autor Bison. Ma kludnejsiu povahu ako maltezak alebo york. Neplzne a raz za 3 mesice ho treba zobrat kadernícke.

Strana
z2