icon

Poradenstvo pri výbere medzi belgickým ovčiakom a stafordom

jakub27
14. okt 2024

Poradí mi niekto s výberom psika medzi belgickym ovčiakom a stafordom

Strana
z2
jakub27
autor
14. okt 2024

@mandarinka555 ne?😂 Takže staford, nemecky ovčiak, pitbull, cane corso adť.... Niesu bojove plemena?😂😂

tundra
14. okt 2024

@jakub27 odkedy sa sluzobne plemena,ako NO,BO,povazuju,za bojove plemena?Kludne mi posli link,rad sa necham poucit😁

mandarinka555
14. okt 2024

@jakub27 Nie...nie je!!! Ty "podnikateľ😝

plamienka555
14. okt 2024

A majú strážiť pozemok celoročne? Ak áno, je dobré myslieť na to, že staford nemusí mať dostatočne zimný kožuch, čo ho nerobí najlepším celoročným strážcom.

Ďalšia otázka, čo majú strážiť na pozemku? Majetok (teda pes proti zlodejom) alebo majú plašiť zver? Lebo ak je to napríklad obchod a oni budú počas dennej prevádzky zatvorení, nie je vhodný ani jeden z nich.

viera27
14. okt 2024

Klame telom, spinac ma neskutocne citlivy. Ak nieco zapocuje, behom sekundy sa vymrsti a brani. Akurat pri tom nepredvidatelnom pohybe zramuje vsetko naokolo. Ja mam kvoli tomu 4 stichy cez obocie, neter spadla a rozbila si hlavu. Dalej zahrada….V puberte vytrhal zavlahu, odhryzol vsetky vypinace zo steny, prehryzol motor brany, tehly nosil v zuboch po pozemku, drevene klaty stiepe zubami doteraz, rozhryzol zahradny nabytok, hodin na automaticke polievanie sme mali asi 7 a takto mozem pokracovat. Naozaj si na takehoto psa pripraveny? My sme to skoro vzdali, a to ho milujem ako clena rodiny. A chodim s nim kazdy den 5 az 10km prechadzky.

maximiliana
14. okt 2024

@jakub27 Cane Corso napriklad patri medzi molossy a len niekto, kto o tom plemene nema ani sajnu ho moze zaradit medzi "bojove" plemena... ktore mimochodom ani neexistuju...

maximiliana
14. okt 2024

@jakub27 A taky stafford patri do rovnakej skupiny ako Jack Russel alebo Yorksir ...

lenkasarka
14. okt 2024

@viera27 je krásny

kiki68
14. okt 2024

Uz ked niekto povie bojove plemeno, tak nech na to aj zabudne. Mate dva odlisne psy , ale ze uplne povahovo a aj fyzicky. Typ psa bull, to je pomerne narocne povahou a vyzaduje vela casu na vychovu a psychicky vyrovnaneho majitela. Belgicky ovciak je zase typicka Linia z opacnej strany a je to pomerne divocina, treba ho vediet fyzicky, ale aj psychicky zapojit ako pracovne plemeno. Je lahsie cvicitelny.

vierkainka
14. okt 2024

@jakub27 ja ti skusim odpovedať,podla mojich skúseností.Citala som niektoré komentáre, ale k tym sa nejdem vyjadrovať.Keby som si mala vybrať medzi stafford a belgickym ovčiakom,tak si vyberiem stafforda.Je to vnímavý pes, strážiť vie výborne.Je to vsak aj veľký maznos,ale zároveň vie byť obranný ked treba.Pamataj, že dôležitá je výchova.Ak si mal psa,tak nieco o psoch predsa vieš.Moj osobný názor je,ze by som na stráženie objektu nevybrala ani jedného z tvojich dvoch návrhov.Ja by som si kupila československého vlciaka.🙂Prajem ti však,aby si sa rozhodol správne a tvoj budúci psík sa mal u teba dobre.Aby ti verne slúžil,ale aby si aj ty bol pre neho dobrý pán.

larinka552
14. okt 2024

@jakub27 No ak na strazenie a pes ma byt len vonku tak hlavne nejakeho s poriadnym kozuchom, aby mu nebola zima. Belgickeho ovciaka nie a Sraforda uz vobec nie. Slovensky čuvač je dobry ba strazenie. Pyrenejsky horsky pes, Stredoazijsky ovciak, Bernardin.

priscilla07
15. okt 2024

Žiješ v byte alebo v dome? Už si dakedy malá psa? Ak v dome a si veľmi aktívna a budeš venovať psovi veľa času, tak belgičan. Staforda do bytu, ale tiež ak máš skúsenosti alebo budeš ochotná od šteňatá sa mu venovať a chodiť na cvičisko. Stafordi zvyknú mať alergie a problémy s kĺbmi. Ja roky chovám psov, vždy najduchov z ulice, a nedám dopustiť. Prirodzene inteligentné, nenáročné, zdravé, milujuce.

priscilla07
15. okt 2024

Teraz čítam, keď na stráženie objektu či pozemku na ktorom nebyvaš, tak žiadneho, kúp si kamerový systém

maxiva
15. okt 2024

No, ale malinak je pracovný pes. On musí robiť denne, denne!!! Športová kynológia... Určite nie len stráženie.
A staford pokiaľ vierm nemá dobrú pod sadu, musi byt v dome. A veľmi priľne na svoju rodinu... Toto nie sú psy na stráženie.

drobcek100
15. okt 2024

@jakub27 Tak potom nechápem, prečo pýtaš radu keď si skúsený psíčkar.Daj domov psíkovi z útulku.Ver bude Ti oddaný a bude Ťa milovať. Dá Ti veľa radosti a bude dobrý parťák.My máme už štvrtého psa doslova z ulice.Vybrala si muža, keď šiel domov,pridala sa k nemu a ostala.Vyzera ako belgický ovčiak, ale je to zmešká, nikdy nezavrčala,nezautocila,je už stará, má dysplaziu kĺbov, ale vyteseny úsmev.Ja si myslím, že zvieratá cítia, že ste im dali lásku a splácajú láskou

drobcek100
15. okt 2024

@jakub27 A načo?

drobcek100
15. okt 2024

@viera27 Je krásny a je Vám ku cti, že po tom všetkom ste ho nedali preč, ale dali ste mu šancu

dusankomoj
15. okt 2024

@jakub27 pre Boha, nechceš radšej pouvažovať nad kamerovým systémom?

dada2703
15. okt 2024

@jakub27 Ahoj. Tak po prvé žiadne bojové plemená neexistujú. To kde si na to prišiel,? Co chodia po nociach bojovať? Po druhe stafford nieje strážny pes je to rodinný pes a vôbec sa nehodí na von kedže nemá srsť. Belgický ovčiak je využívaný na obrany ,na ochranu osob atď ale ak ho chceš mať v areáli na stráženie tak by si musel vynaložiť veľa síl na to aby si ho naučil tomu na čo ho chceš tréneri, cvičenie zamestnanie hlavy atď nieje to pes ,ktorý si vybije energiu iba tým,že beha po areáli. Nájdi si skúseného kynológa sadnite si porozprávajte sa co ocakavas od psika aké podmienky mu ponúkaš a na základe toho vyberte rasu. Tu ti môže napísať hocikto hocičo. Tak ako môže mať niekto besneho vlciaka na stráženie ty môžeš naraziť na povahu,ktorá jednoducho strážiť nebude . Na to co potrebuješ potrebujes psa od chovateľa, ktorý tieto gény rozvíja. Nie každá rasa aj keď ma 80kg ti bude strážiť. Predstavuješ si to moc jednoducho.

vessa
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
16. okt 2024

@jakub27 nemeckého ovčiaka. Ale ak len z tychto dvoch a si skúsený, tak radsej staford. Ale chodievaj s nim na cvicak a socializuj. Ja tie belgické napriklad moc nemusim. Inych energia nema hraníc.

dada2703
16. okt 2024

@betulinka1 stafford nieje pes na von do objektu. ! Fakt by sa mali vyjadrovat iba ľudia.,ktorí poznajú rasy 🫣

betulinka1
16. okt 2024

@dada2703 dads nečítam cele vlakno. Reagujem na prispevok. Tak klidecek

dada2703
16. okt 2024

@betulinka1 som kľudná úplne ale kým niekde na niečo reagujem tak sa aj pozriem na čo reagujem.😀

pusinka_1
17. okt 2024

Môžeš skúsiť pozrieť v útulku, možno bude aj niečo medzi tým🙃

evansova
20. okt 2024

@jakub27 Lepsie ti poslúži bezpecnostna schtanka v banke.

Strana
z2