icon

Túžim po psovi, ale partner nesúhlasí. Čo robiť?

11. jún 2024

Ahojte. Mam taky partnersky problem a to s mojim snom a tym je pes. Velmi strasne tuzim po psovi avsak partner nie, nieze by nemal rad psov ale hovori ze to chce velku zodpovednost, dalej čas, skore vstavanie, vencienie v dazdi snehu vetre, zničene veci na začiatku možno aj potom ak natrafime na ješitneho, obmedzenie v cestovani a atd atd …… chcem tak vela proste on ma svoj PC a dokonca aj PS takze ma konicek ma kde travit cas, ale v ten moment sa ja nudim a teda psik by mi pomohol… nasla som aj alternativu kde sa da ako dobrovolnik vencit alebo strazit psov od ludi kt to v dany moment potrebuju a tu uz zacal ze ale ved cudzi pes snad ho nechces nosit k nam a co ak bude agresivny kusne ta alebo nieco ine ?? Neviem uz co na to povedat a robit lebo on vravi ze ja ho s tym psychicky vydieram a ze kazdy den pocuva len o psovi, poradte mi nieco

Strana
z5
ktochytavzite
16. jún 2024

@medda_beda 7r?Nie aj 17 a viacej,urcitye nie kratsie ako terwz.Ja ro rak neprehanam ako ry alebo ine a vela ludi vc okoli rakisro. Ja zasa nechaoem ludi ako si ry ze mas poyrrebu sa srarayr do ludi ako sa maju o s oje zvierayra styarar.Ako nepisem ked niekto ma psa za retyeho alebo sa onho styara rak ze ho ryra a chudak pes.Alw napr mna nezaujimaju rboj nazor pre mna je ro co dam mojmu paovi do misku ok aj prenho je zivy a zdravy ,vybehany.A na co som si kupovala psa?Nekupovcal vzala od 80r babky k ho mal zabreryeho vc klietyke cely den.
A na co som si vzala a y nam nechodili kuny na dvor ako syrrazne zcviera nie mazlicka ci nahradu za decko.a pes je spokojny .My obcas nie a nemusi mudrovayr ja ri riez neradim ako sa mas ry o svojho psa styarar a ro ze mu kupujes hranule za 100e rvoja bec.Nasmu styacia Calibra a zvysku po detoxh a nemienim to menity,raz do roka ockovcanie prwvidelne odcervenie a miska na zradlo dobry vybeh a je apokojny 🙂 a ty sa tiez ukludni a hlavcne roes svcojho psa a seba.

oblecenie99
16. jún 2024

Vyrastala som s rôznymi zvieratami, vrátane psov, naši mali jedného aj v dome. Napriek tomu chápem tvojho partnera. Môj muž mi tiež niekedy naznačuje psa, alebo minule prišiel s tým, že do bytu morča pre malého, lebo kolega mu núkal klietku, či nechceme.. ja som mu na rovinu povedala, že ak sem donesie zviera, môže sa s ním rovno sťahovať do garáže. Proste treba prijať skutočnosť, že sú ľudia, ktorí netúžia zdieľať svoj život so zvieratami. Najmä vo vnútri v dome či v byte.

natall113
16. jún 2024

@ktochytavzite dušička oslovuj svoje deti nie mňa. Ty mi nemusíš hovoriť čo mám robiť a kde písať, toto je verejný priestor. Hej lebo teba tu je treba ty si tu mega prínosná pre všetkých 😃 ja pomáham x psom v mojom okolí ako som už písala ten pes je cez pol republiky odomna, treba nájsť trénera blízko tak nevyskakuj.

medda_beda
16. jún 2024

@ktochytavzite Ale však ty sa staraj o svojho psa jak ty chceš :D.Mne je to jedno.
Ty tak isto neraď potom ľuďom kde má pes byť a čo mu stačí jesť.Ja mám na toto doma vyštudovaného človeka v odbore a môjmu psovi fakt nestačí zjesť jaštericiu a čerešne alebo zvyšky.
Doraz by mal podváhu takú žeby umrel hladom.Zo zvyškov by zvracal a mal hnačky.Psy majú tak isto rozdielne citlivé žalúdky ako aj my ľudia.
Nedám 40kg psovi dávku jak čivave.

Ja nemám psa za náhradu decka ja ho mám lebo som vždy psa mať pri sebe chcela.Neviem či si už počula o Canisterapii.Pre mňa je pes súčasťou môjho života.

aweramina
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
18. jún 2024

@medda_beda s tymi ceresnami to bolo len nazorne,preroze tu bol
nazor kde sa spominalo ze eps si sam jedlo nepripravi,ja si myslim ze kebyze je donuyeny rak ano,prezil by aj bez cloveka a sam.Napr pes dingo je priklad.Cize porovnavat psa a diea je naozaj zly priklad kedze dieta je omnoho omnoho zabislejsie od rodica a bez neho by neprezilo na rozdiel
od osa kr blastne od narodenia je skoro samostatny tvor.

medda_beda
18. jún 2024

@ktochytavzite A dieťa si jedlo nenájde? Počula si už o prípadoch keď deti prežili vďaka zvieratám?
Človek nie je inteligentná bytosť pokiaľ tieto vedomosti a schopnosti nenadobudne.Bude sa chovať ako zviera pretože človek zviera aj je len iný druh.
Pes by bez svojej matky alebo človeka tak isto zahynul.
Každý je na niekoho odkázaný na začiatku.

ktochytavzite
18. jún 2024

@medda_beda nie,3 m pes uz je uplne samostany moze ist aj od jeho marky orec,3m dieta ked polozis rak tam ostane ,Rakze uplne zle priklady dacas a davaju ru niektore diskutujuce,aj priklady co si pisala sa jednako o starsie deti nie 3mesacne.
Proste nepodari sa ri obhajit neobhajirelne,kedze to tak nedunguje ako by si chcel.Pes je pes a clovek clovek,pes na rozdiel
od cliveka je schopnejsi prezit sam bez pomoci ako dieta.

medda_beda
18. jún 2024

@ktochytavzite Mali sme psa z ulice bez matky.Pochybujem žeby prežil sám kedže loviť sa pes učí od matky.
Prežijú keď žijú vo svorke.

Ale nemienim o tom ďalej diskutovať lebo je to úplne jedno.
Ten kto chce mať psa len s tým, že ho považuje za menejceného nech si má radšej len deti.

ktochytavzite
19. jún 2024

@medda_beda preco by nao mary radaej deti?Ja psa nepobazujem za clena rodinu ale staraknsa onho,pre mna je ro zbciera a nikdy ho nebudem davayr na uroben akehokolvek cloveka.Ro ale neznamena ze lidia ako ryr budu pisar aby ludia ako ja nemali mat psy.Pre mna tvcoj nazor nie je univerzalnu a nebudem sa nim riadit.

medda_beda
19. jún 2024

@ktochytavzite Veď práve preto.Ak má človek rád len ľudí tak nech si má doma len ľudí.
Ja svojho psa nedávam na úroveň človeka veď ten je rád, že nemusí žiť ľudský život má ho lepší ako človek, ale nezavrem ho niekde do koterca len preto, že chcem ísť na dovolenku.
Doprajem ju všetko kam pes ísť môže, doprajem mu normálne jedlo aby bol najedený.

Ja nepíšem, že sa o psa nestaráš.Ja píšem len to, že v mnohých diskusiách si už dala najavo ako ťa to vlastne obťažuje a je ti jedno aj keby skapal.
A v tom je ten rozdiel.Mne to jedno nie je.Mňa teší, že dostal život ktorý si môže ako pes užívať.

ktochytavzite
20. jún 2024

@medda_beda áno otravuje to otravuje ale to je psia vlastnosť,to neznamená ze sa preto budem oňho horšie starať a keď uhynie tak to beriem ako kolobeh života a

Strana
z5