Prečo sa moje morčiatka bijú a majú ranky?
dobry den nevedeli by ste mi prosim poradit mam morciatko 8 mesiacov ma a zobrala som mu dalsie dva jedno ma 3 mesiace a druhe 4 ten 8 mesacny s 3 vychadza v poriadku ale s tym 4 nie biju sa ale len obcas mam ich tyzden a dneska som si vsimla vytrhnutu srst a prezerala som ich a maju take mensie ranky hned som ich oddelila ale nechapem co sa robi pretoze doteraz ziadna vytrhnuta srst ani ranky neboli, vsetci su samci a maju dostatocne velky priestor aj domceky a pod. ,neviete mi poradit prosim?
@blahutova_e Keď dáš do jednej miestnosti 3 ľudí, tiež sa môžu niektorí neznášať či dokonca pobiť.
To isté platí pri morských prasiatkach, Tie sú radšej individualisti, prípadne žijú v pároch. Nie sú radi, keď ich je viac pohromade. A najmä ak sú rovnakého pohlavia.
Toho jedného samca musíš oddeliť a držať samostatne. Inak sa budú stále biť. Prípadne ich oddeľ dočasne pletivom na pár mesiacov, kým si na seba zvyknú. Ale záruka, že potom budú spolu vychádzať nie je.
@chrobak7 nebudú spolu vychádzať ak sa jedná o samcov a ešte k tomu nekastrovaných . S trojmesačným vychádza dobre, lebo nie je plne pohlavne dospelý , štvormesačný už ano . Nie sú individualisti , sú to zvieratá čo žijú v celých stádach , ale myslieť si že tam sa samce nemydlia medzi sebou je utópia.
@chrobak7 nebudú spolu vychádzať ak sa jedná o samcov a ešte k tomu nekastrovaných . S trojmesačným vychádza dobre, lebo nie je plne pohlavne dospelý , štvormesačný už ano . Nie sú individualisti , sú to zvieratá čo žijú v celých stádach , ale myslieť si že tam sa samce nemydlia medzi sebou je utópia.
@subartic kludne mozu spolu vychadzat, len maju byt v pare ... nam akurat v piatok zomrelo jedno ... obaja nasi chalani - nekastrovani samci, k 2.5 rocnemu sme doniesli mesacneho, nebili sa, niekedy zavrneli,.nieledy ako hrozbu cvakli zubami, ale seba nie. Zomrel nam vsak mladsi. Druhy je tiez teraz chory, a aj smutny. Takze bojujeme.

@blahutova_e Keď dáš do jednej miestnosti 3 ľudí, tiež sa môžu niektorí neznášať či dokonca pobiť.
To isté platí pri morských prasiatkach, Tie sú radšej individualisti, prípadne žijú v pároch. Nie sú radi, keď ich je viac pohromade. A najmä ak sú rovnakého pohlavia.
Toho jedného samca musíš oddeliť a držať samostatne. Inak sa budú stále biť. Prípadne ich oddeľ dočasne pletivom na pár mesiacov, kým si na seba zvyknú. Ale záruka, že potom budú spolu vychádzať nie je.