icon

Prečo môjmu francúzskemu buldočkovi vypadáva srsť?

shadyxv
2. feb 2025

Dobrý deň prosím vás viete mi poradiť čo sa deje s mojim francúzskym buldočkom? vypadáva mu srsť na hlave a líčku má jeden rok je hravý a úplne zdravý len máme ten problém že ja neviem, prečo mu z ničoho nič začala vypadávať srsť, čo môže byť príčinou? 🥹 vopred ďakujem.

Prečo môjmu francúzskemu buldočkovi vypadáva srsť?Prečo môjmu francúzskemu buldočkovi vypadáva srsť?
colsami
2. feb 2025

Priciny mozu byt rozne. Moze to byt alergia (ci uz na vonkajsie alebo aj potravinove alergeny), mozu to byt plesne, mozu tobyt vnutrokozne parazity, moze to byt hormonalny problem... Moznosti je vela a onlinediagnostika je v takomto pripade nemozna.

Ale toto nie je stav, ktory trva dva dni, ale ovela dlhsie. Boli ste uz u veterinara?

shadyxv
autor
2. feb 2025

@colsami akurát idem s nim zajtra k jeho lekarovi, len som sa chcel poradiť co mu môže byť, mám o neho strach.

rusalkablack
2. feb 2025

Kolegovmu NO takto vypadala srst, a zistili, ze je alergicky na granule, ktore jedol od malička. Nasadili hypoalergenne a je všetko v poriadku.

colsami
2. feb 2025

@shadyxv moze to byt vselico. Hlavne dajte psa VYSETRIT (najlepsie klinoka s riadnym vybavenim), nie ze sa nasadia lieky ako nejaka tipovacka bez toho sa vezmu vzorky a daju sa na analyzu - nikdy nepridete na to co mu je. Ziaden veterinar toto neuhadne od oka, aj keby sa tak tvaril, nie je to OK. Diagnostika samozrejme nieco stoji, ale bez toho sa nepohnete. Take veci sa potom zvyknu vracat a opakovat.

shadyxv
autor
2. feb 2025

@colsami Samozrejme ho dáme riadne vyšetriť, zajtra ideme s ním k jeho veterinárovi na vyšetrenie, zaplatím koľko treba, nie je problém, len nech je buldoček v poriadku.

kiki68
2. feb 2025

Jedine vysetrit, zoskrab, rozsirena kultivacia, moze to byt alergia, demodex, plesen, ine poruchy autoimunity. Z krvi urcite zaklad a stitnu zlazu, CRP. Sama som to s buldockom zazila. Beh na dlhu trat

kiki68
3. feb 2025

Ja odporucam aj dr Panakovu ako dermatologicku, pripadne v CZ je viac lekarov.

sinda2210
3. feb 2025

@shadyxv pridajte sa do skupiny na fb, Milujeme buldocky, je nás tam veľká komunita,určite poradia. Alebo potom dogoteka tiež na fb,maju super produkty vedia poradiť. Tiež mám buldočka,držím palce.

anika378
6. feb 2025

Naša mala to isté, je to anglický buldog . Bol urobený zoskrab z rany a má pleseň. Už sa s ňou trápime 2 mesiace, ale už je to lepšie . Od nejakého psíka musela dostať .