Sused zatvoril nášho psa k sebe do dvora
Máme staručkú sučku, mix jazvečíka , keď sme s mužom začali randiť svokrovci ju už mali, takže vek tak 16-17r. Väčšinou prespí celý deň.So susedom , ktorý má dom iba ako chalupu, máme dlhodobo problémy ale dohovor nikdy nepomohol. . Nevieme si dať opraviť riadne plot, lebo na jeho stranu nemôže nikto, resp iba keď je tu cez víkend, ale firma ktorá mala opravovať cena víkend nerobí. Keď si dal zamerať pozemok vysvitlo že 50x50cm štvorec kde máme bráničku patrí jemu, odmietol predať museli sme dať zbúrať, tak tam máme ,, dieru,, a naša seniorka tadiaľ rada chodí na ulicu.
Dnes zas došli susedovci, jeho deti asi zas začali že chcú hladkať psa tak podľa druhej susedy susedovci nahnali psa k sebe do dvora, samozrejme za pár minút zunovalo hladkanie a začali hrať futbal. Boli sme na návšteve u našich , akurát sme došli domov na to že deti kopali do psa loptou. Bolo im jedno že sučka trpí, až plakala, hnucala od bolesti. Hovorili sme chlapcov aby ju pustili ale neragovali, musela som zvýšiť hlas, tak vybehol naštvaný sused. Hovorim mu čo sa deje. Jeho odpoveď bola však deti sa iba hrali. Toto je hra? Už naozaj neviem čo im povedať.
Nic, iba si zabezpecit pozemok tak, aby vam pes neutekal.
Akože čo, dobre nahučať a spraviť si plot na svojom pozemku alebo spraviť psovi ohradu. Však ju môže aj auto zraziť keď chodí von kedy chce.
Opraviť plot. Susedovi včas písomne oznámiť, kedy budete opravovať plot. Ak nebude doma, jeho problém.
Nedať psa susedom- nie je to hračka. Hladkať môžu len keď ste doma.
Do psa nesmú kopať ani mu ubližovať, je to týranie. Je na to zákon. Ak ho už zobrali k sebe
Však si spravte veľký betónový plot a budete mať pokoj my sme tak spravili a odvtedy mame kľud
načo máš psa, keď sa nevieš o neho postarať? Keď máš dieru v plote a nie ste doma, tak ho zatvor do domu
Mali ste mat psa so sebou alebo nechat doma Ved ked nemate plot moze sa mu vselico stat zodpovednost mate mat v prvom rade vy majitelia. Aspon nejaky oploteny vybeh pre psa na vasom pozemku ked uz ju nechavate len tak vonku .
Akýmkoľvek spôsobom by som si zabezpečila riadne oplotenie (či už spomenuté písomné oznámenie susedovi alebo hoc by som si radšej aj nejak ukrojila z vlastného pozemku) alebo by som vyčlenila pre psa nejakú zabezpečenu ohradenú časť alebo ho mala vo vnútri alebo čokoľvek (na niečo by som prišla)... Ale rozhodne by som si nedovolila mať psa tak, že si môže chodiť na ulicu ako sa mu zachce. Považujem to za riadne nezodpovedné voči psovi, aj okoliu. To, že správanie tých deciek bolo týranie je síce fakt, ale zodpovední za toho chudáka psa ste vy ako majitelia.
@isis234 bolo mu oznamené, prišli zamestnanci stavebnej firmy .jemu začal húkať alarm a sused zavolal na nás políciu. Keby nám nebránil plot by bol sto krát hotoví.
Pes nikam nechodí ani na cestu len tam na ten kúsok kde rád lenoší už viac než dekádu a teraz oficiálne partí susedovy ale nie je to oplotené
Tak keď už taká blbosť nemá riešenie, tak ja už neviem.
Na svojom pozemku si môžeš robiť plot aký chces, aby som si nevedela radu s nejakým blbcom, jednoducho, keď sa chce dá sa aj plot spraviť, a keď je diera v plote tak si zabezpečím psa, aby nemohol ujsť, to znamená zavriem ho do vnútra alebo mu kúpim koterec, príde mi to, že si robíte napriek zbytočne
@wolf_ bolo mu písomne oznamené, nepochodili sme, boli sme za starostom, na stavebnom úrade a nepochodili sme. Ťažko to opísať je to taký blbý uhol, máme tam bránu je to blbý uhol, že kvôli tomu sa brána nedá otvoriť má takú šírku aby sa dalo zásj.autom do dvora. Aj by sme bránu premiestnili ale pred pozemkom je járok a chodník.co už
Je mi luto ze pes to schyta, a navyse stary, co asi ledva chodi, pravdepodobne zle pocuje a vidi. Ale ako psickar si zabezpecim plot uz hocjakou ohradkou ci pletivom, to je tak velky problem? Lebo inak je to naozaj vasa vina. A ak mam problem zabezpecit si cely pozemok, mam pre psika ohradku/ohradu/volieru/vyhradenu cast, jednoducho bezpecne miesto na cas, kedy je pes bez dozoru. Toto sa VZDY da poriesit, aj keby neviemakoblbo mate umiestnene pozemky ci branicky. Alebo je pes na ten cas bez dozoru zavrety niekde dnu. I tak 99% casu taky psik uz len prelezi a prespi. Argument ci pes sam chodi ci nechodi je irelevantny. Zabezpecte si psa - aj kvoli jeho vlastnej bezpecnosti, je to predsa vasa zakladna povinnost.
čo riešiš suseda. Rieš si starostlivosť o tvojho psa. Všetku tvoju vinu hádžeš na suseda. Však, keď vieš, kde bývaš, ako máš zabezpečený plot, tak si máš o to väčší pozor dávať na svoje zvieratko. A nezabudni tu dokola riešiť ako to má sused, čo robí sused a pod.
" tak tam máme ,, dieru,, a naša seniorka tadiaľ rada chodí na ulicu. " "Pes nikam nechodí ani na cestu" 🤔🤔🤔
Ale ok... Ak teda nejde zabezpečiť pozemok, tak hľadajte iné riešenie - vyčleňte psovi bezpečné (ohradené) miesto.
Kde bývate? Na dedine? Nahlásiť to na obecný úrad. Oni si ho predvolajú a dajú mu príkaz na súhlas oplotenia, sprístupnenie z jeho strany.
Keď suseda zateplovala dom, chodili robotníci na dvor ďalšej susede a v pohode. keď on má majetok na dedine, musí počítať s tým, že bude potrebné sprístupniť z jeho strany.
Takí neprispôsobilí občania by mali bývať na pustom ostrove.
Teraz čítam, že ste boli za starostom... Obec patrí pod VUC. Napísala by som sťažnosť na VUC, kopiu na obecný úrad s tým, že žiadam odpoveď, aby dali riešenie ako opraviť môj plot od suseda. Doporučene. Ak nepošlú odpoveď zavolala by som televíziu
aj my mame dvojdom a sused zatepľoval tak sme ho pustili nie že nie.Musi vám spristupniť na nevyhnutnu oprávu.
My sme si plot robili bez toho,aby sme vstupovali na susedov pozemok. To aky specialny plot ides robit,ktory sa neda osadit z vasej strany? A ked vam uteka oes treba spravit aspon provizorny plot .
@marca12 je tam provizórny plot, ale to je taký že musíme ním hýbať aby sme vedeli vôjsť dnu. Veľká.brána má svoju váhu, tenký stĺp ju neudrží. Jednoducho on nám nenechal takú šírku vjazdu akú potrebujeme. Máme dve autá, nemôžeme ich nechavať vonku na ulici. Už som raz našla auto s odlomeným spätným zrkadlom a raz so spusteniu pneumatikou.
Pes je maličký, keď sa o tú provizórnu časť okoloidúci.nahodou oprie alebo iný pes skoči
či nabehnú do toho tak sa posunie o pár cm a našej sučke to stačí aby sa vyšmykla von.
Hoc co velke by som tam dala ci napchala len aby sa mi taketo nieco nestalo. Pre pana si nevies dat aspon docasne rady s nejakou dierou ? Chudak psik, az sa mi natlacili slzy do oci ked som citala ze doň kopu loptu smradi nevychovany 😤
Ty sa nebojím, že ten psík už môže byt hluchý, zle vidieť a odíde na ulicu?určite ju treba dať dnu, keď odchadzate
Nechápem. Však normálne dajte plechy ako provizórnu časť. To je dosť ťažké. To nevyvali ak je malý. My máme kade tade po pozemku plechy pri plote, lebo naše psy majú radi tunely - tak je to tu ako mínové pole pozakryvane,, aj zajačie pletivo máme lebo si rozplietli pletivo 😅
Proste niečo vymyslite. Však aj dočasne ploty vedia byť efektívne. Neviem akú máte veľkú medzeru, ale my máme asi 5m dočasného plastoveho plotu na drevených tyckach, ktorý otvárame a udrží spoľahlivo 2 borderky. Tak buď ste keľavi že to neviete opriet poriadne alebo ste sa veľmi nesnažili..
Preco by vam mal nechavat nieco na vjazd? Je to jeho pozemok a nie je povinny vam z neho predavat. Stale nechapem,preco nemozete postavit plot? Robotnici vedia robit plot z vasej strany pozemku.
@marca12 vysvetli mi prosím ťa načo mu ten malý kúsok je. Mohol ho kľudne predať. .. keď si dával izolácie jeho roboši chodili na našom pozemku. Proste hocikde sa kopať nedá kvôli inžinierskym sieťam a keď dáme stĺp na hranicu pozemku tam máme bránu menej ako 1,5m a tak sa autom nedá zájsť do dvora ani do garáže. Chceli sme posunúť bránu až za cenu výrubu ovocných stromov, ale je tam járok a chodník, to už nie je náš pozemok. Tam treba nový most, nový výjazd.
Ja zas nerozumiem prečo by vám to mal predať, nerozumiem ako tam mohlo byť niečo postavené predtým, aby to bolo skutočne zamerané, že je to vaše. Darmo tu budeš vysvetľovať, ale v tomto mu nie je čo extra vytknúť. Deje sa to bežne na Slovensku. Ináč lepšia jasná kresba sa nedala urobiť, obyčajný papier, ceruzka a pravítko, metre, opis. Určite sa dá nájsť riešenie.
dat na sud a ziadat pristup napozemok aby ste si postavili plot .. musi vam to poviolit a nabuduce volat policajtov ked budu tyrat psa ...
Postav plot na svojom pozemku a dostatočne vysoký a máš po probléme. Nainštaluj kamery v dnešnej dobe celkom lacná záležitosť. Dokonca aj také ktoré majú zvuk.
Ja mám super susedov ale plot majú všetci na svojom pozemku.
On vám nemusí nič predať. A pravdepodobne ani nepredá. Takže musíš nájsť riešenie ktoré jeho obíde.
Takze susedia mozu zato ze vy si neviete zatvorit psa ak nie ste doma alebo zabezpecit pozemok aby pes neutiekol? Jednoducho mam psa, idem prec tak si ho zabezpecim aby neutiekol alebo niekto iny sa k nemu nedostal. Tento prispevok uz je dost trapny aj keby to bol pokus o vtip.
@nynia te je kopanie loptou do starej sučky vtip?
Fakt je nutné zabezpečiť, aby nemohla sučka pobehovať inde, ako je to bezpečné. No a aká bola tvoja reakcia? Dostal po papuli alebo aspoň hubovú? Vysvetlila si tým deťom, že sa to nesmie? Lebo aspoň by sa ti uľavilo.

@autor povedz mu že ak ešte raz sa toto stane počas na nich TO za týranie zvieratá. Je to trestne