icon

Spôsobuje Alavis Sanicel nechutenstvo u psov?

ingridmotyl
20. nov 2025

Ahoj chcem sa spýtať ma niekdo skúsenosti stimato vitaminmi alavis sanicel spôsobuje nechutenstvo u psikom ma stym niekdo skúsenosti že dával to psikovy a jemu prestalo chutiť jesť že jedol ale nie sam od seba že musel mu majiteľ ukázať to jedlo dat pod nos mu jedlo a potom zácal jesť ale nie veľmi len troska ma stym niekdo skúsenosť ?

stvura
20. nov 2025

odporucam pouzit AI na opravu textu

jumama
20. nov 2025

Mate nejaky dovod psikovi davat doplnky stravy? Preco sa pytam... napr. my mame psa, co ma velmi krehke travenie od narodenia. On by zo vsetkeho doplnkoveho k strave bud grcosil, hnackoval a potom mal par dni nechutenstvo. Moze to byt uplne ako u ludi, moze to podla mna mat na niektore psiky vedlajsie ucinky.
Na nasho by isto malo.
Ked bol na granulach, tak vracaval zltu penu rano. Zhorsovalo sa to, aj ked sme mali vzdy sensitive granule. Najskor sme pri tom vracani davali varene maso a ryzu, zeleniny, len vzdy ked sme sa chceli vratit ku granuliam, maval ten reflux. Tak sme presli k barfu. Ale - akakolvek malicka zmena stravy - dalsi den rano grosi zltu penu alebo ma hnacky. Tak isto pri ockovaniach to tak mava, ze mu na tyzden pridu hnacky... Mal aj krvne vysetrenia, aj sono brucha aj vselico... nic mu neprisli, proste zaver, ma citlive travenie.
Cize ak si myslite, ze to psikovi nerobi dobre, dajte na svoju intuiciu.

anonym_7b9686
20. nov 2025

@ingridmotyl tak to vysad.Mas nejaký dôvod mu to dávať je chorý?Nás pes je tiež citlivý každú zmenu granúl pamlsiek znáša zle

maddie1711
Autor odpoveď zmazal
maddie1711
20. nov 2025
@stvura

odporucam pouzit AI na opravu textu

@stvura ja som použila rovno AI na odpoved 🤣🤣

ingridmotyl
autor
20. nov 2025
@jumama

Mate nejaky dovod psikovi davat doplnky stravy? Preco sa pytam... napr. my mame psa, co ma velmi krehke travenie od narodenia. On by zo vsetkeho doplnkoveho k strave bud grcosil, hnackoval a potom mal par dni nechutenstvo. Moze to byt uplne ako u ludi, moze to podla mna mat na niektore psiky vedlajsie ucinky.
Na nasho by isto malo.
Ked bol na granulach, tak vracaval zltu penu rano. Zhorsovalo sa to, aj ked sme mali vzdy sensitive granule. Najskor sme pri tom vracani davali varene maso a ryzu, zeleniny, len vzdy ked sme sa chceli vratit ku granuliam, maval ten reflux. Tak sme presli k barfu. Ale - akakolvek malicka zmena stravy - dalsi den rano grosi zltu penu alebo ma hnacky. Tak isto pri ockovaniach to tak mava, ze mu na tyzden pridu hnacky... Mal aj krvne vysetrenia, aj sono brucha aj vselico... nic mu neprisli, proste zaver, ma citlive travenie.
Cize ak si myslite, ze to psikovi nerobi dobre, dajte na svoju intuiciu.

@jumama neviem či ma citlivé tavenie Ano mňa dôvod jej dávať sa sanicel ma 11 rokou bola jej nájdená Hrčka brusku následne vyoperovana tá Hrčka bola a laboraturku sa zistilo zhubný nádor to bol keď jej toto vyoperovali hneď ju aj kastrovali takže preto sanicel doktor povedal že mám jej dávať polku nato dostala zápal obličiek antibiotika brala injekčne tri dni ani kotrola nič doktorka povedala spi vám tak nieje potrebná kotrola zrazu nechutenstvo nemavala problémy trávením ona práveže bola vášnivý jedák pažravá pýtali si jesť teraz si jesť nepýta ak jej nedám ja sama od seba do misky jesť nepýta si vôbec ani keď jeme my ako inokedy že by stekala pýtala si nepýta si pred tým to robila alebo keď som jej dávala niečo čo jej nechutilo tak pýtala si to čo jem ja keď ma vydela jesť ona ako zie my keď jej dám do misky jedlo ale tak že musím ju dat k miske kde ma jedlo dat do jedlo jej pod nos alebo do ruky si ho dám aby ochutnala až vtedy zie tak priemerná stredne ako toto nespravím ja tak vôbec počas dňa nepýta jesť len pije normálne cika stolica spi len toto ohľadom jedla tak už napáda ma myšlienka že či sanicel to neroby ina vašim psikom to máte taške mojou to takto nemám

ingridmotyl
autor
20. nov 2025
@maddie1711

@maddie1711 keď doktor vraví že je to len vitamín doplnok môjmu psovy bol vyoperovani zhubný nádor

ingridmotyl
autor
20. nov 2025
@anonym_7b9686

@ingridmotyl tak to vysad.Mas nejaký dôvod mu to dávať je chorý?Nás pes je tiež citlivý každú zmenu granúl pamlsiek znáša zle

@anonym_7b9686 je bol mu vyooervani zhubný nádor ako prevencia aby sa znova neobjavil inde nádor aby mu to pomohlo pýtam sa ľudí viem vela ľudí dáva tento sanicel psikom že či nemal niekdo takú skúsenosť ohľadom sanicel u

ingridmotyl
autor
20. nov 2025
@maddie1711

@maddie1711 a all nemá vždy pravdu a trefne informácie lepšie je skúsenosť ľudí ako all

maddie1711
20. nov 2025
@ingridmotyl

@maddie1711 a all nemá vždy pravdu a trefne informácie lepšie je skúsenosť ľudí ako all

@ingridmotyl viem že nemá vždy pravdu, ale pýtala si sa či môže tak zjavne môže. Ja mám skúsenosti len s kĺbovou výživou od alavis a s tou žiaden z mojich psov problémy nemal. Tiež sú to len vitamíny.

ingridmotyl
autor
21. nov 2025
@maddie1711

@ingridmotyl viem že nemá vždy pravdu, ale pýtala si sa či môže tak zjavne môže. Ja mám skúsenosti len s kĺbovou výživou od alavis a s tou žiaden z mojich psov problémy nemal. Tiež sú to len vitamíny.

@maddie1711 ja už neviem potom nechám prečo neprosi o jedlo ako to robievala prečo nepýta ako pred tým keď nás vydela pred tým jesť bola neskutočne pažravá pýtala si otravovala miske išla sama od seba a sama začala jesť keď niečo vnej mala teraz ju musím nakopnúť dám jej do misky žrádlo musím jej dat pod Nos misku hladkať ju dat si to jedlo do ruky tak jej ho dat ona ho ochotná mojej ruky a potom začne jesť kúpila som od zúfalstva dochucovaldo od rafraf magický prášok keď ho nasipem zie o niečo viac lenže nechápem toto správanie jej

maddie1711
21. nov 2025
@ingridmotyl

@maddie1711 ja už neviem potom nechám prečo neprosi o jedlo ako to robievala prečo nepýta ako pred tým keď nás vydela pred tým jesť bola neskutočne pažravá pýtala si otravovala miske išla sama od seba a sama začala jesť keď niečo vnej mala teraz ju musím nakopnúť dám jej do misky žrádlo musím jej dat pod Nos misku hladkať ju dat si to jedlo do ruky tak jej ho dat ona ho ochotná mojej ruky a potom začne jesť kúpila som od zúfalstva dochucovaldo od rafraf magický prášok keď ho nasipem zie o niečo viac lenže nechápem toto správanie jej

@ingridmotyl neviem. Mna tiež chytá zúfalstvo keď vidím že sa niečo deje. skús vymeniť misku za inú, alebo dať na tanierik, môj si kedysi takto spojil zdravotný poroblem s miskou na žrádlo. Keď som ju vymenila za inú, problém nebol. Kedy bol tvoj operovany?

ingridmotyl
autor
21. nov 2025
@maddie1711

@ingridmotyl neviem. Mna tiež chytá zúfalstvo keď vidím že sa niečo deje. skús vymeniť misku za inú, alebo dať na tanierik, môj si kedysi takto spojil zdravotný poroblem s miskou na žrádlo. Keď som ju vymenila za inú, problém nebol. Kedy bol tvoj operovany?

@maddie1711 už teraz podľa tohto čo vydim doma rozumiem že majitelia psov neradi dávajú kastrovat operovať psikou operovana bola 24.9 tomto roku po operaci jej chutilo veľmi jesť pýtala stekala pri miske po týchto dňoch pár týždnou asi ubehlo začala byt divná ona veľmi rada spi spávala my celú noc bez problému zrazu sa vnoci budila niekoľko krat o pol jednej o druhej ráno tretej knucala aby som ju pustila izby do obyvacki premávala sa byte cikala cez deň po kobercoch všade čo ona nerobyla tak vždy držala moc sebe čistotna je vedela som že niečo snou Neni poriadku operovali ju ináč Zvolene ja som lucenca tak neisla som snou do Zvolena ale sem unas veterinarke zobrala jej krv zistilo sa zervaj údajne zápal obličiek čo zápal pred operáciou počas svojho života nemala ešte nikdy doktorka jej nasadila antibiotika sirup antibiotika nemala ambulanci tak navrhla my aby som chodila knej do ambulanci tri dni že bude jej pichat antibiotika hneď po prvej dávke začala my spať normálne celú noc doktorka sa aj spýtala že či my spi vravím Ano už spi tak povedala že antibiotika už netreba žiadna kotrola nechala som tak spala týždeň normálne zrazu znova to začalo tri dni znova začala blúdiť po byte vravím si no ak to neprestane pôjdem snou tam kde ju operovali do Zvolena zrazu samé od seba to prestalo začala spať teraz nato toto divne správanie ohľadom stravy opisujem to preto takto lebo domyslam si že môže tam byt estw asi nedolieceny zápal či čo ešte stále neviem nechcem ju vystaviť zbytočným odberom ihlou vyšetreniami

maddie1711
21. nov 2025
@ingridmotyl

@maddie1711 už teraz podľa tohto čo vydim doma rozumiem že majitelia psov neradi dávajú kastrovat operovať psikou operovana bola 24.9 tomto roku po operaci jej chutilo veľmi jesť pýtala stekala pri miske po týchto dňoch pár týždnou asi ubehlo začala byt divná ona veľmi rada spi spávala my celú noc bez problému zrazu sa vnoci budila niekoľko krat o pol jednej o druhej ráno tretej knucala aby som ju pustila izby do obyvacki premávala sa byte cikala cez deň po kobercoch všade čo ona nerobyla tak vždy držala moc sebe čistotna je vedela som že niečo snou Neni poriadku operovali ju ináč Zvolene ja som lucenca tak neisla som snou do Zvolena ale sem unas veterinarke zobrala jej krv zistilo sa zervaj údajne zápal obličiek čo zápal pred operáciou počas svojho života nemala ešte nikdy doktorka jej nasadila antibiotika sirup antibiotika nemala ambulanci tak navrhla my aby som chodila knej do ambulanci tri dni že bude jej pichat antibiotika hneď po prvej dávke začala my spať normálne celú noc doktorka sa aj spýtala že či my spi vravím Ano už spi tak povedala že antibiotika už netreba žiadna kotrola nechala som tak spala týždeň normálne zrazu znova to začalo tri dni znova začala blúdiť po byte vravím si no ak to neprestane pôjdem snou tam kde ju operovali do Zvolena zrazu samé od seba to prestalo začala spať teraz nato toto divne správanie ohľadom stravy opisujem to preto takto lebo domyslam si že môže tam byt estw asi nedolieceny zápal či čo ešte stále neviem nechcem ju vystaviť zbytočným odberom ihlou vyšetreniami

@ingridmotyl skús ju zobrať na inú veterinu kde ju poriadne vyšetria. Ja dávam vždy všetkých kastrovat a sterilizovať, snažím sa hneď keď to vek zvieraťa dovolí …. Takéto správanie nie je v poriadku, určite by som ti riešila. Ťažko takto na diaľku povedať, nie som veterinár ale mala som uz veľa psov a po kastracii alebo akomkoľvek úkone som takéto problémy nemala. Len pri jednom psovi čo sa na mňa urazil 🤣 a nechcel mi potom zopár mesiacov dovoliť vystríhať brucho a slabiny .

abea21
28. nov 2025

@ingridmotyl Keď sme ho užívali my, tak som nespozorovala nižší apetít.

ingridmotyl
autor
29. nov 2025
@abea21

@ingridmotyl Keď sme ho užívali my, tak som nespozorovala nižší apetít.

@abea21 ja už neviem večera som snou bola na veterine kde ju operovali urobyli sono krv nezistila nič čiže nerozumiem že ma tam niečo zvýšené že môže to byt preto koli predošlému zápalu a liekom antibiotík alebo to môže byt znovo začínajúci zápal zervaj my nevedia povedať odporúčajú my ešte raz urobyt unej krvy test o týždeň ak budú výsledky rovnaké zervaj koli predošlému zápalu liekom ma zvýšené to pýtal sa ma aj na alavis vravela som dva dni spm jej vysadila a rovnaká bola alebo mám ho vysadiť na dlksie neviem vy vravíte ze vás psík nemal nejake vedľajšie účinky už som spletená a zúfalá sestrička my vravela že po kastraci psíky bývajú pažravý alebo prestanú byt pažravý že prestanú byt veľký jedaci

abea21
29. nov 2025
@ingridmotyl

@abea21 ja už neviem večera som snou bola na veterine kde ju operovali urobyli sono krv nezistila nič čiže nerozumiem že ma tam niečo zvýšené že môže to byt preto koli predošlému zápalu a liekom antibiotík alebo to môže byt znovo začínajúci zápal zervaj my nevedia povedať odporúčajú my ešte raz urobyt unej krvy test o týždeň ak budú výsledky rovnaké zervaj koli predošlému zápalu liekom ma zvýšené to pýtal sa ma aj na alavis vravela som dva dni spm jej vysadila a rovnaká bola alebo mám ho vysadiť na dlksie neviem vy vravíte ze vás psík nemal nejake vedľajšie účinky už som spletená a zúfalá sestrička my vravela že po kastraci psíky bývajú pažravý alebo prestanú byt pažravý že prestanú byt veľký jedaci

@ingridmotyl Ako vravím, ja som nespozorovala žiadne vedľajšie účinky pri užívaní Alavis Sanicel. Osobne si myslím, že problém nebude tam, ale ak vám to veterinár poradil, tak ho skúste vysadiť na dlhšie a uvidíte. Každý psík je iný. A problém nebude podľa mňa ani kastrácia. Kastrovat a sterilizovať treba hneď, ako to ide, inak sa riskujú vážne zdravotné problémy.
Byť vami, tak by som psíka vzala k veterinárovi na poriadnu prehliadku, lebo niečo asi nebude v poriadku, keď sa inak správa. Možno by mohli spraviť aj RTG keď mal nádor, skontrolovať pľúca, sono vravíte, že robili a nenašli nič, krvné testy sú rôzne, dá sa požiadať aj o rozsiahlejšie, ktoré ukážu aj poškodenia obličiek a rôzne iné veci. Ale toto všetko musíte riešiť s veterinárom, tu vám veľmi nepomôžeme. Drzim vám päste.