Psík z útulku - zamietnutá adopcia

jankavalent
9. apr 2022

Dobrý deň, máte tu niekto skúsenosti so zamietnutou adopciou psíka z útulku? V ktorom útulku a prečo?...podarilo sa vám s tým niečo spraviť? Ďakujem.

lucia147852
9. apr 2022

@jankavalent nemám, ale útulky zamietaju adopciu z nejakého dôvodu, ktorý asi vieš najlepšie ty. Často sú to nevhodne podmienky, alebo nevhodný pes do vašich podmienok. Nespravis s tým nič. Pokial je naor pes vhodný len so bytu s ty ho chceš na dvor, alebo by si ba konkrétne plemeno nemala dostatok casu, je to pre oboch lepšie zamietnuť. Ja mám z útulku 2 macky a všetko bolo v poriadku. Ale jedna tá mačka bola zo zlej adopcie.

dominika_sk
9. apr 2022

Oni určite vedia prečo vyhodnotili že konkretny pes pre vas vhodny nie je. Čo tam chceš riešiť?

pribinak
9. apr 2022

Ja, po zážitkoch, ktoré mi rozprávala kolegyňa, by som si nikdy nevzala psa či mačku z utulku.
Lebo s tým zvieraťom si uviazla na krk celu hordu fanatikov, ktorí tá budú buzerovat ešte dalších 100 rokov

Radšej si psa kúpim a mam svätý pokoj.

No a teraz má tu fanaticky zožerú zaživa. Zbohom

sasa1310
9. apr 2022

@pribinak my máme doma už nejedného utulkáčika a v živote nás nikto nikdy nebuzeroval

horalka1986
9. apr 2022

Nam zamietli v ,,psia duša,, lebo som si dovolila spomenúť, ze mama bude mat narodeniny. Ale tak hnusne to odmietli, ze som im povedala, ze serem na vas, zozerte si ich. Nasli sme utulik v Hriňovej a mama ma psika za ktoreho by aj zivot dala. My sme si potom od nich vzali aj jej sestru a nikto nas nikdy nebombardoval. Sama im občas poslem foto alebo video psikov, ze ako im je dobre. Potesia sa, podakuju a tym konverzácia konci.

lucia147852
9. apr 2022

@pribinak mna nikto nekontroluje a nebombarduje. Dokonca kocku z útulku som ja poprosila, či by mi nechodila týždeň krmit a skontrolovať macky kým budeme na dv. Všade sú ľudia a ľudia. Nič neni čierne alebo biele. Aj v útulku najdes divnych, ale naopak často divní ľudia chcú aj adoptovať.

svecova
9. apr 2022

@jankavalent mne zamietli v Česku, útulok u Smudliny. Vraj na slovensko mi psa nedajú, máme tu dosť psíkov na adopciu 🤷‍♀️. Ale pani nechápala asi, že psíka si človek vyberá aj podľa toho, či je vhodný konkrétnemu človeku, aby sa netrápila ani jedna strana. Veľmi ma to sklamalo a to som bola ochotná vycestovať 450km. Tak hľadám ďalej ❤️

akvi
9. apr 2022

@jankavalent tiež mám adoptovaneho psa a bol o neho extrémne veľký záujem, lebo je to pekný pes. Čiže zamietnuta adopcia bola asi 20-tim ľuďom. Pre tohto psa vyberali rodinu veľmi dôkladne, pretože pes síce krásny, ale s veľkým problémom, nad ktorým sa nedalo mávnuť rukou a aj po vynalozeni velkej snahy problém odstrániť, nepodarilo sa to. Takže buď rada, že útulok po zvážení všetkého vám adopciu zamietol, asi vedia prečo.

nominativ
9. apr 2022

My sme mali adoptovanú mačku, ktorej sa neskôr zistil nádor v hlave, mala v podstate rozpadnutú zhnitú prepážku, strašné bolesti a rozhodli sme sa ju uspať, keďže hnila zaživa. To, čo sme si prežili s ľuďmi, od kt. bola adoptovaná, bolo peklo. Mačka bola nekontaktná a oni chceli, nech jej predĺžime život s tým, že by sa jej denne pichalo 6 injekcií, pričom trpela už len z toho, že ju niekto nasilu držal. Boli sme tí najhorší ľudia vo vesmíre a vypočuli sme si krásne výčitky. Odvtedy mám takú miernu averziu na ten fanatický prístup k zvieratám.

Každopádne, adoptovaného máme aj psa, tam tento problém nie je a nebol. Ale mám pocit, že niekedy by bolo ľahšie mať dieťa v pestúnskej starostlivosti, ako zviera od fanatikov.

heleninamama
9. apr 2022

@jankavalent Vykašli sa na psa z útulku. Pracujú tam zväčša psychicky narušené ženy, pre ktoré je zlý každý človek, ktorý vníma psa ako zviera - teda si ho nepustí do postele, pes nesedáva pri stole a nežerie z taniera a nestrávi celý život v interiéri na gauči.
Radšej budú ukazovať v TV a na internete preplnené koterce a žobrať peniaze, pripadne dajú neadoptované zvieratá po čase utratiť, ale nedajú ich ľuďom, ktorí o ne majú naozaj záujem a poskytli by im pekný život.
Mne takto nedali mačku - kvôli tomu, že mám v byte veľkú terasu, ktorú nie je možné zasieťovať. Prestala som ich podporovať a za ušetrené peniaze som si kúpila čistokrvnú aj s PP. A obyčajnú som napokon našla na dedine pred obchodom. Nakŕmili sme ju, vyčistili, preliečili oči, časom vykastrovali a dnes je to krásavica akej niet páru. A pekne chodí aj po záhrade a loví myši, hraboše...

pauli_s
9. apr 2022

@pribinak ja s tebou mega súhlasím. A nech aj mna zožerú , ale väčšinou tie zvieratá v útulku končia aj z nejakého dôvodu. Sú to ťažko zvládnuteľné povahy. Ja mám 3 mačky všetky čistokrvné s PP a iné by som nechcela.

dominidi
9. apr 2022

My adoptovanu fenku mame, bol o nu velky zaujem a nakoniec vybrali nas pretoze sme pre nu ponukali najlepsie mozne podmienky..takze ano, vela ludi odmietli a preco nie, ak zvoeratu mozu ponuknut viac? Problem nebol ani adopcia do zahranicia, stacila uprimna a inteligentna komunikacia..rovnako sme mali aj psika v docasnej opatere a toez bol u nas dovtedy, kym mu nenasli poriadnu rodinu.. ta predtym sa ho totiz vzdala iba preto, ze sa rozviedli, deti odrastli a psik prestal byt zaujmavy, tak preco ho dat znova do podobnej rodiny? Aby sa zase trapil?

pribinak
9. apr 2022

@pauli_s aj to je kus pravdy, ale druha vec je, že niektoré požiadavky na nových majiteľov sú neskutočne
Potom placu že majú plne útulky, tak ale nech sa nečudujú. Veľký pes, ktorý potrebuje dvor, podľa nich musí byt čo vnútri, nemôže zrat hentake ani take granule, sle iba take a xy iných požiadaviek.

lucia147852
9. apr 2022

@pauli_s vieš prečo končia v útulkoch? Lebo ľudia nejastruju svoje feny a macky na dvoroch a radšej ich hodia v lepšom prípade susedovi cez plot. V horšom v igelitke do kontajnera. Alebo darujú nesprávnym ľuďom. Ja mám macky bez pp, klasické vonkacky. Práve z prípadu, že majiteľ si nevykastroval macku a mladé vyhodil na pole pokapat. Sú to tie najlepšie macky.

sasitimi17
9. apr 2022

skús v Brezne... kamoška má odtial psa a všetko ok

estrella5
9. apr 2022

Ja by som to tak nehrotila... Predsa každý zodpovedný človek vyberá ten najlepší nový domov... Či už je to pracovník útulku alebo chovateľská stanica... Len množiteľovi je ukradnuté kam sa to zviera dostane.. A ak by mne niekto zamietol žiadosť rešpektovala by som to. Má právo vybrať nový domov, ktorý považuje za ten najlepší. Ja keby mám vybrať nový domov tiež by som preverovala a aj by ma následne zaujímalo ako sa tam psík/mačka má... 🙂 A možno by pre niekoho boli moje podmienky tiež uletené.. 🙃 A bolo by mi to jedno. Hlavne, aby som mala dušu na mieste, že som spravila všetko, čo som považovala za správne, aby sa mal 🐕 dobre...

A buzerácia? S útulkom nemám skúsenosť, psa mám z CHS.. A tiež sa chovateľka zaujíma, a aj bude zaujímať po celý život psíka. Sme v pravidelnom kontakte. Aj máme v zmluve zahrnuté určité sankcie za určité veci, aj má predkúpne právo v prípade potreby, atď... Aj sme si pred predaním psíka veľa vecí o sebe povedali... A vôbec to nevnímam ako buzeráciu. Som za to rada. ❤ Som rada, že jej nebolo jedno kam jej odchov pôjde a čo s ním ďalšie roky bude... 🙂

brembo
9. apr 2022

@jankavalent my sme si adoptovali kocúra zo slobody zvierat. Aj sme dostali zľavu,lebo sme sa kocúrovi evidentne zapáčili. Bol to ten najvernejší a najvďáčnejší kocúr,akého sme mohli mať. Som im zaňho veľmi vďačný.❤

euka210
9. apr 2022

@jankavalent my mame psa z utulku uz 5r a ziadna kontrola, nic. Boli radi ze niekto zobral, lebo mali vela psov. Ziadna ziadost nic...prisli sme, popozerali, popytali sa, vybrali si psa a zobrali sme ho hned domov.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vierka82
10. apr 2022

My sme chceli mačku z útulku.pani nás vypočúvala ako keby si chcem adoptovať dieťa.pytala sa na výšku platu mňa aj muža.povedala že musí prísť ku nám domov aby videla kde bude mačka bývať.ze na oknách musím mať všade sieťky aby neušla.von v žiadnom prípade.kedze mám deti tak to že nie pretože mačka nie je hračka . Na záver keď zadrela že kedykoľvek môže prísť a keď sa jej bude zdať že mačka nemá vhodné podmienky tak nám ju zoberú to už som mala dosť aj ja😅😅.povedala som jej že nechcem dieťa ale mačku.to bola celá oduta a viac sa so mnou nebavila.
Mačku mi vybavila kolegyňa z práce.pani z iného útulku mi ju doniesla.bola veľmi milá.sem tam jej pošlem foto ako sa má ale nik ma neotravuje.
Toľko moja skusenost

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
10. apr 2022

@heleninamama inak to je zvláštne my máme tiež tak mačku, a problém nebol à to som hneď povedala ze nič sieťová nebudem, raz chceli nejaké foto mačky ze ako sa ma lebo na návštevu je ďaleko cez 300km ist a odvtedy je pokoj ale mame ju zatiaľ 5 mesiacov

karolinakr
10. apr 2022

Utulok zamieta,lebo sami sa vyjadrili, ze hladaju naj podmienky a nedavaju zvierata podla vyzoru- lenze ta laska na 1.pohlad musi prebehnut z oboch stran, darmo mi budu psa nanucovat, co sa mi hodi povahou, ked sa mi nepači..ja si nastastie nejdem nič adoptovat, ale uz som par krat aj vynadala pracovničkam za ich arogantne chovanie na fcb a paprču natiahnutu "daj peniaze" a ked im niečo pekne napíšeš, tak ťa oduta zvozí ..toto ja k životu naozaj nepotrebujem...

macatt
25. okt 2022

Mám známu čo pracuje v útulku ako dobrovoľníčka.. prišla rodinka a vyslovene pýtali malé plemeno, najväčší max ako Maltezák🙈 povedali im, že také malé plemená sú ,,minuté,, keďže deti pišťali že chcú psa tak si vybrali šteniatko čo bolo jasné že vyrastie na stredného psa a teda samozrejme im ho nedali..a keď niekto príde do útulku s jasnou predstavou plemena tak neodíde so psikom, aj keby tam taký bol..nevidia tam takých ľudí radi..