icon

Rady pri zdravotných problémoch britskej mačičky

lili2023
19. okt 2025

Dobrý deň prosím vás kdo má britské mačičky chcela by som vás poprosiť o radu mám britskú mačičku už tretí rok papkala,pila vodičku vždy keď ma videla že idem domou hneď pribehla akoby ma vítala.Chodila normálne na toaletu ale tento rok som si všimla že má pol tela sed aj pod chvostikom včera ešte papala trošku.no a dnes nepapapa nepije včera ani na toalete nebola je pravda že zo začiatku nemála moc záujem ani o hračky ale teraz už ani hlavičku keď zdvihne tak hneď si aj láska od včera večera spinká stále pred dvoma dnami začala chodievať mimo mňa do takých tmavších miest kde bola sama bola to zdravá mačka len zúbky má povypadavane nejaké myslíte že prichádza koniec prežila ste toto niekdo

selena_luna
19. okt 2025

@lili2023 bezohladu na to ci je britska, turkmenska ci obycajna, smer veterinar okamzite. Macka, ked prestane jest, je chora.

minenkaa
19. okt 2025

@lili2023 a čo tak ist s macicinkou k doktorcekovi ,aby popozerkal čo zvieratinku je a čo ho boľka

0silvia0
19. okt 2025

@lili2023 ty si dospely clovek ci dieta? Ak dospela osoba, ihned k veterinarovi. Ak dieta, treba poziadat rodicov aby s mackou vybehli na veterinu. Macka ma kolko rokov? Co sa jej stalo ked ma zuby niektore vypadane? Ste si ju zobrali starsiu, ked je u vas len 3 roky?

cyberk
19. okt 2025

Mas nejaku diagnozu? Smer veterinar s tou mackou… akoze v shocku som, ci mas vsetkych 5 pokope.

heleninamama
19. okt 2025

Mačka smer veterinár, ty smer psychiater. Toto snáď ani nie je možné, že takýto ľudia existujú.

januska12323
19. okt 2025

Si normálna? Mačka trpí a namiesto veterinára vypisuješ kvetnaté opisy.

anonym_c79741
19. okt 2025
@januska12323

Si normálna? Mačka trpí a namiesto veterinára vypisuješ kvetnaté opisy.

@januska12323 😂 kvetnate opisy odpadnem

colsami
19. okt 2025

Si z Bratislavy, mas tam miliardu moznosti veterin aj teraz v nedelu. Nech sa paci, volaj.

angelix
19. okt 2025

Spravanie macky je take preto, lebo ma velke bolesti. To ze nema zuby, tak sa jej bordel usadza v tkanivach vo vnutornostiach. Zuby totiz zachytavaju tie veci, ktore do tela nepatria, tak nejak mi to vysvetloval veterinar. Tvoja macka trpi, len je to zviera a nemoze ti to povedat, dava to najavo svojim spravanim. Okamzite by som sla na veterinu, lebo nechat zviera trpiet je svinstvo.

aandrea9
19. okt 2025

@lili2023 veterinár a nie modry koník!!!!

refly
19. okt 2025

Vážne neviem či nemáš nejakú kognitívnu diagnózu, tak ti to napíšem pekne...
Ak prestala jesť, tak tá mačka veľmi trpí a pravdepodobne umiera. Ak tú mačku nechceš trýzniť a pozerať sa ako niekoľko dní pomaly umiera, tak je extrémne dôležité ísť s ňou veterinárovi. Ideálne hneď teraz. Urob správnu vec a choď na veterinu.

bielasovicka
19. okt 2025

Ihneď na veterinu

lili2023
autor
19. okt 2025
@refly

Vážne neviem či nemáš nejakú kognitívnu diagnózu, tak ti to napíšem pekne...
Ak prestala jesť, tak tá mačka veľmi trpí a pravdepodobne umiera. Ak tú mačku nechceš trýzniť a pozerať sa ako niekoľko dní pomaly umiera, tak je extrémne dôležité ísť s ňou veterinárovi. Ideálne hneď teraz. Urob správnu vec a choď na veterinu.

@refly bola som u veterinara pred týždňom aj pol volala som aj kamarátke ktorá má zaviezla veterinárovi čo má ona muža medzi tím čo som písala sem tak som čakala na ňu keď som bola aj pred týždňom a nebolo nič mala aj čípovanie aj očkovanie a bola aj odcervenena tak ako ma byt mala kvalitné granule kapsicky konzervicky ale bohužiaľ veterinár dal injekciu mala vyšetrenie stále pravidelne keď jej niečo bolo vždy som prosila kamošku alebo taxíkom.Ale bohužiaľ ja neviem mačičke vrátiť mladosť a mladšie roky a ako niektoré napísali že mám ísť na psychiatriu a ako môžu takí ľudia existovat no dik za to len som sa pitala.Ked som nasla mačičku psíka hneď som volala aj útulok .Ja patrím na psychiatriu a potom kam patria ľudia čo zvieratá zabíjajú alebo kopu do nich alebo len tak vyhodia na ulicu po lesoch zabalia do igelitky a vyhodia do smetí aká ja som sa len pútala kým príde rýchlo príde kamoška ale keď také super odpovede dostala tak už to nemá zmysel sa pitat a pitat rady na nič

januska12323
19. okt 2025

Ako máme vedieť kam ideš keď si to nenapísala? A čo ti povedal teraz?

minenkaa
19. okt 2025
@lili2023

@refly bola som u veterinara pred týždňom aj pol volala som aj kamarátke ktorá má zaviezla veterinárovi čo má ona muža medzi tím čo som písala sem tak som čakala na ňu keď som bola aj pred týždňom a nebolo nič mala aj čípovanie aj očkovanie a bola aj odcervenena tak ako ma byt mala kvalitné granule kapsicky konzervicky ale bohužiaľ veterinár dal injekciu mala vyšetrenie stále pravidelne keď jej niečo bolo vždy som prosila kamošku alebo taxíkom.Ale bohužiaľ ja neviem mačičke vrátiť mladosť a mladšie roky a ako niektoré napísali že mám ísť na psychiatriu a ako môžu takí ľudia existovat no dik za to len som sa pitala.Ked som nasla mačičku psíka hneď som volala aj útulok .Ja patrím na psychiatriu a potom kam patria ľudia čo zvieratá zabíjajú alebo kopu do nich alebo len tak vyhodia na ulicu po lesoch zabalia do igelitky a vyhodia do smetí aká ja som sa len pútala kým príde rýchlo príde kamoška ale keď také super odpovede dostala tak už to nemá zmysel sa pitat a pitat rady na nič

@lili2023 ty si asi sama,však

selena_luna
19. okt 2025

A s akym problemom si bola pre tyzdnom a pol u vetosa ked pises ze neje od vcera? Bohuzial dostala "injekciu" je tiez mimoriadne siroky pojem. Co bolo pred tyzdnom je aj tak jedno, takto vyrazne zhorsenie stavu je len na dalsiu cestu k veterinarovi.

refly
19. okt 2025
@lili2023

@lili2023 Pôvodne si nepísala že si bola u veterinára. To je informácia, ktorú sme nevedeli. Znelo to že ti mačka umiera a pýtaš sa online že čo robiť a ešte k tomu trocha detským spôsobom. Podľa profilu si v skupine autizmus, tak budem predpokladať že preto to je písané takto....

Každopádne, je veľmi dobre že si išla veterinárovi. Vieš koľko má mačka rokov? Ak nemá zuby, tak predpokladám že je staršia. Mačkám najčastejšie odchádzajú obličky a ak je fakt staršia, tak to sa už často nedá nijako pomôcť. Väčšinou iba utratiť aby sa aspoň niekoľko dní alebo týždňov netrápila. Treba sa opýtať veta.
Na fóre ti absolútne nikto nemôže pomôcť, lebo treba urobiť testy, rozbor... a následne podla toho urobiť zákrok a/alebo predpísať lieky. To tu nikto na fóre nevie a nemôže urobiť na diaľku. Rovnako ako keď ma zrazí auto, tak mi absolútne nepomôže pýtať sa na fóre. ľudia nevedia čo mám alebo nemám polámané alebo roztrhnuté. A aj keby vedeli, tak s tým nič nemôžu urobiť. Bohužiaľ, musí sa na to pozrieť lekár. Žiadna rada z internetu nemôže pomôcť.

Je mi ľúto že je s mačkou zle, ale my tu nemáme ako pomôcť. Je treba aby veterinár našiel príčinu a nasadil liečbu. Ak sa liečba nasadiť už nedá, tak treba zminimalizovať utrpenie utratením.

maria1989
19. okt 2025

@lili2023 este raz chod k veterinarovi, ale k normalnemu, nie ze da injekciu a dovidenia. Ak sa macka odtahuje a vyhladava tmave miesta, je mozne, ze uz sa blizi jej koniec. Chce mat klud. Tak necakaj a konaj, mozno sa jej da este pomoct.

0silvia0
19. okt 2025
@lili2023

@lili2023 a kolko ma ta macka rokov? Co povedali na veterine? Co jej je? Aku injekciu jej pichli? Skus pisat vecne a strucne. Lebo sice odpises, ale nic k veci, len vseobecne