Venčenie šteniatok bez vodítka
Ahojte. Dnes som videla jedno video ( neveim ho už nájsť) o tom ako keď si odvezieme domov malé šteniatko, malo
By sa venčiť bez voditka. Zevraj sa tým nejak upevňuje puto a psík nebude ťahať na vodítku a bude poslúchať. Čo je an tom pravdy? O 2 mesiace si pojdeme pre naše šteniatko, tak by som chcela vedieť či to je dobrý nápad.
najprv bez vodítka a samozrejme na bezpečnom mieste ... a potom postupne s vodítkom ...
Áno bez voditka na trávniku. Pri prechode po chodníkoch a cestách už na voditku
Bez voditka budeš na psíka volať a keď príde dostane maličkú mlsku
Urcite nevenci stena bez voditka. Ak mate zahradu jasne ze mozes, na ulici nie. To stena nepozna okolity svet, zvuky, ano drzi sa sice pri clovekovi ale moze ho hoc co vyplasit a neprivolas ho lebo ono nevie co znamena privolanie, pes sa ma pustat na volno mimo zabezpecenejo arealu az ked ma dokonale privolanie..
Tak toto je nie dobry napad, nase stena mi tak uslo za druhym psom na druhej strane ulice a skoro mi ho zrazilo auto...
@papulienka48 bezpečné miesto znamená napr. venčisko alebo dvor alebo trávnik medzi blokmi bez ciest ...
to su take rady jedna pani povedala.... male stena by som bez voditka mala iba na dvore pripadne na inom 100% bezpecnom mieste. navyse si odmalicka musi na voditko a chodzu na nom privykat. na nacvik spravnej chodze a pripadne riesenie tahania a pod je tu trening a trener/odbornik. rady si berte od neho
Aj psikovia sú rozlišní, jeden pôjde aj bez vodítka, druhí nie a utečie tak rýchlo ani nezbadáte, pre istotu by som bez vodítka s ním von nešla.
No je rozdiel medzi venčením, tréningom a hraním. Chodza na vodítku je dolezita tak ako aj chodza pri nohe. Chodzu bez vodzky vonku absolvujte az po tom, co si budete ista, ze psi uz na zavolanie reaguje. A popri hrani a treningu mozete cvicit chodenie bez vodzky kolko len chcete na bezpecnom mieste.Ked nemáte skusenosti je lepsie ist na trening aspon na par lekcii.
Tu záleží dosť od povahy a plemena a miesta a hlavne spôsobu... niekde pri ceste, na sídlisku venčiť určite nie bez vodítka pokiaľ nebude mať zvládnuté základy privolania a socializácie s ľuďmi, psami, cyklistami, autami, mačkami... iba na vodítku. Niekde mimo civilizácie začať učiť určite áno začať od prvého dňa s výcvikom napr niekde na lúke odopnúť na 2-3 privolania a naspäť na vodítko, časom prejsť aj pár krokov keď bude dobre reagovať a postupne to predlžovať. Samozrejme, najprv skúsiť privolanie na vodítku nie hneď odopnúť. Ja prvé týždne som zástancom kŕmenia len počas výcviku a prechádzky vonku (nie z misky) pes spravidla bude lepšie reagovať ako keď od najedeného s plným bruchom budeš chcieť aby mal motiváciu na ďalšie jedlo, ktoré nepotrebuje a najmä načo by poslúchal keď dostane doma z misky aj zadarmo jedlo.
Je to totálna blbosť... My sme nášho vencili bez vodítka keď bol šteniatko a teraz ťahá ako kobyla a to ma 5 rokov...
Mala by si ucit na voditko,kym prides na bezpecne miesto a tam kludne pustit,male steniatko nema este taku rychlost zeby sa rozbehlo neviem kam..a vies ho trenovat na mlsky aby k tebe prisiel,ale potom zas na voditko a bezpecne domov

Keby si venčila nevychovaného psa bez vodítka tak ti ho tak zrazí auto alebo niečo podobné.