Prvé dni so psíkom z útulku
Ahojte rozhodli sme sa adoptovať psíka z útulku budeme ho mať za pár dní doma, mali ste niekto psíka z útulku aké boli prvé dni? ako to zvládal ?
Ja mam z utulku psa.
Zaciatky boli narocnejsie samej jej bolo doma smutno ale naucila sa a je to najposlusnejsi pes na ulici😃 voditko ani nepouzivam.
Máme druhého aktuálne.
Prvého sme brali ako 3 ročného týraného, a to bol nejaký čas boj.
Žiadna metla, palice,( máme chalupu ) vysavaču sa bál, mopu,to cikal pod seba ako stál.
Potom časom pochopil že u nás sa bitka nekoná.
Teraz máme druhého, toho sme brali ako 3 mes.
Ten si nepamätá ani osadu z ktorej ho brali, a asi ani útulok.Mal to štastie
@dindi23 mame doma skoro 4 mesiace slečnu z utulku. No bola tam len 6 týždňov a predtým cele roky v mnoziarni.
Pri prvej návšteve bola extrémne plachá, tak sme čakali, ze to bude s nou narocne. No nelutovali sme ani na chvíľku 😊 i ked je to niekedy náročné, tak to bolo najlepsie rozhodnutie 😊
Ale veľa asi zalezi aj od povahy psika a akú ma za sebou históriu. Naša ma za sebou veľmi zlú minulosť ale povahou je to strasne prítulný a veselý pes, ktorý ma však svoje traumy.
Keď pred zisti, ze mu je niekde lepšie, tak neľutuje ani 1 sekundu, teda že v momente zabudne na starý život 😁
Ano 11 rokov - dokonaleho pana psa od prveho dna. Nasli ho na parkovisku, odhadom 1,5 roka, mozno labrador, mozno s niecim mixnuty. Niekto sa mu musel asi dost venovat, pretoze vedel veci, co psy bez specialneho vycviku nevedia. Mne je doteraz smutno za nim… sice odisiel na chorobu par rokov dozadu … ale este bemam na to mat dalsieho. Zatial len macky. mama ma fenku z utulku, vychovany mojkac …. Sice ma par zafixovanych strachov - motorky, ludia so siltovkou a stari chlapi. Ale super partacka.
Ahoj, mala som a znova by som si vzala len z útulku, alebo odniekiaľ, kde bol týraný. Tieto psíky sú najvďačnejšie stvorenia pod slnkom. Bude sa tešiť, keď prídeš domov, bude pri tebe, či máš dobrú náladu, alebo si naštvaná, máš pocit, že ti číta myšlienky.... Vážia si, že si ich vytiahla z toho pekla, ktoré (hlavne v osadách) zažili. Je dobré, keď máš info, ako s ním bolo zaobchádzané v minulosti, čoho sa bojí, čomu sa vyvarovať. Držím prsty, nech sa nájdete.💕
Mala som 10 rokov a uz by som dalsieho nechcela.ten pes mal velmi vela zlych navykov ktore sa nam nepodarilo nijak odstarnit.inak si pozil krasnych 10 rokov u nas ale dalsieho urcite len od chovatela primerane socializovaneho a hned ku mne..
Pes od psa. Mám takú doma a zvládla to úplne v pohode, záleží od podmienok v akých bol, mixu plemien, ktoré sú pravdepodobne v ňom, veku ako dlho bol na ulici alebo v zlých podmienkach, či mal predtým domov a potom ho vyhodili atď... Moja nemala predomnou žiadneho majiteľa a so mnou aj podľa názoru skúseného kynológa 3-4dni od príchodu už si presne nepamätám, ktorý deň sme došli - urobila nezvyčajne silný vzťah, na ktorý je šanca ževraj 1 z milióna avšak nie v zlom zmysle slova, že sa na mňa nezdravo nalepila ale v tom ako ma vnímala a ako poslúchala, vyzeralo to, že s ňou pracujem minimálne niekoľko mesiacov.
Pes od psa. Mám takú doma a zvládla to úplne v pohode, záleží od podmienok v akých bol, mixu plemien, ktoré sú pravdepodobne v ňom, veku ako dlho bol na ulici alebo v zlých podmienkach, či mal predtým domov a potom ho vyhodili atď... Moja nemala predomnou žiadneho majiteľa a so mnou aj podľa názoru skúseného kynológa 3-4dni od príchodu už si presne nepamätám, ktorý deň sme došli - urobila nezvyčajne silný vzťah, na ktorý je šanca ževraj 1 z milióna avšak nie v zlom zmysle slova, že sa na mňa nezdravo nalepila ale v tom ako ma vnímala a ako poslúchala, vyzeralo to, že s ňou pracujem minimálne niekoľko mesiacov.
@autumn1 ahoj, presne takú fenočku som si zobrala ja. Strašne sa upla na mňa, chodili sme spolu všade. Na dovolenky, na návštevu, len do práce som ju nemohla vziať. Najlepší psík na svete.
Velmi su vdacni za domov, no zalezi co prezili a mozu sa bat roznych veci, ak je to uz dospely psik..steniatko, bude ako dieta ako ho vychovas, ake kazdy je velmi vdacny
@autumn1 Moj je tiez taka moja prisavka. Separacnu uzkost nastastie nema, ale deti hovoria, ze ked som prec z domu, tak ziadna sranda s nim, spi v mojej izbe a ani sa ostial nehne. Inak je stale pri mne.
Velmi su vdacni za domov, no zalezi co prezili a mozu sa bat roznych veci, ak je to uz dospely psik..steniatko, bude ako dieta ako ho vychovas, ake kazdy je velmi vdacny
@jeennyv so šteniatkom môže byť viac starostí, viem to porovnať pubertiačka z útulku vs. 9týždňové priamo z ulice, 2týždne boli trápenie kým si zvykla neskutočne sa bála ľudí. Po mesiaci s tými, čo pozná je kamoška, ale cudzích nemusí-snaží sa im vyhýbať, srývať za mňa ale už aspoň nemá paniku. Pri útulkáčke nič také som nemusela riešiť, bola ako nepopísaný papier, robila som si z nej srandu, že je prerastené šteňa...
@dindi23 My sme mali troch psíkom, ktoré boli opustené, túlavé.Vsetky boli milé.Teraz nám odišla za dúhový most posledná Šárka.Dozila sa 15 rokov a 8 mesiacov.Prisla pani doktorka domov a boli sme s ňou do posledného výdychu.Je úplne jedno, odkiaľ psík pochádza, ale vždy sme preferovali túlavých, vyhodených.Pritulili sme ich aj opustené mačičky .
Tiez mame psika z utulku a sme spolu velmi stastni, ale zaciatky neboli jednoduche, mal asi rok a pol, ked sme ho dostali , bol z odchytu v romskej osade, takze nevedel, co je obojok, netusil preco sa nemoze vencit v byte a preco nemoze obhryzat nabytok a trhat koberce a zaclony….nebolo to jednoduche, a ani rychle, asi po pol roku uz bol domestikovany, je to nase zlaticko, ma vybornu povahu a mame ho uz 8 rokov. Na zaciatku bolo uplne hrozne, ako sa od strachu triasol a pchal sa vsade do kuta, ale ze mu od nas nic nehrozi, pochopil behom 2-3 dni, s tou hygienou to trvalo dlhsie…a bol zlaty, ked mi z lasky nosil vselijake zivocichy zo zahrady, ako zizaly, slimaky a pod., zrejme sa vselicim ako tulavy psik zvykol zivit
Mam psíka a úplne v pohode boli prve dni aj vsetky
Z útulku nie, ale z ulice (spred kontajnera, z lesa , ďalšieho s otvorenými zlomeninami popri diaľnici atď. ). Su to psí čo vedia rozmýšľať, veľmi milovať, životaschopné, veľmi odolné atď.

kamoška ma pouličnu zmes a zlaty je