icon

Poradíte plemeno pokojného psa na dvor?

19. mar 2025

Poradíte kľudne plemeno psa na dvor?
Celoročné len vonku.
Hľadám kľudne povahu psíka🙂

Strana
z4
margitaf
19. mar 2025

Čo mu ponukas a čo od neho očakávas?

ika02
19. mar 2025

Ahoj, oslovila by som nejaký útulok, aby mi odporučili nejakého vhodného psíka. Alebo hľadaj na nete, majú ich nafotených aj s opisom a povahovými črtami. Môžeš ho najprv chodiť len venčiť, príp. vziať do dočasky a potom adoptovať. Sú to najvďačnejšie stvorenia pod slnkom.

lilke
19. mar 2025

@ika02 neviem, či nájde útulok, kde by jej dali psa, ktorý by bol celoročne vonku. Všade, aspoň čo ja viem, majú podmienku, že musí byť dnu.

ika02
19. mar 2025

@lilke Ak je to väčší psík (ovčiak, husky....), tak dajú, len musí mať zateplenú búdu a iné vhodné podmienky.

margitaf
19. mar 2025

@ika02 no a zrovna ovčiak a husky nepatria k tým kludnym a husky je notoricky utekác ,to nie sú psy ,ktoré je vhodné mať len tak na dvore

ika02
19. mar 2025

@margitaf áno, áno, to už bol príklad, akého psíka dajú utúlky mimo interiéru. Ale napr. dlhosrstá kólia tiež môže byť von, kým nie je -10stupňov. Je pokojná, vhodná k deťom. Ja osobne by som žiadneho psíka nenechala von v zlom počasí.

pl2y
19. mar 2025

Labrador retriever..najzlatsie a najmilšie😀

colsami
19. mar 2025

Na Vasom mieste by som isla do utulku alebo si normalne nasla na bazosi inzeraty, je kopa psov, aj krizencov, ktorych ponukaju. Chcete kludneho psa? Chodte do dospeleho (2+) starsieho jedinca. Hocjake kludne plemeno prvy rok tak kludne nebude, takze ak uz teraz viete ze nemate cas a naladu na vylomeninky a pubertu, zvazte dospeleho/starsieho psa, kde uz je jasne a iste, aky ma temperament. Chodte ho navstivit, pozriet, spoznat, prejst sa s nim, a uvidite.

akvi
19. mar 2025

@pl2y hej, ale vonku sám väčšinu dňa, chudák pes. Mám tu "žiarivý" priklad v susedstve. Pes vonku v koterci 90% dňa a zavija celý deň a jednak otravuje život všetkým naokolo a jednak mi ho je ľúto, lebo nemôže za jbnth majiteľa.

pl2y
Autor odpoveď zmazal
akvi
19. mar 2025

@pl2y ja nechápem, načo je niekomu pes, ktorý bude 90% času sám. Tu vôbec nejde o to, či zvládne byť na dvore, ale o to, že si neviem dosť dobre predstaviť v obdobiach, keď sa človek zdržiava väčšinu času dnu, že koľko asi tak venuje tomu psovi. Veď ak je väčšinu dňa človek v práci, tak aspoň keď príde domov a pes je s ním v dome, plus v noci tiež, tak sa to tomu psovi počíta. Ale ak je v koterci, tak ja neverím, že mu bežný človek venuje viac, ako dve hodiny denne. Aj to som asi optimistka s tým odhadom.

rozculena
19. mar 2025

a načo ti je pes? Na stráženie? Alebo ako imidžovka? Hračka pre deti??

pl2y
Autor odpoveď zmazal
saskia_98
19. mar 2025

@pl2y retriever ma depresiu zo života keď musime odisť z domu do prace atd. Nechať ho cely čas sameho vonku, je katastrofa. Ano, je to len pes, ma pre seba cely dvor. Ale jemu je na houby dvor, keď sedi pred domom a kňuči kym konečne neni sam. A to ma už 10 rokov..

pl2y
Autor odpoveď zmazal
saskia_98
19. mar 2025

@pl2y lebo mam psa a dom 🤷🏻‍♀️ a pisala som ti čo stvara retriever keď je sam 8 hodin doma. Samozrejme že ho nenecham sameho 24/7, šak od kňučania by drblo aj mňa aj susedov. 🤦🏻‍♀️ ale chápaví hadam pochopia že je to velmi kontaktne plemeno. 🙂

pl2y
Autor odpoveď zmazal
dobryden
20. mar 2025

@ika02 Kolis vobec nie je kludny pes.

dobryden
20. mar 2025

Za mna Labrador,kludne bude celoročne von,susedia maju vonku a nie su to ani ustekane psy.Ma kludnu povahu a je pristelsky k ludom aj detom.

ika02
20. mar 2025

@dobryden neviem s akou kóliou máš skúsenosť, no my máme pohodové zlatíčko (ale v interiéri).

dobryden
20. mar 2025

@ika02 tak myslela som klasickú borderku,len ty ju mas v interiéri a autor chce exteriér.Ak je strážny ako sa pise v popise mam obavy ze vonku by si poštekala na okoloidúcich.My mame borderku a ta steka na kaudeho psa co prejde popred plot,velke auto a ludi.

sylvester1
20. mar 2025

ja mam jazvecikov , cely rok venku vo voliere, ine by som nechcel, su blazni , verny priatelsky, velmi dobre pocuvaju, no hold by potrebovali deti, asi im dake zasadim do zahrady na druhy tyden 😀 moc nezeru, par kosti granule, alebo konzervy masove, ale steka na vsetko, hlavne ked drime, suka je taka herecka ,ale mam 11arov zahradu, takze maju vybeh cely rok , je na tebe co si vyberes, ja osobne iba tieto 😅

zuzubb007
20. mar 2025

Bože tak ľutujem tých psov, čo majú ľudia vyhodený na záhrade a myslia si aký je pes spokojny, nechodia to ani venčiť mimo domu však načo že? Kopu susedov má takto psov a chudák psík prepnuty len breše za bránku, pes potrebuje lásku, načo je komu pes, keď je v krutých zimach vyhodený vonku akurát mu hodíme najesť a vodu, na otázku odpoveď labrador jednoznačne kľudne plemeno, čo nevyhráme metrovu jamu a nezdrhne z domu, ale tiež na zimu by som ho dávala dnu proste psík je láska ak to nemám brať ako dieťa tak radšej psa nemat

dobryden
20. mar 2025

@zuzubb007 prepac ale prave ti co mani psy doma ich mevencia lebo vsak vyhodia to vonku na par minut,urobi to potrebu a pes sa zasa nudi v izbe mozno veľkosťou 5m. Taka suseda mala osa co ani venceny nebol ,ved na co stacilo jo vyhodit na zahradu a suo s nim dovnútra. A labrador vydrzi aj v zime vonku,ved tu uz davno nemame -20 stupňové mrazy,ten nas ma kožuch a v zime je stale vonku,dokonca na prechadzke sa hodi v zime do studeného jazera ochladiť ked ho vencim.Takze svoje domienky si nechaj pre seba,nie kazdy potrebuje psa zavrieť do klietky vnutri a mysli si ze ako mu ke doma dobre ked su vsetci v praci.

zuzubb007
20. mar 2025

@dobryden prepáč mám psa a viem čo to obnáša, áno býva síce dnu ale celé leto je cez deň na záhrade, a nie nerobim to tak, ze na 2 minúty vypustim, všetko je to len o človeku oblečiem sa vodítko a ide sa na prechádzku na kopci pustim havina a hadžem loptu donekonečna a ide sa domov, ja mám zrovna plemeno čo miluje rodinu takže nevyhodila by som psíka na záhradu len tak, vždy je to o človeku nie o psovi, keby ľudia používali takto rozum všetci by boli stastni, a nech si myslí kto chce čo chce je to môj nazor

dobryden
20. mar 2025

@zuzubb007 tak to nepis ani o ludoch ktori maju psa celoročne na zahrade,pretoze tie psy sa tiez vencia.Zalezi to od majiteľa nie o tom kde sa pes nachádza.A na druhej strane su ludia ktori celoročne su vonku za kazdeho počasia ,nesedia len doma,taktiez aj pre deti je dobre byt vonku vela pocas zimy,tym padom su ta aj so psom .

alenka58
20. mar 2025

@zuzubb007 taktiež mám psa čo by neprežil len vonku a sám sa berie dovnútra a áno potrebuje byť v komunite a nie sám vonku celý čas

modrykolibrik
20. mar 2025

My máme border kolie...psa a fenu. Záleží od povahy psa.
Pes je kľudný tichucky ale fena je ustekana všade jej je plno. Za mňa určite Borderka. Naše sú vonku a v pohode. Krpata chodila do mrazov aj dnu ale už je viac vonku.
Ako vravím záleží od povahy psa

autor
20. mar 2025

@zuzubb007 Som milovníkom zvierat-psov.Viem co odnáša starostlivosť o psa a pod...No neprirovnavaj psa k dietatu😉Mam tiež deti a ta láska je neporovnateľne iná.Cize nemiesaj prosím jablká s hruškami.

veronika150999
20. mar 2025

Pes potrebuje kontakt s rodinnou. Vyvret na zahradu, to su doby minule

Strana
z4