Prečo Kinedryl psovi v aute nepomáha?
Ahoj, dali sme psovi Kinedryl na cestu autom, no absolútne ti nepomohlo. Išli sme cca 2 hodiny, no bol ešte horší ako keď sa mu nedáva . To mu mám dať 2 tabletky alebo niečo iné? Čo odporúčate vy? Ďakujem
@lenkakravcova asi to inak nepôjde
My zaručene po zlej skúsenosti, keď pes cestou pozeral vonku, sme presli na prevážanie psa pod nohami spolujazdca. V kľude si tam driemka, keď zstvime vyskočí, pobeha. Takto sme prešli z východu až do Martina či Žiliny. Žiaden problém nie je j bez Kinedrylu.
@margotka17 to je tiež cesta ale napr aj keď máme dosť veľké auto, toto je dost nepríjemné s veľkým psom 😊duplom ak tam teda niekto aj sedí. Ale ľahšie sa koriguje. TTiež to vyuzivam na krátke vzdialenosti stále, keď sa mi nechce zadok zakrývať 😁
@lenkakravcova no niektorí ľudia by nemali mať psov... inak nahubok v buse je myslim povinný, tak.to.ludia riešia kadejako. Čiže to sa nedáva, aby nestekal.
@margotka17 tak pes cestovať nemôže, zastavili nás tak policajti a chceli dať pokutu
Vet's bets calm
@natall113 vyskúšam ďakujem
@lenkakravcova Fixačný náhubok NIE JE na dlhé cesty, bežné situácie!!! Používa sa na chvíľu napr. u vet. , kedy mu potrebujú urobiť vyšetrenie a on je agresívny...Inak je dokonca nebezpečný. Psík tak nevie dýchať papulkou, bude ešte nervóznejší, bude robiť bordel - snažiť sa to dať dole...Toto určite NIE!
Neviem či je táto téma ešte aktuálna ale mam 3 psov, jeden s toho nerád cestoval, celý čas nepokojný, zvracal, knucal no hrôza. Zvyknutý na cestovanie predtým nebol, max na krátke trasy do 5-10 km d tým že mi sedel na rukách. Problém prišiel keď som vedela že pôjdeme na 18hod cestu rozdelenú na 2 dni. Kupila som im prepravku, ktorú som mesiac doma používala ako pelech, dala som dnu ich deky, krátke cesty som riešila už s ňou a pes zvládol cestu bez problémov, mal zafixované že prepravka je bezpečne miesto a kľudne si tam spal
@maddie1711 my prepravku praveze nemáme už kam dať
A pes je kde keď je v aute?
@maddie1711 na zadných sedačkách, má
Postroj a pás
Postroj nie je najlepšia voľba na cestovanie. A na zadné sedadla by vám prepravka nevosla? Ja ju nosím takto, síce ju ledva natrepem do autá ale do kufra mi nevojde. Mam ju cez 2 zadné sedadla a pripnutu pasom.
@maddie1711 prečo by nebol dobrá voľba? Lepšie ako ho mať pod nohami. Máme 3 dverové auto, tú prepravku tam nenapcháme.
V prípade nehody mu je ten postrojschopny zlomiť rebrá. A to stačí aby niekto od zadu nedobrzdil.
@maddie1711 keď niekto nedobrzdi tak trafí do kufra, kde by bol pes v prepravke a zabil ho. Nebezpečne sú všetky varianty. Ja si nemôžem dovoliť teraz kupovať nové auto len kvôli psovi.
Preto je najbezpečnejšie miesto pre prapravku na zadných sedadlách. Ale vo vašom prípade je to zapeklita situácia. Rozumiem že si nebudete kupovať nové auto. Dnes mi jeden zákazník hovoril o nejakom prípravku, ktorý používa on pre svojho psa do lietadla. Vraj je to len nejaký prírodný prostriedok na čuchanie a u psa to navodi pocit pokoja (volajme to fet pre psy 😂), možno skúsiť niečo podobne, ale nemám s tým osobnú skúsenost. Určite je to lepšie ako lieky a gély ktoré psa paralyzujú fyzicky ale psychicky si uvedomuje že je v aute, v ktorom byt nechce len sa nevie absolútne nijako brániť a to je ešte viac traumatizujúce.
@maddie1711 najbezpečnejšia je klietka v kufri, ale klietka, ktorá prešla crash testami 🙂 Všetky ostatné možnosti sú viac či menej nebezpečné v prípade nehody.
@wolf_ áno, klietky s crashtestami ale na zadnom sedadle sú vraj najbezpečnejšie. Pokial sú ba to samozrejme možnosti (klietku s dobermanom tam asi nedáš 😂
@maddie1711 ja ale nemám dobermana
Doberman ma o par kg viac ako labrador, je to velkostne cca to iste.

@lenkakravcova a bude teplo a pes sa prehreje.. nehovoriac o tom, že pes potom nemá možnosť konejšiť (upokojiť seba, či vysielať signál do okolia,..), a teda prirodzene komunikovať.. fixačný náhubok slúži na krátkodobé zafixovanie napr. počas ošetrenia na veterine, ak je to nevyhnutné.. na dlhodobé nosenie napr. počas toho cestovania je úplne nevhodný.. a v konečnom dôsledku môže pri psovi, ktorý vyvádza pri cestovaní (často lebo frustrácia, stres,...) pôsobiť úplne kontraproduktívne a teda do budúcnosti cestovanie ešte viac zhoršiť