Túžim po psovi, ale partner nesúhlasí. Čo robiť?
Ahojte. Mam taky partnersky problem a to s mojim snom a tym je pes. Velmi strasne tuzim po psovi avsak partner nie, nieze by nemal rad psov ale hovori ze to chce velku zodpovednost, dalej čas, skore vstavanie, vencienie v dazdi snehu vetre, zničene veci na začiatku možno aj potom ak natrafime na ješitneho, obmedzenie v cestovani a atd atd …… chcem tak vela proste on ma svoj PC a dokonca aj PS takze ma konicek ma kde travit cas, ale v ten moment sa ja nudim a teda psik by mi pomohol… nasla som aj alternativu kde sa da ako dobrovolnik vencit alebo strazit psov od ludi kt to v dany moment potrebuju a tu uz zacal ze ale ved cudzi pes snad ho nechces nosit k nam a co ak bude agresivny kusne ta alebo nieco ine ?? Neviem uz co na to povedat a robit lebo on vravi ze ja ho s tym psychicky vydieram a ze kazdy den pocuva len o psovi, poradte mi nieco
Tvoj priateľ ma pravdu, so psom je veľa starostí. ….
V živote som mala 3 psov, každého som si musela svojim spôsobom vydupať 😀😀😂. Prvá fenka to bolo najťažšie lebo som bola dieťa a bolo treba rodičov presvedčiť.
Druhého psíka som si zaobstarala ako dospelá, ex bol síce proti ale moc mu to nepomohlo lebo šteniatko už bolo doma. Tretí pes tak isto, láska na prvý pohľad, mohol mi hovoriť kto chcel čo chcel.
Vždy som mala malé psíky, tento tretí je kôň, musím uznať ze ludia co ma varovali mali tak trochu pravdu, ale aj tak ho ľúbim.
Ku mne psy jednoducho patria, kto chce so mnou žiť musí to akceptovať😀🤷🏼♀️. Ja sa viem veľa prispôsobiť, ustúpiť ale v určitých veciach si skratka spravím po svojom
Mne by partner co ma koníčky PC a hry a s ktorým sa nudím určite nevyhovoval . Chodila by som zatial venčiť cudzích psíkov z útulku, ono sa to nejako vykrystalizuje.
@aceris moze byt , ale tvrdenie ze v psovi spozna lasku je tiez troska mimo,precloveka kt psa nevhce a radsej sa venuje pc 🤦♀️
vyhoviet partnerovi, nie je o com. Ty mozes vencit psov v utulku a aj im kupit masrktu a tak..
@belllinka Normálne to môže porovnávať
Pes aj dieťa stoja peniaze.Pes aj dieťa má určité obmedzenia.
Tak isto k psovi musíš vstať aj o 2 ráno keď to potrebuje ako aj k dieťaťu.
A teraz som tu prečítala, že pes si niečo uloví.
Kynológia za 100 bodov toto tvrdiť o psoch ktoré sú už udomácnené.
A pri psovi sa dokáže veľmi dobre ukázať či je človek ochotný obetovať sa.
@ktochytavzite Pes sa naje sám 😂 hej včera si sám ryžu uvaril.Aj sa sám vyvenčil aj okúpal.
@ktochytavzite Pes ktorý ti niečo uchmatne zo stola z police je nevychovaný.
A človek by nemal dopustiť aby pes zjedol niečo čo nemá.
Takže áno človek je ten čo sa o psa stará a nemám pocit, žeby bol rozdiel v tom mať malé dieťa a psa.Dieťa vyrastie.Pes bude taký istý celý život.
U malého dieťaťa človek rieši podobné veci.
Je to jednoduché, partnerovi momentálne nevonia zodpovednosť a povinnosti. Mne by to nebolo sympatické. Riešením je sadnúť si a reálne sa spolu pozrieť na praktické otázky, bývate vo svojom alebo v nájme? Dom alebo byt? Ako ste jeden a druhý na tom časovo, s pracovnou dobou? Koľko reálne za rok cestujete?
Vieš. Mne to príde, podľa hl.prispevku ze chceš psa ako hračku, keď sa nudíš a robil by ti spoločnosť keď sa priateľ hrajka na psku. On ma pravdu vo veľa veciach, pes je v určitých prípadoch ako guľa na nohe. Ak k nemu celá domácnosť nema vzťah budú z toho len nervy. Ak by ste ho obaja chceli tak nie je problém...
@medda_beda je to ooooobrovsky rozdiel, prirovnavat psa k dietatu je cez ciaru
@tramtada31 ze hladkala toaletnym papierom 😂
Psickari ti tu poradia ze mas vymenit priatela nez nekupit si psa..
Tiež sme to doma riešili pred par rokmi,muž nie moc milovník zvierat,ja zachrankyna, ochrankyna, všetkého živého.nechcel psa do nášho domu .až som si postavila hlavu,ze ako dieťa som si na všetky moje vymysli ,čo mi rodičia nedovolili povedala,že keď budem veľká,kúpim si.a teraz som kurník veľká,vo svojom /v nasom/ a zase musím len niekoho prosikat a prehovárať.proste mi to prišlo nefer, a odvtedy mam co chcem -samozrejme s rozumom, o všetko čo máme sa starám ja,a snažím sa aby to muža veľmi nerusilo...
Chod do toho,vyskúšaj to,a nepýtaj si povolenie ,ale zvaz všetky pre a proti .ja mam na pomoc maminu-ked niekam cestujeme, postará sa o zverinec ,psíkovia chodia do hotela .
Do bytu psa nie. My mame na dvore, spi vnutri, je to vacsie plemeno a chcela som ho hlavne ja, ked sme este nemali deti. Manzel nebol vyslovene proti ale sam by ho asi nekupil. Dopadlo to tak ze mu da rano jest a pusti ho na dvor to je vsetko. Viac sa o neho nestara, vsetko je na mne a uz mame deti takze 🤦♀️ ma 4 roky tak este s nami pobudne. Ja chapem tvoju tuzbu, ale ja osobne by som uz do toho nesla a to nasho psa milujem
Mame 3 psov vo vnutri a mam pocit, ze toto strasenie tu pisu zeny, co vzivote psa nemali 😀 nikdy by som nemenila
Skúste si zobrať z utulku do docasky psíka a uvidis co to pre vás obnáša.
@moncici7 Keď myslíš.Ja v tom rozdiel nevidím.
Malé dieťa nerobí toho o nič viac než pes.Narážam na starostlivosť.Dieťa odrastie a bude samostatné.Pes nebude nikdy úplne samostatný.
A neviem o tom žeby ľudia ktorí chcú psa by menej chceli deti ako píšeš.
Pes ti nenahradí dieťa a dieťa ti nenahradí psa.
V živote som nemala žiadnu túžbu či po psovi či po dieťati.
Láska k zvieraťu je iná láska k inému druhu a to nedokáže každý.Mať dieťa je prirodzená vec a nie je na tom nič výnimočné milovať svoj druh.
@moncici7 Ja tak isto by som nechcela chlapa ktorý nemá vzťah k zvieratám pre mňa by to bol chladný sebestredný človek ktorý miluje len svoj druh a nikdy by mi nebol blízky a nie len partner, ale všeobecne odháňam ľudí bez citu k prírode.
A tak isto ani môj muž neakceptoval také ženy.
Takže mi príde úplne normálne takého človeka nechať ísť.
existuju hotely pre psov, pokial dovolenkujete tak 3-4 tyzdne rocne nie je to problem (vacsinou). Ranne vstavane a zodpovednost to ano. Pre mna by to bola neriesitelna situacia… manzel nebol psickar ale videl ze je to pre mna dolezite a po rokoch vztahu si uz doverujeme a vieme ze sa neoplati mat uplne vyhranene nazory (vo vsetkom ;)
Prve mesiace bol pes moja starost, vstavanie a vencenie v noci, bolo to vycerpavajuce ale potom nasleduje uz jednoduchsie obdobie. Nas pes napriklad rano rad vyspava a nebudi nas o 6 na vencenie 🙂 nerozhryzol nam nic. Kym bol malicky a sli sme do prace dali sme ho do klietky. Je to zavazok ale aj laska na cely psi zivot.
A teda momentalne je moj manzel jeho oblubeny clovek, a obidvaja su velki partaci. Nehovorim ze je to tak vzdy, ale tito stvornozci maju nadanie si ludi ziskat. Drzim palce!
ps: vzdanie sa sna o vlastnom psovi a poskytnutie docasiek je podla mna obrovskyyyy ustupok a pokial ani to nie je schopny akceptovat je to dovod na diskusiu (nehovorim ze rozchod). Ale v zivote budete riesit aj vaznejsie otazky a je dobre vediet ci ste v tom kompatibilni…
@medda_beda nazor aky mas ,mas.Kazdy sa o psa sara inak ,nie kazdy sa s nim hrajka ako s deckom.dieta je x x narocnejsie raz aj pochopis.uz len ze pes lahne a spi a s deckom sa musis poriadne porapi. A kym nude dies konecne samostane pes doedy uhynie.
@autorka
Ahoj. Môj priateľ bol taký istý pred 7 rokmi 😂 Ja som veľmi veľmi chcela psa, on nechcel. Lebo čo sním budeme robiť? Kam ho dáme? Kto sa bude oňho starať atak.
A potom mi sestra zavolala, že videla inzerát kde darujú šteniatko, že poďme preňho a keď nebudem chcieť, tak si ho ona nechá. Tak sme išli preňho aj s priateľom. On celú cestu rozprával že určite nebudeme mať psa a nech si ho zoberie moja sestra.
Ten pes, ktorého on určite nechce, je s nami už 7 rokov.
A áno, je pravda že je to náročné. Ide to do financií, hlavne keď sa mu nebodaj zistí potravinová alergia a musí mať prísnu diétu, ako náš.
Oberá ťa o čas, obmedzuje cestovanie. Musíš venčiť či prší, sneží, sekery padajú. Ale všetko sa dá zvládnuť.
Aj to cestovanie. Keď ideme na týždeň na dovolenku, tak ho stráži buď moja mama, alebo svokra. Psa a ešte 5 slimákov.
Výlety vyberáme také, kde môže ísť aj pes snami.
Prípadne sú hotely pre psov.
Boli aj náročné obdobia. Mal separačnú úzkosť. V novom byte, keď bol prvý krát sám tak nám rozhryzol a ocikal všetko. Postupne sme ho učili byť sám doma, keďže kvôli práci sme ho museli nechávať doma. Zvykol si..
Mal operáciu, tak som si v práci musela vziať voľno. Mal zdravotné problémy, takže dva mesiace sme chodili každý deň k veterinárovi na injekcie (15km autom tam, 15 km naspäť). Takže všetko sa dá zvládnuť.
A keď sa nato takto spätne pozerám, bolo to super rozhodnutie a nemenili by sme ani jeden.
Ak chceš psa, a vieš že by si sa oňho s láskou starala, zaobstaraj si ho.. Ak sa stým priateľ nezmieri tak pouvažuj, či naozaj chceš takéhoto priateľa.
Držím palčeky. ☺️
@medda_beda ano nas ccera sam zozral a poznieral ceresne opadane a rake do dosiahol anajedol sa sam minule sam uloil jasrzericu ano niekore psy ro dokazu si predsra- alw ro nemyslim prachovky bytovbe

Podla mna neuvazujes dobre. Pes urcite nie je konicek ktorym si vyplnis dlhu chvilku.