icon

Potrebujete pet pas pri cestovaní so psom do zahraničia?

27. júl 2025

Ahojte , ak ste brali niekedy psíka za hranice Slovenska pýtali od vás pet pas ? My máme psíka čipovaného aj očkovaného ale nemá ešte za sebou druhé preočkovanie a do dovolenky sa to nestíha . Nevieme či teda psíka nechať doma alebo by to nemal byť na hraniciach problém

anonym_102571
27. júl 2025

Ahoj, boli sme 2x v Chorvátsku a nikto nepýtal žiadne papiere od psíka. Vzala by som aj pas aj očkovací preukaz a išla by som. Predpokladám, že idete autom, nie lietadlom.

autor
27. júl 2025
@anonym_102571

Ahoj, boli sme 2x v Chorvátsku a nikto nepýtal žiadne papiere od psíka. Vzala by som aj pas aj očkovací preukaz a išla by som. Predpokladám, že idete autom, nie lietadlom.

@anonym_102571 áno ideme autom , do francuzska . Len sa trochu obávam na nemeckých hraniciach pretože naposledy keď sme išli takto bez psíka kontrolovali nás len tam .

tundra
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_102571 áno ideme autom , do francuzska . Len sa trochu obávam na nemeckých hraniciach pretože naposledy keď sme išli takto bez psíka kontrolovali nás len tam .

@anonym_autor cestujem pravidelne Švajciarsko-Slovensko,za 5 rokov nikto nepytal nic,samozrejme
besnota musi byt zaockovana,inac mas problem.

anonym_0e6cab
27. júl 2025
bibiana6529
27. júl 2025

Ahoj z vlastnej skúsenosti kde cestujem nonstop slovensko Francúzku a späť (žijem vo fr ) so psíkom co sa týka očkovania hlavne je ma vakcínu proti besnote takže očkovaciu knižku vezmi so sebou aj pas ale zalezi niekedy kontrolujú niekedy nie 🙂

anonym_7ec4db
28. júl 2025

@anonym_autor bez druhého ockovaniaby sme s ním nešli. Nikdy neviete, čo sa môže stať

kiki68
28. júl 2025

Jedine co musi byt je vakcina proti besnote, tie dalsie nie su kvazi povinne v EU. Mozete ist s petpassom uplne v pohode

anonym_940e8e
28. júl 2025
@kiki68

Jedine co musi byt je vakcina proti besnote, tie dalsie nie su kvazi povinne v EU. Mozete ist s petpassom uplne v pohode

@kiki68 ale to je druhe ockovanie, ak sa nemylim. Cize oni ho nemaju.

kiki68
28. júl 2025
@anonym_940e8e

@kiki68 ale to je druhe ockovanie, ak sa nemylim. Cize oni ho nemaju.

@anonym_940e8e besnota je v 3 mes, tak neviem ako to maju ockovane. Bez toho nemozu, potom by som nechala naockovat besnotu hned a isla. Aspon tak sa to bezne robilo pre export steniatok. Ze to ockovali a hned poslali

colsami
29. júl 2025

Za prve, ano petpas potrebujes. Ten vies mat aj pre pardnove stena, nemusi mat nijake vakciny.
Za druhe, ano zazila som kontroly na hraniciach. Takze nechapem, naco by som riskovala.
Za tretie, ist so stenatom bez druheho ockovania je dalsie volanie o pruser - take stena nema co cestovat skrz krajiny, mesta a cudzie prostredia.

Je to Vasa volba, ale nevidim dovod psa nenechat doma, co bude prenho ovela bezpecnejsie z viacerych hladisk.

colsami
29. júl 2025
@kiki68

@anonym_940e8e besnota je v 3 mes, tak neviem ako to maju ockovane. Bez toho nemozu, potom by som nechala naockovat besnotu hned a isla. Aspon tak sa to bezne robilo pre export steniatok. Ze to ockovali a hned poslali

@kiki68 len upresnim, ockuje sa besnota v minimalne 12.tyzdnoch a stena nemoze ist hned, ale az 3 tyzdne (oficialne 21 dni) od tohto ockovania. Takze oficialne do zahranicia odchadzaju steniatka 15+ tyzdnov.

Inak, "druhe ockovanie" by malo byt v 9-10 tyzdnoch, kedze prve regulerne ma byt v 6-7 tyzdnoch. Takze ak nemaju ani len druhe ockovanie, a ak tie ockovania neboli zanedbane, jedna sa o stena tesne po odbere, bez riadnej imunity a ktore je u mna doma "par dni". Takze tahat ho na dovolenku a podobne vymysly, fakt nie je na mieste, pre jeho dobro...